Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
windows 10 tungis luba küsimata arvutisse
 
klaviatuur 28. mai 2016, kl 15.22
https://www.youtube.com/results?search_query=after%2010%20istall%20not%20work%20keyboard%20mouse
 
igaks juhuks 28. mai 2016, kl 16.42
Justnimelt, nagu näha ka nendest abiks pakutud viidetest, on seda klaviatuuri ja hiire ärakadumist esinenud paljudel pärast W10 peale üleminekut ja juhul kui emaplaadil ei ole ka PS/2 porte klaviatuuri-hiire jaoks (saab kasutada ainult USB klavatuuri ja hiirt), siis paljud ongi pidanud alustama otsast peale kõigega, ehk siis esiteks W7 uus puhas install, siis uuesti W7-W10 üleminekuinstall ja siis kogu tarbetarkvara otsast peale uuesti paigaldamine. Ning ikkagi pole garantiid et kogu jama uuesti taas ei korduks järgmise regulaarse täiendava update järel...

Tegelikult aga sai leitud lahendus, mis toimis ilma suuremate kadude ja vaevadeta, kuid selle peale annab ikka tulla... Nimelt sellesse suletud seisu sattunult tuli korraks tõmmata arvuti toitejuhe seinast välja, st. teha niiöelda "valus shutdown" ehk siis imiteerida ootamatut voolukatkestust. Sedasi jäävad osad Windowsi süsteemifailid katkiseks ja uuel stardil läheb (peaks minema) Windows siis ise "recovery mode"'sse ja selles punktis klaviatuur-hiir töötavad! Saab juba ära määrata siis "system restore" valiku ja sedasi W10 esialgu taas töötavana käima.

Seejärel aga, kui pärast sedamoodi jõumeetodil haiget tehes restore't on W10 kord käima saadud (ja siis peaks ka hiir-klaviatuur toimima), peab selleks et järgmisel korral (näiteks järgmise update saabudes) taas uuesti sama jama ei korduks, välja lülitama W10 "fast startup" ehk "hybrid shutdown" funktsiooni! Selle vastava linnukese leiab vägagi ärapeidetud kohast:
- open "Power Options"
- open "Choose what the power buttons do"
- click "Change settings that are currently unavailable"
- uncheck "Turn on fast startup"
Pärast seda täheldate, et W10 teeb shutdowni väga nobedalt (mõni sekund), kuid pärast käivitamist/restarti buutimine on 5 korda aeglasem, täpselt nii nagu vana hea W7 buutimine oli. Sedasi peabki olema siis. Nimelt kogu selle jama tekitajaks on W10 loojate väljamõeldud "fast startup" lahendus (selleks et kasutajatele muljetavaldavalt kiirelt opsüsteemi ülesbuutimist näidata), mis aga sisuliselt pole midagi muud kui ammutuntud "hibernate" funktsioon! W10 shutdowni ajal pakitakse ramdump kokku ja kõvakettale, et siis uuel käivitamisel või pärast restarti samast seisust kähku mällu üles laadida. Aga vot kui see restart on sunnitud peale värske windows update (või poolelioleva installiprotsessi) poolt, siis ilmselt lähevad mingid just muudetud draiverid segi ja kokkupakitud dump pole enam töökõlbulik. Aga kui see edev "fast startup" välja lülitada, siis seda jama enam juhtuda ei saa, kuna siis ehitatakse opsüsteem igal buutimisel korrektselt üksikutest komponentfailidest üles, mitte ei kasutata update poolt vigaseks keeratud ramdump'i.
 
uskumatu 29. mai 2016, kl 11.23
Uskumatu aga tõsi, kui eile veelkord juhtpaneelis sätteid üle vaatasin, avastasin, et linnuke, "luba kaugtöö" ees oli tagasi. Eemaldasin uuesti ja olen jälginud pisteliselt, siiani pole taastekkinud. Häkker? Kõige kurja eest peaks mind kaitsma minu ESET SMART SECURITY. Panin ta skanneerima, midagi ei leitud aga pea kõigil kontrollitud objektidel juures märge "tõrge avamisel [4], üldise märkusena: objekte ei saa avada, see võib olla teise rakenduse või operatsioonisüteemi kasutuses. Mis see tähendab? Windows defender vaikimisi boss? Skanneerisin smart control-iga. Pärast vaatasin, et Smart control-i alt sai valida süvakontrolli, kui klõpsasin, tuli ette aknake küsimusega, kas lubate ESSET-i programmil siin muudatusi teha? Täitsa veider ja ebaloogiline. Panen praegu selle süvakontrolli käima, näis, mis sealt tuleb?
 
uskumatu 29. mai 2016, kl 14.45
Sai uuesti ESSET-iga skanneeritud, ikka kõigil vaadatud objektidel märge taga, et tõrge avamisel, Salapärane [4]märke taga tähenabki, et objekte ei saa avada. Käis ja katsus siis ainult uksi ja kõik olid kinni? Esseti kodulehelt vaatasin,et töötab W10-ga. Üks hea uudis ka printer läks tööle.
W10 arvutid, mis müügil kõik 8 ja üle selle mäluga. Minu 4-st juba pea kolm ja kolmveerand käigus. 8.1 jaoks, mis mul oli mälust piisas. Kunagi ehk võtan selle 10 vabatahtlikult, praegu lihtsalt uurin teist natuke enne väljaviskamist. Huvitav, kui tahtsin www.ubuntu.ee lehele minna, ütles W10 agent, et pole saadaval. arvuti 3-aastasest garantiist on 1 a. veel alles, lootsin, et peab veel mõned aastad vastu, ja et ega W8.1 ikka enne W7 vast ära ei nullita, niisiis aega aastani 2020.
Minu süsteem väidab praegu, et enne oli peal hoopis W7, nii et mine tea, mis ta mulle annab, kui siin eelpool antud lingi kaudu W-d vahetama hakata. Õnneks on varukoopia W8-st
olemas.
 
bob 29. mai 2016, kl 19.24
milleks oma win-i aeglasemaks teha igasugu esset viirusetõrjega? win-il on oma viirusetõrje olemas ja töötab normaalselt.
 
uskumatu 30. mai 2016, kl 10.28
Windows defender tagab elementaarse kaitse, alguses oligi, arvuti ostul W8-ga kaasas, ei piisanud, läksin tasulise ESSET-i peale üle.
 
GWX 30. mai 2016, kl 22.35
lugesin siit veidi üle poolte postitustest ning enam ei pidanud vastu - see arvutivõhikute loll jutt muutus väljakannatamatuks. mingid lollid vanad naised vist, kes kasutavad arvutit ajalehe lugemiseks ja tegelikult ei tea arvutitest midagi.
 
külastaja 30. mai 2016, kl 22.56
GWX Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> lugesin siit veidi üle poolte postitustest ning en
> am ei pidanud vastu - see arvutivõhikute loll jutt
> muutus väljakannatamatuks. mingid lollid vanad na
> ised vist, kes kasutavad arvutit ajalehe lugemisek
> s ja tegelikult ei tea arvutitest midagi.

Pole siin foorumis ammu käinud, aga kui keegi väidab, et võhikute jutt muutus väljakannatamatuks siis rohkemat tõestust pole vaja. Tegemist saab olla inimesega kes arvab end arvutit tundvat. Arvuti tegelikud tundjad annavad siin foorumis nõu mitte ei praali.
 
Redstone 31. mai 2016, kl 14.59
Kohe on tulemas Microsofti järgmine suur uuendus Windows 10-le koodnimega Redstone 1.
 
W10 04. juuni 2016, kl 00.29
Kuidas see Win 10 teile ise arvutisse tükib, mitte ei mõista ... Ma panin ennast järjekorda juba enne selle uue opsüsteemi väljatulekut eelmisel suvel, aga siiamaani ootan, et ehk pakub ennast lõpuks välja, aga vist oleks ootama jäänudki ... eile siis laadisin ise alla ja olen väga rahul - mingeid probleeme pole ja arvuti jookseb ka kiiremini ...
 
huhh 04. juuni 2016, kl 08.12
Mida te sellest 10 uurite ja proovite! Kõigile on teada juba ammu, et w10 jagab katkematult teie tegevuse kohta arvutis andmeid ja telemeetriat. W10 installeerinu arvutis olevate kõikide failide sisu on microsoftile soovi korral nähtav. Te ei saa seda nuhkimist maha keerata ega blokeerida. Katsed näitasid, et kui blokeerida kogu w10 telemeetria jm nuhkimised siis sellegipoolest võtab W10 iga natukese aja tagant ühenduse mitmete mittemidagiütlevate nimedega aadressitega ning edastab sinna suure koguse infot. On ju ammu teada, et W10 teeb teie arvutist screenshoti iga mõnekümne sekundi järel ning seda funktsiooni ei saa keelata. Ei saa aru, mida te seal veel proovite ja katsetate?
 
Privaatsus 05. juuni 2016, kl 11.10
"Windows 10 ja Sinu illusoorne privaatsus—suur paanika ja kasutu lärm! Kas Microsoft ja Windows 10 varastavad Sinu personaalset infot?"

http://landfield.pri.ee/Win_10/Privaatsus.html
 
väide 05. juuni 2016, kl 11.18
Privaatsus Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> "Windows 10 ja Sinu illusoorne privaatsus—suur paa
> nika ja kasutu lärm! Kas Microsoft ja Windows 10 v
> arastavad Sinu personaalset infot?"
>
> http://
> landfield.pri.ee/Win_10/Privaatsus.html

Ühed väidavad üht, teised teist ja vanasõna ütleb;"Kus suitsu, seal tuld".
 
Kümnest räägid? 06. juuni 2016, kl 05.41
uskumatu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Uskumatu aga tõsi, kui eile veelkord juhtpaneelis
> sätteid üle vaatasin, avastasin, et linnuke, "luba
> kaugtöö" ees oli tagasi.

Mina Win10-l ei leia üldse sellist kohta, kas sa räägid Win7-st?

http://windows.microsoft.com/et-ee/windows/connect-using-remote-desktop-connection#connect-using-remote-desktop-connection=windows-7
-
 
uskumatu 06. juuni 2016, kl 23.03
Tere jälle.Eelmisele, e."kummast räägid". Avastus, et linnuke ees, oli W10-s. (Enne oli mul 8.1). Võtsin juhtpaneel> süsteem> kaugtöö sätted>süsteemi atribuudid>kaugkasutus>luba kaugabi ühendus. Kui lubad, paned linnukese kasti. Mul oli sinna tekkinud linnuke ja luba oli sätitud 6 tunniks. Võtsin linnukese maha, järgmisel päeval oli tagasi! Võtsin uuesti maha ja panin SMART SECURITI arvutikontrolli tegema. Tulemuseks 0 probleemi. Kuna kontrollilogis oli iga objekti järel[4], mille seletuseks oli, et objekti ei saa avada, see võib olla teise rakenduse või operatsioonisüsteemi kasutuses, saatsin ESSETile meili, oli muidki tõrkeid arvuti töös, mis viitasid pahalasele. Esimene vastus ESSETilt oli üllatav:"Tavaliselt, kui arvutisse installitakse W10, siis ESSETi programm kaob üldse ära. Teil tuleb SMART SECURITY uuesti arvutisse alla laadida. Tõenäoliselt käivitus teil peale W10 paigaldamist Defender. Peale ESSETi programmi reinstalleerimist peaksite Defenderi töö peatama."
??? Sain veel ühe vastuse teiselt töötajalt:"Objektide avamise tõrge on normaalne nähtus ja nii peabki olema kuna tegu on süsteemsete failidega." ??
Ei tea, kas oleks abiks ESSET korraks maha võtta ja uuesti installida. Oli korras 8.1 arvuti, nüüd peale W10 automaatinstalli üks jama teise otsa. Ja 4GB mälu, mis mul on on W10 jaoks liiga vähe, ta mahtus küll sisse aga tööruumi jääb väheks, eriti, kui lisad tulevad. Küsisin Arvutitarga spetsilt üle.
 
eelmisele 07. juuni 2016, kl 12.21
1) Mis juhtub siis kui Sa installeerid või juba jooksutad mingi kolmanda-osapoole antiviirus tarkvara?

Juhul kui Sa installeerid mingi muu viirustõrje tarkvara, siis lülitatakse Windows Defender automaatselt välja. Kui Sa läksid oma Windows 7 või Windows 8.1 süsteemist otse üle Windows 10 versioonile, st tegid nn "upgrade" installi, siis juhul kui Sinu enda viirustõrje programm ühildub Windows 10 süsteemiga, siis jäetakse ainult tema jooksma ja Windows Defender pahavaratõrje programmi ei aktiveerita. Kui Sinu enda antiviirus aga ei ühildu Windows 10 süsteemiga, siis teda ei aktiveerita ja sisse lülitatakse Win 10 enda Windows Defender pahavaratõrje tarkvara.

Kui Sul jookseb reaalajas mingi muu firma viirustõrje tarkvara ja kui Sa üritad nüüd Windows Defender programmi käivitada ning avada tema kasutajaliidest, klikkides 'Settings' äpis "Use Windows Defender" lingile, siis teatatakse, et Windows Defender on välja lülitatud. Windows Defender väljastab Sulle järgmise teate: "This app has been turned off and isn’t monitoring your computer".

NB! Et vältida ühildumise ja muid probleeme, skaneerib Novembri (Threshold 2) värskendus installeerimise käigus Sinu süsteemi tarkvara ja võib eemaldada need programmid, mis ei ühildu antud Windowsi värskendusega. Nendeks programmideks võivad olla näiteks CCleaner ja muud taolised ning ka vananenud versioonidega antiviirused (Bitdefender, Spybot Search & Destroy, NOD32 Antivirus jne). Pärast Threshold 2 installi lõpetamist ilmub eemaldatud programmidest vastav teade ka Tegevuskeskusesse (Action Center). See ei tähenda, et Sa ei või neid programme enam tulevikus kasutada, Sul tuleb lihtsalt nende uuemad versioonid alla laadida (või need ära oodata).

Juhul kui eemaldatakse Sinu mittesobiv antiviirus, siis käivitatakse automaatselt Microsofti enda Windows Defender antiviirus.

Rohkem juttu sellest: http://landfield.pri.ee/Win_10/Windows_Defender.html#muu

-------------------------------------------------

2) "Ja 4GB mälu, mis mul on on W10 jaoks liiga vähe, ta mahtus küll sisse aga tööruumi jääb väheks, eriti, kui lisad tulevad." - mida see tähendab???

Sul on arvatavasti tegu ikka 4GB füüsilise mäluga (RAM), mis on tavakasutaja ja Win 10 jaoks piisav - muidugi võiks ka rohkem olla. Kui tegu on Windows 10 32-bit versiooniga, siis ei saagi üle 4GB mälu kasutada.

Kõvaketta (või salvestusruumi) maht on aga hoopis teine suurus.

32-bit ja 64-bit versioonidest link: http://landfield.pri.ee/Vista_32-bit_versioon.html
 
jope 09. juuni 2016, kl 11.32
windows 10 all sulge kõik brouserid ja programmid. nüüd vajuta crtl + alt + del ja vali sealt task manager ja performance ja vaata prose tööd ... antud juhul peaks olema max 1-3% kui on enam toimub taustal mingi ebavajalik -(ud) protsessid :)
 
Lee 14. oktoober 2016, kl 14.22
Aga mida siis teha, kui Win10 installimine jäi pooleli? Ja nüüd windows update all selline pilt punase kirjaga:

Windows couldn't be installed
Failed: 1 update Try again

Error(s) found:
80004004-40019 Windows update encountered an unknown error.

Ja ära ei kao see, arvuti käis hoolduses, aga see asi ikka alles. Ja tundub, et see on teinud arvuti aeglasemaks, enne sai ilusti mänge mängida ja muidu netis käia, nüüd peab aegajalt brauseri kinni panema ja uuesti avama.
 
Pille 15. oktoober 2016, kl 10.23
Iga arvuti jääb vananedes aeglasemaks. See ei ole mingi uudis. Kui on raha, osta uus arvuti ja jama on poole vähem.
 
Vee 15. oktoober 2016, kl 11.50
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-update/error-80004004-40019-in-windows-update/0ac71295-8dfe-4f41-814e-547de8469959
 
Lee 15. oktoober 2016, kl 13.19
2 aastat vana ei tohiks veel väga vana olla, ei hakka iga aasta tagant ka uut arvutit ostma.
 
Jüri 16. oktoober 2016, kl 14.50
Juhtpaneel-Taaste-Ava süsteemitaaste-vali taastepunkt,kui arvuti oli veel korras.
 
värskendamise probleemid 16. oktoober 2016, kl 16.24
See on Windowsi värskendamise probleem ja selle võivad mitu asja põhjustada, näiteks antiviirus, arvuti usb porti ühendatud seadmed jne.

Proovi nende linkide juhiseid:

1. "Windows 10 värskenduste (updates) allalaadimisel- ja installeerimisel tekkivate probleemide lahendamine."

Link: http://landfield.pri.ee/Win_10/Updates_probleemid.html


2) "Windows 10 puhta või siis 'upgrade' installeerimise probleemid ja kuidas neid lahendada."

Link:
http://landfield.pri.ee/Win_10/Win10_install_probleemid.html
 
ah,oh 16. oktoober 2016, kl 21.00
Kõige lihtsam lahendus probleeemile on, windows maha ja oma arvuti võimeid arvestades valida sobilik Linux ning mahakandmisele minev arvuti võib veel mitu aastat kasutuses olla--kui raud enne üles ei ütle.
 
windows 10 (see, kes tungis) 21. oktoober 2016, kl 19.32
mulle meeldib, mõnus...
 
Pille 23. oktoober 2016, kl 10.27
W 10 teeb vahel sigadusi, sest tahab ikka tungida igasse arvutisse kuigi paljud teda ehk siis W10 ei oota.
 
Pillu 23. oktoober 2016, kl 15.58
Enam ei tungi ta kusagile, sest Microsoft võttis need "sissetungimise" jubinad juba tükk aega tagasi ära.

Kel aga vähegi oidu oli, see suutis ka varem blokeerida Win 10 igasuguse "sissehiilimise" :).

Kui aga uue arvuti ostad, siis saad juba Win 10 arvuti, sest Windows 7 arvutite müük lõpetati.
 
Abi 22. jaanuar 2017, kl 16.24
https://landfield.pri.ee/elajas/sitemap.html
 
Uuendus 20. veebruar 2017, kl 11.03
https://support.microsoft.com/et-ee/help/4000825/windows-10-and-windows-server-2016-update-history
 
Finndi 04. jaanuar 2022, kl 22.24
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=588868
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!