Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Windows XP
 
M nagu... 12. detsember 2013, kl 21.22
Panin Windows XP uuendusi laadima ,kuid jääbki seda tegema...
Miks ta nii teeb ?

lauaarvuti on
 
?? 12. detsember 2013, kl 22.11
Vilets internetiühendus?
 
iks 12. detsember 2013, kl 23.01
Mul oli ka see eilne laadimine väga pikk.
 
kle 13. detsember 2013, kl 06.48
Minul ka aga täna on kõik ok. Eile tegin arvutipuhastuse cc-ga ja see aitas , vähemalt nii tundus mulle.
 
milla 13. detsember 2013, kl 20.24
no mul oli eile küll tunne, et arvutiga on aamen!
protsessor oli kogu aeg 100 peal ja restardid ka ei aidanud.
peale väga pikaajalist uuenduste tegemist olukord siiski normaliseerus.
protsesside alt leidsin ühe ressursiõgija, ning googli otsinguga jõudsin järgmisele leheküljele:
http://www.contrapositivediary.com/?p=2988

kuigi ma ei saa eriti inglise keelest aru, siis niipalju lugesin välja, et nagu minagi olen oma arvutit kõikvõimalike ja võimatute programmidega kontrollinud, on seda teinud ka teised ja probleem pole ikka kadunud, kuigi mingit viga nagu ei leita.
ja tegelik probleemitekitaja on XP automaatne uuendus.

kavatsen linuxi peale üle minna, aga praegu pole aega olnud sellega tegelda. kuigi see XP-ga jauramine on ka suur ajaraiskamine:(
 
galita 13. detsember 2013, kl 22.17
Kui Linuxi peale kavatsed minna, siis soovitan pigem Backboxi kui Linux Minti, mida varemalt olen algajatele linuxi kasutajatele soovitanud. Proovisin Linux Mint 15 ja see oli täielik pettumus, praegu on küll juba Mint 16 väljas. ATI graafika draivud sain peale, kuid Backboxist oli Mint kõvasti aeglasem ja kui hakkasin GUFW (graafiline tulemüür) logi vaatama, siis oli isegi kaughaldus töölaud avatud, rääkimata Sambast ja terve rida portidest mida tegelikult üldse vaja ei ole. Ühesõnaga, Mint on juba sama ebaturvaline kui Windows.
 
xp 13. detsember 2013, kl 22.56
galita oleks nagu Linuxi müügiesinda delfis:)
 
V 14. detsember 2013, kl 06.39
To milla,probleemi tekitas üks uuendus.
 
milla 14. detsember 2013, kl 09.44
Kas selle Backboxi kohta on eestikeelset infot ka kuskil?
Ma olen siin erinevat infot otsinud linuxite kohta, ja süda kaldub estobuntu poole. Kui aeglane ta siis ikka saab olla? Kas näiteks telesarju saab sellega järele vaadata?
Eriti meeldib mulle estobuntu eeliseid kiitev lause, mis käib vägagi minu kohta:
Vabanenud tüütust viiruste ja pahalaste tõrjumise kohustusest, võib kasutaja vabanenud pusimisaega kasutada Estobuntu seadistamiseks ja Linuxi süsteemide piiramatute võimaluste tundmaõppimiseks.
 
galita 14. detsember 2013, kl 10.21
Estobuntut ei ole ma kasutanud, kuid nii Backbox kui Estobuntu põhinevad Ubuntul ja see meeldima hakanud lause kehtib mõlema kohta. Kahjuks ei oska seda öelda, kuidas on Estobuntu netiliiklus seadistatud. Nende süsteemide peamine erinevus on välimusel. Estobuntul on ID-kaardi tarkvara juba paigaldatud, kuid Backboxile tuleb see endal paigaldada. ID-kaardi tarkvara on veel Mageia'l kaasas, kuid Mageia põhineb Mandrival ja sellest oskab olavsu1 rohkem rääkida. Kõigi Linuxite all on viiruseid vähem kui Windowsi all. Minu arvates nõuab Estobuntu Backboxist rohkem ressursse, aga kui meeldib Estobuntu, siis alusta sellest ja kui hiljem selgub, et ootused ei vastanud lootustele või arvutil Estobuntu jaoks ressursse siiski vähe, siis saab ju järgmist Linuxit proovida-enamus Linuxeid on tasuta.


to xp-kõik minu poolt soovitatud Linuxid on tasuta ja see pärast ei saa ma ka mitte kuidagi olla Linuxi müügiesindaja. Minu meelest on kodukasutajal mõtetu hakata ostma uut arvutit ainult selle pärast, et XP lõpetab uuenduste tootmise ja vanal, kuid töökorras arvutil ei ole nii palju ressursse, et sinna paigaldada Windows 7 või 8. Kui inimene kasutab arvutit ainult meilimiseks, uudiste lugemiseks, Skype, netipank, FB, videode vaatamine, siis ei ole mingit vahet, kas arvutis on Windows või Linux.
 
Fucs 14. detsember 2013, kl 10.32
Teemasse:

Soovitan alati kasutada "Automatic Update" (reccomended) asemel "Notify me but dont automatically download or install them"

Seda enam eriti praeguses situatsioonis XP-ga, kus alates 8.aprillist 2014 lõppeb MS tugi.
 
xp 14. detsember 2013, kl 11.53
galita, ma tean, et on tasuta, aga ajab lihtsalt muigama millise entusiasmiga sa Linuxit promod.
 
-Fucs 14. detsember 2013, kl 12.32
OT

Kas see, et MS lõpetab nn. "XP toe" on vältimatuks põhjuseks või ajendiks XP-st vabanemiseks ja asendamiseks, selles osas lubage mul eriarvamusele jääda.

Seda "MS XP tuge" pole paljud arvutid juba tänaseks saanud/kasutanud aastaid (pirawinnid, offline winnid, paranoiliste kasutajate winnid jms).

Kuniks kasutatav tark- ja riistvara XP-d toetab, ei näe erilisi probleeme XP kasutamises ka tulevikus.
 
xp 14. detsember 2013, kl 12.47
-Fucs`i kommentaare on alati tore lugeda ja igati harivad.
 
galita 14. detsember 2013, kl 14.06
to xp, siis on ju hästi kui minu postitusi lugedes sinu tuju paremaks läheb:)
Minu Linuxi entusiasm ei ole Windowsi promojate entusiasmi kõrval midagi. Kas keegi on näinud, et koos Windowsiga müüdavate arvutite hinnasiltidel oleks eraldi välja toodu arvuti ja Windowsi hind? Mina ei ole küll näinud. Ja tänu sellele leidub veel siiani inimesi kes arvavad, et kui ostavad arvuti koos Windowsiga, siis on Windows tasuta. Aga ei ole see Windows tasuta midagi, ostja lihtsalt ei tea kui palju ta selle eest maksab. Endale uut läpakat ostes oli valida, kas koos Windowsiga või ilma. Koos Windowsiga oleks mu arvuti 92€ kallim olnud. See ei ole muidugi ei tea mis suur summa, aga kui see raha käia välja mitte millegi eest, ma saan kõik vajalikud asjad ka Linuxi all tehtud, siis on see 92€ Windowsi eest mõtetult raisatud raha.
 
xp 14. detsember 2013, kl 14.37
säästuarvuti ostajatele 300-500, siis muidugi iga sent oluline, aga kui kvaliteetset äriklassi arvutit osta siis ei märka seda hinnavaet nii. pealegi on debiilsus koonerdada vidina eest, mille ostad 3-ks aastaks ja siis õhtul teed liikudeks 100-200 :)
on üks vanasõna, et pole nii rikas, et osta odavaid asju.
 
galita 14. detsember 2013, kl 14.53
Seda olen siin foorumis minagi kirjutanud, et kõige odavamaid arvuteid ei ole soovitav osta, need lähevad tihti alghinnast 2-3x korda kallimaks maksma.
Aga mis puutub siia Windows? Windows on arvutis olev tarkvara ja see ei tee arvuti raudvara ei paremaks ega halvemaks. Nii palju muidugi puutub Windows siia, et ostes Windowsi hinna võrra kallima arvuti, saab juba veits parema läpaka-ümmarguselt 100€ annab praeguste arvutihindade juures juba päris palju.
Aga ükskõik kui kallis arvuti ka osta, eluaegne ta ikkagi ei ole, sest tarkvara pidevalt uuendatakse ja see nõuab varem või hiljem ka raudvara uuendamist. Hetkel ongi teemaalgatajal just see probleem, et arvuti on iseenesest töökorras, kuid uuemate Windowsite kasutamiseks juba liialt vana.
 
lammas wää - offline 16. detsember 2013, kl 16.42
irw auto liigud ei tulnud isegi 200€:)
aa ma vist mingi rott

soovitan 3a garantiiga kõige odava juustu mis on suuteline netti jooksutama - see siis paras kodukanakesele
nii kui nii ajab saiapuru täis või ronib voodisse porri vahtima:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!