Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Failid
 
M 30. detsember 2013, kl 17.59
Ma ei saa tavalisi faile lahti,tuleb kiri et vigane fail...
Kuidas nii teha et kui tahan mingit tavalist faili avada siis see läheb automaatselt openoffis iga lahti ?
 
openoffis iga 30. detsember 2013, kl 19.00
All programs>default programs.Sealt valid mida millise programmiga
 
M 30. detsember 2013, kl 19.10
Miks ma pean sealt minema??
Tahan et avades ta openoffisiga automaatselt avab...
Kuidas seda teha ?
 
d 30. detsember 2013, kl 19.17
http://www.youtube.com/watch?v=1_rXEmRqkn8
 
külastaja 30. detsember 2013, kl 19.22
Paremklikk failil mida tahad avada.
Open with
Choose default programm....
 
-Fucs 30. detsember 2013, kl 19.31
Milline Windows?
Kui 7 või 8 siis ma ei tea ja ei viitsi otsida netist praegu.

Muidu on kaks võimalust.

1. Paremklikk failil > Ava programmiga (Mitte lihtsalt ava!) > Vali programm > Järgmises aknas paned linnukese "Ava seda tüüpi faili alati valitud programmiga" ja valid programmiloendist programmi, millega tahad, et alati avaneks see fail.

2. Avad suvalise Windowsi kausta > Ülevalt valid "Tööriistad" > Kaustasuvandid > Järgmises aknas vaheleht "Failitüübid" > Otsid üles failitüübi, millele tahad kindlat programmi avamiseks määrata > Klikid selle aktiivseks > All aknas näitab praegust avamisprogrammi ja selle taga on raadionupp "Muuda" > Valid loendist millega tahad seda tüüpi faile edaspidi avada > OK
 
Razer 30. detsember 2013, kl 21.53
-Fucs
Mis masinat sa siis kärsatad? XP ruulib? Või on Vista nii töökorda seatud,et rohkemat pole vaja :-)
 
M 30. detsember 2013, kl 22.32
Lauaarvuti XP.
Kustutasin arvutist adobe readeri ära ja soovin et kõik failid avaneks Foxit readeriga...
kui loob ette valiku ja sealt Foxi valin,lööb Foxit reader ette failiga,kuid kuidas seda ära kinnistada ?
Kas foxit reader on ka eesti keelne ?
 
M 30. detsember 2013, kl 23.00
Kas on mõtet openoffisit koos foxit readeriga koos hoida arvutis ?
äkki ainult fox jätta?
 
külastaja 30. detsember 2013, kl 23.01
Käivita Foxit Reader, üleval ääres vajuta "Help",kliki "Set to default PDF reader"
 
V 31. detsember 2013, kl 09.02
http://www.nirsoft.net/utils/file_types_manager.html
 
Fucs 31. detsember 2013, kl 10.59
Razer Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> -Fucs
> Mis masinat sa siis kärsatad? XP ruulib?
> Või on Vista nii töökorda seatud,et rohkemat pole
> vaja :-)


Ise kärsatan mitut erinevat masinat, praegu hetkel kokku nelja (kohe lisandub viies) ja igasuguste Winnidega v.a. 7 ja 8

Aga kahes ruulib jah XP (mitte OEM-id) ja seda mõjuvatel põhjustel.

Esiteks saan kasutada ainult legaalset tarkvara.

Teiseks.
Kui muu soft, mis on ametlikult koos litsentsidega ja Dongledega hangitud (mille maksumus ennast alles 2011 tasa töötas ja selleks kulus 10-14 aastat), maksab kokku 4121 EUR kuni 12790 EUR ja ühildub ainult kuni XP (ja osa ka kuni Vista), siis mõtled enne ikka hoolega, kui tormad omale hankima WIN7 või WIN8 masinat lihtsalt selleks, et sul oleks Win7 või 8.

Kolmandaks.
+ paar odavamat väga kitsale kasutajagrupile mõeldud softi veel, mis töötavad 8bit ja 16bit, mida aga kunagi enam ei uuendata 32bit versioonideks, sest on loodud ühekordselt projektipõhiselt. Viimased on küll ilmselt ka "asendatavad" (mitte otseselt asendatavad, selle sõna täpses tähenduses, vaid selles mõttes, et nihverdades-katsetades leiaks ilmselt midagi, millega saab samad asjad kuidagi tehtud), aga siis tuleks ühe praeguse softi asemel, mis saab hakkama teatud ülesannetega kompleksselt, juurutada mitu erinevat softi, millega saab kompleksseid ülesandeid lahendada ükshaaval erinevate alternatiivsoftidega, mis lisaks hulgaliselt käsitööd. Kogu see aeg, risk ja muu dingel-dangel ei vääri lihtsalt küünlaid.

:)
 
külastaja 31. detsember 2013, kl 13.54
Fucs, kas sa arvutit tundva inimesena siis ühte neljast või viiest ei raatsi win 8 alla panna kasvõi multiboot masinana, ma mõtlen lihtsalt uudishimust?
 
Fucs 31. detsember 2013, kl 16.53
Hea küsimus.

Esiteks ei pea ennast eriti arvutit tundvaks.
Tegelikult ka.

Neljast kahel oligi peal ühel Vista ja teisel Win7.
Vista läks kohe maha, aga seda 7 masinat sai natukene vaadatud paar päeva enne, kui w7 maha läks.
Ülejäänud mis veel töös ja kolm mis maha kantud, on soetatud ilma opsysita.

Noh ütleme siis nii, et ega eriti ei huvita küll lihtsalt niisama ei w7 ega w8 (et huviobjekt oleks Win7 või 8 iseenesest). Mulle on ülimalt tähtis kiirelt ja probleemideta töötav tööjaam ja vahet pole, milline Win või muu opsys seal peal on, kui kõik vajadused ja nõuded on täidetud. "Kiirelt töötav" ei tähenda minu jaoks alati üüber prosega RAMmi täis topitud kasti, vaid erinevatest tarkvaradest koosnevat komplekti, mis omavahel ühildub ideaalselt ja töötab 100%.
Kui sellise "tööjaama" komplekteerimine ja tõrgeteta töösse saamine on olnud pikaajalise sihipärase tegevuse tulemus (loe: katsetatud on lugematu hulk erinevaid variante ja iga komponendi soetamist on enne väga pikalt ja põhjalikult mõeldud), siis naljalt lambist uuesti otsast peale midagi kokku kompunnima ma ei hakkaks iialgi.

Näiteks: Ma ei saa endale lubada, et minu töötajad lähevad kusagile teise Eestimaa otsa välitööle tööriistadega, mis ei tööta korralikult ja loobivad suvalisi erroreid. Keegi ei maksa mulle kinni tühisõite ja tulemusteta töötunde, mis ei ole mitte odavad. Või siis kontori pilliga ei saa kiirelt ja probleemideta töötada, või tulevad sisse vead ja moonutused, mis mulle pärast vägagi palju erinevate ümbertegemiste ja trahvide näol maksma võivad minna. Ma ei saa selliste asjadega lihtsalt mängida.

Koduarvutid võiks ju olla midagi muud, aga ma teen tööd ka nendega.

Kui ma praegu oleksin sunnitud minema kompromissitult üle kõikide arvutitega Win 8 peale näiteks, siis peaksin ettevõtte uksed kinni panema, sest uue ühilduva tark- ja riistvara hankimine käiks kordades üle võimete ja poleks ka sellist aega võtta (ma ei saa teha pikemaid tööseisakuid kui max üks nädal ja siis võivad ka tekkida juba teatud raskesti lahendatavad probleemid), mis selline üleminek igal tasandil nõuaks (häälestus, ümberõpe, proovitööd jms kusjuures kõike ei suudaks keegi nagunii enne läbi mängida või katsetada ja igasuguste X vigade või tõrgete teke võib sind üllatada kõige ebasobivamal ajal, kõige ebasobivamas kohas - nagu tavaliselt ikka).

:)
 
külastaja 31. detsember 2013, kl 23.40
Edu sulle Fucs su töödes! Kuna sa mingi osa oma vabast ajast kulutad ära siin foorumis, siis mõtlesin, et raatsid seda kulutada ka uuemate winnilistega tutvumiseks. Aga sul siis tuleb välja on vana kasutamine lihtsalt kordi odavam. Uue tarkvara ja riistvara soetamine on üks paras pähkel arvestades kõige hinda.Loodedavasti on sul veel mõni aeg võimalik vana kasutada.
Toredat aastavahetust!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!