Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
gmail
 
Sigrid 09. november 2014, kl 09.11
Aidake targad patsipoisid aru saada!!! Kuidas sellega siis on, et kui gmaili saabunud kirjavahetuse saadan rämpsposti või prügikasti, seisab see seal 30 päeva ja siis automaatselt kustub. Kas see tähendab, et neid kirju ei ole enam või siis keegi vastavate teadmistega ja tehnilisi võimalusi valdav tegelane leiab need ikka kuskilt üles? Kas sorimiseks on vajalik ilmtingimata konto parool või hiilitakse sujuvalt ka sellest mööda? Siin vist tuleb eristada niiöelda tavainimesi ja luuretegelasi:)
Mõhk Metsavana 09. november 2014, kl 10.09
Prügikasti võid ise ka tühjendada.

Lihtsurelik pääseb sorima vaid parooli varastamise korral. Luuretegelased on neid juba lugenud.
 
kus loetav, seal leitav 09. november 2014, kl 12.51
Kui tulnud kirjad on prügikastist kustunud, siis võivad need alles olla saatja saadetud kirjades või tema prügikastis. Jah, vastavad teadmised sellest saatjast või tehnilised võimalused temaga kontakti võtta on abiks.

Ennast huvitab, et kui mingid maakera tumedad tegelased lisavad mu oma võrgustikku, siis mida saab teha, et soovimatutel võõrastel see võimalus ära võtta. Blokk ainult peidab need silma alt.
 
Dumbuseritele 09. november 2014, kl 14.15
Gee-maili kasutades säilitatakse, arhiveeritakse ja indekseeritakse KÕIK igavesti. Mingit sellist asja nagu "kustutamine" ei ole olemas.

Kui saadad kirja koogel-moogelile ja palud oma vanu "kustutatud" kirju tagasi saada, siis nad annavad sulle KÕIK kirjad, mis iial oled saanud.

Siin on tore ülevaatlik pildike:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Prism-slide-8.jpg
 
Dumbuseritele 09. november 2014, kl 14.17
Parandus: KÕIK kirjad, mis iial oled saanud ja saatnud.
 
Veel dumbuseritele 09. november 2014, kl 14.27
Kui võõras saab teada sinu Gee-maili parooli, siis ühtlasi on tal võimalik saada koopia tervest kirjavahetusest mida sa iial oled pidanud läbi Gee-maili.

Aa jah, Google salvestab vaikimisi ka KOGU sinu otsinguajaloo, niiet selle saab ta ka teada.
 
naabrimuti 09. november 2014, kl 14.51
hullud teadmised!
 
täpsustaja täpsustuseks 09. november 2014, kl 16.14
Otsinguajalugu omakorda jaguneb logitud ja logimata "kogu"-deks.
 
Oeh1 09. november 2014, kl 16.57
Mingi paranoiline arvutispets jaurab siin igas teemas oma NSA ja nuhkvara mantrat. Midagi tuleks selle tegelasega ette võtta.
 
Sigrid 09. november 2014, kl 20.57
Suur tänu harivate vastuste eest:) Kas FB - ga sama lugu eeldan? Muide , kas sealt saab üldse kirju kustutada? Hetkel koguvad järjest, ah las koguvad:) Kuid kui kurilane kallale pääseb , siis jama kaelas. Mismoodi siis saab ennast kaitsta? Tulistage itimehed nii, et ristiinimene ka aru saab:)
 
Sigrid 09. november 2014, kl 21.03
No aga teoreetiliselt ikkagi. Kui sa ei ole riigimees ja ei oma peeneid segajaid , mismoodi saab privaatselt infot jagada, ilma, et paranoia sind maha ei murraks? Psüühiliselt olen ilmselt terve, ärge selle õnge minge ja liigselt tähelepanu pööra:)
Mõhk Metsavana 09. november 2014, kl 21.16
Kaitsta saad ennast kasutades sellist masinat nagu RONT (tm) ( http://www.arvutiait.ee/et/c/serverid ) sellele pane kindlasti opsüsteemiks OpenBSD

http://www.openbsd.org/

ja krüpteeri kõvakettad nii pika ja keerulise võtmega mida suudad välja mõelda.

Kõik teenused (mail, www, irc, im, bind) pane jooksma selle pealt.

väljaspoolt maja telli ainult domeeeninimi.
 
patsiga poiss 09. november 2014, kl 21.19
_Mismoodi siis saab ennast kaitsta?_

Ainus lahendus: Ära kasuta lõustaraamatut ja googlit. Kõik mis sa neile annad, tehakse kohe 1000 varukoopiat ning sa ei saa mitte midagi kustutada.

_mismoodi saab privaatselt infot jagada_

Esiteks jätad arvutid ja telefon-arvutid koju. Teiseks lähed ja räägid inimesega näost-näkku. Mäletad ju küll, nagu kunagi muinasajal tehti. Inimesed said rahuliku südamega üksteisega rääkida, ilma et iga lause oleks jäädavalt salvestatud.
 
Sigrid 09. november 2014, kl 21.34
No ma ei mõelnud ju naabrinaisega rääkimist:) Ikka suhtlemine erinevate inimestega ja pikemate vahemaade tagant.
 
patsiga poiss 09. november 2014, kl 21.40
Kui on vaja pikemate vahemaade tagant rääkida turvaliselt, siis on natuke rohkem taibikust ja inglise keele oskust tarvis.

Alustada võib näiteks siit:
https://www.eff.org/secure-messaging-scorecard

Ja hiljem siit:
https://prism-break.org/en/categories/gnu-linux/
 
Sigrid 09. november 2014, kl 22.02
Suur tänu! Eks see võtab nüüd aega kuni sellest infost läbi närin.
Mõhk Metsavana 09. november 2014, kl 22.24
Üks asi, kasutades neid asju. Tõmbad endale kõrgendatud tähelepanu. Kõlakad räägivad, et liigturvalisuse probleeme on lahendatud jalaväe kompaniiga.
 
patsiga poiss 09. november 2014, kl 22.32
Mõhk, kui kriitiline mass on ületatud, siis on ilma turvalisuseta inimene ise kõrgendatud tähelepanu all. Toon näite: Paned lõustaraamatusse pildi oma uuest televiisorist koos EXIF-tagidega ja GPS-koordinaatidega. Järgmisel päeval teed postituse "mind pole kodus 2 nädalat". Koju tagasi jõudes avastad mitte jalaväe kompanii vaid tavalise röövli visiidi, mis osutab tavainimesele palju suuremat ohtu.
Mõhk Metsavana 09. november 2014, kl 23.26
_Paned lõustaraamatusse pildi oma uuest televiisorist koos EXIF-tagidega ja GPS-koordinaatidega._

seda ma nimetaks lohakuseks ja lohakus peab saama karistatud.
 
galita 09. november 2014, kl 23.36
Kui kirjas on tõesti midagi sellist, mille avalikuks tulemine on elu ja surma küsimus, siis kirju saab ka ID-kaardi abil krüpteerida. Selleks pead teadma selle inimese isikukoodi kellele kirja saadad ja kirja saaja saab sinu eriti salajast meili lugeda ainult oma ID-kaardiga kirja avades. Niisama avades on kiri loetamatu, ainult sigri-migri. ID-kaardiga krüpteeritud kirju on Thunderbirdiga võimalik saata, kui e-maili serverist saata, siis tuleb kiri enne krüpteerida ja seejärel manusena saata.
Mõhk Metsavana 11. november 2014, kl 11.07
"rõõmustav" uudis TOR'i kasutajatele

http://yro.slashdot.org/story/14/11/11...

nii et seagi pole turvalisust mitte üks raas.
 
blontu 11. november 2014, kl 11.12
ei olegi vaja
elad oma igavat elu ja hea kui saad kuus meest kirstu kandma kes on sinu sõbrad
 
galita 12. november 2014, kl 10.23
Tor on väga ebaturvaline, seda on juba ammu teada. Kui arvutikasutaja ei suuda omale muidu tähelepanu tõmmata, siis Tori kasutades on kogu tema arvutkasutamise ajalugu teada. Väga naiivne on arvata, et kõigile vabalt kättesaadav proge tagab sellisel tasemel anonüümsuse, et mitte ei keegi ei suuda arvutikasutajat tuvastada.
 
.... 12. november 2014, kl 12.39
Mis tee siin foorumis TORisete. Minge parem õue värsket õhku hingama. :)
 
.... 12. november 2014, kl 12.43
 
Loogika loeng 12. november 2014, kl 14.23
galita:

Anonüümsuse tagab suurde rahvamassi sulandumine. Selleks ongi tarvis vaba tarkvara. Mõtle nüüd natuke. Kui oleks mingi suletud lähtekoodiga omanduslik programm, mida kasutavad ainult 2 inimest terves maailmas, siis on võrguliikluse järgi kohe aru saada kustkohast need 2 ühendust tulevad.

850000 vaba tarkvara kasutaja seast ühte konkreetset inimest üles leida on märksa keerulisem ülesanne.
 
galita 12. november 2014, kl 14.38
Selle loogika järgi piisaks Torist, et mitte ühtegi netikurjategijat ei oleks võimalik avastada.
Tor muudab automaatselt IP aadresseid, mis asuvad proxy listis, kuid netis surfamisest jääb rohkem jälgi maha kui ainult IP aadress.
 
Loogika loeng 12. november 2014, kl 15.25
Jah, aga see muudab iga inimese järgi eraldi nuhkimise raskemaks, sest torisejad on ühte nägu.
 
galita 12. november 2014, kl 18.34
Ei ole torisejad ühte nägu. Torisejatel on erinevad internetiteenuse pakkujad, erinevad opsüsteemid (IP aadressi muutmine ei peida opsüsteemi), igal arvutil on Mac aadress, küpsiste ja JavaScipti keelamise korral ei ole võimalik kõiki veebilehtesid kuvada, kuid küpsised ja JavaScript salvestavad andmeid.
Kel selle asja vastu rohkem huvi, siis tasuta programmidest annab Wireshark hea ülevaate netiliiklusest. Võrdluseks võib netiliiklust jälgida ilma Torita ja Toriga.
 
Sigrid 12. november 2014, kl 19.16
Teoreetiline küsimus? Kas Google annab ka kohtumääruse alusel riigiametnikele kirjavahetuse välja või ikkagi ainult õige parooli omanikule?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!