Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
mida teha aegunud arvutitega
 
xp kasutaja 26. detsember 2013, kl 17.09
olemas on 14 aastat vana lauaarvuti ja 7 aastat vana sülearvuti xp programmiga.
Eriti huvitab,mida teha vana lauaarvutiga millel on ka prineter ja väga heas töökorrast monitor. Kas kuhugi on võimalik neid asju maha müüa või võtakse vastu metalli kokkuostu. Mida teha monitoriga ,mille seisund on küllaldki hea .
 
otsetee 26. detsember 2013, kl 17.19
ohtlikejäätmete kogumispunkt
 
mees 26. detsember 2013, kl 18.02
Kümne aasta pärast on see 14a. vanune arvuti uunikum ja maksab tublisti rohkem kui praegu.
 
''külladki'' hea? 26. detsember 2013, kl 18.04
Kui see arvuti on sama hea kui su keeleoskus, siis vii vanarauda jah.
 
mnja 26. detsember 2013, kl 18.28
võid osta.ee müüki panna või netist otsida natukene, on olemas firmasid kes ise tulevad järgi ja viivad minema :P
 
Ultrraz 26. detsember 2013, kl 21.55
läpakale tuleks ise järgi.
suuri kaste,monitore ja muud tehnikat viivad ära tehnika taaskäitlejad,annan isegi neile katkist tehnikat ümbertöötlusesse. nende nr võin anda kui helistad mulle 5206047.
 
xy 27. detsember 2013, kl 13.37
www.tehnikaringlus.com
 
l33t h4x0r 27. detsember 2013, kl 16.38
Nagu viimati pakutud siis tehnikaringlus võtab töötavaid seadmeid vastu, kontakteerub erinevate KOV'de sotsiaaltöötajatega ja lähevad need kastid/läpakad vähekindlustatud peredele, et nood end täitsa maailmast väljalülitatuna ei tunneks.

Kuna eestlasena tõenäoliselt mõte sellest, et keegi tunneb sinu vanast risust äkki rõõmu on vastuvõetamatu ning loodad vähemalt pudeli viinajagu raha saada siis mine pane kuskil osta.ee's või hinnavaatluse ärifoorumsi müüki.
 
küsimus 27. detsember 2013, kl 16.39
Mul on 7-8 aastat vana pentium 4 kõvaketas sai otsa. Kas dvd kirjutaja, ventikas jm jubinad on tõesti nii väärtusetud, et kõik see mant läheb lihtsalt kuskilt hundist läbi pulbriks? Kas see pole mitte resursside raiskamine?
 
-Fucs 27. detsember 2013, kl 18.43
Teretulemast tarbimispõhisesse hullusesse.
Mida aeg edasi, seda vähemkestvaid asju toodetakse, seda vähem pikemalt kasutuskõlblikku on asjade sees ja seda rohkem veel justkui kasutuskõlblikku n.ö. hundist läbi aetakse.

Tegelikult päris hundist läbi nad ilmselt muidugi ei lähe. Sealt roogitakse välja kõik värviline ja värvitu metall.

Ja nende jubinate puhul oleneb, mis jubin konkreetselt on, kes millal on tootnud, tehnilised näitajad ja kelle kätte jubin satub. Kui on norm DVD ROM, toiteblokk jms ja satub arvutiremondi jms tegeleva asjapulga kätte, siis osad asjad ikka niblitakse välja taaskasutusse.

____________________________________________________
OT

Mulle juba vana kännuämblikuna on läbi aegade tekitanud hämminguid selle masinavärgi arenemine punktist X punkti Y ja nüüd sealt üha suuremate sammudega edasi. Algul ajas kohati isegi vihaseks, nüüd ei oska muud, kui ainult veel vahel tagasihoidlikult üllatuda ja sedagi tasakesi omaette. Toit, mis vanasti oligi normaalne toit, mida kõik sõid ja muud kögimögi ei teatud-tuntudki, on nüüd ÖKO ja special ja muu kögimögi on tavaline "toit". Asjad mis kunagi tehti naturaalsest nahast ja muudmoodi ei kujutatud ettegi, on nüüd ruberoidist, presentriidest ja tsellofaanist, ning naturaalsest nahast asi on VIP ja eritellimus. Mutrivõtmed tehti elementaarsest tööristaterasest, kestsid vana-vanaisast lapse-lasteni ja tinamessingplönnidega mängisid väikesed lapsed oma konstruktoreid kokku-lahti kruvides, nüüd on tööriistaterasest võtmed Professional ja eluaegse garantiiga, ning tähtsa näoga pereisad soetavad tõsisel ilmel poest omale nikeldatud läikivaid tinamessingplönne riiulisse vaatamiseks.

Sama puudutab ka arvuti(elektroonika)tööstust.

Komöödia ju mu meelest :)))
 
lammas wää - offline 27. detsember 2013, kl 19.05
to Fucs sa oled lihtsalt liiga vana selle jama jaoks:)
tarbimise hullust on meile mikimaalt toodud:
"mis sõidad üle 10a vana panniga ringi?"
"mis sa kasutad veel iPhone2?"
"irw ikka XP vend"

NB!!!
TEHNIKARINGLUS võtab s775 masinaid või sama võimsaid AMD prosega ja vähemalt 2GB RAM
vanemad lahjemad viige mõne nokitseja kätte või jäätmejaama
 
Fucs 27. detsember 2013, kl 20.33
Liiga Vana muidugi.

Ja see aina sisutihedam maailm paneb teerulliga must kolm korda päevas üle, sest ma ei jaksa enam eest ära joosta :)










...ja muidugi sisutihe põlvkond viskas mu juba ammu ajaloo pesunöörile...



______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™
-TnT- 27. detsember 2013, kl 21.14
On siin keegi kes sellel pesunööril juba ei ripu ? Tere, naaber nööril ;-)

■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■_

Tik´n Tak...
 
külastaja 27. detsember 2013, kl 21.34
Siia Fucsi poolt esitatud mõtete loetellu võiks lisada veel niinimetatud keskonnasäästliku jäätmekäitluse selle osa kus kõik olmejäätmed sorteeritakse ja pannakse kilekottides konteinerisse.Kas keegi on välja arvestanud palju kilet tuleb selleks toota, et sellist "rohelist jäätmekäitlust" saaks viljeleda.
 
juku 28. detsember 2013, kl 03.57
dziisas miuke sitt
 
winsuck32.dll 28. detsember 2013, kl 08.57
unustasid külastaja lisamast, et pärast kilekottidesse sorteerimist lükatakse enamus ära sorteeritud kraamist kusagil jäätmejaamas etc ühte hunnikusse jälle kokku...

...mis teeb tegevuse veel eriti mõttekaks :D
 
mnjah 28. detsember 2013, kl 10.07
Olen Fucs´iga nõus.Veel enne 2000 aastat tehti sellist tehnikat mis pidas vastu ka ajale,mida kauem vastu pidas,seda parem.Nüüdne tehnika tehakse küll viimase peal mugavusega hetketarbimist arvestades,aga ajaline ressurss on planeeritudki väiksem ja sunnib tarbijat teatud aja tagant uue asja soetama. Vahet pole kas riist- või tarkvara,tähtis on see et see vara peab garantiiaja vastu,edasise eest mksad juurde. Nii on autoga, ja nii on arvutitega,ja nii on kõigega,ostad ja ekspluatatsiooni käigus maksad teise samapalju juurde.
Mis puutub küsimusse,kas 7aasta vanusel arvutil on veel kasulikke asju küljes mida maha võtta,siis ei ole mõtet seda teha, osta juba korraga uus.Ei hakka keegi enam autot jupikaupa ostma, põhjendusega et seal on veel töötavaid osi. Vent võib ju vanal arvutil töötada,aga mitte kauaks. Tegelikult on olemas meistrimehi kellele vanad asjad meeldivad,võid neile pakkuda
 
olavsu1 28. detsember 2013, kl 14.49
suurem osa jõuab neist afrikasse.

mõnedest ehitatakse Ront(tm) masinaid. vähemalt pentium4 minimaalselt 32MB mälu, miskine suvaline hdd (1GB), kaks Hi-End võrgukaarti 1Gb/s, 1 optiline võrkar võiks ka olla, wifi.
opsüsteemiks mikrotik või coyote või mõni muu linuxiline.

selline gemüüse asendab siis kallima otsa ruutereid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!