Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
HP Probook 4540s
 
jamab 03. märts 2017, kl 01.06
4-5 aastat vana riist, aga on hakanud viskama ette sinise taustaga ja valgete kirjadega, mis katavad terve ekraani koos pika heliga ja siis lükkab ennast välja, et siis uuesti käivituda. Tavaliselt siis, kui vaatad pikemalt mingit videot, ülekannet, teinekord suisa kui mingit artiklit. Mingi 3 aastat tagasi sai ketas vahetatud selle ssd vastu.Kas läppar lihtsalt tolmu täis või miskit muud?
 
jamab 03. märts 2017, kl 01.07
Ahjaa, aku on sisuliselt läbi, peab mingu 3 minutit. Juhtme otsas ok.
 
Erm09 03. märts 2017, kl 13.08
Hp puhul oskan aimata, et emaplaat hakkab ära kustuma, pole Pavilion ainuke mis seda teeb. Üks põhjus on ebapiisav jahutus neil, eriti kui pole eraldi graafikakaarti vaid emaplaadi küljes olev, lihtsalt see kuumutab ka emaplaati ja ajapikku rikub selle ära. Mõistlik oleks lasta kontrollida, teha tolmupuhastus, sest põhja all olevad väikesed õhuavad on nigelad, ning aja jooksul tolm ummistab need, eriti kellel kodus see koguaeg laual, mitte arvutikotis, pealt tehakse lapiga arvuti regulaarselt puhtaks aga tolm jõuab ka mujalt sisse. Soovitan ka backup teha vajalikest failidest, et kui ühel hetkel jääb sinine ekraan ette püsivalt poleks paanika osakonda.
Pikk jutt, aga lihtsalt näinud, et paljud eiravad kui näiteks arvutil ventilaator koguaeg täistuuridel, veateateid ei loeta vaid tehakse restart sell peale, arvutit hoitud kuskil põrandal vaiba peal või voodis kus see ei saa jahutust vaid palju tolmu, jne ning kui üks päev kui läheb katki on suur mure kuidas perepilte jms taastada saa .
 
külastaja 03. märts 2017, kl 18.38
Esmaselt võid proovida kuidas ilma akuta töötab. Väga vana aku võib ka sellist probleemi põhjustada kui ütled, et ainult 3 minti välja veab.
Teiseks võib küll jahutuse viga olla. Jälgi temperatuure näiteks sellega; http://filehippo.com/download_speccy/ Samuti vaata tegumihaldurist millised protsessid enim koormavad arvutit. Palju CPU tavaliselt koormatud on? Palju vide vaatamisel koormab? Mälu koormatus? Vigane mälu võib samuti selliste sümptomitena avalduda. Milline op süsteem? Kui eelnev viga ei põhjusta tuleks ehk süsteem uuesti paigaldada.
 
viimasele 04. märts 2017, kl 00.07
Ma unustasin lisada, et sõnad "tegumihaldur ja CPU" on minu jaoks sama, kui IT mehele lehmalüpsmise manual. Ok, ma vist pean siis ikkagi parandusse minema, kuigi kas seal midagi tarka öelda osatakse
 
Sinine surmaekraan? 04. märts 2017, kl 21.18
Kas midagi sellist nagu pildil:

https://et.wikipedia.org/wiki/Sinine_surmaekraan ?

https://arvutiturve.wordpress.com/2010/01/27/mis-on-sinine-surmaekraan/

Samal arvutitüübil oli minul ka mingi aeg uuemana (nii 4 a tagasi) see probleem paar korda. Kontrollisin kõik kohad järele, uurisin veateteid.
Mina veidi jagan arvutitest, korda selle sain.

Soovitan viia ametliku parandaja juurde, kes tarkvara seaded üle kontrollib kõigepealt.
 
kõige parem 04. märts 2017, kl 21.41
HP ei ole kõige parem arvuti. Nad teevad häid printereid, aga viletsaid arvuteid. Pidevalt on nendega jama, kui foorumites kolada.
Viska see risu prügimäele ja osta korralikum aparaat. Minu Samsung töötab juba kuuendat aastat ja mitte mingit jama. Fujitsu on väga kindel mark, kuigi natuke kallim. Lauaarvuti on mul Fujitsu mini ja vägagi rahul. Samas ühel mu tuttaval on Fujitsu läpakas juba 8 aastat ja pole kunagi remondis käinud.Kõne alla võib tulla ka Dell. Acerist hoia eemale nagu katkust, ka HP-st. Asus on niijanaa, aga ei soovita.
 
külastaja 05. märts 2017, kl 11.14
Arvutiga seonduvad probleemid ongi piisavalt keerulised, et ise juurde õppimata siit foorumist lihtsaid lahendusi saada polegi võimalik.
Esimene soovitus mille andsin oli aku eemaldamine. Kui see ei aidanud siis järgnevate soovituste järgimiseks on Google abiks.

http://lmgtfy.com/?q=mis+on+CPU%3F

https://landfield.pri.ee/elajas/sitemap.html
 
külastaja 05. märts 2017, kl 11.20
https://landfield.pri.ee/Windows_7/Win7_optimeerimine_5.html

https://landfield.pri.ee/Windows-8/Win_8_uued-2.html
 
teemaalgataja to sinine surmaekraan 05. märts 2017, kl 18.16
Jah, täpselt sama. Seega siis hooldusesse.
 
skd 05. märts 2017, kl 18.22
Tootjatel käivad probleemid tihti seeriate kaupa. Dellil oli ka mingi problemaatiline seeria.
Ma ise ostan arvuti tavaliselt e-poest, see annab võimaluse 14 päeva tootega tutvuda. Installin uuele arvutile kohe programmi, mis näitab temperatuurisid. Kui temperatuurid on juba uuel läpakal kõrged, siis saadan läpaka müüjale tagasi, sest see näitab kehva jahutust. Võimalusel valin alati 3a. garantiiajaga sülearvuti.
 
külastaja 05. märts 2017, kl 18.55
Sinine surmaekraan (BSOD) tähendab tarkvara ja riistvaravahelist konflikti. Seda tuleb ette paljudel arvutitel olenemata tootjast. Mõnede tooteseerijate puhul on seda tõesti sagedamini. Aga pole mõtet väita 4-5 aastase arvuti puhul mis seni on töödanud, et tegu mingi kehvema seerijaga.
Kui abivajaja viitsiks veidi õppida siis sellise vahendi nagu "süsteemitaaste" abil on ka üsna tõenäoline antud veast lahti saada.

https://landfield.pri.ee/Windows_7/Win_7_systemrestore.html#taastamine

Aga enne visaku see vana aku sealt läpaka tagant minema mis toiteplokki koormab.
 
Sinine surmaekraan? 05. märts 2017, kl 20.26
teemaalgataja to sinine surmaekraan Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jah, täpselt sama. Seega siis hooldusesse.

Hooldusesse sellepärast, et sa ise ei tunne arvutit ja kui siinsete juhendajate soovituste järgi hakkaksid midagi tegema, keerad arvuti päris tuksi.

Aga ... mida võiksid ise teha ja mis erilisi teadmisi ei vaja.

Võta aku tagant ära, vajuta 15 sekundit arvuti käivitamise nuppu. Siis aku tagasi, käivita arvuti.

Kontrolli üle, et kõik värskendused (update) on olemas, skänni arvuti oma viirustõrjega (W Defender) ja hea oleks ka Malwarebytes Anti Malware Free, kui seda pole pane guuglisse ja laadi alla.

Arvutil on ka oma HP tööriist olemas.
Mine ekraanil vasakul all START, otsi üles HP kaust, sealt avad noolest need valikud ja peaks olema hüümärgiga "HP Support Assistent" (mingi "abi ja tugi" vist eesti keeles, kollane kaust)

Kliki see lahti, võib-olla on vaja värskendada seegi ja see Assistent siis ise otsib, kas on vaja midagi parandada arvutis, BIOS uuendada või mõningad draiverid.

*

Kui sinine ekraan ära ei kao, siis otsi töökoda ja ütle kohe, et see viga on.


Igasugused jutukesed, et üks või teine arvuti olenevalt tootjast minema vistata, need lase kõrvust mööda. Need samad ärplejad tihti kuulutavad, et arvuti ei peagi üle paari aasta vastu.
 
eid_155ec96828b3b1 05. märts 2017, kl 22.15
tahaks raportit mille teeb see programm

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen...

lihtsalt selekteerid kõige värskema rea ja kopeerid siia.
 
Vee 06. märts 2017, kl 12.07
https://www.maketecheasier.com/handle-blue-screen-of-death-automatic-restart-windows/
 
teemaalgataja 06. märts 2017, kl 22.30
Tundub, et ma pean oma pojast it-ga kokkupuutununa enda juurde kutsuma ja siis siia vaatama ja siis miskit proovima enne, kui kuhugi remonti viima.
 
Sinine surmaekraan? 08. märts 2017, kl 11.30
teemaalgataja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tundub, et ma pean oma pojast it-ga kokkupuutununa
> enda juurde kutsuma ja siis siia vaatama ja siis
> miskit proovima enne, kui kuhugi remonti viima.

Sellest pole sulle siin foorumis midagi kasu, kui sa arutad, kes arvutit vaataks.


Mitmed inimesed on siin sulle nou andnud, linke pannud - vasta siis neile, kas on millestki abi olnud ja kas sa inglise keelt (veel arvutikeelt) üldse jagad?

Kui midagi arvuti kohta küsid, märgi ära ka, mis operatsioonisüsteem (OS) su arvutis on, siis Windows 7, Windws 10 jne ja mis on arvuti keel.

Mina soovitasin sulle HP arvuti oma tööriista.

Kas sa leidsid arvutist selle HP Support Assistant-i?

Kui seda ole olemas, siis saad selle:

http://www8.hp.com/us/en/campaigns/hpsupportassistant/hpsupport.html?jumpid=re_r11839_us/en/supporthome_hpsa_tile

Klikid - Download HP Support Assistant
Notebooks, laptops, netbooks

ja edasi valutad NEXT jne.

Korval on ka video:
See HP Support Assistant in action HP Support Assistant 8
Overview Video - seal näitab ära, missugune see välja näev ja kuhu vajutada.

Sul pole vaja oma pead üldse vaevata, see ise kontrollib arvuti üle ja kui vaja värskendab moned vajalikud asjad.

'
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!