Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Trahv torrenti jagamise eest?!
 
Mario 16. september 2015, kl 09.47
Tere!

Oma kurvastuseks sain täna postkasti kirja Hedman Partnerite advokaadibüroost, et mina olevat jaganud filmiteost "walk among the tombstones" ilma loata ja nüüd trahv selle eest 600Eurot. Et minu IP aadressilt oli see "levitamine" tulnud.

Oskab keegi öelda, on mul mingeid võimalusi odavamalt pääseda? kui ma ei ole mingi levitaja kui selline. see mjutorrenti programm on kyll lahti vahel ja siis ma olen aru saanud, et sealt saavadki teised ka tõmmata minu faile, aga no ma ei tea. ma ju tuhandeid faile piratebayst tõmmanud niimoodi.

Kas ei saa väita, et keegi on minu IPd kasutanud vms?

suured tänud, mingigi vastuse eest:) NO PIRACY! :D
 
uru 16. september 2015, kl 10.00
petukas mingi. egas advokaadibüroo trahve tee.
 
kuru 16. september 2015, kl 11.23
Saada selle emaili saatja kuu peale või ära üldse reageeri sellele! Karistada saab ainult seda, kes selle filmi sinna torrentisse esmakordselt üles laadis, selliseid on aga sadu miljoneid - pole võimalik karistada!

Selgituseks väljavõte http://web.zone.ee/abi2/BitTorrent/bitTorrent.html veebilehest:

"BitTorrent'i kohta arvatakse, et tegemist on ainuüksi piraatlusega, aga see ei ole õige. BitTorrent ei ole ainult autoriõigustega kaitstud toodete tasuta allalaadijate jaoks vaid ta on kasulik detsentraliseeritud peer-to-peer (partnervõrgu) protokoll, mis omab võrreldes teiste protokollidega väga olulisi eeliseid. BitTorrent kompanii asepresident turunduse alal Matt Mason selgitab seda "piraatluse asja" järgmiselt: "We don’t host infringing content. We don’t point to it. It’s literally impossible to “illegally download something on BitTorrent.” To pirate stuff, you need more than a protocol. You need search, a pirate content site, and a content manager. We offer none of those things. If you’re using BitTorrent for piracy, you’re doing it wrong."
Kuna BitTorrent on avatud lähtekoodiga, peer-to-peer (P2P) tehnoloogia, mida kasutatakse sisu jagamiseks, siis ta EI TOETA piraatlust mis tahes kujul või vormis. Kõik on õige, aga kuidas keegi seda P2P tehnoloogiat kasutab, on juba teine ooper...

See populaarne failide jagamise protokoll lubab teistele (perekond, sõbrad, tuttavad, kes iganes) mugavalt jagada ka (oma)enda faile ja siin pole piraatlusega küll mingit pistmist. Torrentid pakuvad väga head ja hästi tuntud peer-to-peer failide jagamise meetodit ja seda BitTorrent saitide kaudu. Torrentid on väga vajalikud just siis kui Sa tahad teistele jagada oma SUURE MAHUGA faile. Näiteks kõrge kvaliteediga HDTV videofailidega kausta, mis sisaldab videosid Sinu õndsatest pulmadest (või vähem õndsatest matustest) ja kui see kaust "kaalub" näiteks kusagil 5.2GB.

PS! Seda piraatlust oleks palju kordi vähem kui kasutajatele pakutaks tootjate ja müüjate poolt NORMAALSEID legaalseid alternatiive. Inimesed EELISTAVAD legaalset toodet, aga pole mugavat kohta kust seda osta ja näiteks eesti inimesed ei saagi paljusid asju legaalsel teel hankida (regioonipiirangud). Tihtipeale, kui tahetakse head asja osta, siis pole see saadaval või on siis hingehinnaga. Kel tõesti miski väga meeldib ja kui ta arvab, et see väärib oma hinda, siis ta selle ka OSTAB."
 
Mario 16. september 2015, kl 11.47
Ok. Tänud põhjaliku vastuse eest!
Jätan selle asja siis sinnapaika ja loodan, et edasisi sanktsioone ei rakendata. :)
 
to Mario 16. september 2015, kl 12.05
Tegelikult pole see asi nii mustvalge midagi. isiklikult ei julgeks küll soovitada torrentipõhiste allalaadimiste kasutamist. Eestis on jõustunud süüdimõistvaid kohtuotsuseid failide üleslaadimise süüdistuses. Vähemalt üks allalaadimist käsitlev kohtuotsus tuleb meelde, hetkel ei leia, aga puudutas see mingit Eesti filmi. Torrenti puhul oled nagunii allalaadimise ajal üleslaadijaks, mis on aga karistatav.

Lihtsas keeles:

http://thealei.blogspot.com.ee/2014/10/internetipiraatlus-olemusprobleemid.html

"Torrentipõhine allalaadimissüsteem on väga levinud. Torrenti puhul on failide arvutisse tõmbaja samas ka üleslaadija ning sel puhul on tegemist kuriteoga. Arvutikasutajad saavad näiteks filmi tõmbamiseks lingi mõnelt kodulehelt, kuid reaalselt asetsevad allalaetavad failid teiste kasutajate arvutis."

Arvan, et advokaadibüroo üritab kliendi soovil jõuda nn kohtuvälise kokkuleppeni, et maksad talle x summa ja ta loobub edasisest menetlusest. Teadmata täpselt kirja sisu ei oska rohkem kommenteerida.
 
tor 16. september 2015, kl 15.03
Seadus seaduseks, kuid uuringud näitavad, et 90% Eesti arvutikasutajatest harrastavad piraatlust. Tänavad jääksid inimestest tühjaks kui kõik need "kurjategijad" trellide taha pista.DDD
 
piraja 16. september 2015, kl 17.57
Ei ole see raha väljapressimine midagi nii lihtne!

Esiteks, et mingi "advokaadibüroo" saaks Sult raha välja pressida, peab olema Sinu suhtes kohtuasi algatatud. Kas on algatatud?
Teiseks peavad sellega eelnevalt ka uurimisorganid tegelema (netipolitsei) ja taotlema Sinu ISP'lt juurdepääsu Sinu arvuti privaatsetele andmetele (mida üles-alla laed jne). Kui Sinu torrentite alla-üleslaadimisi hangiti ilma kohtu loata, siis on see räige seaduse rikkumine.
Kolmandaks peab kaebuse esitama ja algatama uurimise ikkagi antud filmi omanik ning sellest Sind ka teavitama. Kas seda on tehtud?

Kogu see asi lõhnab labase raha väljapressimise järgi!
isemaag 16. september 2015, kl 22.46
Leiate torrenti ja laadige, kaadige, vaadige sellesinatse nime kaudu:
http://otblesk.com/vysotsky/-kto-to.htm

Sajad gigad inffi nii et enam muud ei mahu. Kusagilt ostma hakkama ei hakka enne kui on kõik ilusti kuulatud ja siis ainult täpse nimekirja alusel oleks mõtet millegi eest maksta.
Nõukogude aegne vinüülplaat ja kassetike olid üle prahi. Mõne sellise eest võis korraliku hinna anda, kuid mitte praegu tarkwara kaudu rüvetatud failide eest kus kõik sahinad on ära filtreeritud..
 
esimest korda kuulen 17. september 2015, kl 15.34
minumeelest imelik, et advokaadibüroo üldse mingeid trahvisummasid välja saab kirjutada- mille alusel konkreetne summa siis kujuneb? 600eurot on suur raha, aga sellised "teiste hädade pealt teenijad" oleksid võinud sama hästi ju näiteks 6000 trahvisummaks kirjutada? Miks siis nii "tagasihoidlikult" ometigi kui neile kõik lubaud tundub olevat?
 
aga 17. september 2015, kl 16.58
see advokaadibüroo on ju isegi reaalselt olemas -
http://www.hedman.ee/et/
kas nad siis ei öelnud oma kirjas millisele seadusesättele nende nõue tugineb ja kust näiteks on võetud nõude summa jne?
sa teema autor pane copy-paste kogu selle kirja sisust siia üles, üsna huvitav oleks see.
 
tor 17. september 2015, kl 20.16
Selle nimeline advokaadibüroo võib olemas olla, kuid advokaadid ei määra trahve. See kes natuke üle keskmise arvutit tunneb, suudab kirja saatja aadressiks ükskõik mida panna-ehk siis saadab kirja teise inimese või asutuse nimel.
Kui selle e-mailiga politseisse minna, siis saab kirja saatja kohtuasja kaela kuna teise inimese/asutuse nimel kirjade saatmist loetakse idenditeedi varguseks.
isemaag 17. september 2015, kl 21.37
tor Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Selle nimeline advokaadibüroo võib olemas olla, ku
> id advokaadid ei määra trahve. See kes natuke üle
> keskmise arvutit tunneb, suudab kirja saatja aadre
> ssiks ükskõik mida panna-ehk siis saadab kirja tei
> se inimese või asutuse nimel.
> Kui selle e-maili
> ga politseisse minna, siis saab kirja saatja kohtu
> asja kaela kuna teise inimese/asutuse nimel kirjad
> e saatmist loetakse idenditeedi varguseks.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Näiteks hot.ee aadressilt laekus mulle nõudmine parooli kinnitamiseka, irw. Neile sai screen saadetud, vastuseks oli et see pole nende saadetud, jätke tähelepanuta. See toimus tollal kui sajad hot.ee kontode omanikud ei saanud enam sisse logida. Politsei ei saa midagi teha. Neil on nii väikesed palgad ja nii palju tööd.
 
AhvMonkeyGorillaSiiaSinnaPärdikNinna 18. september 2015, kl 01.25
Keegi jagas sinu IP alt, mitte sina, sul oli arvuti lahti, kuid Sina ei jaganud filmi.
 
juss7846747484 13. november 2017, kl 22.44
http://1337x.to/torrent/2588106/EESTI-VANEM-TANTSUKAS/
Maaks 14. november 2017, kl 11.56
 
Koxx 14. november 2017, kl 17.37
Lugesin kusagilt soovitust, et μTorrentit ja TOR-i tuleks alati kasutada koos VPN-ga.
 
hmm 14. november 2017, kl 18.34
Torrent töötab omaette, TOR on pimeda veebi jaoks, aga toimib ka oma IP varjamiseks, VPN võib olla. Nende kombineerimisel suurt mõtet pole, parem keerata torrentis jagamine kinni.
 
Kas sa elad Soomes? 16. november 2017, kl 13.37
Guugelda, see oli kuum kõneaine mõnda aega tagasi - kõik foorumid ja FB-rühmad olid seda juttu täis.

https://www.google.fi/search?q=Hedman+Partners&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwiI2bPGgMPXAhUkb5oKHaRJD5kQvwUIISgA&biw=1366&bih=662

.
 
eid_155ec96828b3b1 16. november 2017, kl 17.21
kui torrentiklienti seadistada ei oska, ei tasu seda pruukida.

üks asi, trahvinõuded tulevad tigupostiga.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!