Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
LG DVD-mängija ei leia kanaleid
 
äpppi 29. oktoober 2013, kl 21.06
Pole ammu telekast midagi salvestanud sellega, ja praegu on kasutusel pisike keskealine Panasonicu telekas. Varem leidis kanalid üles nii Finluxi kui LG telekaga, selle telkuga ei skänni ei automaatselt ega käsitsi miskit. Kas viga telekas või annaks miskit seadistada, kes teab?
 
Fucs 30. oktoober 2013, kl 10.40
appi siis, või Häppi ?

Kui appi, siis ma ei saa muffigi aru küsimusest :))

Alustuseks: LG DVD mängija on milline (mudel ja mark?)?
Nagu ma aru saan, siis on ta lisaks salvestav eksole.

Et mida puutub siia telekas, kui player ei leia kanaleid? Ilmselt ei leia sa hoopis TV-ga LG playerit üles alustuseks?

TV signaalikaabel tuleb LG-sse ja LG-st läheb TV-sse.
Oleneb siis nüüd eksole milline LG on ja milliste kaablitega ta TV-ga on ühendatud. Kui räägid "keskealisest" Panasonicust, siis ilmselt läheb LG-st kas tavaline koaksiaalkaabel (tavaline antennikaabel) või Scart/Scart , Scart/RCA , RCA/RCA kaabel.

Koaksiaalkaabliga:
Üldjuhul playeri OFF režiimis läheb signaal otse TV-sse ja ON režiimis läbi playeri. Et näha TV-s pilti läbi playeri, peab:

1) TV-l leidma üles kanali, mida väljastab player (kanaliotsing TV-ga, Player on ON režiimis)
2) Kui Player leitud ja selle menüüde pilt TV-s ees. siis tegema playeriga kanalite otsingu

SCART/RCA variandid:
Telekas näitab playeri pilti AV kanalilt (oleneb mudelitest ja markidest võib olla ka EX1, EX2 jne, AV1, AV" jne vms nimetus). Kui playeriga ühendus TV-l loodud (TV näitab playeri menüüsid), siis tuleb playeriga teostada kanalite otsing.


Ühesõnaga, kui kaablite vahel enne TV-d on player:
1. TV-le tuleb ette saada playeri pilt (kas õige kanal otsides või AV kanalit kasutades)
2. Kanalite otsing teostatakse playeriga, mitte TV-ga.
3. TV-ga saab teha kanalite otsingut siis, kui antennikaabel läheb otse TV-sse, või on player ühendatud TV-ga läbi koaksiaalkaabli ja on ise OFF.

Edit 10:47: kirjavigade ja mõtteedastuse parandused arusaadavamaks :)



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Fucs 30.10.2013 10.47.
 
äpppi 30. oktoober 2013, kl 19.09
Just, äpppi on meelevaldne ühend sõnast õnnelik ja appi ka, sest häda ju, kui enne töötas ja nüüd ei tööta.
Kuna eelmisest telekast ja salvestamisest üldse on omajagu aega möödas, siis võib-olla peab olema kuskil veel mingi juhe. On ainult mingi antennijuhe, mida saab toaantenni külge ühendada, aga seda pole vist kaabelTV puhul kuskile torgata vaja, või mis?
Scart on õiges kohas nii salvestajal kui telekal, nagu ennegi oli, aga salvestaja ei tunneks nagu telekat ära. Kuna telekas mulle lihtsalt toodi, ei tea ma tast enamat kui et Panasonic, LG salvestaja mudel on DR7400.
Või peaks ühendama mingi audio-videokaabli lisaks scartile?
Kui varem panin need asjad juhendita kokku ja töötas, siis selle telekaga ei saa ma juhendi järgi ka aru, miks asi ei toimi.
 
-Fucs 30. oktoober 2013, kl 19.35
Hei, äpppi!

Mitte salvestaja ei pea "ära tundma" TV-d vaid TV peab "ära tundma" salvestaja :)

Seda, et kaabel TV juhe salvestajasse, salvestajast SCART TV-sse, TV paned video kanalile (või lülib TV automaagiliselt ise ennast video kanalile, kui SCART on taga ja player/salvestaja sisse lülitad - oleneb riistadest).

Edasi võtad salvestaja puldi, millel on täis patakad sees :P pihku ja lülitad oma playersalvestaja (edaspidi LG) sisse. Siis otsid oma LG puldi pealt üles menu nupu ja muudkui pressid seda (1x piisab) ja TV-le peab ette tulema LG menüü. Kui ei tule, on TV valel kanalil ja tuleb otsida õige AV video kanal üles (EXT1 EXT2 AV1 AV2 jne). Kui ikka pilti pole on SCART vigane või LG läinud parematele jahimaadele. Aga tõenäoliselt siiski siiski sa ei suuda lihtsalt leida õiget AV kanalit.

Kui aga LG menüü pildikene ilusasti TV ees, siis pressid aga kanalite otsingu nuppu ja lased kanalid üles otsida (ja salvestad muidugi). edasi jääb sul TV selle AV video kanali peale ja kanaleid vahetad LG puldiga LG peal.

On ka X variant, mis VÕIB toimida (aga pole garanteeritud!). Nimelt oleneb riistadest eksole, aga võib katsetada ka sellist asja:

SAT TV kaabel telekasse, Scart telekast LG-sse. Otsid telekaga kanalid üles ja salvestad. Nüüd kui on pädevad riistad, siis saad LG-ga salvestada seda kanalit, mida TV näitab. Aga ainult seda. Nii kui kanalit vahetada, nii vahetub see ka salvestusel.


Teadsa, äpppi. Tegelikult, kui sa asjast tolku ei saa ikka, siis oleks äraütlemata armas, kui sa kirjaksid mulle siia oma LG mudeli ja margi aj TV mudeli ja margi. Vaata, siis läheks libedamalt ma arvan.

Ole tubli.
 
äpppi 30. oktoober 2013, kl 19.47
Hakkan kohe katsetama, kui vähe vabam moment tekib. Võttis üsna nõutuks, nüüd vähemasti lootus, et äkki saab asjale pildi ette :) Aitäh!
 
äpppi 30. oktoober 2013, kl 19.53
Ahjah, mudel sai mainitud, see on LG DR7400, aga telekast ei tea ma muud, kui et ta on Panasonic, kandiline, pisike ja must :)
Annan tulemustest teada.
 
äpppi 30. oktoober 2013, kl 20.15
Telekas on Panasonic TX-14S3TC
Ja tegelikult meenus, et kõiki neid asju olin ma juba teinud, aga mida endiselt ei tule, on kanalid. Tuvastab 0% kanalitest. Kuna viimane kord (paar aastat tagasi vist) teise telekaga salvestas ja midagi erilist vahepeal juhtunud ei ole, siis minu peamine kahtlusalune on siiski see väike telekas.
 
peedist... 30. oktoober 2013, kl 23.51
kustkohast sul see tv pilt tuleb? (õhust või mõne teenusepakkuja digiboksist vms?)
 
peedist... 30. oktoober 2013, kl 23.55
kui kaabel tv, siis selle salvestaja jaoks sisendsignaal on LINE-IN ja mingeid kanaleid ta ei tuvasta. võtab seda kanalit, mis parajasti digiboksist tuleb.
 
Fucs 31. oktoober 2013, kl 11.02
Jah. Kui on digi TV siis tuleb konkreetne kanal digiboksist (või kui TV on koos digiboksiga, siis sealt), kui aga on analoog TV (teatud piirkondades nt STV), siis leiab kanalid üles kas TV või LG.

Minu viga. Oleks pidanud kohe küsima, kas kaabel TV on digi või analoog signaaliga ja minu eelnev pikk möla kehtib analoog signaali puhul. Digi TV puhul läheb kaabel digiboksi ja sealt edasi kas otse TV-sse või LG-sse ja LG-st TV-sse. Kanaleid vahetad digiboksiga.
 
Fucs 31. oktoober 2013, kl 16.58
Nii. Oli nüüd aega natuke vaadata selle Panasonicu manuaali ja muid manuaale.

Sellel telekal on ees kahene RCA pistik ja taga ainult Scart pistik, ning tavaline antennipistik. Mingeid digibokse tal sees ei ole.

Kui sul on nüüd siiski digi TV siis ma vaatan praegu näiteks Elioni Aminet 110 digiboksi ja selle manuaal ütleb nii:

"NB! Kui teleril puudub SCART-sisend, on võimalik digiboks teleriga ühendada ka RCA-kaabli või
female-otsaga (keeratava vindiga) antennikaabli abil."

Nemad räägivad siin aga 3 otsaga RCA kaablist (telekal on 2-ne RCA ainult)

Samas näen ma tal (Amino digiboksil) taga RF OUT pistikut RF IN kõrval ja kui tarkade juttu uskuda, siis peaks häda korral saama RF OUT pesast kätte digiboksi pildi analoogina ka (kas see digiboks sisaldab signaalimuundurit Digist>analoogiks ma samas ikkagi kahtlen väga??)

Aga loeme tarkade juttu edasi:

"Aminet 110-l leiab rohkemat kasutust RF out väljund, ehk siis võimalus vaadata DTV kanaleid läbi tavalise antennisisendi telekas, millel puudub SCART või RCA liides. Selle võimaluse kasutamiseks tuleb telekas häälestada sellele RF kanalaile, mis on seatud digiboxil. Vaikimisi on RF sagedus digiboxil 38 kanalil.

Teine võimalus on vastavat väljundit kasutada videomakiga lindistamisel, või kõvakettaga salvestajaga salvestamise puhul eeldusel, et salvestajal on RF IN sisend."

Tsitaadi lõpp.

Et siis nagu ikkagi on signaalimuunduriga?

Hea küll. Vaatame edasi siis.

Sellel LG-l on ees 3-ne RCA sisend ja S-Video sisend ning taga RF IN (tähisega "Aerial" ehk analoog antennikaabli jaoks), RF OUT, 2 SCART-i (Euro AV1 TV-ga ühendamiseks ja Euro AV2 lisaseadmete ühendamiseks) ning Coaxial Digital (audio) Out.

Niisis, äpppi, mina arvan, et kui sul on Digi TV kaabel TV, mitte analoog kaabel TV ja see on näiteks Elioni oma koos Aminet 110 digiboksiga, siis sa paned digiboksist Amino 110 spetskaabli (mille teises otsas on SCART - aga neid kaableid on ka 3RCA otsaga jt) oma LG Euro AV2 Scart pistikusse ja teise kaabli, mille mõlemas otsas on SCART pistikud, paned LG Euro AV1-st TV SCART pistikusse. TV puldil vajutad TV/AV nuppu (paned teleka AV videokanalile) ja LG paned ka käima (voolu sisse) ja nüüd peaks sul TV ekraanil olema Digiboksist tulev pilt ees. TV kanaleid vahetad Digiboksi puldiga ja LG-ga lindistada saad ainult seda kanalit, mida vaatad (mis on digiboksis sisse lülitatud).

Teine võimalus on Digiboksist vedada SCART asemel RCA kaabel (kolm värvilise pistikuga otsa) LG-sse.

Ja kolmas, kahtlane võimalus, on vedada Digiboksist RF > RF kaabel LG-sse (tavaline antennikaabel).

LG-d TV-ga ühendades on sul järgmised võimalused:

1. Nagu juba kribatud sai Scart > Scart kaabliga
+ 2 kahtlast võimalust (kuna manuaalidest ei selgu, kas LG ja TV RCA pesad töötavad mõlemat pidi, nii IN kui OUT. SVideo on näiteks LG-l märgitud ainult IN)
2. Scart (LG pool) > RCA (TV pool) kaabliga
3. Scart (TV pool) > RCA (LG pool) kaabliga


Et pilt ikka digiboksist ilusasti LG-st läbi jookseks ja TV-sse jõuaks, tuleb ilmselt ka LG menüüdes natuke surfata ja õige signaali sisend leida (default on tal analoogkanalite sisend tavaantenniga ja nende loetelu ees, aga läbi Scart pistiku tulev piltdikanal tuleb mumeelest ise paika panna AV nuppu pressides.)

LG seadistamine, et saaks pidi läbi SCART-i kätte
(nii lindistamiseks kui TV-sse edastamiseks):

Recording from an External Input

Recording from External Components.
You can record from an external component, such as
a camcorder or VCR, connected to any of the
recorder’s external inputs.

1. Make sure that the component you want to record
from is connected properly to the recorder.
2. Press AV repeatedly to select the external input to record from.
 Tuner: Built-in tuner
 SCART1: EURO AV1 AUDIO VIDEO mounted
on back panel
 SCART2: EURO AV2 mounted on back panel
 Front AV: VIDEO, AUDIO (L/R), S-VIDEO IN
mounted on front panel
3. Select the recording mode as necessary by
pressing REC MODE repeatedly. (HQ, SQ, LQ, or
EQ)
4. Press REC (z) once.
Recording will start. (The REC appears in the
display window.)
 Recording continues until you press STOP (x)
or the disc is full.
 To record for a fixed length of time, see “OTR
(One Time Recording)” on page 32.
5. Press STOP (x) to stop recording.




Kui manuaale tahad, siis on nad mul nüüd olemas kõik :P

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™
 
äpppi 31. oktoober 2013, kl 19.01
Oh... nii põhjalikud juhised vahepeal tulnud, see tahab küll pikemat süvenemist saada, aitäh :)
Nojah, aga mul juhtmega kaabelTV, mitte digiboks, siis ikkagi analoogi teema. Hakkasin seda asja mõtlema, et ehk on asi teleka universaalpuldis, millel saab vahetada ainult TV/AV, aga mitte AV1 vm. Ma mäletan, et eelmise (lapik LG) teleka puldil oli neid variante rohkem ja ka kasutasin neid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!