Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
WordPad to PDF. Kuidas?
 
mina 11. juuni 2014, kl 15.01
Hei.

Oleks vaja konvertida WordPad dokument PDF formaati kuid arvutist puudub MS Office.
Kuidas oleks kõige mõttekam see konvertida PDF formaati?
Millist tasuta programmi teie selleks otstarbeks kasutate ja võiksite soovitada ka teistele?
Aitäh.
 
mina 11. juuni 2014, kl 15.03
Ahjaa, unustasin lisada et arvuti op süsteem on Win8
 
Tom 11. juuni 2014, kl 15.29
see wp on algeline, selle jaoks kasuta mõnd pdf printerit (CutePDF) näiteks, või veel parem tõmba omale mõni tasuta ohviss (LibreOffice, OpenOffice) ja sääl saad otse pdf-ks salvestada.
 
mina 11. juuni 2014, kl 16.08
Tänan vastuse eest Tom. Ma ei osanud lootagi et Open Office programmis on võimalik konvertida wordi dokk PDF formaati. Tõmban LibreOffice või siis OpenOffice. Vaatan ennem järele mille poolest nad erinevad.
Netis on muidu veel igasuguseid konvertereid, nagu CutePDF, primoPDF, novaPDF jms. Ei ole aega et nendega tutvuda, sellepärast küsisingi siit.
Aitäh
 
mina 11. juuni 2014, kl 16.18
Üks küsimus tekkis.
Kas see OpenOffice3.1.1 sellel veebilehel: http://www.openoffice.ee/allalaadimine.html
ikka ühildub win8-ga? Seal oli kirjas et see on mõeldud XP, Vistale ja win7-le.
 
gäliita 11. juuni 2014, kl 21.09
Kahjuks mitte, pead siiski endale Estobuntu operatsioonisüsteemi endale installima, sellega saab ID kaart ka kasutada!
 
mina 12. juuni 2014, kl 10.19
Ikka ei saa ma sellega hakkama.
Netist lugesin, et Open Office proget arendas Oracle ja hiljem läks see projekt Apache Software Foundation valdusse ja et praeguse Apache OpenOffice kõik funktsioonid töötaksid tõrgeteta windows 8.1 versioonis, selle jaoks peab arvutisse installima Java (JRE), mis on Oracle toode. Apache OpenOffice programm on kuidagi seotud Javaga, et ta funkaks. Ainult et ma pole siiani leidnud infot selle kohta, kas praegune uusim Java versioon (Java 7 update 60) üldse ühildubki Windowsi 8.1 versiooniga. Java kodukalt sain teada, et Java 7 update 10 ühildub. Kuid see uuendus oli välja lastud 2012 detsembris, ehk siis ennem neid suuri turvaauke, mis Java tarkvaras avastati ja seda Java versiooni küll enda arvutisse tõmmata ei tahaks.
Üldse ei tahaks ma Javat. Pole mulle seda vaja olnud. Poleks üldse hakanud sellega vaeva nägemagi kui oleksin kindel, et OpenOffice hakkab tõrgeteta tööle windows 8.1 masinas. Tahan OpenOffice tõmmata, kuid ennem soovitatakse paigaldada Java. Ja seda, kas uusim Java versioon ühildub Windows 8.1-ga, seda ma ei tea.
Ehk keegi, kellel on windows 8.1 ja tal on Apache OpenOffice 4.0 saaks enda arvutist järele vaadata, milline Java versioon tal on? Ja millist veebilehitsejat kasutab? Minuteada Java ei ühildu Google Chromega.
 
mina 12. juuni 2014, kl 10.24
Kuhu on küll kadunud Fucs, Lammas, shadow, olavsu ja kõik teised vanad spetsid?? Nendega sai siin vanasti palju küsimusi läbi arutatud. Galita ainsana ongi vist veel jäänud. Teadmatu ka vahetevahel käib veel siin, seda ka harva.
 
file 12. juuni 2014, kl 10.35
OpenOffice töötab ka Windows 8 ja 8.1 süsteemidega. OpenOffice on 32-bit rakendus, aga ta töötab ka Windows 8 / 8.1 64-bit versioonidega, kuid sel juhul ei tööta mõned tema funktsioonid. Kui Sul on 64-bit Windows 8 ja kui sa tahad seda et OpenOffice töötaks täisfunktsionaalselt, siis pead alla tirima ning installima ka Java.

Java kohta infot seal lehelt: http://landfield.pri.ee/Windows-8/Java.html
 
galita 12. juuni 2014, kl 10.38
Ma olen juba nii kaua Linuxi kasutaja olnud, et Windowsi koha pealt ei oska enam suurt midagi kaasa rääkida. Olavsu1 läks siinse tülinorija pärast ära ja tõenäoliselt on see hull teisedki ära tüütanud. Olavsu1 peaks Hinnavaatluse foorumis olema, kuskohast teised leiad, ei tea, kuid võid neile privaatsõnumi saata, ehk käivad veel vahetevahel siin ja loevad su abipalvet.
 
Otsi 12. juuni 2014, kl 11.06
netist ükskõik millise Office USB variante. Neid ei pea üldse installima, ning saab kasutada mälupulgalt. Mina leidsin endale isegi MS Office USB variandi.
 
mina 12. juuni 2014, kl 12.24
Tänan kiire tagasiside eest!
Jah Galita, ma näen siin ise ka et keegi püüab teid, vanu spetse, siit välja süüa. Kas see on kellegi sihikindel plaan et arvutiasju mittejagav tavakasutaja ei saaks siit targemaks ja oleks sunnitud pöörduma tasulisse teenindusse? Näete ju ise, et eestis pole rohkem foorumeid, kust saaks vastuseid arvutit puudutavate pisiasjade kohta, mis arvuti haldamisega seotud. HVs olen vähe käinud, ehk peaks sealse keskkonnaga lähemalt tutvuma hakkama. Olavsult sai asjalikku nõu.

file, jah mul ongi 64bitine win 8.1
Lugesin sinu lingilt Java kohta. Palju kasulikku infot on seal tavakasutaja jaoks.
Kui ma vaid saaksin kusagilt kinnitust, et Java uusim versioon (Java 7 update 60) ühildub selle windowsi versiooniga.
Kui uskuda sellel saidil olevat infot https://www.java.net/forum/topic/jdk/java-se-snapshots-project-feedback/java-stops-working-java-7-update-60-b14
siis ei tohiks Java uusim versioon ühilduda windows 8.1 versiooniga. Mõistagi erinevad kõik arvutid teineteisest olenevalt aeadistustest, installitud progedest ja paljudest muudest asjadest ja see jutt seal ei pruugi kehtida minu arvuti kohta ja vbl praeguseks on sealt ka vead kõrvaldatud (mida ma ise hästi uskuda ei tahaks). Sellise info lugemine teeb mind Java suhtes ettevaatlikuks.

Praegu olen teel sinna, et installida Java 7 u 51, mis vbl isegi hakkaks tööle.

Ära märkimist väärib ka see, et java töötab win 8 masinas ainult töölauareziimis, kui olen õigesti aru saanud.
 
file 12. juuni 2014, kl 13.42
Java kõige viimane versioon [Version 7 Update 60 (build 1.7.0_60_b19) ehk siis ver. 7.0.60.19] töötab ja ühildub Win 8 / 8.1 süsteemiga väga hästi.
Installi see viimane versioon ja ära installi vanemaid versioone - ebaturvaline. Java't peab alati uuendama, juhul kui valmib tema järgmine uuem väljalase!!!

Javat ei ole vaja karta kui tegutsed nii nagu seal lingis on ära toodud. Kui sul ei ole teda Internetis surfamiseks vaja, siis lülita ta brauserite jaoks välja.

Väga hea on ka nii Java kui ka muu kaitseks EMET - link sealtsamast kodulehest:

http://landfield.pri.ee/Windows_7/EMET.html
 
file 12. juuni 2014, kl 13.56
Lisaks:

1) Sa küsisid: "Ära märkimist väärib ka see, et java töötab win 8 masinas ainult töölauareziimis, kui olen õigesti aru saanud."

Java töötab siin täpselt samamoodi nagu ka Win 7 puhul, selle uue Metro / Modern UI kasutajaliidesega pole tal pistmist.

OpenOffice töötab jah ainult töölaua režiimis ja Metro varianti tema jaoks ei ole ega vist tulegi...

2) Keegi soovitas siin USB mälupulga varianti, aga hoiatan ette, et väga paljud proged ei tööta Win 8 / 8.1 puhul mälupulgast normaalselt.
Sel on omad põhjused - pikk jutt.
 
Ultrraz 12. juuni 2014, kl 15.30
vanad spetsid, uued spetsid, vahet pole kes probleemi lahendab õiges suunas...
õnneks on jäänud tolgus, kes soovitab naabri juurde minna..kahju et ta uusi nalju välja ei mõtle.
 
galita 12. juuni 2014, kl 16.36
Mõtles ju alles uue nalja välja "Mures poja arvutikasutamise pärast..":-)
 
mõtisklejs 12. juuni 2014, kl 18.07
Installi Estobuntu.
 
Fucs 12. juuni 2014, kl 18.16
:)

Näe proovi seda, kui neid officeid ei taha ja abi veel pole saanud.

http://global-shared-files-l3.softonic...
 
mina 12. juuni 2014, kl 18.38
Ohoo, Fucs on elus:)
Aitäh lingi eest. Abi olen saanud kuid pole veel jõudnud tulemuseni. Ma tahaksin ikka seda openoffice programmi. Neid konvertereid on palju igasuguseid aga ei taha neid. Kaevan ise vaikselt edasi kui mul jälle vaba aega on. Oracle võiks juba kiiremini sättida enda Java nii, et see ühilduks Win8.1-ga. Ei saa aru, miks seda veel tehtud pole.
Või siis pole ma ise veel kõigest aru saanud.
 
-Fucs 12. juuni 2014, kl 19.28
Seda konverterit pakkusin kuna kirjasid, et MS Wordi arvutis pole.

Mis sa sest Javast nii paaniliselt kardad? :)
Hunnik asju ei tööta ilma selleta ja see on väga paljude arvutites. Ma ütleks nii, et kui vaadata seda, kui paljud Javat kasutavad ja kui paljudes arvutites see on, ning võrrelda seda sellega, palju on olnud tavakasutajatel reaalselt jamasid Java turvaaukude pärast, siis suhe on olematu.
 
-Fucs 12. juuni 2014, kl 19.29
Ja vabavaralise Office paigaldus on igal juhul tark tegu ;)
 
file 12. juuni 2014, kl 19.37
Kõige lihtsam on minna sinna aadressile (http://www.java.com/en/) ja klikkida seal "Do I have Java?" lingile, mis asub kohe suure punase "Free Java Download" nupul all. Kui Sul ei ole Javat, siis pakutakse Sulle kohe ka tema allalaadimist ja seda siis vastavalt Sinu süsteemile (st kas Sa jooksutad 32-bit või siis 64-bit Windowsi).

info sealtsamast http://landfield.pri.ee/Windows-8/Java.html kodukast, soovitan ikkagi tolle läbi lugeda!

-Fucs räägib õigust, pole seda Javat vaja karta, parem karda rohelisi mehikesi :)
 
mina 12. juuni 2014, kl 21.41
Installisin java ära. Ma sain valesti aru seal java kodukal olevast infost. Mitte et AINULT Java 7 update 51 on windows 8-ga ühilduv, vaid ALATES Java 7 update 51-st on java win 8-ga ühilduv.

Java Control Panelist on näha et mul on Java 32bit.

Hakkasin siis Apache OpenOffice 4.0 tõmbama (134mega vist oli see), kuid mu netipulk veab alt. Levi kukub nulli ja allalaadimine nurjub.

Pean uuesti proovima mõnel teisel päeval, siis kui tuul masti poolt puhub:)
 
galita 12. juuni 2014, kl 22.11
Firefoxil on failide alla laadimiseks hea plugin DownThemAll. Suht kiire, vajadusel saab laadimise katkestada ning hiljem jätkata.
 
file 12. juuni 2014, kl 22.13
Sa said seepärast 32-bit Java versiooni, sest Sa kasutad vaikimisi 32-bit Internet Explorer (IE) brauserit. 64-bit Windows kasutab mõlemat nii 32-bit kui ka 64-bit brauserit. Kusjuures 32-bit Internet Explorer brauser on standard ehk siis vaikimisi töötavaks brauseriks. Aga, et kasutada 64-bit Internet Explorer brauserit, pead Sa ta spetsiaalselt käivitama. (Osa veebilehti ei tööta 64-bit versiooniga just mitte kõige paremini.)
Kuna Java allalaadimine tuvastas Sinu brauseri kui 32-bit versiooni, siis laetigi Sulle see 32-bit versioon. See käib ka teiste brauserite kohta. Ühesõnaga allalaadimisel vaadatakse seda et mis brauser (32-bit või 64-bit) Sul jookseb.

Nüüd lülita see oma Java brauserite jaoks välja - Java konsooli 'Security' vahelehel. Arvesta sellega et ka OpenOffice menüüde kaudu saab ja tuleb seda Javat sättida, seal saab ta tema jaoks ka välja lülitada (kui vaja).
 
mina 12. juuni 2014, kl 22.40
Suur aitäh sulle file ja ka teistele, kes aitasid.
Selle Internet Exploreri kohta kirjutasid õigesti, kusagilt lugesin ise ka selle kohta et IE-l on vaja mingi Enchanced Protected Mode käivitada vms.. keeruline jutt oli ja meelde ei jäänud.
Aga jah, FF brauser on siis 32bit ja Chrome vist ka. Saaksin selle järele vaadataseadetest, kuid see pole väga oluline, Java on installitud ja töötab.
Java Control Panelist Security saki alt lülitan ta välja kõikide brauserite jaoks ja kui vaja siis võin selle jälle ajutiselt sisse lülitada.

Lähiajal katsun selle Apache OpenOffice ka ära tõmmata, eks siis paistab, mida seal sättima pean et selle kõik funktsioonid töötaksid.

Tänan abi eest siiani.
 
mina 12. juuni 2014, kl 23.13
Kaldun teemast pisut kõrvale.
Tegin netikiiruse kontrolli speedtest.net saidil ja sain tulemuseks PING 308ms, Download speed 0,24Mbps ja upload speed 0,10Mbps. Kas need on väga madalad näitajad? kasutan EMT kõige odavamat netipulga paketti.
Aga millised näitajad võiksid olla keskmised netipulkade puhul?
 
mina 12. juuni 2014, kl 23.42
Ahja unustasin lisada et eelmises postituses saadeti päring mingisse Tallinnas asuvasse serverisse.
Tegin siis nüüd uue testi ja valisin Helsinki ja tulemused olid PING 58ms, download 1,23Mbps ja upload 0,01Mbps. Tundub et netiliiklus onikka väga aeglane.
 
file 13. juuni 2014, kl 11.21
Üldisel käin ma siin eri nimede all üsna harva, aga kui mingi teema mid natuke huvitab, siis üritan abistada ja "asja lõuni viia"...

1) Eelmisest teemast, Sina räägid: "Aga jah, FF brauser on siis 32bit ja Chrome vist ka. Saaksin selle järele vaadataseadetest, kuid see pole väga oluline, Java on installitud ja töötab."

Mina vastan: Sul on kindlasti need brauserid 32-bitised, sest kui tahad 64-bitiseid saada, siis pead nad eraldi alla laadima ja installima.

2) Jah Sinu kiirused ei ole just mitte kõige paremad, isegi üsna kehvakesed. Ise ma netipulka ei kasuta, aga võin niipalju õelda, et nende pulkade kiirused sõltuvad mitmest asjaolust: Sellest, et kui kaugel Sa lähimast tugijaamast asud, levioludest, antud momendil kasutajate hulgast Sinu tugijaama piirkonnas, Sinu netipulgast endast, Sinu paketist (hind) jne.
 
file 13. juuni 2014, kl 11.26
Eelmises kommis tulid lollid kirjavead sisse, saadan uuesti:

Üldiselt käin ma siin eri nimede all üsna harva, aga kui mingi teema mind natuke huvitab, siis üritan abistada ja "asja lõpuni viia"...

1) Eelmisest teemast, Sina räägid: "Aga jah, FF brauser on siis 32bit ja Chrome vist ka. Saaksin selle järele vaadataseadetest, kuid see pole väga oluline, Java on installitud ja töötab."

Mina vastan: Sul on kindlasti need brauserid 32-bitised, sest kui tahad 64-bitiseid saada, siis pead nad eraldi alla laadima ja installima.

2) Jah Sinu kiirused ei ole just mitte kõige paremad, isegi üsna kehvakesed. Ise ma netipulka ei kasuta, aga võin niipalju õelda, et nende pulkade kiirused sõltuvad mitmest asjaolust: Sellest, et kui kaugel Sa lähimast tugijaamast asud, levioludest, antud momendil kasutajate hulgast Sinu tugijaama piirkonnas, Sinu netipulgast endast, Sinu paketist (hind) jne.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!