Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Uus arvuti.
 
Fucs 30. oktoober 2013, kl 15.34
Midaiganes :)

Arvutid ei ole win xp ega win7 ega win8 arvutid, vaid arvutid on arvutid. Ja kui arvuti on koos opsüsteemiga, siis on arvuti Windows ** Linux ** või minupärast kasvõi Mac OS ** opsysiga.

Galita, ma pole ammu nii rõõmus olnudki !

:))
 
külastaja 30. oktoober 2013, kl 15.59
"või minupärast kasvõi Mac OS ** opsysiga"

Siin on asi tegelikult erinev, sest Apple müügipoliitika on riistvara koos tarkvaraga.
 
galita 30. oktoober 2013, kl 15.59
Tore kuulda Fucs! Ma ei saa ka aru, miks peab siin foorumis üldse sõimlema. Võib ju kirjutada kõigest, mis puudutab arvutit, nii erinevatest süsteemidest kui raudvarast ja las igaüks ise otsustab, mis talle meeldib. Erinevatest süsteemidest ning tarkvaradest kirjutamine pigem rikastab arvutifoorumit ja teeb asja huvitavamaks ka abistajate jaoks. Kuid mõne arvates käib siin olelusvõitlus, et kui mina kasutan Windows 8't, siis peavad ka kõik teised sama süsteemi kasutama.
Mida rohkem postitusi mis tutvustavad erinevaid võimalusi, seda huvitavam.
 
Fucs 30. oktoober 2013, kl 18.18
külastaja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> "või minupärast kasvõi Mac OS ** opsysiga"
>
>
> Siin on asi tegelikult erinev, sest Apple müügipol
> iitika on riistvara koos tarkvaraga.

Ega te lugupeetud ometi arvanud, et ma seda esimest korda kuulen siin ja praegu? :P

Ma julgen arvata, et just sellepärast ma kribasingi "minupärast kasvõi Mac OS" = minupärast olgu seal PC kastil peal mis tahes :)))))))))...

... noh, kasvõi Фантом, KolibriOS või Doppix-Base
:))))

Ahjaa. Ega Apple MACidega pole asi kehvem kui nende nn "Windows 95" (sic!) ja "Windows 8 arvutitega".
Mavericksid, Cheetahid, Syrahid ja paarkümmend erinevat versiooni kiisukesi seisab listis nagu nalja.
Paraku kõik vaid opsüsteemid jätkuvalt.

Vennad ajavad Winne Macidele selga ja kiisusid PC-dele nii mis mühiseb :D




No seda teemat eimillestki ikka jagub siia ma vaatan
 
Jänes Jaak 31. oktoober 2013, kl 03.52
Nüüd tahaks Tõnise arvamust ka kuulda aga tema siia vist enam ei ilmu. Tark mees oli, kahju kohe et teda enam näha pole.
 
Jakir 31. oktoober 2013, kl 07.53
külastaja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> "või minupärast kasvõi Mac OS ** opsysiga"
>
>
> Siin on asi tegelikult erinev, sest Apple müügipol
> iitika on riistvara koos tarkvaraga.


... ja vaatamata nende "müügipoliitikale" on soovijal võimalik oma PC-le ka MacOS selga lasta ...
kui viitsimist on, muidugi.
Ja kui aega päris palju ja tahtmine 'irmus, võib otsida netiavarustest oma masinale sobiva konfiga "image" - ka taolisi riputatakse üles ...
 
külastaja 31. oktoober 2013, kl 09.53
Paljusid asju on võimalik kokku keevitada, iseasi kas sellel alati sügavat mõtet on. Apple müügipoliitika ongi see, et nad pakuvad riistvara koos tarkvaraga ja pole nende asi kas sa suudad sinna peale Windowsi installida.
Sama on uute arvutitega, millel on peal Windows 7 või 8. Ei Microsoft ega arvutitootjad ei võta endale kohustust, et XP peaks sobima uute masinate riistvarale.XP toetuse lõppemine 8 aprill 2014 on juba eelnevalt teada ja praegu arvutit ostes tuleb sellega arvestada.
ARM protsessoriga tahvlile sa ka XP-d peale ei sunni. Kommenteeria " targad soovitused !!!???" väljend "uued windoes 8 ja 8.1 kompuutrid" on selles suhtes täiesti paika pidav.
 
galita 31. oktoober 2013, kl 10.29
Varsti ilmub Tõnis välja:)
 
Fucs 31. oktoober 2013, kl 12.35
OK.
Erinevus rikastab :)
Nii ka eriarvamused asjadest.

Mina jään endale kindlaks (teema arenemise ja oma arvamuste väljaütlemiste järjekorras siis alates selle teema leheküljest 1):

Väide, et WIN 8 on kiirem kui WIN XP ei pea paika.
Aga seda väidetakse, või siis selliselt väljendatakse ennast pidevalt (a´la "pane XP asemele WIN 8 sest see on kiirem").
Kiirem pole mitte WIN 8 vaid kiiremad on arvutid, millele neid normaalses olukorras uuest peast peale pannakse.
Sama konfiga arvutil jookseb XP kiiremini kui 8.

Väide, et arvutid liigitatakse selle järgi, milline opsys sinna on enne müüki peale pandud, ei pea paika.
Need on sellised väljendid nagu "Win 95 arvuti", "Win XP arvuti", Win 8 arvuti" "Linux Mint arvuti" jms.
Selle loogika järgi ei klassifitseeruks ilma Opsysita müüdavad arvutid üldse millegi alla.
On korrektne rääkida kas sellest, millise Opsysteemiga on mingi konkreetne arvuti mark ja mudel, või sellest, milliseid opsysteeme konkreetse arvuti (jälle mark ja mudel) konf toetab. Võib rääkida eraldi ka komponentidest (emaplaadid, kõvakettad, videokaardid jne) nimetades nende tüüpi, marki ja mudelit, mitte rääkides "WIN XP emaplaatidest" ja "WIN8 emaplaatidest" jms jura.

Tegelikult võib ju rääkida ka eksole, kui rahvasuus on sellised väljendid laialt käibel ning omaks võetud, aga siis ilma ninakalt teisi sildistamata, kes seda vaatevinklit asjade nimetamistest ja toimimisest ühte või teistpidi ei jaga, a`la "pähh, arvutitargad kõik siin koos".


_____________________________________________________
Kui juba selliselt, ennast upitavalt ja teisi halvustavalt esinedes teemasse pommina maanduda, et "mina olen arvutitark ja kõik teised on lollid", siis tuleks kasutada ka "arvutitargale" kohaseid asjade nimetusi, ning esitada "arvutitargale" kohaseid väiteid. Ja kui neid ei ole, siis hoiduda teiste halvustamisest, sest ise ei olda mitte parem kui teised ja tihti isegi ollakse hullem. Ma vaatan läbi sõrmede, ma saan aru mida tahetakse öelda ja mind ei häiri, kui nt foorumlane "külastaja" või "lammas wää" hakkab rääkima "Windows 8" arvutitest, kuid ei saa kobisemata olla, kui seda teeb keegi "arvutitargad siin koos" kohe, juba omale postitaja nime valides, teisi solvavas või halvustavas võtmes, sest ta karjub mulle kõrva, et: "vaadake, harige ennast ja pidage meeles, kõik siinsed lollakad, kes te peate ennast arvutitarkadeks - on Win8 arvutid ja XP asemele pange WIN8, sest XP on ebaturvaline, Win 8 turvaline ja Win8 on kiirem kui XP".

/no comments/

Kui on nö "põhjusega" mitte just kõige paremini kellelegi öeldud (nt. adressaat on ise kedagi solvanud juba enne) ja selle aluseks ning põhjuseks olevad argumendid on pädevad, siis ilmselt suudetaks see solvang või sildistamine ka lihtsamini alla neelata.

Eriti hull on lugu (ja käib kohe vahel hirmsasti pinda) aga siis, kui lennatakse teistele halvustavalt ja solvavalt peale (samas on see foorumites tavaline), millele järgneb tobe või lausloll jutt. Minu pärast võib oma arusaamasid asjadest alati esitada ka siis, kui need on valed või ebatäpsed (sest need on siiski kellegi arvamused ja arusaamad, mis millelegi põhinevad, ning mida tuleks aksepteerida ja millele saab ka viisakalt tähelepanu juhtida ja parandada, või mille üle saab vaielda ja eriseisukohtadele jääda kasvõi lõpuni), aga siis viisakalt eksole.

Sellised teisi pidevalt solvavad egomaniakid lausa kutsuvad teisi enda kallal nokkima vahel, eriti kui nad ise samas, pärast solvavat sissejuhatust, pada ajavad. Kui tegelane ei solva teisi ja ajab pada, siis tavaliselt ei hakka ka keegi nokkima.

*

Seepärast pean näiteks mina väga lugu siin käivatest tegelastest nimega lammas wää, TnT, galita, Shadow25, olavsu1, V, jakir, külastaja ja eks neid ole veel teisigi, kelle postitustest ma ei mäleta hetkel küll ühtegi teisi solvavat või ennast upitavat ja teisi maha tegevat väljaütlemist.

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 15.30
Hr. Fucs pajatas siin üsna pikalt, aga kahjuks mitteusutavalt. Loeb siin teistele moraali, õpetab, juhendab nagu SUUR ISA lasteaias ja ei luba "võõrastel" sõna võtta.

Nüüd siis tema väidetest:

1) Fucs ütleb: "Väide, et WIN 8 on kiirem kui WIN XP ei pea paika.
Aga seda väidetakse, või siis selliselt väljendatakse ennast pidevalt (a´la "pane XP asemele WIN 8 sest see on kiirem").
Kiirem pole mitte WIN 8 vaid kiiremad on arvutid, millele neid normaalses olukorras uuest peast peale pannakse.
Sama konfiga arvutil jookseb XP kiiremini kui 8.

Vale:

a) Windows 8 ja Windows 8.1 on kiiremad kui Windows 7 (rääkimata juba Windows XP'st).
Windows 8 on kiirem näiteks buutimise, kompuutri sulgemise, sleep režiimist väljumise jms osas. Paremaid tulemusi näitavad ka PCmark 7, 3D graafika, HandBrake, Office paketiga töötamise jm testid. Kokkuvõttes võib õelda, et jõudluse, kiiruse, stabiilsuse (v. a. uus Metro / Modern UI kasutajaliides) ja turvalisuse osas on Windows 8 võrreldes Windows 7 operatsioonisüsteemiga märksa parem. XP'st pole siin ses suhtes üldse mõtet rääkida.

b) Jah, mida kaasaegsem kompuuter, seda kiiremini ja paremini ta töötab (parem protsessor, rohkem mälu - ühesõnaga riistvara) ning järelikult töötavad KÕIK opsüsteemid temal paremini ja kiiremini.

Kuid Fucs'i väide, et "Sama konfiga arvutil jookseb XP kiiremini kui 8.", on absurdne ja rumal.


2) Fucs õpetab: "Väide, et arvutid liigitatakse selle järgi, milline opsys sinna on enne müüki peale pandud, ei pea paika.
Need on sellised väljendid nagu "Win 95 arvuti", "Win XP arvuti", Win 8 arvuti" "Linux Mint arvuti" jms."

Jällegi vale: Kompuutreid võib kutsuda ka Windowsi kompuutriteks, Windows 7 kompuutriteks, Windows 8, Windows RT, kompuutriteks jne, selles ei ole midagi valet ja see on üldlevinud (mitte ainult "rahva seas" vaud ka ametlikes saitides, erialases kirjanduses jne).

Arvuteid kutsutakse ka nende tootjate järgi, näiteks "Lenovo S400 Touch" jne.


3) Ülejäänud osa sellest pikast jutust ja moraalilugemisest on natuke veider ja lõhnab selle järgi, et enne oma kommi kirjapanekut, tuleb see tsensor ning ISA Fucs'ile ette näidata ja temalt "OK" saada.
 
galita 31. oktoober 2013, kl 16.52
Mina kuulen küll esimest korda, et arvuteid nimetatakse Windows 7, Windows 8,.....kompuutriteks.
Mille poolest erineb Windows 7 kompuuter Windows 8 kompuutrist? Jätame kompuutrist rääkides arvutis oleva süsteemi välja, sest arvuti on raudvara, kuid süsteem on tarkvara ja need on täiesti erinevad asjad.
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 16.59
Kui gailita "kuuleb esimest korda", siis peavad ka kõik teised niimoodi "kuulma" :)

"Jätame kompuutrist rääkides arvutis oleva süsteemi välja, sest arvuti on raudvara, kuid süsteem on tarkvara ja need on täiesti erinevad asjad."

Sina võid ju jätta, aga mina ei jäta ja sinu jutt ses suhtes ei ole ka õige. Nii mina kui ka paljud-paljud teised VÕIVAD kutsuda ning kutsuvadki kompuutreid ka opsüsteemi nime järgi - või keelad selle ära?
 
galita 31. oktoober 2013, kl 17.19
Ei ole mõtteski midagi ära keelata. Minu poolest kutsugu inimene enda arvutit kasvõi panniks või kastruliks, sest potti võib ju ka nimetada kartulipotiks, makaronipotiks...kuigi kartul ja pott on erinevad asjad:)
Arvutist rääkides eeldan, et räägitakse protsessorist, videokaardist, mälust, ühesõnaga raudvarast, millest arvuti koosneb. Windows 7 arvuti, Windows 8 arvuti ei ütle arvuti tehniliste omaduste kohta midagi ja ainult selle info põhjal ei ole võimalik arvutit osta. Isegi arvuti tootja nimetamine annab arvuti kohta rohkem infot kui arvuti nimetamine arvutis oleva süsteemi järgi. Paljudel juhtudel paigaldab süsteemi arvutisse müüja, mitte tootja, ja nii võib üks ja sama arvuti olla müügis nii Linuxiga kui ka Windowsiga. Näiteks 1a netipoest võib leida selliseid variante.
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 17.35
Sulle "galita" ei jõua vist kohale...!? Jutt ei käi mingist konkreetsest arvutist või tema margist või tema tootjast või tema müüjast vaid sellest et kuidas kompuutreid võib üldiselt kutsuda.

Sisesta google otsimootorisse näiteks "Windows 8 computers" või siis "Windows computers" ja vaata seda et kui paljudes artiklites ning saitides kasutatakse termineid "Windowsi kompuutrid".
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 17.52
...ja veel siin eelpool Win XP'd kiitvatele ja taganutvatele asjameestele.

Jah Windows XP oli tõesti pikka aega väga hea opsüsteem (seda alles pärast SP2 väljailmumist), aga nüüd tuleks tast nii ruttu kui võimalik lahti saada! Seda eelkõige just TURVALISUSE osas, aga ka muudest aspektidest vaadeldes.
 
galita 31. oktoober 2013, kl 17.54
Windows computer puhul ei käi jutt mitte sellest, kuidas võib arvuteid üldisemalt kutsuda, vaid sellest, milline süsteem on arvutis. Samuti võib windows 8 computer terminiga tuua näiteks neid arvuteid, mis sobivad windows 8 jooksutamiseks.
Sõna sõnalt tõlkimine, eriti veel siis kui keelt ei osata ja kasutatakse translatorit, ei pruugi anda lausele või sõnade ühendile seda tähendust, mida tegelikult öelda tahetakse.
 
galita 31. oktoober 2013, kl 17.58
Mina ei nuta Windowsi üldse taga. Miks peaksin leppima ainult ühe tasulise Windowsiga, kui mul on võimalik kasutada sadu op-süsteeme ja seda täiesti tasuta?
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 18.05
ah kohe "sadu", ega sa oma "sadu" all oma lemmiklapsest Linux'i mingit distributsiooni ei mõtle? :)

Mina kasutan tasulist Windowsi ja ei taha kohe kuidagi leppida ühega neist sajast tasuta opsüsteemist - maitse asi.

Märkus: Kuigi olen multi-buut süsteemis ka linuxit pikemat aega jooksutanud ja ei ole ses asjas ebakompotentne.
 
galita 31. oktoober 2013, kl 18.15
Jah kullake, mõtlen erinevaid distrosid. Kui sa oled ka linuxit pikemat aega jooksutanud, nagu ise väidad, siis saame sel teemal erinevate distrode erinevustest pikemalt rääkida. Kui nüüd täpsem olla, siis korrektsem termin oleks UNIX, aga see selleks. Küsiks siis, mis põhised distrod sulle enam istuvad?
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 18.23
"galita" pajatas järgmist: "Windows computer puhul ei käi jutt mitte sellest, kuidas võib arvuteid üldisemalt kutsuda, vaid sellest, milline süsteem on arvutis. Samuti võib windows 8 computer terminiga tuua näiteks neid arvuteid, mis sobivad windows 8 jooksutamiseks.
Sõna sõnalt tõlkimine, eriti veel siis kui keelt ei osata ja kasutatakse translatorit, ei pruugi anda lausele või sõnade ühendile seda tähendust, mida tegelikult öelda tahetakse."

Selle peale võib õelda, et sa kasutad ise "google tõlkijat" kui satud ingliskeelsetesse saitidesse :)

Ja kuhu jääb siis suur õpetaja Fucs, treib vist veelgi pikemat oopust, et sellega mulle "vastu kolu virutada" ja teistele "võõrastele" hoiatuseks panna - ootan huviga :)
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 18.28
galita - viimati sai Fedora distrood proovitud, aga praegu ei ole enam aega nende tasuta värkidega jännata (:
 
galita 31. oktoober 2013, kl 19.02
Ei kasuta google tõlget, sest viimased paar aastat olen praktiliselt iga päev inglise keelt vajanud. Aga, et meil on eesti keelne foorum ja suhtlemine käib eesti keeles ning inglise keelse tõlke üle on tekkinud vaidlus, siis huvi pärast sisestasin windowsi arvuti google otsingusse eesti keeles. Sain sellele sõnapaarile ainult 2 vastet, sellest ühe sidekriipsuga "windowsi-arvuti vajab viirustõrjet" ja teine lause oli windowsi arvutiga ohtlik googeldada.
Jään ka peale eesti keelset googeldamist endise arvamuse juurde-sõnapaar windowsi arvuti tähendab windowsiga arvutit, ehk siis teisisõnu viitab sellele, milline süsteem on arvutis, mitte ei ole arvuti üldisem nimetus. Kuid ma võin tuttava käest kes töötab Inglismaal IT alal üle küsida-no tema peaks küll täpselt teadma, mida üks või teine termin inglise ja eesti keeles tähendavad.

Fedora on päris hea süsteem, kuid minu meelest vajab veidike sättimist, sest võrreldes Backboxi või SuseLinuxiga on arvuti Fedoraga kuumem. Mitte küll üle kuumenenud, aga mida jahedam läpakas on, seda parem. Olavsu1 teab siin vist Fedorast kõige rohkem?
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 19.53
galita!

OK, jää siis enda arvamuse juurede ja see rikastab maailma :)

Mis Fedorasse puutub, siis jooksutasin seda lauaarvutis ja mingeid "kuumaprobleeme & palavikuhoogusid" ma ei täheldanud.

Mul tekkis hoopis üks suur küsimus, et mida teeb üks Linux'i nii suur andunud kummardaja foorumis, mille 99.9999% kasutajatest jooksutavad Windowsit? Võib olla on vabanduseks see et Eesti linuxifoorumid on juba ammu välja surnud :)
Seega peab Windows hulludega nende endi foorumites madistada...
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 20.06
Vabandust, ega see õllejoomine hästi mõju, sest kirjavead tulevad kommdisse sisse; teen nüüd parandused:

galita!

OK, jää siis oma arvamuse juurede ja see rikastab maailma :)

Mis Fedorasse puutub, siis jooksutasin seda lauaarvutis ja mingeid "kuumaprobleeme & palavikuhoogusid" ma ei täheldanud.

Mul tekkis hoopis üks suur küsimus, et mida teeb üks Linux'i nii suur andunud kummardaja foorumis, mille 99.9999% kasutajatest jooksutavad Windowsit? Võib olla on vabanduseks see et Eesti linuxifoorumid on juba ammu välja surnud :)
Seega peab Windowsi hulludega nende endi foorumites madistamaa... - kurb või mis?
 
Fucs 31. oktoober 2013, kl 21.24
Olgem täpsed:
Mitte ISA vaid lausa VANAISA !

Eksole, hakkas kohe veelgi parem.

Kas sa 31. oktoober 2013, kl 15.30 mõtled seda testi siin või?

http://www.troyhunt.com/2013/02/operating-system...

Ilmselt küll ma arvan. Sest see on pms ainuke mööda netti ringi liikuv test mis n.ö. laineid muudkui lööb, sest millegi pärast on kõik jube üllatunud, et "kas tõesti on XP aeglasem??" (huvitav küll, miks kõik testi tulemustest nii üllatunud on, kui see asi niigi peaks kõikidele selge olema?).

Hea küll, tore on, aga seal on minu arvates ja minu jaoks mitu "aga" ja küsimärki sees.

1. Installimise aeg pole XP kui opsysteemi kiiruse näitaja üldse! Lisaks on XP-l tegelikult miinuspoole peal veel üüratu hulk aeganõudvaid updatesid (kõik läbi neti ühenduse), Win 8-l veel ei ole ja enamus asju on juba installika plaadilt kiirelt saadaval, nagu ikka uutel asjadel, aga küll saab ka Win 8-al neid updatesid piisavalt olema ajapikku.

2. Süsteemi üleslaadimisaeg oleneb väga paljudest pisiasjadest (alates XP boot.ini vs Win8 bootmgr.dll sisust, kuni koos WIN-iga käivituvate teenusteni/lisaprogammideni välja - oluline! - XP-l kasutati lisaks MSEd, mis teebki ta käivitamise aeglasemaks). Troy Hunt sai WIN8 käivitusajaks 6sek ja XP käivitusajaks 17sek. PCMag (ja ka teised testijad - lingid on kohe siin all) näiteks sai veidi võimekama arvuti peal kui testimiseks kasutas Troy Hunt, WIN8 startup ajaks koguni kolm korda pikema aja ehk 17sek! (sama mis Troy Hunt sai oma testis XP ajaks) ja seda vaatamata sellele, et kasutati kiiremat arvutit igas mõttes. Kas pole kummaline?

Win 8 käivitusaeg 17 sek
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2406668,00...

Win 8 käivitusaeg 17 sek
http://itnews2day.com/2013/03/25/windows-8-vs-wi...

Et kumb ta siis nüüd keskmiselt ikkagi on sellisel keskmisel masinal, kas 6 või 17 sekundit???
[Sinutuubis võib vaadata ka näiteks videosid, kuidas optimeeritud ja lisaballastita XP-d buudivad üles 5 sekundiga, aga see pole muidugi argument praegu]

3. WIN XP-ga avati Office 2003-ega word dokumente, WIN8-ga avati Office 2013-ga (täiesti erinevad asjad ja erinev Office integreeritus Windowsi enda alla, mille pärast ei saa ka Office 2013 installida Win XP masinasse). Ja vahe on 0,9 sekundit. See on niivõrd väike vahe, et võib teatud asjaolude kokkulangemisel kõikuda nii ühe kui teise Winni kasuks. Selleks, et teada saada asjade liikumise kiirust arvutis, tuleks alati arvutada mitme katse keskmine, mitte proovida ühe korra.

4. Pole teada, milliseid konkreetseid versioone Adobe toodetest PDF-ide avamiseks kasutati (video järgi otsustades viimast versiooni XI), aga siin on samasugune marginaalne vahe vaid XP kasuks (0,6sek) nagu Wordi dokumenti avades oli WIN8 kasuks, mis võib olla kord nii ja kord jälle naa.

5. Sama küsimus IE versioonide kohta, mida kasutati. Ilmselt mõlemas siis IE11. Ja ei võrreldud mitte IE käima minemise kiirust ühe või teise all (videos avaneb XP-s IE aken veel enne, aga kes ütleb, kuidas see video kokku on lõigatud+), vaid troyhunt.com lehega ühenduse saamise kiirust, mis võib olla ajas täiesti erinev ja ei kajasta kuidagi XP või WIN8 enda kiirust (videos on ka näha, et XP masinas IE "waiting for http://...." ). Oleks tulnud avada mõlemaga kõvakettale salvestatud html dokumenti, et tekiks üldse võrdne võrdlusmoment ilma kõrvaliste segajateta.

6. Photoshop CS3 faili avamine. Ei oska kommenteerida ei ühte ega teist numbrit seal. Kas Microsoft Security Essentials kontrollib Win all avatavaid appe teistmoodi, kui Windows Defender, tekib minul kohe küsimus ja see tõmbab aplikatsiooni käivitamise aja alla??

7. PassMark Performance testi tulemusi mõjutavad muuhulgas koos Winniga töötavate protsesside hulk ja nende ressursikasutus. Win8 all töötab pidevalt 21 MS protsessi vs WIN XP SP3 all üle 30-ne MS protsessi. Selles suhtes on optimeerimata default seadetega puhas XP tõesti halvemas seisus kui optimeerimata WIN8. Ja kindlasti mõjutab seda tulemust ka ressursiõgardi MSE kasutamine Win XP masinas (kusjuures Troy Hunt lehel on öeldud selge sõnaga nii, et "They were also both running Microsoft Security Essentials" kuigi WIN8-al on hoopis sisse integreeritud Windows Defender.

http://blogs.msdn.com/b/securitytipstalk...

Ja nüüd ütle mulle, kui tõsiselt ma peaksin võtma testi tulemusi, kui testija väidab, et mõlema Windowsiga kasutati MSE-d, kui see MSE WIN 8-le üldse selga ei lähe? Ja millega veel seal võib olla vassitud, või millised erinevad tingimused veel testi ebavõrdseks võisid teha?


Kusjuures selliseid igasuguseid teste on teinud igasugused tegijad (nagu alati):

http://www.overclock.net/t/1292746/windows-xp-vs...

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=2013...

http://www.overclockers.com/windows-xp-vs-window...


jne
 
galita 31. oktoober 2013, kl 22.00
Ei ole siin kurba midagi, sest ma oskan ka Windowsi kasutada. Windowsi kasutajaid hulludeks ei pea. Linuxi foorumitest olen ühe inglise keelse foorumi kasutaja, kuid külalisena olen sattunud mitmetesse foorumitesse. Tean küll paari eesti keelset Linuxi foorumit, mis ei ole välja surnud, kuid neid ma ei külasta. Tundub, et Linuxi kasutajate inlgise keele oskus on parem ja edasijõudnud eelistavad omavahel suhelda inglise keeles ning seetõttu on inglise keelsed foorumid huvitavamd.
to pikk jutt-tahtsin su käest küsida, et millise valiku Fedora paigaldamisel valisid ning mis töölauda Fedoraga kasutasid?
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 22.32
Fucs on vist suur grafomaan, pikad igavad ja segased heietused ning alati viidates just nendele saitidele/testidele, mis temale sobivad.

---------------------------------------
"Kas sa 31. oktoober 2013, kl 15.30 mõtled seda testi siin või?

http://www.troyhunt.com/2013/02/operating-system..." - ei ma ei mõelnud seda, see ei tulnud mulle pähegi!
-------------------------------------------

Sama palju linke ja märksa rohkemgi võin ma oma arvamuse kinituseks esitada
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 22.38
Fucs on vist suur grafomaan, pikad igavad ja segased heietused ning alati viidates just nendele saitidele/testidele, mis temale sobivad.

---------------------------------------
"Kas sa 31. oktoober 2013, kl 15.30 mõtled seda testi siin või?

http://www.troyhunt.com/2013/02/operating-system..." - ei ma ei mõelnud seda, see ei tulnud mulle pähegi!
-------------------------------------------

Sama palju linke ja märksa rohkemgi võin ma oma arvamuse kinnituseks esitada, pluss võiksin veelgi pikemat kribada, aga ei viitsi, sest alati peab viimane sõna jääma ju ISA Fucs'ile - olgu siis nii.

Mina kui "võõras" ja loll, ei taha siin enam vaielda ja midagi tõestada - andke mulle minu patud andeks! Pealegi ollen õllest natuke ähmane ning aeg tuttu minna.

Olge mõnusad!!!
 
Pikk jutt, aga... 31. oktoober 2013, kl 22.57
Oi, peaegu unustasim meie kalli 'galita' - tema, aga kavatsen ma maa peale tagasi tuua ja sellest linuxihullusest vabastada!
Kingin talle uue win XP'le sobiva läpaka ja Fucs siis installib sinna XP ning teeb selle süsteemi nii kiireks ning vägevaks, et kõik Win 7'd ja Win 8'd kokku ei saaa ligilähedalegi - hurraa! :)

Olgem rõõmsad!!!!!!
 
kle 01. november 2013, kl 00.41
Pikk jutt, aga... Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Fucs on vist suur grafomaan, pikad igavad ja segas
> ed heietused ning alati viidates just nendele sait
> idele/testidele, mis temale sobivad.
>
> ------
> ---------------------------------
> "Kas sa 31. o
> ktoober 2013, kl 15.30 mõtled seda testi siin või?
>
>
> http://www.troyhunt.com/2013/02/operating-
> system..." - ei ma ei mõelnud seda, see ei tulnud
> mulle pähegi!
> ---------------------------------
> ----------
>
> Sama palju linke ja märksa rohke
> mgi võin ma oma arvamuse kinnituseks esitada, plus
> s võiksin veelgi pikemat kribada, aga ei viitsi, s
> est alati peab viimane sõna jääma ju ISA Fucs'ile
> - olgu siis nii.
>
> Mina kui "võõras" ja loll,
> ei taha siin enam vaielda ja midagi tõestada - an
> dke mulle minu patud andeks! Pealegi ollen õllest
> natuke ähmane ning aeg tuttu minna.
>
> Olge mõ
> nusad!!!



Sa oled mingi sopajoodik vä?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!