Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Kas kõvaketas annab otsi?
 
g 13. veebruar 2015, kl 12.18
Palun asjatundlikku nõu. Kõvaketas ilmselt suremas, sülearvuti võtab pildi ette küll ja ühendab ka internetti, aga kõik see toimub tohutult aeglaselt. Niisamuti restart, shut down ja start, iga liigutus a la 15 min ootamist, siis lõpuks ikka toimub. Käivitamisel jõurab parasjagu.
HP Pavilion 6500t, Windows Vista Home Premium, siiani 7 aastat järjest eeskujulikult töötanud, ei ole remontinud ega ole ka puhastuses käinud.
Kas lihtsalt tolm võib sellist aeglust põhjustada või tundub suurem viga?
Kuhu Tallinnas võiks pöörduda, palun häid kogemusi, keda usaldada. Arvutis on suur hulk backuppimata kraami, millest ei tahaks kuidagi ilma jääda.
 
osta 13. veebruar 2015, kl 12.23
sobivas suuruses väline kõvaketas ja kopeeri kõik, millest ei taha ilma jääda, sinna peale.
 
Asjatundlik nõu 13. veebruar 2015, kl 12.24
Backupi oma kraam ja Windowsile reinstall alustuseks.
Muid variante on liiga palju ja nende läbikatsetamine võtab ebamõistlikult aega.
Mõhk Metsavana 13. veebruar 2015, kl 12.25
Jookse hooldusesse. Aastas korra tuleb masin algosakesteks lahata ja kultuurkihist puhastada. 7 aastaga koguneb väga paks vilt jahutusradiaatoritele.

Veel parem, viska vana minema ja osta uus, aeg on kõvasti edasi läinud.
 
galita 13. veebruar 2015, kl 12.38
Mul ka korra sarnaste sümptomitega kõvaketas läbi läinud. Kui bootisin arvuti üles ja seejärel kohe välja lülitasin, enne kui kõvaktes jõudis soojaks minna, lülitas arvuti end normaalse aja jooksul välja. Kui arvuti oli mingi 15 minutit töötanud, tuli välja lülimist 15 minutit oodata.
Kuid teemaalgataja peaks oma arvutit selle aja peale tõesti puhastama.
Mõhk Metsavana 13. veebruar 2015, kl 13.17
Tänagu taevast, et on inteli põhine masin. Inteli masinatel on ülekuumenemiskaitse, mis kruvib masina kiiruse ülimadalaks, kui jahutus enam ei tööta.

AMD seevastu läheks põlema.
 
külastaja 13. veebruar 2015, kl 13.18
Kas kettal ikka vaba ruumi on?
 
galita 13. veebruar 2015, kl 14.31
Ma ei tea kuidas teemaalgataja arvutiga on, kuid minu läpakal ei olnud probleem ülekuumenemises. Temperatuurid olid normis, kõvaketas hakkas lihtsalt läbi minema ja mingi paari nädala pärast oligi must ekraan kirjaga operating system not found. Vahel pidavat andmete kätte saamisel abiks olema kui katkine ketas ööks sügavkülma pista ning järgmine päev hakkavat hea õnne korral kõvaketas tööle, kuid siis peab kiirelt andmed mujale kopeerima, sest pikalt katkine ketas nii ei tööta, tõenäoliselt nii kaua kui kuumaks läheb.
 
g 13. veebruar 2015, kl 16.24
Tänan nõuandmise eest. Ja jumalat ja intelit tänan muidugi ka :) Muidu hea masin ja on mind korralikult teeninud, ehk saab tast veel eluloomagi.
 
V 13. veebruar 2015, kl 16.32
http://www.netiabi.ee/
 
n2 13. veebruar 2015, kl 21.21
Mina esimese asjana teeks eespool antud soovituse järgi: "osta sobivas suuruses väline kõvaketas ja kopeeri kõik, millest ei taha ilma jääda, sinna peale".

Mul oli endal ka 7-aastane arvuti, ka Vista (see ei oma tähtsust muidugi) ja ilma probleemideta töötanud. Mingil hetkel mõtlesin, et varundan oma isiklikud failid, pildid ja videod välisele kõvakettale, sest ostsin uue arvuti ja vajasin neid selle juures.
Teine arvuti oli vähe kasutuses ja ühel päeval paari nädala pärast lihtsalt halvasti käivitus, proovisin uuesti - siis jäi ekraan mustaks, aga arvuti töötas ja siis jäi päris tummaks ja pimedaks. Ma senini ei tea, kui tõsine viga on, ehk annab veel parandada ...

Kui poleks oma asju välisele kõvakettale pannud, oleksin kõigest ilma olnud.

Kindlasti tee seda enne, kui teed arvutile tolmutõrjet - ja seda pead kindlasti tegema. Meil nagu kodus tolmu ei näegi kusagil, aga kunagi sai arvuti lahti tehtud ja seal oli seda parasjagu.

Töökojas nad ilmselt ise ka pakuvad sellise variandi välja, see on minu oletus.
 
g 20. veebruar 2015, kl 17.35
Lubati, et andmed saavad päästetud, ehkki ka bad sectorid asjasse segatud. Ja vajab natuke ka muid täiendusi. Kõik kokku suht kallis, aga kui lõpptulemus saab olema ok, siis summa 7 aasta peale ära jagatuna on talutav.
 
n2 20. veebruar 2015, kl 18.13
Vaat kui armas, et keegi ka teada annab, mis lahendus asjale leiti.
Tore, et arvuti korda said.
 
-kt- 20. veebruar 2015, kl 19.23
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Vahel
> pidavat andmete kätte saamisel abiks olema kui ka
> tkine ketas ööks sügavkülma pista ning järgmine pä
> ev hakkavat hea õnne korral kõvaketas tööle, kuid
> siis peab kiirelt andmed mujale kopeerima, sest pi
> kalt katkine ketas nii ei tööta, tõenäoliselt nii
> kaua kui kuumaks läheb.

- mul oli nii et ei saandki kõvaketast sügavkülmast välja võtta - kohe loobus töötamast. pidin sellega külmhoonesse suurde külmkambrisse minema, panin hästi paksud riided selga, kõva külmarohi sisse ja voilaa - andmed nagu niuhti kopeeritud !
 
tundub 20. veebruar 2015, kl 21.46
Tundub, et see külmkambri jutt on isemaagi kirjutatud.
 
tundub, 20. veebruar 2015, kl 22.00
et sa oled veel töllum kui isemaag...
 
Kõvakas 04. veebruar 2018, kl 13.03
https://geenius.ee/rubriik/teadus-ja-tulevik/dna-ja-kristallid-viis-andmetalletusviisi-mis-tulevikus-sinu-infot-hoida-voivad/
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!