Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
sülearvuti vs tahvelarvuti?
 
abitu 03. detsember 2013, kl 18.58
Plaanis osta uus rüperaal v. tahvelarvuti. Mitte ei tea mida valida. Mängud ei huvita, küll aga tahaks vahest filme vaadata lisaks igapäevastele toimingutele - muusika, uudised, meilindus. Mis ühe või teise eelised on? Millist valida?
 
-Fucs 03. detsember 2013, kl 19.08
Tahvelarvuti pole ei see ega teine. See on mõeldud pms ainult igasugu tilulilu tarbimiseks. Kui tahadki ainult igasugu tiluluilu tarbida, siis käib kah. Kui tahad aga teha asju, mida arvutiga tavaliselt tehakse (mõnele võib see tulla ju üllatusena, et arvutite algne mõte ei olnud mitte tilulilutamine ja teha sellest kaugeleulatuvaid järeldusi, et "mida siis arvutiga tehakse?"), siis võta sülearvuti.

*ma näiteks ei kujuta ette küll seda filmielamust, mille ma saada võiks mõne tahvliga, sest pole sellisele mõttele kunagi tulnud, et selle junniga üldse filme vaadata.
 
lammas wää - offline 03. detsember 2013, kl 19.46
sinul väikeste junnidega kurvad kogemused?:)
midagi sellist vajad:
http://www.youtube.com/watch?v=T1OUh3W3JLE

mina leian et Android OS on psk
see appide jura peab muutuma
 
galita 03. detsember 2013, kl 20.09
Pigem siiski sülearvuti kui tahvel.
Sülearvuti ekraan on tahvelarvuti ekraanist suurem, mis teeb filmide vaatamise mugavamaks. Soovi korral saab sülearvuti HDMI kaabli abil ühendada teleriga ja filme telerist vaadata. Tahvlil minu teada selline võimalus puudub.
Tahvel sobib rohkem neile, kel vaja kogu aeg arvutit kaasas kanda kuna tahvelarvuti on sülearvutist hulga kergem.
 
-Fucs 04. detsember 2013, kl 09.29
lammas wää - offline 03.detsember 2013, kl 19.46 kirjutas:
---------------------------------------------------------
> sinul väikeste junnidega kurvad kogemused?:)
> midagi sellist vajad:
> http://www.youtube.com/watch?v=T1OUh3W3JLE

Misasi see veel on!?
Klaverita sülekas?
No IRW tõesti :)
Mis mõtet on selline asi osta?
Siis juba tõesti parem läppar osta, mida saab ka normaalselt kasutada ja kaasas kanda. Huvitav, kuidas sellise üüberjulkara ekraani kaitstakse transportimisel ja kaasaskandmisel?

Üldse tundub, et see puutetundliku ekraani hullus teatud toodete puhul ei ole tingitud mitte praktilisusest enam, vaid sellest, et on lihtsalt fun.

No minu kasutusvajadustest ja mõistlikusprintsiibist lähtuvalt on asjad niiviisi:

Kui on olemas korralik lauaarvuti ja ON vaja arvutiga tööd teha ka mobiilselt, siis tasub juurde soetada läppar. Edasi, kui on olemas korralik lauaarvuti ja korralik läppar, ning ei oska rahaga midagi peale enam hakata, siis võib meelelahutuse tarbimiseks või naabrinaise ees kekkamiseks juurde osta ka tahvli.
 
galita 04. detsember 2013, kl 09.42
Mina ostaksin tahvli asemel pigem korraliku nutitelefoni hea kaameraga. Nutitelefoniga saab vähemalt filmidagi, aga tahvliga peale FB kasutamise ja netist uudiste lugemise suurt midagi ei tee. Minu jaoks on tahvel täiesti mõtetu vidin.
 
Jakir 05. detsember 2013, kl 06.12
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Pigem siiski sülearvuti kui tahvel.
> Sülearvuti
> ekraan on tahvelarvuti ekraanist suurem, mis teeb
> filmide vaatamise mugavamaks. Soovi korral saab s
> ülearvuti HDMI kaabli abil ühendada teleriga ja fi
> lme telerist vaadata. Tahvlil minu teada selline v
> õimalus puudub.
> Tahvel sobib rohkem neile, kel
> vaja kogu aeg arvutit kaasas kanda kuna tahvelarvu
> ti on sülearvutist hulga kergem.

Sul on väga, VÄGA vananenud teadmised.Tahvlitel on olemas üldjuhul kas micro(mini)HDMI või päris HDMI, samuti on võimalik hankida microUSB->HDMI adapter, nutiteleka olemasolu korral pole vaja kumbagi - võib vaadata vilme kas tahvli kaudu telekas või panna tahvel tööle meediaserverina ja vaadata teleka meediamängija abil telekas.
Isiklikult ei suuda ette kujutada vilmi vaatamist ei tahvli, ei sülearvuti, isegi mitte tavaarvuti ekraanilt.
Ka ei suuda leida hoopis sülearvutile mingitki funktsionaalsust - kui vaja arvutiga "midagi teha", siis lauaarvuti on palju ratsionaalsem valik, "tilulilu" jaoks on jälle tahvel palju mugavam.
 
kle 05. detsember 2013, kl 06.52
Mis elukas on vilm??
 
galita 05. detsember 2013, kl 09.53
Võib-olla ei oska ma tõesti tahvelarvutit vääriliselt hinnata, aga kui vaadata tahvli tehnilisi näitajaid, siis ei ole tahvliga võimalik jooksutada neid programme, mida sülearvutiga jooksutan. Tahvelarvuti jookseks lihtsalt kokku. Minu eelistus on siiski matt-ekraaniga läpakas, kuna matt ekraan on silmadele parem. Sülearvutit lauaarvutile eelistan selle pärast, et läpakat on võimalik vajadusel ka kaasa võtta ning tarbib lauaarvutist tunduvalt vähem energiat. Olenevalt isendist kuni 9 korda vähem.
Üldse on lauaarvutite populaarsus kõvasti langenud ja kui vaadata e-poodide valikuid, siis kõige suurem tootevalik on 15 tolliste ekraanidega sülearvutid.
Aga eks igaüks otsustab ise, millist arvutit omale soovib ning mida rahakott võimaldab.
 
Keegi 06. detsember 2013, kl 10.03
Palun soovitage mõistlikku väikest ekraaniga läpakat. Reisin palju ja vaja on ka teistes riikides natuke tööd teha. Excle, word, powerpoint on tulekahjude kustutamiseks vajalikud.
 
Jakir 06. detsember 2013, kl 10.17
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Võib-olla ei oska ma tõesti tahvelarvutit väärilis
> elt hinnata, aga kui vaadata tahvli tehnilisi näit
> ajaid, siis ei ole tahvliga võimalik jooksutada ne
> id programme, mida sülearvutiga jooksutan. Tahvela
> rvuti jookseks lihtsalt kokku. Minu eelistus on si
> iski matt-ekraaniga läpakas, kuna matt ekraan on s
> ilmadele parem. Sülearvutit lauaarvutile eelistan
> selle pärast, et läpakat on võimalik vajadusel ka
> kaasa võtta ning tarbib lauaarvutist tunduvalt väh
> em energiat. Olenevalt isendist kuni 9 korda vähem
> .
> Üldse on lauaarvutite populaarsus kõvasti lan
> genud ja kui vaadata e-poodide valikuid, siis kõig
> e suurem tootevalik on 15 tolliste ekraanidega sül
> earvutid.
> Aga eks igaüks otsustab ise, millist
> arvutit omale soovib ning mida rahakott võimaldab
> .


Sülearvuti on ainult siis vajalik, kui seda eeldab mingi erialane töö, mis vajab raua kaasaskandmist.Vastasel juhul - kui hind võrdne, saab tunduvalt parema lauaaarvuti, kui vajalikud lisajubinad(video-, heli-, TV-, etc kaardid, siis ainult lauaarvuti.
Mis läpaka-tahvli parameetritesse puutub - viimasel need aina paranevad.Nii et ei jookse seal enam miskit kinni.Teine teema on aku vastupidavus; samuti ei kujuta isiklikult ette tööd puuteekraaniga jubinal.
Aga meediamängijana on tahvel omal kohal.Lugemiseks samuti hea.
Üldiselt - kui vaadata, mida teema-algataja soovis, siis ei tohiks isegi mingit valikute-teemat tekkidagi; vastus oleks:
konkreetsel juhul kindlasti tahvel;
aga korralik, 4g toega etc, mitte see "kõigeodavam".
 
olavsu1 06. detsember 2013, kl 13.07
nuh tahvelarvutiga on juhitud juhtmevabalt juba teatrietenduse helindust ja valgust.
tahvelarvuti kuvas juhtpulti.
 
-Fucs 06. detsember 2013, kl 20.16
Kõigil on õigus, sest kõikidel erinevatel jubinatel on erinev sihtotstarve ja kasutusotstarve. Lisaks mängib asja sihtotstarbelise kasutamise mugavus oma rolli (no vähemalt minul). Kuna mina ilma lauaarvuti ja läpakata lihtsalt ei saa, siis nad mul on ja tahvli ostaks juurde ainult siis, kui ma raha peale vihane oleks :) (no ma ei jaksa omale isegi rugged läpakat praegu osta, kuigi oleks hädavajalik see ja ühe tavaläpaka hind + korraliku tahvli hind + veel tiba peale = umbes üks rugged läpaka hind).

_____________________________________________________
Kui filmidest ja nende vaatamisest rääkida, siis mul on sellega seoses liskas ka (paljude muude kiiksude seas) üks väike kiiks nende filmidega. Nimelt ma teen kõikidest normaalsetest (filmidest, mis minu arust on head) ajadest plaadi, menüüdega ja introdega jms menüüdega ja puha :))) ja alati ka DVD või BR karbile ümbrised, vaatan neid ainult plaadilt ja lükkan nemad siis pärast ilusasti riiulisse. Seega filminduse kohapealt on mul suur savi, kas on läpakad ja tahvlid maailmas olemas üldse, või mitte
:)))))))))
 
l33t h4x0r 08. detsember 2013, kl 20.32
Nagu eespool öeldud siis tahvelarvuti on sisuliselt aint netis töllerdamiseks ja niisama nipet näpet tiluliitamiseks. Esiteks normaalne tahvel - piisavalt suur, hea ekraaniga, hea akuga, võimas jne. on ikka suht kallis. Kui nüüd tahta tahvlit millele ka mõistlik hulk nö. kettaruumi on ehk siis 64GB siis on hind juba ülemõistuse. Tavaline tahvel ei mahuta sit7agi HD filme, sellega ka ei tõmba eriti midagi, rääkimata seal peal pidevast hoidmisest jne. Ainuke asi ongi, et mahub mugavalt kaasa, aku peab suht kaua, on kiirelt kasutusvalmis ja issver sussver ekraan on puutetundlik.

Jah, tahvliga saab teha igsugu tööasju kui on konkreetse asjajaoks tehtud äpp jne. aga tavalisel inimesel kodus ei ole selest mingit tolku vaid tavalise inimese jaoks jääb tahvelarvuti ikka aint lõustakaustas ja netis sebimise seadeks ja sellejaoks on natuke palju maksta läpaka hinda.
 
galita 10. detsember 2013, kl 09.39
Küsisin ühelt tuttavalt, kel on nii tahvelarvuti kui sülearvuti, milline neist on mugavam.
Vastuseks sain, et tahvel on reisil asendamatu, kuid kodus kasutamiseks on sülearvuti siiski mugavam ning kasutusvõimalused ka suuremad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!