Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Seagate Dashboard
 
n2 30. juuli 2013, kl 12.59
Mul oli soov oma isiklikud failid, fotod ja videod kolmest arvutist välisele kõvakettale kokku koguda – üks arvuti utiliseerida ja teine ka tühjendada.
Paar kuud tagasi seletasin oma soovi siis elektoonika poe müüjale ja ta siis müüs mulle sellise ilusa punase välise kõvaketta:
http://reviews.cnet.com/external-hard-drives/seagate-backup-plus-500gb/4505-3190_7-35330967.html


Eile õhtul mõtlesin, et alustan selle värgiga. Mingit erilist juhendit kaasa polnud, anult pildid ja mitmes keeles jutt, kuidas USB-juhtmega ühendada.
Pistsin sellele läpakale taha, kus mul eriti pilte pole. Kõigepealt tegi mingi ’backupi’ kogu süsteemist. Ja nüüd edasi ma üldse aru ei saa, misasja ma ostnud olen!
Lugesin manuaali netist, jutt keerleb ”pilveteenuse” ümber ja kui lihtne on saata oma pilte ja videoid oma populaarsetesse sotsiaalvõrgustikesse nagu Facebook, Flickr ja YouTube.
Loo aga ‘Cloud Storage’ konto, ostes sai tasuta 1 aasta Cloud Storage teenuse koos 4 GB salvestusruumiga.

Kas keegi viitsib kaasa mõelda, on siin üldse mingi võimalus sellesse ”karbikesse” oma faile paigutada, ilma, et peaks need kuhugile kosmosesse saatma?
Ma ei tegutse ka kuskil sotsiaalvõrgustikes ega jaga mingeid pilte!

Siin on manuaal: http://www.seagate.com/software/dashboard/UserManual.pdf
 
Rollo 30. juuli 2013, kl 13.28
Püüa tänavalt mingi taibukama olekuga suvaline jorss ja lase tal asi korda ajada.
Vastutasuks lubad tal omale korralikult taha keerata.
Mõlemapoolne rahulolu on tagatud.
 
Fucs 30. juuli 2013, kl 13.39
Noh, sul on kõvaketas koos sellega kaasas käiva tarkvaraga, mille nimi on "Seagate Dashboard". See Seagate Dashboard on mõeldud arvutist backupi tegemiseks kõvakale jamisiganes jura veel.

Noh, sellist "kaasavara" saab ka mälupulkadega.

Kui sul pole seda Dashboard jura vaja, mis kaasas, siis formaadi kõvakas uuesti üle ja kasuta tavalise välise kõvakettana.
 
Fucs 30. juuli 2013, kl 13.44
Ahjaa. Kui sa seda jura ei vaja aga juba jõudsid midagi ka arvutisse installida, siis lase see ka maha pärast :))

Ja kui sa ei raatsi seda jura päris ära kustutada, siis tõsta ta kusagile mujale sealt, kus ta praegu uuel HDD-l asub, et ei hakkaks see Dashboard autorun tööle kohe pärast arvutiga ühendamist ja kasuta oma ketsast niisama tavalise eraldi kõvakettana.
 
n2 30. juuli 2013, kl 15.36
Fucs Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ahjaa. Kui sa seda jura ei vaja aga juba jõudsid m
> idagi ka arvutisse installida, siis lase see ka ma
> ha pärast :))
>
> Ja kui sa ei raatsi seda jura
> päris ära kustutada, siis tõsta ta kusagile mujal
> e sealt, kus ta praegu uuel HDD-l asub, et ei hakk
> aks see Dashboard autorun tööle kohe pärast arvuti
> ga ühendamist ja kasuta oma ketsast niisama tavali
> se eraldi kõvakettana.

'
No seda ma just tahangi – tavalist tühja välist kõvaketast ja seletasin seda ka müüjale!
Kas see siis on nii üle mõistuse asi või pole ”tühjasid” kettaid saada ja kõigil on mingi programm kaasas?
Ehk keegi soovitaks mulle mõne konkreetse malli ja koha Tallinnas, kust osta? Ma olen oma kodukandis ennegi selliste müüjatega kokku puutunud, kellel endil mingit tehnilist teavet pole – on vaid müügimehed.

Aga nüüd sellest olemasolevast.

Kas sa seletaksid, kuidas ma sellest jurast lahti saaksin nii, et ma midagi üleliigset sealt ära ei kustuta. Mul oli eelmise väl.kettaga mingi jama – see ei hakanud enam tööle – näitas et tühja ruumi null ja täis ruumi null. Proovisin seekord siit saadud nõaanete järgi seda kõbida, aga ilmselt ketas oli koostöölepingu üles ütelnud.

Arvutis endas pole muud midagi, kui Start Menu’s otsetee.

Mulle siis niiga täiesti võõras vidin. Kuidas see ”formaadi kõvakas uuesti üle ja kasuta tavalise välise kõvakettana” ellu viia? Ma pole isegi kunagi arvutist mingeid varukoopiad teinud! Kas pärast selle ”puhtaks tehtud” ketta peale saab selle teha, sest vist praegu tuleb se etäiesti tühjaks teha, kui õigesti aru saan?

Kui viitsiksid mulle kuidagi aegluubis seletada, etappide haaval – mul lihtsalt ajukapasiteet on päris kokku kuivanud.
 
Fucs 30. juuli 2013, kl 16.33
Aegluubis :)))))))

Kõigepealt töötamast keelduvast välisest kõvakettast.

Kui seal on andmeid, mida vaja säilitada/kätte saada, siis tuleks esmalt seda teha. Siin sellest andmete taastamisest jahutud küll ja küll ja ei hakka üle kordama.

Kui on savi, siis kõigepealt tuleks kõvaketas tootja utiliidiga üle lasta ja kui on kettal elulootust, siis ka uuesti ära formaatida. Seagate puhul siis:

http://knowledge.seagate.com/articles/en...

Seatools for Windows
http://www.seagate.com/support/external-hard-dri...

Seatools for DOS
http://www.seagate.com/support/internal-hard-dri...


*

Sellest teisest uuest kettast siis.
Kui seal pole veel muffigi talletatud (sa pole sinna oma asju salvestanud), siis võid teha talle Quick Format ja kogu see tehases peale pandud kammaijaa kaob ära. Põhimõtteliselt, kui oled oma HDD USB-i torganud, peaks "Minu arvuti" alla tekkima C jamisiganes kettad veel seal arvutis olemas on kõrvale uus ketas mingi tähega. Tavaliselt on ka ketta nimi taga kohe, et millega tegu. Paremklikk sellel kettal siis ja "Vorminda" ehk Format > Kiirvormindus (Quick Format) > blaablaa hoiatused, et kõik kustutatakse sealt HDD-lt jne > OK

Sul võib vaja minna keelata selleks ajaks kui müttad seal ketta autorun funktsioon.

Vanemad Winnid:
http://support.microsoft.com/kb/967715

WIN7:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows...

Nüüd, kui sul on aga sinna juba midagi kirjutatud/talletatud, või kui see Seagate USB taha lükates kohe selle Dashboardi käima paneb ja seda käivitamast keelata niisama ei saa, siis tuleb see kõvaketas lahti klikkida "Minu arvuti" kettaseadmete all ja kas kustutada sealt umbes selline jura nagu pildil (see on OneTouch ketta pilt)

http://support.seagate.com/kbimg/5127-1...

või kui ei raatsi seda softi kustutada igaks-juhuks, siis teha sinna kõvakettale kaust mingi nimega (nt: kettasoft) ja tõsta kogu see modru sealt sellesse uude kausta (siis ta ei käivitu enam automaagiliselt)

või muuta faili autorun.inf faili tekstiredaktoris nii, et open= taga muudad selle *.exe failinime (näites pildil open=Launch.exe) ära ja ta enam ei pane seda ise käima (näiteks NoLaunch.exe)

või muudad üldse autorun.inf faili näiteks autorun.txt failiks.


Seagate kettalt firmware kustutamine
http://knowledge.seagate.com/articles/en...

Quick Format
http://www.tvtrade.ie/how-to-quick-format-extern...

Vormindamisest üldse maakeeli
http://windows.microsoft.com/et-ee/windows-vista...

Kui arvuti ei tunne välist kõvaketast ära (ehk sul ei teki "Minu arvuti" alla mingi nipiga lisaketast selle ühendamisel) maakeeli:
http://windows.microsoft.com/et-ee/windows...
 
n2 30. juuli 2013, kl 18.07
Fucs!

Aitäh sulle suure töö tegemise eest!
Pean vabandama, et ei lisanud OS'i - see on 64 bitine Windows 7 Professional ja arvuti HP ProBook 4540s, soomekeelne.

On tõepoolest aegluubis, mul võtab selle seedimine nüüd veidi aega. Mingit oma värki ma sinna panna ei osanudki, ainult see ketta tarkvara pakkus välja arvuti backupi tegemise ja see seal siis on eilse seisuga. Eks ta vist kipub arvutiga ühendamisel midagi ise toimetama küll ...

Peab nüüd pausi tegema ja sinu linke uurima hakkama. Oma tegemisi on ka ja proovin lähipäevil, mis asjast välja tuleb ning annan teada või küsin lisa.
 
n2 04. august 2013, kl 22.12
Fucs’ile tagasisidet

See ’Seagate’, mille panin tööle Windows 7-s ei hakanud Vistas omapead midagi tegema ja sain kõik vajaliku sinna kopeeritud. Ma vist keelasin ära ka selle automaatse värskenduste tegemise kohe alguses, täpselt ei mäletagi. Ma vist siiski ostan teise väl.kõvaketta veel, sest tahan oma Vista läpaka igasugusest sinna kogunenenud stafist (ostetud a. 2007) tühjaks teha ja defragmenteerida. Muidu arvuti on täiesti korras ja kiiruse üle ei kurda.

Tahtsin ka aastast 2003 WinXP Pro arvutist midagi kätte saada ja see ei õnnestunud. Seal on rohkem dokumendivärk ja proovin need asjad pulkadele sada. See lauaarvuti on kasutuna seisnud pikka aega ja millegipärast ei taha sõna kuulata.

Aga see Samsungi ketas on eilne. Andsid mulle nõu juba varem http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?67,12346083 , olen proovinud kõiki nõuandeid, midagi ei mõika.

Sedasi siis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!