Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
arvuti ei tunne Elisa netipulka
 
Internetiprobleem 27. juuni 2015, kl 18.26
Juhtus nii, et oli vaja arvutile Win. uuesti installida. Enne töötas Elisa netipulk arvutiga korralikult. Peale Win7 uuesti installimist ei tunne arvuti Elisa netipulka ära. Teoorias peaks siis arvuti pakkuma Elisa uuesti installimist ja pärast seda draiverid installima. Aga arvuti ei näita kuskil, et Elisa pulk oleks lisatud. Ei ilmu Computer alt. Printerite ja lisaseadmete alt siiski leidsin, et arvuti tuvastas Huawei pulga, mis on tundmatu. Veakood 39, loogiline, sest pulga draivereid ei ole saanud ju installida. Aga ta ei lase Elisa pulkagi installida ju, kuna ei tunne seda ära. Pulk ise teises arvutis, kuhu varem installitud oli, töötab korralikult. Arvuti USB portid teiste seadmetega töötavad ka, portide draiverid uuendatud ja kontrollitud. Elisa pulga tehniline tugi laiutas käsi, et tema mõistus siis peale ei hakka. Et vbolla mingid Win. seaded vaja muuta, aga millised?

Ja ärge andke nõu netipulga asemel püsiühendust kasutada, kujutage ette, et Eestimaal on veel piisvalt mitte väga väikseid kohti, kuhu ükski kaabel ei tule ja ainus võimalus internetis olla mul kodus ongi ainult netipulgaga.
Mõhk Metsavana 27. juuni 2015, kl 19.18
otsi oma huawei pulgale draiverid õigest kohast

http://consumer.huawei.com/en/support/downloads...

mingit elisa pulka pole kunagi olemas olnudki. kõik mida nad pakuvad on huawei.
 
Internetiprbleem 27. juuni 2015, kl 19.51
Nojah, aga kui ma ei pääse internetti, ei saa ma ju ka midagi alla laadida :( Igatahes tehniline tugi seletas, et arvuti peaks pulga, ogu ta siis huawei või kes iganes, ära tundma, sealt Elisa leidma, Elisa ühenduse installimise pakkuma (mida tuleks siis teha) ja seepeale ise draiverid alla laadima. Huawei pulka arvuti tunneb, seal olevat Elisa kraami mitte. Ja kordan, teises varem samamoodi installitud arvutis pulk töötab ja probleemses arvutis teised USB pordiga sjad, mida katsetasin, ka.
 
just 27. juuni 2015, kl 20.15
äkki enne oli sul 32-bitine ja nüüd panid 64-bitise win7-e, mul oli kunagi sama jama elisa pulgaga.
 
Internetiprobleem 27. juuni 2015, kl 20.19
Ok, väga vaimukas oli, paraku n-tähega asja saan kodus ka piisavalt ning naabrimehel samad teemad, internet vaid netipulgaga.

Paluks siiski asjalikke vastuseid, kel midagi tarka öelda on. Niisama ilkumise pärast siia ei postitanud.
 
just-ile 27. juuni 2015, kl 20.25
Installisin uuesti plaadilt, mis arvutiga kaasas oli, nii et selles ei saa olla probleem. Draiverid ka uuendatud ja kontrollitud. Kui siit abi ei saa, siis kolmap. pääsen suuremasse linna ja kõnnin selle firma esindusse, kelle alt netipulga sain, tegelikult vist nende teema ikka oleks selgeks teha, milles probleem. Aga jumal teab, vbolla sealsed klienditeenindajad ka ei tea... sest mäletan, mu esimene arvutiost toote info kohta algas teenindaja poolt lausega "Kõigepealt siis välimusest..."
 
n2 27. juuni 2015, kl 21.18
Ma pole mingi asjatundja, aga ehk on sul jäänud eelmisest pulgast mingid "failirapped" ja see segab?
Kas sa vaatasid, ega mingit kollast hüüumärki pole seal Device Manager/Seadmehalduris?
Kui on, siis eemalda vanad ajurid.
 
Internetiprobleem 27. juuni 2015, kl 21.56
Kõik need kollased hüüumärgiga asjad on kontrollitud ja prbl. kõrvaldatud. Paar tükki oli, mitte selle teema all, kõrvaldatud/lahendatud said. Selles ongi jama, et asjatundja vaatas üle ja ütles, et kõik peaks töötama, nagu töötabki, ainult mitte Elisa pulga ja arvuti koostöö. Ilmselt ikka tee Viasati esindusse, kes Elisa Mint´i vahendab komplektis taevakanalitega. Minu mõistus küll ei võta, kui eraldi toimivad, koos aga teineteist ära ei tunne.
 
Internetiprobleem 27. juuni 2015, kl 22.01
20.19 postituse esimene pool oli vastus tobedale vastupostitusele, mis õnneks kustutatud on :)

Teema tegelikult ka on tõsine, aga kui abi ei saa ja enda mõistus peale ei hakka, siis sammun esindusse, eks nende teema, mille eest maksan.
 
n2 27. juuni 2015, kl 23.10
Internetiprobleem Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> 20.19 postituse esimene pool oli vastus tobedale v
> astupostitusele, mis õnneks kustutatud on :)

Oma vastuses mainid: "naabrimehel samad teemad, internet vaid netipulgaga".

Kui see niisama öeldud polnud, siis proovi tema netipulgaga.
On sul kaasaskantav? Kui annavad sulle uue pulga, siis saad seal "suures linnas" kohe kontrollida, kas on selles asi.

Viasati esinduses olen käinud (seal endises Ajakirjandusmajas), seal on ainult kena tütarlaps laua taga. Sa võiksid sinna enne helistada või meili saata ning küsida, et ilma asjata jooksmist poleks.

Mul endal arvuti ei tunne jälle TomTom GPS seadet ära, ka üle mõistuse - kõik järele kontrollitud. See muidugi hoopis tene asi, aga siis tuleb mingi veateade, midagi sellist, et arvuti ei tunnista seadet ja üks ... on vea seisundis (see nüud kohmakalt öeldud), aga kas sul arvuti midagi ei ütle?
 
Internetiprobleem 28. juuni 2015, kl 10.23
Arvuti ütleb Huawei pulga kohta, et veateade code 39, mis tähendabki, et draiveritega mingi jama. No aga pulgal oleva Elisa draivereid ma ei saagi ju arvutisse, kui arvuti isegi Elisat ära ei tunne pulgal. Tehn. tugi seletas, et järjekord on: arvuti leiab pulga ja sellelt Elisa, see tuleb installda ja siis arvuti ise istallib vajalikud draiverid.
Mõhk Metsavana 28. juuni 2015, kl 11.53
_No aga pulgal oleva Elisa draivereid ma ei saagi ju arvutisse, kui arvuti isegi Elisat ära ei tunne pulgal._

miks sa arvad, et pulga peal peavad olema draiverid?

_Huawei pulka arvuti tunneb, seal olevat Elisa kraami mitte._

_Tehn. tugi seletas, et järjekord on: arvuti leiab pulga ja sellelt Elisa, see tuleb installda ja siis arvuti ise istallib vajalikud draiverid._

kas usb-modem sisaldab endas ka mälupulka? muud mälupulgad töötavad? kui need ka ei tööta, siis vajad hoopis usb-mass-storage draiverit see peaks olema mobo plaadil.

Kui usb-modem sisaldabki mingis osas mälupulka, siis peaks arvuti tundma asja kui tavalist usb kõvaketast. Kas failihaldurisse ilmub mõni uus kettaseade kui "elisa netipulga" arvutisse ühendad?

ilmselt tekib probleem sellest, et pulka on mõnes masinas juba kasutatud. ning seal autorun töötas.
pärast seda autorun keelatakse (installer kustutab paigalduse lõpetamisel pulga mälus olevad autorun'i failid) ja järgmises masinas ei lähe installer enam ise käima.

/*kui eelnev jutt on täiesti arusaamatu või tundub solvav siis tassi masin elisa hooldusesse või telli neilt tehnik */
 
ehk lisaksid add device 28. juuni 2015, kl 12.42
seal printerite ja seadmete lehel, oma pulga arvutile. ning seej2rel jooksutaksid setup wizardit?
 
-Fucs 28. juuni 2015, kl 14.17
Olavsu1 ütles juba 28.juuni 2015 kl 11.53 enamus olulistest asjadest ära.

Kui USB mälupulgad ka seal ei tööta, siis puudu usb-mass-storage draiverid. Kui WIN nüüd ei suuda mingil põhjusel installida neid, siis vaata

C:\Windows\inf

kas seal on failid

usbstor.PNF
usbstor.inf

kui ei ole siis kopi teisest WIN7 arvutist C:\Windows\inf kaustast need probleemse masina C:\Windows\inf kausta ja proovi uuesti installida usb-mass-storage draiverid.

Nimelt on kõik USB installimise parameetrid/juhised C:\Windows\inf kaustas olevates failides ja kui vajalikke faile seal pole, siis tulevad erinevad draiverite errorid.

Siin on nt õpetus, kuidas WIN7 registrivõtme veast põhjustatud USB Error39 viga parandada
http://www.tricksguide.com/solve-device-manager-error-code-39-on-usb-controller.html


Seda "Autorun" asja ma eriti ei usu, kuigi oleks ka loogiline tegelikult. Samas ma ei imestaks ka millegi üle, kui ELISA pulkar ongi selline, et autorun töötab ainult ühe korra. Hetkel siiski tunne, et arvuti ei saa installitud (ja puudu on) WIN enda USB draiverid, mitte ELISA pulkara draiverid.


Viimases hädas tuleb teha uuesti WIN install, kui miski muu ei aita ja paigaldada selle käigus ka KÕIK vajalikud emaplaadi jms draiverid.
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=607424
 
Internetiprbleem 28. juuni 2015, kl 14.18
Mõhk Metsavana, täiesti arusaadav jutt oli ja loogiliselt võib nii olla ka. Kuigi, intallitud on see pulk eelnevalt mitmesse arvutisse. Aga vbolla on neil jah mingi arvuline piirang, mitu korda seda pulka installida saab. Ilmselt pean ikka Viasati esindusest edasi uurima.
USB draiverid on kontrollitud (arvuti suhtes oluliselt targema sõbra poolt) ja muud selle porti kaudu ühendatud asjad töötavad.
 
-Fucs 28. juuni 2015, kl 14.22
Muud "asjad" (USB printer, USB hiir jne) võivad selle USB pordiga töötada.
Oluline oleks vaadata, kas töötavad ka näiteks irdmälu omavad seadmed (mälupulk, väline kõvaketas, fotokas, videokaamera vms) ja sealt saab andmeid kätte.
 
-Fucs 28. juuni 2015, kl 14.47
Siit saab Huawei erinevate pulkade draivereid alla laadida ("Search Downloads By Keyword" - sisetsa oma Huawei pulkara mudel ja sikuta alla kui vaja, või "Search Downloads By Product" - vali paremal esimeses aknas "Product type" alt DONGLE ja edasi teises aknas vastav mudel).
Sealt peaks saama ka autorun värgid jms kõik vajaliku (aitab juhul, kui viga pole WIN enda USB mass-storage draiverites, vaid arvuti suutmatuses Huawei pulgalt softi kätte saada)

http://consumer.huawei.com/en/support/downloads/detail/index.htm?id=31521


* Parem lauseehitus kah viimasele (minu eelmisele) postile:
Tähendab oluline oleks kontrollida erinevate asjadega seda USB pesa (või pesasid), sest mõned asjad võivad töötada ja mõned mitte.
 
ron jeremy 01. juuli 2015, kl 12.56
võib-olla tunneb see arvuti mingit muud pulka ;)
 
Internetiprobleem 03. juuli 2015, kl 16.52
Nii, kirjutan siis siia ära ka probleemi lahenduse, sest selliseid lihtsaid asju võib ka teistel juhtuda, kui on vaja vana netipulka uude win. installida.

Arvutil polnud häda midagi. Mingi viga oli hoopis netipulgas oleval Elisa tarkvaral, mis oleks ennast pidanud arvutisse laadima, nii et arvuti seda tarkvara ära ei tundnud (sellepärast Huawei pulga enda tundis ära). Segadusse ajas just see, et kui teise arvutisse see programm oli varem samalt pulgalt installitud, siis seal netipulk töötas tõrgeteta.

Lahendus oli, et lasime ühelt uuelt Elisa netipulgalt tarkvara arvutisse installida. Seejärel tundis arvuti ka vana pulga ära ja hetkel töötab vana pulk korralikult :)

Kirjeldasin seda praegu selleks, et kui kellelgi teisel sama probleem tekib, siis teaks, mida teha.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!