Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Kõvaketas
 
Rintsu 17. november 2013, kl 01.39
Tõmbasin arvutile tasuta viirusetõrje,seadistas kenasti ära,siis tuli kiri,et leiti midagi kahtlast.Soovitati kustutada,tegingi,siis tegi uue otsingu.Kadus pilt,oleks nagu restarti teinud ja Windows WP kiri jäigi ette,arvutit ei avanudki enam.Viisin testima,selgus,et kõvaketas vigane,muud asjad,ok,arvuti oli mul kuskil üle 4 aasta. Seega küsiksin,kas tasub vahetada uue kõvaketta vastu?Millest kõvakettad läbi lähevad?
 
galita 17. november 2013, kl 09.52
Kõvaketad ei ole igavesed ja kui üle 4a. vanal arvutil läheb ketas katki, siis selles ei ole midagi erakordset.
Kõvakettale mõjub halvasti arvuti põrutamine/kukkumine, eriti arvuti töötamise ajal.
Kuumus. Kui arvutil jahutus kehva ja kõvaketta temp kogu aeg 45 kraadi kanti, siis ei ole ka kettal pikka eluiga.
Magnet. Kui kõvaketta lähedusse asetada magnet, on lõpp kiire.
Eks kõvaketta tööiga oleneb ka sellest kui palju ketast koormata. Ka viiruste otsimise ajal on koormus kõvakettale tavalisest suurem, samuti ketta defragmentimisel, ketta puhastamisel andmetest...
 
Fucs 17. november 2013, kl 12.37
OT !

Galita, kiika Delfi postkasti :)
 
galita 17. november 2013, kl 14.14
Vabandust Fucs, et kohe ei märganud su teadet-mul pildid ning muud segavad faktorid keelatud ja siis kippuvad ka Teated märkamatuks jääma. Vastuse leiad enda privaatsõnumitest.
teadmatu 17. november 2013, kl 14.45
 
galita 17. november 2013, kl 16.59
Mul küll nii suurt magnetit kõvaketta hävitamiseks vaja ei läinud. Kuid ma võtsin kõvaketta kaane pealt ära ja panin magneti otse vastu ketast. Peale restarti oligi kõik-mustal ekraanil kiri "opetaring system not found"
Võib-olla oli see juhus, sest ketas oli vana, uuega selliseid katse ju tegema ei hakka. Või mängis rolli see, et videos pandi magnet vastu arvuti korpust, mina panin vastu kõvaketast.
teadmatu 17. november 2013, kl 17.09
Kette tahtlik rikkumine pole ju teemaks.
 
Ultrraz 18. november 2013, kl 12.40
Kui juba uut ketast vajad siis soovitaks paigaldada SSD ketta. See on küll kallim aga arvuti jookseb vähe kiiremini.
Ei hakka siin oma teenust pakkuma, muidu mõni jälle arvab, et võtan siin kelleltki tööd ära :)
 
galita 18. november 2013, kl 16.12
Paku ikka, kliendid ainult võidavad konkurentsist:=)

Ma arvan, et arvutiteenindust on võrreldes varasema ajaga tunduvalt vähemaks jäänud ja selles ei ole konkurents süüdi. Inimesed on õppinud paremini arvutit ja tarkvara tundma ning paljud saavad süsteemi paigaldamisega ise hakkama, samuti pisiremondiga, nagu kõvaketta vahetus. Läpakad on ka päris odavad juba ja kui arvuti on 4-5a. vana, siis ei vaevutagi enam teda remontima, ostetakse uus.
 
Ultrraz 18. november 2013, kl 17.59
Seda küll. Oma praktikast võin öelda, et need,kes ei ole arvuti sisemust näppinud, enamuses ei hakkagi seda tegema. Eks mõnel on kindlasti huvi softi paigalduse vastu, kuid mitte enamusel. Et kõik proged ja driverid peale saada peab natukenegi oskust olema.
Nii et kellel vajadust katkine ketas,ekraan või mõni muu jupp ära vahetada võib julgelt küsida.
ultra@hot.ee või 520-6047 Tlns.
 
lammas wää - offline 18. november 2013, kl 19.07
ära soovita SSD ketast üle 4a vanusele läpakale
tasuta:)
 
Ultrraz 18. november 2013, kl 21.58
Mõttetu on siiski selline töötav arvuti nurka visata kui ta ainuke viga on ketta vahetus. SSD on loomulikult kallis aga see paneb ka vanema masina lendama. Kui vähegi kannatab, siis võib sellise investeeringu teha. Parim hetke suuruse-hinna suhe on sellisel kettal: 240gb 135€ http://www.1a.ee/arvutikomponendid/kovakettad...
 
Kõvakas 04. veebruar 2018, kl 13.04
https://geenius.ee/rubriik/teadus-ja-tulevik/dna-ja-kristallid-viis-andmetalletusviisi-mis-tulevikus-sinu-infot-hoida-voivad/
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!