Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
lapakas katkestab
 
mis viga ? 03. detsember 2013, kl 13.05
lihtsalt viskab 10 korda päevas lambist end välja. JA jälle peab restartima, see võtab aega. Juhe on korras, akut ei ole.
Appi !
 
-Fucs 03. detsember 2013, kl 13.37
"lapakas katkestab" - mida katkestab?
"lihtsalt viskab 10 korda päevas lambist end välja" - kust kohast?

Kas lülitab läpaka voolu alt välja lambist või, keset toimetamisi? Pärast "välja viskamist" on läppar ilma vooluta või jääb voolu alla ja käima aga Windows ei tööta lihtsalt ja arvuti ei reageeri millelegi, või jääb voolu alla ja tööle aga viskab Windowsist välja (mingi sleep, hibernate jne ?)


Midaiganes siis....., kõigepealt esimese asjana seest tolmust puhtaks ja veenduda, et ei kuumene üle (kasuta kasvõi mõnda programmi, mis mõõdab temperatuure ja jälgi kas on seost).

Aga seal võib ka misiganes muu raua viga olla, kui ei ole ülekuumenemise teema see ja tuleb siia täpsem kirjeldus asjast, et millal, kuidas, mis ja miks.
 
n2 03. detsember 2013, kl 14.10
Jäin ka mõtlema, mida see "viskab välja" tähendab - siis kui ära kustuks, ei saa ju restarti tehagi.

Mul endal on ka tegelikult sama mure, aga minul lihtsalt kogu toiming jääb seisma, st. hiir ei liigu, ükski klahv ei tööta ja aitab ainult vooluvõrku lülitamise nuppu all hoida ja vägisi kinni panna. Selle kohta öeldakse vist "hangub"?

Kõik Windowsi värskendused on olemas, viirus- ja pahalaste asjad süstemaatiliselt skannatud, paar nädalat tagasi sai ketas defragmenteeritud (http://www.piriform.com/defraggler programmiga), midagi ise muutnud pole ostmisest saadik, arvuti oma programm pakub draiverite uuendusi ja need on ka uuendatud.
Aeg-ajalt katkeb internetiühendus, kuigi teised WiFi seadmed töötavad.
Oluline ei ole ka see, kui palju programme ja internetilehti korraga lahti on.

Ei tea, mis kala. Garantiiaeaga vist on ka veidi, aga ei usalda eriti neid "tarku" seal - eelmise arvutiga käisin neli korda ja keerasid päris pee-sse.

Arvuti on: HP ProBook 4540s
Windows 7 Professional 64-bit

Kas keegi oskab midagi soovitada?
 
galita 03. detsember 2013, kl 14.22
HP Probook 4540'l peaks Windowsi jooksutamiseks jaksu olema.
Kas arvuti temperatuure oled jälginud?
Hoia vahel Tegumihaldur lahti ja vaata mis numbrit näed CPU järel. Kui CPU on pidevalt 100%, siis on protsessor üle koormatud.
Osad HP Probookid on kahe videokaardiga ja on väike võimalus, et korraga töötavad mõlemad videokaardid, mida ei tohi olla.
 
-Fucs 03. detsember 2013, kl 15.04
Millal, miks jne hangub, tuleks esimese asjana vaadata Event Viewerist järele.

http://windows.microsoft.com/et-ee/windows-vista/open-event-viewer
 
V 05. detsember 2013, kl 13.13
http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/troubleshootDisplay/?sp4ts.oid=5229455&spf_p.tpst=psiContentDisplay&spf_p.prp_psiContentDisplay=wsrp-navigationalState%3DdocId%253Demr_na-c01896793-33%257CdocLocale%253Den_US&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken
 
n2 08. detsember 2013, kl 14.30
to: galita ja -Fucs!
Trügisin siia teise inimese teemasse vahele, sest oletasin, et tegu sama probleemiga ja ehk tema leiab lahenduse.

Need on veidi keerulised asjad minu jaoks. Olen küll vaadanud ka soovitatud asju, aga minu mõistus sealt midagi välja ei noki.

Minu arvuti on aasta vana, tolmu meil nagu pole koduski suurt ja voodisse läpparit kaasa ei võta.

Arvutis ma ise midagi nokkinud pole, kõik, mis kaasa tuli, on samas seisus.

galita - sul oli ka kunagi sarnane läpakas, minu avuti andmed on Sarjano: 2CE2351FR4 Tooteno: B0Y66EA#UUW.

*
Ehk keegi ütleks mingi lihtsama programmi, millega arvuti temperatuuri mõõta (sobiv Win7-le). Kunagi mul oli mingi SpeedFan ühes arvutis, aga võib-olla on mõni teine mugavam?

Arvuti küll käega katsudes kuumaks ei lähe.
 
V 08. detsember 2013, kl 15.02
http://www.hwinfo.com/download.php
 
core temp 08. detsember 2013, kl 15.20
http://www.softpedia.com/progDownload/Core-Temp-Download-74793.html. Core Temp, väiksed numbrid taskbaril näitavad pidevalt prose temperatuuri, hea lihtne jälgida.
 
n2 08. detsember 2013, kl 17.30
Aitäh, V ja core temp!

Ma proovin midagi neist järgmise nädala keskel. Eriti ei usu, et Temp oleks kõrge - arvuti hangumisele ei leia mingit põhjust seoses kasutamisega. See võib juhtuda paarkümmend minutit arvutis istudes - delfit lugedes näiteks :-)
Teisekord pole mitu päeva midagi viga, mitu lehekülge on lahti, mõned neis juutuubi pausile pandud videod, skype jm.

Uurisin just nende diagnostika värkide kohta ja leidsin ühe lehe, mis algab just minu mõttega: "Oleks väga tore, kui arvutikasutajate oleks üks ainus diagnostika utiliit, mis korraga uurida arvuti probleem", panen siia lingi, jutt on soomekeelne, aga programmid on ju tuttavad, kui kedagi huvitab, võib kaeda:
http://neptunet.net/tag/diagnoosiohjelmat/
http://neptunet.net/2011/01/31/testiohjelmat-%E2%80%93-tarpeellisia-moneen-tarkoitukseen/
jne.

.
 
suss 08. detsember 2013, kl 17.34
kui akut pole ja on ainult juhe taga,siis võib läpaka liigutamisel pistikupesa(või mis iganes koht seinakontakti ja emaplaadi vahel) korraks kontakti kaotada ja ongi läpa väljas. omad kogemused,panin vana aku vahele,siis töötas normaalselt
 
galita 08. detsember 2013, kl 19.40
Mul on HP Probook 4530s.
Kui läpakat on ainult laua peal kasutatud, siis aastaga läpakas nii tolmuseks ei lähe, et hakkab sellest üle kuumenema. Mul on 1,5a. vana, lahti ei ole võetud, ainult läbi avada olen õhku lasknud, ning siiani on temperatuurid normis.
Selline tunne nagu hakkaks emaplaat läbi minema. Loodetavasti see siiski nii ei ole ja põhjuseks on draiverite konflikt. Esimese hooga oleks pakkunud, et videokaardi draiveritega on midagi lahti, aga miks siis netiühendus ka jamab??
Tee omale mõnest Linuxist (Ubuntu, Linux Mint, Backbox) USB Live ja jooksuta natukest aega pulgalt läpakat. Kui samad probleemid korduvad, siis on raua viga, kui ei, siis tulev probleemi põhjust Windowsist otsida.
 
V 09. detsember 2013, kl 09.04
Kuidas arvuti safe modes töötab?
 
Fucs 09. detsember 2013, kl 10.16
Event Vieweri avamine

http://windows.microsoft.com/et-ee/windows7...

Logifaili salvestamine

http://kb.acronis.com/content/8859

Logifail riputa üles siia

https://www.upload.ee/

ja selle link pane siia foorumisse.
 
V 09. detsember 2013, kl 11.23
http://www.manualslib.com/manual/437299/Hewlett-Packard-Probook-4540s.html?page=118#manual
 
n2 09. detsember 2013, kl 14.13
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mul on HP Probook 4530s.
GALITA!
Mul oli ka alguses see, millegipärast ei toiminud ka siis WLAN korralikult. Sain siis Elisalt uue modemi ja kui ikka jupsis, siis boonusena Elisa tehniline abi (Omaguru) tuli minu arvutisse ja koos "liikusime" ja kontrollisime igasuguseid asju 55 minutit, telefon kõrva ääres. Teenus oleks muidu üle 100€ maksma läinud. Kui viga ikka jäi, siis HP tuki teki kirja, et arvuti ümber vahetada. Vana enam polnud, sai veidi juurde maktstud ja nüüd siis 4540s, mis pealnäha on täpselt samasugune. Probleem WLAN-iga jäi ikka, ma enam ei viitsinud kuhugile pöörduda. See on tavaliselt siis, kui arvuti sisse lülitada, ei näe oma võrku isegi võrgunimekirjas. Aitab ainult modemi el.võrgust väljalülitamine. Mõnikord on võrk ja ühendus katkeb, siis aitab ka oma arvuti tööriist. Seepärast ma andsingi läpakal kogu aega käigus olla, sest ta ise läheb "tuttu", kui arvutis ei istu.
Seda "hangumist" alguses polnud, see on tulnud vast pool aastat tagasi. Mingit seaduspära pole, mõnikord pole nädal aega midagi, siis jälle päevas paar-kolm korda.

Sinu esimene õpetus: "Hoia vahel Tegumihaldur lahti ja vaata mis numbrit näed CPU järel. Kui CPU on pidevalt 100%, siis on protsessor üle koormatud".
Seal on puha nullid, kusagil vahel (crome.exe kohal) vahel muutub 01, 02 .. Pealegi ei saa seda "hangumise ajal" ekraanile tuua, sest hiir ega ükski klahv ei toimi.

"Osad HP Probookid on kahe videokaardiga ja on väike võimalus, et korraga töötavad mõlemad videokaardid, mida ei tohi olla."
Mul näib olevat ainul 1, kui see - Intel® HD Graphics 3000 - on videokaart ja ajurite kohta ütleb arvuti, et uut versiooni pole.
 
-Fucs 09. detsember 2013, kl 14.34
Et siis ootan logi!
 
n2 09. detsember 2013, kl 15.42
-Fucs Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Et siis ootan logi!

Fucs, kullake!
Mul ei käi see nii kähku. Pealegi mäletan midagi, et mingit logi mul ei õnnestunud avada, aga proovin uuesti. Ma vahepeal pean veidi toimetama ja arvuti sisikonnas tuhnimine on veits võõras. Aga küll see logi tuleb, aitäh kaasa elamast.

Ütle igaks juhuks mingi koht, kuhu .jpg-faili saab panna. Selline hästi lihtne, "korraks vaid" põhimõttel. Ma tean neid ka, aga pole kunagi kasutanud, sest puudub vajadus internetti piltide riputamiseks.

P.S.Praegu on arvuti eile õhtus saadik lahti ja no problem (ptui, ptui, ptui üle vas. õla)...
 
-Fucs 09. detsember 2013, kl 16.00
Ikka seesama upload.ee mille link on mu eelmises postis.

Seal valid üleslaadimiseks "Pildid" ja laed üles.
Avanenud aknas on nii pildi link kui ka selle kustutamise link (kui peaksid tahtma seda sealt kustutada), aga kui sellelt lehelt lahkud, siis pärast enam sa neid linke kätte ei saa ja seepärast soovitavalt tee kohe linkidest copy/paste kuhugi omal (nt. minupildid.txt , minupildid.doc faili vms)
 
n2 09. detsember 2013, kl 16.41
-Fucs Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ikka seesama upload.ee mille link on mu eelmises p
> ostis.
>
> Seal valid üleslaadimiseks "Pildid"
> ja laed üles.
> Avanenud aknas on nii pildi link
> kui ka selle kustutamise link (kui peaksid tahtma
> seda sealt kustutada), aga kui sellelt lehelt lahk
> ud, siis pärast enam sa neid linke kätte ei saa ja
> seepärast soovitavalt tee kohe linkidest copy/pas
> te kuhugi omal (nt. minupildid.txt , minupildid.do
> c faili vms)

Sorry - ei pannud tähele - olen homme Eesti pealinna tulemas ja neljapäeval tagasi. Närvid veidi püstis, 200km mööda maad ja laevas loksumine, ilm ka ebastabiilne, hetkel -10 ja langeb vist kogu aeg.
No sain vist hakkama, ei tea, mis linki siia panna - panen selle Direct'i - anna teada, kas õnnestus, ma hoian lehe lahti. Ja muuseas - vahepeal regamise ajal katkes jälle I-uhendus .-(

http://www.upload.ee/files/3754554/Tapahtumienvalvnta_log.evtx.html
 
-Fucs 09. detsember 2013, kl 18.19
Nojah. Seal SYSTEM all on alates 28.nov aga kui sul pärast seda kokku pole jooksnud, siis me ei saa siit miskit targemaks praegu kahjuks. Ühtegi sellist asja otseselt ei leidnud, mis arvuti hanguma paneks (v.a. vbl explorer.exe error).



Nii ülevaate mõttes:

Aplication all on sul mõned errorid.

Nero Cover Designeri error, backupi errorid, photosnap errorid, pdfill_pdf_tools error jms ebaoluline ja ebaoluliste ajavahedega.
Nendega ei pea midagi ette võtma.

On ka explorer.exe error 22.juuli ja juulis veel windowsupdate error. Kui just 22 juulil kokku ei jooksnud arvuti, siis pole midagi vaja teha.

System all on hunnik Erroreid (Service Control Manager Event ID 7001) mis on seotud: "Remote Access Connection Manager service depends on the Telephony service". 28 november on sellest lausa punane :))

*******************************************************
Link, kuidas lubada/keelata seda service`t vajadusel:

http://computerstepbystep.com/telephony_service.html

*******************************************************

Sellega on seotud veel järgmised teenused (mis peaksid olema lubatud, ehk siis Startup Type ei tohiks olla neil "Disabled"):

Secure Socket Tunneling Protocol Service
Telephony
Plug and Play
Remote Procedure Call (RPC)
DCOM Server Process Launcher
RPC Endpoint Mapper

Noh, need peaks lubama (panna Startup type kas Manual või Automatic),kui on kinni ja eriti siis, kui Win nii hirmsasti seda teenust kogu aeg vajab.


Muidu võiks järgmise logi teha siis, kui arvuti on kokku jooksnud jälle. Enne pole mõtet.

_____________________________________________________
On ka päris palju OMNIKEY Smart Card Reader USB 0 Error on ja USBCCID error (mõlemad on ID kaardi lugejaga seotud, mis käib USB pessa) ja DCOM erroreid - lihtsalt teadmiseks.
 
n2 09. detsember 2013, kl 19.38
Oh, Fucs!
Küll sa oled kõva analüüsi teinud, aitäh!
Ja suur tänu 'upload.ee' juhendamise eest kah.
Ma pean nendesse asjadesse nädalalõpul veidi süvenema. Eks see ole päris tundmatu maailm minu jaoks.
Ma ise arvan, et mul on liiga palju ülemäärased protsesse/teenuseid (?), vist "services" pöörlemas, aga ma ise omapead ei julge neid kinni keerata.
Ehk annad veel nõu hiljem, nüüd vaja arvutist lahkuda.
Kirjutamiseni!
 
galita 09. detsember 2013, kl 22.51
ID-kaart, või õigemini kaardilugeja, hakkas ka minu HP'ga jamama, kuigi arvutis on Linux. Lõpuks selgus, et ID-kaardilugeja keeldub USB 2.0 pesas töötamast, USB 3.0 pesas töötab normaalselt. Varemalt kaardilugeja USB 2.0 pesa peale ei pirtsutanud.
 
külastaja 10. detsember 2013, kl 01.50
http://landfield.pri.ee/Windows_7/Win7_optimeerimine_2.html#teenused
 
galita 10. detsember 2013, kl 09.54
HP Probookisid 4530s ja 4540s müüdi Intel Core i3 ja Intel Core i5 protsessoriga, mälu oli 4GB. Kui juba selliste näitajatega arvutitel tuleb Windowsi optimeerima hakata, siis ei ole seda süsteemi üldse võimalik kasutada?? Ja n2 kirjutab ka, et CPU järel olev number on enamus ajast 0%.
Ma ei usu, et Windowsi optimeerimine siin midagi muudab. Imelik on see, et juba teine arvuti hakkab ühes ja samas võrgus jamama ning netiühendusega seotud probleemid on sarnased. Kuna põhiline probleem on WLANiga, siis mulle tundub, et sinna võrku häkitakse sisse ja ka häkkimine võib süsteemi rivist välja lüüa ning tekkivad kõiksugu errorid.
 
külastaja 10. detsember 2013, kl 11.28
Milleks hoida töös protsesse mida sul kunagi tarvis ei lähe? See on nagu sõitmine autoga - alati otse ja porist läbi, sest mootoril võimsust jagub.
 
galita 10. detsember 2013, kl 13.24
Seda küll. Lisaks sellele suurendab mõtetute protsesside töös hoidmine turvariski. Kuid ma ei usu, et postitaja n2 probleeme lahendab ebavajalike protsesside keelamine.
Tahaks näha tema arvuti tulemüüri logi, et millised protsessid netiühendust kasutavad ja millised pordid on avatud. Aga ma ei tea, kas Windows 7 enda tulemüür annab mingit põhjalikumat ülevaadet toimuvast?
 
n2 10. detsember 2013, kl 21.55
Ma tegin mingi FixIt-iga mingi värgi eile õhtul, ma ei ole praegu kodus ega oska täpselt öelda, aga umbes nii, et avuti jõudluse parandamiseks. Seal tuli tabel, kus oli mingeid programmijuppe või midagi, et kas vajad neid ja ma valisin kõik kustutamiseks. Sama ka Windowsiga koos käivituvate protsesside osas.
Täna hommikul aga siiski oli probleeme.

to: galita. "Tahaks näha ...jne" - Teretulemast mu arvutisse, seda saab ju teha. Hea, kui keegi üle vaataks.
 
lammas wää - offline 10. detsember 2013, kl 22.54
to galita
WLAN probleemi lahendamisel võiks vaadata mis kanalil ruuter toimetab
naaber sama kanali peal siis asi kisubki hapuks minema:)

kui video kala ja WLAN samal ajal ära kukuvad siis võiks vaadata kas kell ei jää taha
ühel läpakal prose pani segast selliselt
 
galita 11. detsember 2013, kl 13.41
to lammas wää, olen kuulnud probleemist kus üks naabritest on wifi ühenduse kaudu tahtmatult sattunud teise naabri arvutisse ning selle tõttu on mõlema netiühendus aeglaseks muutunud või üldse katkenud. Kuid ruuteri seadetes ja tulemüüri abiga peaks saama sellist probleemi vältida??
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!