Arvutiabi
Linux+netipulk
galita 03. jaanuar 2014, kl 21.00 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 3,858 |
Kõige pealt Head Uut Aastat kõigile.
Võtsin proovimiseks Elisa netipulga ning tahaks näha andmemahu kasutust ja netikiirust, kuid siiani ei ole sobiliku softi leidnud. Ei saa väga usinalt googeldada ja erinevaid programme paigaldada ka, sest proovimiseks anti ainult 1GB andmemahtu.
Süsteem on Elementary OS, mis põhineb Ubuntu 12.04-l. Network Traffic Monitor Elementary all tööle ei hakanud-lasi end küll paigaldada, kuid programm ei avane.
Võtsin proovimiseks Elisa netipulga ning tahaks näha andmemahu kasutust ja netikiirust, kuid siiani ei ole sobiliku softi leidnud. Ei saa väga usinalt googeldada ja erinevaid programme paigaldada ka, sest proovimiseks anti ainult 1GB andmemahtu.
Süsteem on Elementary OS, mis põhineb Ubuntu 12.04-l. Network Traffic Monitor Elementary all tööle ei hakanud-lasi end küll paigaldada, kuid programm ei avane.
lammas wää - off 03. jaanuar 2014, kl 21.54 |
galita 03. jaanuar 2014, kl 22.54 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 3,858 |
lammas wää - off 03. jaanuar 2014, kl 23.19 |
külastaja 03. jaanuar 2014, kl 23.26 |
arvutinohkar 03. jaanuar 2014, kl 23.59 |
mäletan ka ähmaselt, et mingil testitud linuksil kuvati desktopis võrguliikluse ajalugu (st üles/alla). aga see värk oli kerge kiiksuga. ta nimelt arvestas ainult juhtmega interneti üles/alla liiklust (eth0). aga mina kasutasin usb wifi pulka (wlan0). ei leidnud tookord sõnu, millega seda ümber seadistada...
üldiselt enamik erinevaid linuksi distrosid on paraku FUBAR, kõige vähem probleeme on esinenud linux mint-iga.
üldiselt enamik erinevaid linuksi distrosid on paraku FUBAR, kõige vähem probleeme on esinenud linux mint-iga.
külastaja 04. jaanuar 2014, kl 00.17 |
olavsu1 04. jaanuar 2014, kl 01.19 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 2,651 |
galita 04. jaanuar 2014, kl 10.10 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 3,858 |
to külastaja, reisisin väheke ja elasin netivaba elu. Algul oli harjumatu, aga nagu selgus netivaba elu veel ei tapa, inimene harjub kõigega.
Mul on 4G, kuid seda kiirust, mis katsealune pakett peaks välja andma, küll ei ole-kiirus jääb 4Mbit/sek kanti ja seda ühes kindlas USB liideses. Kui panen netipulga läpaka teisel küljel olevasse USB pessa, siis on nett tunduvalt aeglasem. Minu lemmiksüsteemi BackBoxiga ei taha netipulk üldse koostööd teha, kuid põhjus võib ka selles olla, et olen süsteemi veidike ringi teinud-koode lisanud ja muutnud.
System Monitor on Elementary OSil olemas ja see peaks vist enamus Linuxitel vaikimisi kaasas olema. Network Traffic Monitor ei avane ka terminalis-põhjus tõenäoliselt vajalike sõltuvuste puudumises. Elementary OS on säästusüsteem, mis on mõeldud vanadele arvutitele. Linux Mint on üritatud teha võimalikult sarnaseks Windowsiga-kõik mida koduperenaisest arvutikasutajale vaja võib minna, läheb juba vaikimisi tööle, et ei oleks vaja mõtlemisega oma pead vaevata ja see pärast on Mintiga ka kõige vähem probleeme. Kuid see muudab Minti ebaturvalisemaks ja see tõttu loobusin sellest süsteemist, aga algajale on Mint siiski kõige parem valik.
Mul on 4G, kuid seda kiirust, mis katsealune pakett peaks välja andma, küll ei ole-kiirus jääb 4Mbit/sek kanti ja seda ühes kindlas USB liideses. Kui panen netipulga läpaka teisel küljel olevasse USB pessa, siis on nett tunduvalt aeglasem. Minu lemmiksüsteemi BackBoxiga ei taha netipulk üldse koostööd teha, kuid põhjus võib ka selles olla, et olen süsteemi veidike ringi teinud-koode lisanud ja muutnud.
System Monitor on Elementary OSil olemas ja see peaks vist enamus Linuxitel vaikimisi kaasas olema. Network Traffic Monitor ei avane ka terminalis-põhjus tõenäoliselt vajalike sõltuvuste puudumises. Elementary OS on säästusüsteem, mis on mõeldud vanadele arvutitele. Linux Mint on üritatud teha võimalikult sarnaseks Windowsiga-kõik mida koduperenaisest arvutikasutajale vaja võib minna, läheb juba vaikimisi tööle, et ei oleks vaja mõtlemisega oma pead vaevata ja see pärast on Mintiga ka kõige vähem probleeme. Kuid see muudab Minti ebaturvalisemaks ja see tõttu loobusin sellest süsteemist, aga algajale on Mint siiski kõige parem valik.
lammas wää - off 04. jaanuar 2014, kl 10.37 |
külasta 04. jaanuar 2014, kl 13.09 |
galita 04. jaanuar 2014, kl 16.20 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 3,858 |
Mul ongi netipulk otse arvuti USB pessa ühendatud. Kuid nüüd ilmnes palju huvitavam nähtus. Esimese hooga panin netipulga vana MLi külge ja temaga ma saavutasingi kiiruse 4Mbit/sek ümber. Nüüd proovisin HP probookiga (esiti arvasin, et probleem on Backboxiga tehtud muudatustes) ja bootisin läpaka USB pulgalt üles. USB 3.0 pesas ei näinud läpakas netipulka üldse, kuigi pulga roheline tuluke mõned korrad vilgatas, USB 2.0 pesas nägi arvuti netipulka ja lasi ka ära ühendada, kuid nett oli nii aeglane, et minu kannatus sai enne otsa kui brauseri avaleht avanes. Backbox oli 64 bitine. Hakkasin siis teiste süsteemidega proovima:32-bit Elementary võttis neti järele, kuid kiirus samuti pea olematu, 64-bit Mageia ja Mint 15 ei näinud pulka üldse. Järgmisena katsetasin 32 bitise Toshibaga, süsteemiks Nickware Goodwin. Kiirus sama mis 32 bitise ML-ga. Veel katsetasin 64-bitise Lenova läpakaga ja probleemid samas, mis 64 bitise HP Probookiga-kui süsteem näebi netipulka, siis põleb roheline, mitte sinine tuluke ja netti kasutada võimaik ei ole.
Mis protest netipulgal 64 bitiste arvutite vastu on? Mobiilne levi sagedus algab 800Mhz ning max. on üle 2000Mhz ja mida madalam sagedus, seda parem levi, kuid signaali tugevust ei tohiks 32 või 64 bitine arvuti mitte kuidagi mõjutada . Mulle tundub, et katsetamiseks on mingi iganenud netipulk sokutatud:)
Mis protest netipulgal 64 bitiste arvutite vastu on? Mobiilne levi sagedus algab 800Mhz ning max. on üle 2000Mhz ja mida madalam sagedus, seda parem levi, kuid signaali tugevust ei tohiks 32 või 64 bitine arvuti mitte kuidagi mõjutada . Mulle tundub, et katsetamiseks on mingi iganenud netipulk sokutatud:)
külastaja 04. jaanuar 2014, kl 17.40 |
galita 04. jaanuar 2014, kl 18.00 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 3,858 |
Lisa postitus