Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Teise Eesti viirusetõrje
 
Vabavaras on jõud 30. juuli 2013, kl 18.59
Kuna enamus viirusetõrjeid, mis on tasuta, on väheste võimalustega, siis kas keegi oskaks soovitada mõnda head? Sellist, mis on lisaks spyware'i ja muu nuhkimise kõrval ka troojalaste ning muu taolise vastane? Ma ei tahaks google'ist nimekirja järgi valida. Sooviksin kasutajate arvamusi.

Ja... kui turvaline on windows defender? Kas ainult temast piisab?
 
Fucs 30. juuli 2013, kl 19.35
Vabavaras on jõud jah.....

Mis tähendab "Väheste võimalustega" ???
Tõesti tõesti - kurke ei haki ja võileibu ei tee :P
Avastamisprotsent võib olla küll kõikuv erinevatel asjadel. Aga lisaks avastamisprotsendile mina vaataksin ka toote False Positive innukust. Võib juhtuda, et jube äge kõike tegev AV keerab sul mõne vajaliku asja kinni, ei lase kasutada, või mis kõige hullem, keerab teise veel pekki, sest tema arust on see viirus.

Kolmas asi mida tuleb vaadata, on toote ressursinõudlikkus. Pole eriti lahe vägistada viirustest nii puhast nii puhast kasti, et selles asjad liikuma ometigi hakkaksid, kuna AV tootega hakkama saamine näib olevat imepuhta kastikese ainuke ja peamine tegevus ning mure (ja sinu peamine tegevus on plinn-plinn lahti vopsvatest popup aknakestest info lugemine ja nende aknakeste sulgemine, muudkui klikk ja klikk, keel põsepeal uljalt püsti).

Avast on normaalne vabavaraline AV.
Seda on siinsed mõistlikud inimesed juba väsinud kirjutamast ja kordamast.

http://vabavara.eu/index.php?programm=35

Lisaks mõni pädev tulemüür. Comodo näiteks vms.

http://personalfirewall.comodo.com/

Win Defender ja "kui turvaline on üks või teine" jms
oleneb kasutajast. Debiilik saab ka Kaspersky või Esetiga YES>YES>YES>OK>YESSSSS hullates oma Windowsi aastas 180 korda päevadega kooma, ilma erilisi jõupingutusi tegemata.

Normaalkasutuse juures kaitseb Win Defender küll.
Kui käid X saitidel kogu aeg kolamas, sikutad ja installid piratarkvara ja kräkke neile, tõmbad torrentidega kurat teab mida, klikid kõike mis liigub ning avad kogu seda paska mis sulle igalpool saadetakse , siis jääb väheseks jah. Aga siis võib ka Avastist või Kasperskyst väheseks jääda.

Noja siis muidugi võiks paadunud nakatujal olla arvutis veel paar skännerit (mitte segamini ajada reaalaja kaitsega).

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2415255,00...

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2415346,00...

Viimane pahavara mis minul arvutis peavalu valmistas oli millalgi kolm-neli aastat tagasi. Ja see tuli Kasperskyst läbi.
Enne seda vist oli jälle neli-viis aastat vahet ja siis tuli NOD32-ega sitikas sisse. Mõlemal juhul laadisin alla programmide installerid, sain aga hoopis valed nakatunud julkarad ja käivitasin need ise ning voilaa!
 
LauriS 30. juuli 2013, kl 23.04
Soovitaks samuti avast!'i.
Varsti, kui uuendatud ekaitse.ee avame, saan anda ka lingi enda kirjutatud ülevaatele avast! tasuta viirusetõrjest. On teine ju emakeelne ning pakub täiesti adekvaatset kaitset.
 
olavsu1 30. juuli 2013, kl 23.26
teise eesti viirusetõrje on pigem see

http://www.clamav.net/lang/en/

saate ise asja arenguks kaasaaidata kui viitsite ja oskate.

ülejäänud kõik on mainstream. kus pahavara tootjad saavad osta immuunsust
 
z 31. juuli 2013, kl 02.44
Kui sa viitsid sellist asja üldse uurida, siis ei tohiks ka ülejõu käia tasuliste antiviiruste prooviperioodi regulaarne pikendamine.
 
V 31. juuli 2013, kl 08.07
Milline os on arvutis?
 
to V 31. juuli 2013, kl 17.21
Windows 7.


On üks probleem veel. Kuidas muuta ühenduse seadeid? Mul on EMT netipulk. Ta loob alati ühendades uue ühenduse. Neid on juba ühendus 10 . Tahaksin nad ärakustutada. Ja jätta ühe. Kuidas panna ta alati sama ühendust looma?
 
V 31. juuli 2013, kl 20.35
Ainult windows defenderist ei piisa,avast pakub tasuta viirusetõrjetest parimat kaitset.
 
träm 10. august 2013, kl 11.39
Kuda keegi, endale meeldib Comodo Internet Security, ise kasutan Kaspersky Internet Security-t juba aastaid. lauaarvutis on Linux Ubuntu, seal jookseb Clam AV.
 
galita 10. august 2013, kl 21.01
Ma ei kasuta Linuxiga üldse reaalajas töötavat viirustõrjet, kuid tulemüür on seadistatud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!