Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
loll küsimus
 
uno 14. veebruar 2014, kl 12.14
mul on töö-arvuti ja kodu-arvuti vahel ühendus remote desktopiga.
viimasel ajal aga kodune internet jamab. seal on wifi.
küsimus, ega näiteks team vjuuveriga ei saa koduarvutisse sisse, et vaadata mis on netiga lahti...

ühesõnaga kui koduses arvutis nett hetkel on maas, siis ei saagi sinna sisse väljast mitte mingit moodi, ainult siis kui koju jõuan?
 
tupoi 14. veebruar 2014, kl 12.21
tuvipost ikka on üleval!
 
galita 14. veebruar 2014, kl 12.24
to uno, ära karda lolle küsimusi, karda lolle vastuseid.
Kui netiühendus puudub, siis ei saa eemal olevast arvutist kodu arvutisse ei jumala, saatana ega ka mitte ühegi programmi abil, sest arvutite omavaheline suhtlemise toimib ainult üle interneti.
 
uno 14. veebruar 2014, kl 12.47
pisut julgust saanud küsin nüüd uuesti, kui teenusepakkuja leiab et viga internetiga ei ole tema ühenduses, milles siis võib kodu arvutis viga olla?
tean et ühes toas on mingi vidinas (äkki ruuter), sinna sisse tuleb netikaabel
ja teisest toast arvuti püüab mingi antenniga vidinaga internetti.
kust otsida viga?
naabrimaja wifid püüab kõik ilusti kinni, näha on lausa 5 erinevat võrku aga minu oma on aegajalt mitteaktiivne...
 
wiwi 14. veebruar 2014, kl 12.52
juhtmed seinas 5 minutiks ära ja vaata mis siis toimub
 
wiwi 14. veebruar 2014, kl 12.53
ja üldiselt on teenusepakkujatel tehniline tugi, mis suudab igasugustele võhikutele puust ja punaseks telefoni teel selgeks teha.
 
galita 14. veebruar 2014, kl 13.20
Mõne teenusepakkuja tehniline tugi jääb küll alla igasugust arvestust, suheldes tehnikuga jääb mulje nagu oleks suvaline inimene miinimumpalga eest tänavalt tööle võetud. Aga siiski on soovitav helistada, ehk saab abi.
Kui seda teemat siin foorumis jätkata, siis millise teenusepakkujaga on tegemist? Kas on naabermajaga üks ja sama teenusepakkuja?
Võiks proovida ruuterit ja arvutit nii seadistada, et arvuti näeb ainult sinu wifit, siis ei hakka teised vahele segama. Tegelikult ma ei saa hästi aru, miks on teises toas lisaantenn? Kas tegemist on mingi vana arvutiga?
See vidin, mis on kaabli abil arvutiga ühendatud, ongi ruuter.
 
olavsu1 14. veebruar 2014, kl 14.04
Lõhnab selle anommaalia järgi, mis mind ennastki kollitas kunagi. Mistõttu loobusin teatud teenuste juures uuemate windowsite kasutamisest ja kasutasin Linuxeid.

Lihtsalt win2k pealt winxp peale minnes tekkis anomaalia, et masin sulgeb netiühenduse kui arvutit ei kasutata. Kõik seadistused olid seatud nii, et sellist jama ei peaks tekkima.

Abi küsimisel narriti lolliks, kesse serveri teenusteks kasutab windowsit.

Win2k jooksutas servereid nagu kulda, ei mingeid probleeme.

Üldiselt soovitaks windowsi oma vahendite asemel proovida NetOp'i.

http://www.netop.com/

Netop'i agendid suudavad arvuti üles ajada kui võrgust võrgust siseneda.

Wake on LAN on selline asi, mida võiks proovida.

Kõige lõpuks, kas ruuterist on vajalikud pordid suunatud? Kontrollimine ei tee kunagi paha. mine tea mis ruuteri softiuuendus need suunamised võib ära kaotada.
Sellised netiteenused tahavad staatilist IP'd (mitte ükski masin ei tohiks olla dünaamilise IP peal, kuhu sa võrust pääseda tahad) ja õigesti suunatud porte.
Välisvõrgu IP peaks ka staatiline olema.
 
külastaja 14. veebruar 2014, kl 14.26
Ruuter pooleks tunniks seinast välja.
 
olavsu1 14. veebruar 2014, kl 14.36
külastaja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ruuter pooleks tunniks seinast välja.

ja siis tuleks ca 15....30 minutit oodata enne kui uuesti proovida. ruuterid on maru aeglase ärkamisega.
 
kle olavsu, 14. veebruar 2014, kl 14.53
lahedad killud sul. kas tänapäeval toodetakse ruutereid eestis, et need nii pidurid on...???... :DDD
 
uno 14. veebruar 2014, kl 15.17
ta teeb sellist netist väljalülitumise trikki mitmeid kordi päevas.
ja loomulikult ajab vihale kui ma tööle lähen ja sealt enam koju arvutisse ei pääse.
panin praegu TPL linki vidina koos antenniga otse arvutikasti sisse, enne käis ta mingi arvutiga ühendatud usb jagaja külge. kuigi siiani töötas laitmatult, siis peale windows 7 arvutisse laadimist koos uue kõvakettaga, hakkasid minu jamad pihta.
äkki selles ongi asi, et uuel kõvakettal ei ole enam mälu seadistuste jaoks mis eelmisel kõvakettal justkui olid?
 
hea, et ütlesid 14. veebruar 2014, kl 15.20
tp-link. odavamat ja auklikumat juustu on raske leida. prooviks normaalset (nt cisco) ruuterit...
 
sorri olavsu, 14. veebruar 2014, kl 15.22
ma unustasin, et cisco on saatanast...!!!... :DDD
 
wiwi 14. veebruar 2014, kl 15.23
ruuteri arvutikasti sisse? väga kahtlane jutt ja tegevus:D
 
külastaja 14. veebruar 2014, kl 15.32
"panin praegu TPL linki vidina koos antenniga otse arvutikasti sisse"

Ehk panid antennile ka fooliumist mütsikese?
See arvutikast varjestab ilusti kogu wifilevi ära.
 
olavsu1 14. veebruar 2014, kl 16.24
ei tea et koduühenduste jaoks müüdaks paremaid ruutereid kui need mida provaiderid oma teenuste kasutamiseks suvatsevad müüa.

pealegi nood ongi üsna aeglase ärkamisega ja osad kasutajad ei viitsi niikaugagi oodata.

panna ühele ruuterile teine järgi, ei tea mis mõte on asja keeruliseks ajada. Võibolla starmani puhul sobib, neil on kaablimodem ja ruuter eraldi seadmed.

//kuskohas ma väitnud olen, et cisco saadanast on? ise mõtlesite välja?
 
to olavsu1 14. veebruar 2014, kl 16.31
keegi siin rääkis sellest, et ciscol on tagauks ameerika kolmetäheliste organisatsioonide jaoks... :D
 
to to to 14. veebruar 2014, kl 16.34
sellest oli artikkel fortes.
kõigil suurriikidel on võimekus kolada teie arvutites, aga tavainimene on nende jaoks mõttetu inimene ja pole tarvidust kolada.
 
galita 14. veebruar 2014, kl 17.25
"Kõvakettal ei ole mälu seadistuste jaoks????"
Uno, kõvaketas on andmekandja, mis salvestab kõike mida arvutikasutaja sinna paigaldab, iseenese tarkusest ei salvesta kõvaketas midagi. Netiseadistused tuleb paika panna op-süsteemi seadetes, brauseri aknas saab seadistada ka ruuterit. Praegu tundubki asi selles olevat, et peale kõvaketta vahetust ja Windows 7 paigaldust jäi nett seadistamata, sest enne seda töötas WiFi normaalselt.

Mõnede ruuterite puhul võtab "ärkamine" tõesti kuni pool tundi aega.
To tablettide soovitaja, nuhkimise eest on isegi nuhkijad ise kaitsetud, rääkimata siis veel tavalisest arvutikasutajast. 100% ollakse ainult siis kaitstud kui arvuti on võrgust väljas. Kõigi arvutikasutajate järele loomulikult ei nuhita, aga piisab kui keegi teeb näiteks lolli nalja ja kirjutab kuhugi netti, näiteks Facebooki, et selle nimeline inimene lubas panna pommi rahvarohkes kohas plahvatama. Peale seda jälgitakse tolle tavakodaniku igat sammu. Kes kahtleb, eks proovigu järele-kui see kahtleja muidugi on üldse võimeline enda järel nuhkimisest aru saama.
 
galita 14. veebruar 2014, kl 18.14
Veebikonstaablid, kellele saab saata vihjeid internetis leitud kahtlastest postitustest, on isegi Eestis olemas. Mina tean kolme nime:Maarja Punak, Andero Sepp ja Oksana Luik. Kas tõesti arvad, et ainult eestlaste postitusi ja netitegevust jälgitakse? Või usud, et kuritegude avastamine käibki ainult anonüümsete vihjete põhjal ja isikut, kelle kohta vihje saadeti, ei jälgita? Kui tahad mõnda konkreetset nime teada, siis otsi Eesti pedofiilide nimed üles, paljud neist on just nuhkimise abil tabatud ning kohtu ette saadetud. Selle arvutikasutaja nimi, kelle kulul sõber nalja tegi ja valevihje saatis, jääb avalikusele teadmata, sest kui midagi ei leita, ega siis ei hakata kogu ilmale kuulutama, et selle ja selle inimese järel nuhiti. Kui kelleki järele nuhitakse, seda võib ka mõni häkker teha, siis selle peab arvutikasutaja ise suutma tuvastada-läbi foorumi ei ole võimalik öelda, et vot just sinu järele nuhitakse. Kuigi on ka selliseid, kellele loe kogu tema tegevus ette, aga tema otsib ikka oma tutvusringkonnast süüdlast:))
 
nuhkimisest 15. veebruar 2014, kl 07.46
Tänapäeval ei aita isegi see, kui kasutad Tor browserit, läbi selle proxyt, kasvõi läbi kümne ja peidad oma IP ära. Ikkagi peilitakse välja.
 
galita 15. veebruar 2014, kl 10.31
Täpselt. Häkkerid tunnevad tavakasutajast tunduvalt paremini netiliiklust ja oskavad kasutada proxy serverit, Tori ja muud taolist kraami, mis kirjade järgi tagavad anonüümsuse, kuid enamus häkkereid jääb siiski vahele kui nad võtavad mõne tõsisema asja ette. Nii kaua kui nad piirduvad koduperenaiste e-mailide häkkimisega või murravad sisse tavakasutajate arvutitesse, ei viitsi nendega keegi tegeleda, sest taolisi häkkereid on maailmas palju. Selliste häkkerite tegevust võidakse vahel küll jälgida. Kuid nuhkimise avastamiseks on ka programmid olemas, neid kutsutakse snifferiteks ja nad jälgivad arvutis toimuvat netiliikult lausa bait-haaval. Tasuta snifferitest on Wireshark hea, sel programmil on palju erinevaid filtreid ja võimalusi, kuid see võib algaja jaoks antud programmi liiga keeruliseks teha. Algajale netiliikluse jälgijale sobib ehk Ettercap paremini.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!