Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
hädas arvutiga
 
Stella 28. oktoober 2013, kl 09.09
Arvutiga on selline häda, et muutus mingil ajal kole aeglaseks. Ei suutnud avada isegi 10 kB teksti. Esimene reaktsioon oli Not responding. Internet ja ka oma dokumendid muutusid nii aeglaseks, et neid avades või maha surra. Skännisin arvuti üle nii Emisofti kui ka Dr.Web CureIT-iga, samuti Avira viirustõrjega. Keegi midagi ei leidnud. Mingi proge, mille nime ma ei mäleta, leidis küll skännimisel ühe trooja, mingi viirustõrje blokeerija, kuid ei kustutanud seda (selleks oleks pidanud selle proge ostma). Tegin siis FormatC (selle pikema versiooni, kus kõik partitsioonid ikka kaovad, kokku ca 2 tundi). Kui olin hiljem laadinud peale ka draiverid ja kodekid ning üritasin hakata progesid installima, siis teatas arvuti (see tekst oli kastikeses keset ekraani), et „Server Busy. This action cannot be completed because the other program is busy. Choose ’Switch To’ to active the busy program and correct the problem“ All kolm kastikest kirjadega, Switch To, Retry ja Cancel, kusjuures viimast polnud võimalik aktiveerida. Vajuta kas Switch To või Retry või panna üldse ristkesele ülaservas vajutades see jutt kinni, vahet pole. Arvuti on hullemini aeglane kui ärakoolnud tigu. Olen nädala jooksul teinud neli FormatC-d, kuid mingit tolku sellest pole. Mida tähendab „Server Busy“. Kas mu arvuti on kellelegi server ja miks seda pahalast üles ei leia ja miks ei aita ka formattimine? Enne seda jama oli arvuti täiesti normaalne ja ka kiirus polnud laita, kuigi peal on ligi kümne aasta vanune XP.
 
külastaja 28. oktoober 2013, kl 10.00
Vaevalt sul seal enam mingit pahavara leidub.
Kontrolli enne uue programmi installeerimist, et msiexec.exe töö oleks peatatud.
1.Paremklõpsake tegumiriba ja klõpsake siis käsku Tegumihaldur (Task Manager).
2.Klõpsake vahekaarti Processes (Protsessid).
3.Klõpsake loendis Processes (Protsessid) faili Msiexec.exe ja seejärel nuppu End Process (Katkesta protsess).
4.Klõpsake nuppu Yes (Jah).
5.Korrake juhiseid 3 ja 4 iga Msiexec.exe eksemplari puhul.
6.Sulgege Tegumihaldur.

Kui XP-d üldse installida, siis soovitavalt SP-3.
 
-Fucs 28. oktoober 2013, kl 10.02
Pole praegu aega pikalt jaurata siin.
Viga võib olla ka rauas hoopis aga...

Pärast millise programmi taasinstallimist WIN alla see teade tekib?

Millised on Event Vieweri Errorid ja Warningud?

http://support.microsoft.com/kb/308427/et

Millised on teenused (services) mis arvutis töötavad?

Start > Run >
aknasse kirjutad:

msconfig

vajutad OK
vahelehel "Services" ja "Startup" on millised teenused ja programmid? (Ekraanipildid äkki laed upload.ee)

Sealsamas vahelehel "Services" pane prooviks aknas all linnuke ette "Hide all Microsoft services" ja siis pärast akna sisu värskendust (kui sealt on kadunud kõik MS Service-d ja kuvab ainult mitte MS tooteid) kliki aknakeses all paremal "Diseble All" > OK ja tee restart. Kas on muutuseid arvuti töös?

Kas Device manageris on kusagil kollaseid hüüumärke või punaseid ristikesi ? Kui jah, siis kus?

_____________________________________________________
http://social.technet.microsoft.com/Forums/de-DE/19907046-dffc-4d1f-b5b0-cc15bbbb0bd6/tough-problem-this-action-cannot-be-completed-because-the-other-program-is-busy-choose-switch
 
LauriS 28. oktoober 2013, kl 10.33
Laadi alla
http://hddscan.com/download/HDDScan-3.3...

Ava HDDScan.exe ning kliki S.M.A.R.T ning tee ekraanipilt ja postita siia
http://www.ekaitse.ee/muu/kuidas-teha-screenshot...

Ehk on kõvakettal probleeme. Või on see PIO režiimis, mis muudab samuti arvuti aeglaseks
http://www.makeuseof.com/tag/check-your-transfer...

Aga eks põhjusi võib ka teisi olla.
 
Stella 28. oktoober 2013, kl 10.33
Aitäh vastajatele. Kui õhtul töölt koju lähen, proovin järele.
 
galita 28. oktoober 2013, kl 14.55
Enda kogemuse põhjal tean, et kui kõvaketast ei ole enne XP uuesti installimist puhastatud, võib mõni probleem ka pärast süsteemi paigaldamist alles olla. Kõvaketta puhastamiseks on olemas programmid, aga nende programmidega ketta puhastamine võtab päris kaua aega. Mina läksin lihtsamat vastupanu teed, paigaldasin algul Linuxi ja seejärel alles XP.
Kui palju arvutis mälu on ja mis protsessor?
 
Stella 29. oktoober 2013, kl 08.45
Vaatasin õhtul arvuti uuesti üle.
Sellist protsessi nagu msiexec.exe TaskManageris ei ole.
msconfig vaatasin ka üle. Services keelasin ära kõik mitte MS Serviced, v.a. Avira omad (kuna see on mu viiruskaitse). Startupis on vaid Avira.
Device Manageris on üks kollane küsimärk ja see on other device all olevas video controlleris (VGA Compatible).
Soovitati alla laadida ka hddscan.exe, kuid see ei õnnestunud. Vaatamata sellele, et on vaid paar MB ja esialgu jooksis kõik alla ilusasti. Kui allalaadija näitas „veel mõned sekundid“, siis see protsess jäi seisma ja allalaadimise aeg suurenes lõpuks rohkem kui tunnini. Siis loobusin. Kordasin küll allalaadimist mõne aja pärast uuesti, kuid sama jama.
See teade „Server Busy“ tekkis ka eile ja täiesti suvalistel hetkedel, kokku neli korda. Kui vajutasin „Switch To“, siis avas alt nurgast Start akna. Ja kuhu ta kavatses üldse switchida, kui olen arvuti ainuke kasutaja ja selleks ajaks olin ka internetikaabli välja tõmmanud (kuna hddscan alla ei tulnud)?
Galitale. Kust ma selle Linuxi peaksin saama? Kui ostma, siis ilmselt oleks odavam osta uus kõvaketas (50-60 euro ringis) ja vana ära killida. Ketas on vist 250 GB ja protsessor Inteli oma.
Ühe tuttavaga, kellega juttu oli, arvas, et nii vanal arvutil on mingi riistvara viga. Kas ketas ise läbi või protsessor. Igatahes on kõik endiselt aeglane.
 
V 29. oktoober 2013, kl 09.33
Kas siit ka ei saa seda programmi alla laadida,saab ka käivitada mälupulgalt.
http://hddguru.com/download/software/HDDScan/HDDScan_v31.zip
 
Fucs 29. oktoober 2013, kl 09.58
Videokontrolleri viga tuleb ära parandada ja vajalikud draiverid n.ö. "käsitsi" paigaldada!!!!!

Loe tähelepanelikult:
http://support.microsoft.com/kb/314464

Kui allalaadimine jääb lõpetamata, siis pane Avira AV kinni ja proovi siis alla laadida sealtsamast Lauri lingilt ning tee kõvaketta kontroll.

IE asemel installi lisaks mõni muu veebilehitseja. Näiteks Mozilla Firefox ja kasuta seda nii sirvimiseks kui allalaadimiseks

https://download.mozilla.org/?product=firefox-24...


VASTUSETA on küsimus, millised Errorid ja Warningud on Event Vieweris? Eriti huvitavad mind "Application" ja "System" vahekaartidel olevad Errorid ja Warningud

http://support.microsoft.com/kb/308427...

Start > Sätted > Juhtpaneel > Jõudlus ja hooldus Haldusriistad >(Või Start > Juhtpaneel > Haldusriistad) > Arvutihaldus > Sündmusevaatur (Event Viewer).
 
külastaja 29. oktoober 2013, kl 10.30
Sa sikutasid netist draiverid, koodekid, viirustõrje ja installisid need arvutisse. Kõik toimis ja mingeid probleeme polnud. Nüüd ei saa sa mõne megabaidist zip arhiivi oma kõvakale salvestada.Ei viita kõvaketta veale, aga välistada ka ei saa.
Võimalik ikka, et probleemi tekitas miski mille sa viimaste seas installeerisid.

" olen arvuti ainuke kasutaja ja selleks ajaks olin ka internetikaabli välja tõmmanud (kuna hddscan alla ei tulnud)?"

Jäta see kaabel rahule. mida sa tast sikutad. Võta maha prooviks ka Avira kaitse ja tulemüür ning proovi kas sellest midagi muutub.
 
Fucs 29. oktoober 2013, kl 10.54
Seda minagi.

Ilmselt viskab Avira või tulemüür (või ka IE) allalaadimisel villast ja selle pärast oleks olnud oluline KÕIK mitte MS teenused prooviks kinni keerata, sealhulgas viirusetõrje.

Minu esimene küsimus 28. oktoober 2013, kl 10.02 oli:

"Pärast millise programmi taasinstallimist WIN alla see teade tekib?"

Sest mullegi tundub, et teatud asjade installimiseni nagu töötab (töötas) XP normaalselt ja siis pärast millegi installimist hakkavad jamad (nii võib vähemalt teemataja jutust aru saada).

Siin võib olla mõni draiverite konflikt, valede draivude kasutamine või üldse puuduvad mõned draiverid, võimalik et WIN ei saa videokaardiga normaalselt läbi (valed draivud, puuduvad draivud või vigane videokaart) ja siis WIN üritab midagi uuendada/fixida, aga jääb sellega hätta (see võib olla see Server Busy blaa-blaa üheks põhjuseks).

Server Busy teiseks põhjuseks võib olla misiganes mõne muu aplikatsiooni installimise/uuendamise viga.

Ja mõlema põhjuseks võib omakorda olla nii tarkvaraline viga kui riistvaraline viga (IMHO)

Kui viga on draivude konfliktis, siis Safe Mode peaks töötama norm. Ja kui SM töötab norm, siis tuleks ükshaaval üle vaadata milline (millised) draivud konfliktis on.

Et mitte oletada distantsilt arvutit ennast nägemata kõikvõimalikke rikkeid ja vigu, oleks esmalt teretulnud Event Vieweri logi ja kollase küsimärgi kaotamine Device Manageris Video Controlleri tagant. Siis saab edasi minna.

Ja kõvaketta võiks lihtsalt profülaktika mõttes üle kontrollida, et välistada installimisel süsteemifailide sattumist loetamatutele või ajutiselt loetavatele aladele.
 
galita 29. oktoober 2013, kl 12.27
Enamus Linuxeid on tasuta. Panen alla laadimiseks Backboxi lingi.
http://www.backbox.org/downloads
Vastavalt arvutile vali, kas 32 või 64 bitine ning kui arvutis torrenti alla laadimiseks proget ei ole, siis kliki Mirror peal.

Kui probleemi põhjuseks on kõvaketas või mingi muu raua probleem, siis kimbutavad samad hädad ka Backboxi kasutades. Kui jamab XP, siis jookseb Backbox arvutis normaalselt. Backboxi paigaldus käib suht kiirelt ja nii ongi ühe hoobiga raua diagnostika ka tehtud:)
 
Stella 30. oktoober 2013, kl 08.24
Veebilehitsejaks ongi mul Firefox. IE-st pole ju juttu olnudki. Võtsin msconfig-ist Avira ka maha. Draivereid ja kodekeid ei kiskunud ma mingist suvalisest kohat internetist. Need installisin väliselt kõvakettalt, samuti ka SP3. Olen varemgi formatC teinud ja kui oleks draiverite konflikt, oleks selline jama juba ammu olnud. Aga varematel kordadel on kõik korras olnud. Aga kui on mingi konflikt, miks pole seda olnud varem ja mis siis nüüd nihu läks?
HDDScan tirisin alla töö juures ja kodus pakkisin lahti. Selle report annab kollasel taustal !-märgid „current pending sector count“ ja „UltraDMA CRS Error Count“.
Event Viewer application. Errorid on applicarion error, application hang, Warning on userenw.
Event System. Warning on avgntflt (propertiesiga näitab Timeout ‹Nero StartSmart›C:\ ). Warningid on veel ftdisk,, Tcpip ja disk (selle all näitab properties: The device, \Device\Harddisk0\D, has a bad block)
Event System. Errorid on Removable Storage Service, disk, Windows Update Agent, Service Control Manager, DCOM ja SideBySide. Service Control Manageri all näitab properties: The Avira Web Protection service terminated unexpectedly. It has done this 2 time(s). The following corrective action will be taken in 0 milliseconds Restart the service. SideBySide all näitab properties: dependent assembly Microsoft. VC90.CRT could not be found and last error was thr refenced assembly is not installed on your system. DCOM all näitab properties: DCOM get error ’The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it’ attemting to start the service NMIndexing Service with arguments in order to run the server: {E8933C4B-2C90-4A04-A677-E958D9509F1A}
Nii et neid on päris paras kogus. On selle infoga midagi peale ka hakata?
Need Linuxi Backboxi failid on iso-d. Mis ma nendega teen? Kuidas ma selle Linuxi peaksin Windowsi asemel kettale panema?
Arvuti on endiselt sama aeglane või veelgi hullem. Kui tast ikka mingit head nahka ei saa, pole vist mõtet tema peale aega ka raisata.
 
Fucs 30. oktoober 2013, kl 09.41
Stella 30. oktoober 2013, kl 08.24 kirjutas:
----------------------------------------------------

>Veebilehitsejaks ongi mul Firefox.
>IE-st pole ju juttu olnudki.

-Tore on. See oli soovitus igaks juhuks selle asemel, et pidada siin kaks päeva dialoogi:

Küsija: Mis veebilehitseja sul on?
Stella: A) Firefox B) IE
Küsija: A) Siis on hästi B) Pane Firefox

Kõvakettaga on lood halvad ja võimalik, et ka emaplaadiga!
*****************************************************
Current Pending Sector Count.
[P.S. Selle rea taga näitab ka halbade sektorite arvu]

Count of "unstable" sectors (waiting to be remapped, because of unrecoverable read errors). If an unstable sector is subsequently read successfully, this value is decreased and the sector is not remapped. Read errors on a sector will not remap the sector immediately (since the correct value cannot be read and so the value to remap is not known, and also it might become readable later); instead, the drive firmware remembers that the sector needs to be remapped, and will remap it the next time it's written.[29] However some drives will not immediately remap such sectors when written; instead the drive will first attempt to write to the problem sector and if the write operation is successful then the sector will be marked good (in this case, the "Reallocation Event Count" (0xC4) will not be increased). This is a serious shortcoming, for if such a drive contains marginal sectors that consistently fail only after some time has passed following a successful write operation, then the drive will never remap these problem sectors.
*****************************************************

UltraDMA CRS Error Count.
[See teebki su arvuti aeglaseks]

The count of errors in data transfer via the interface cable as determined by ICRC (Interface Cyclic Redundancy Check).

See sisaldab vigade hulka mis tekivad mööda kaableid ja liideseid andmete edastamisel emaplaadilt või SATA kettakontrollerilt UDMA režiimis.
http://en.wikipedia.org/wiki/UDMA
Viga võib olla ka viletsates ühenduskaablites või ühenduspesades. Tulemuseks arvuti andmeedastus ja suhtlemine kõvakettaga/emaplaadiga PIO režiimis, mis viib arvutil CPU kasutuse 100% ning kirjutamise/lugemise kiiruse järsult alla.
http://en.wikipedia.org/wiki/Programmed...

http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic...
*****************************************************

http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T...


Igasugused ülejäänud Event Vieweri Errorid ja warningud ongi selle põhjustatud (nii kaua, kuniks HDD/kaablid/emeplaat või misiganes seal vigane on, on fixitud (kui annab üldse korda teha) või vahetatud. Kui vigane koht/komponent on leitud ja välja vahetatud, siis tuleb uuesti Event Viewerit vaadata. Enne pole mõtet ükshaaval kõikidel nendel Erroritel peatuda siin ma arvan.
 
Fucs 30. oktoober 2013, kl 09.49
Ahjaa. Et mida siis soovitaks teha eksole?

No ma kontrolliks kõigepealt üle kõik kaablite ühendused ja pesad arvuti sees. Kui viga on kaablites siis vahetaks välja. Kui viga on emaplaadi siinides siis tuleb emaplaat välja vahetada.

Kõvaketta prooviks tootja spetsiaalse kettautiliidiga ära fixida (vaatad, kelle poolt on HDD toodetud ja otsid tootja kodulehelt kõvaketta utiliidi). Tegelikult soovitaks HDD üldse välja vahetada uue vastu (aga seda on mõtet teha siis, kui emaplaat on OK ja kõik kaablid on OK. Kui on süsteemne viga - emaplaadi vead, kaablite/pistikute vead/HDD vead) siis on juba mõttekam osta uus arvuti.)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!