Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Teler ja vaatajakaart
 
Aili 18. juuli 2017, kl 00.03
Pole küll arvutimure, kuid ei oska mujale ka postitada. Äkki siin keegi oskab nõu anda. Asi selles, et maakodus vaatasime siiani vabalevikanaleid. Nüüd sai siis muretsetud Starmanist vaatajakaart ja vastav moodul. Telekal CI pesa olemas, kuid siiani pole õnnestunud asja käima saada. Kas keegi võtaks n.ö puust ja punaselt õpetada, kuidas see asi peaks ikkagi käima.
Panen kaardi moodulisse, mooduli CI pessa. Läheb sisse kuskil 10-15 cm ainult (kas peaks rohkem minema?) Aga mida siis edasi teha? Praegu seis selline, et mitte midagi ei muutu, ekraanile ei tule midagi uut, ootan - ikka mitte midagi. Jääb mulje, nagu sellest poleks midagi kasu, et selle kaardi sinna panin. Näen jätkuvalt ainult vabalevikanaleid, olenemata sellest, kas see moodul ja kaart seal on või mitte. Mida ma valesti teen või milles võib probleem olla? Aitäh, kui keegi õpetaks.
 
Reims 18. juuli 2017, kl 00.33
Moodul peaks pessa mingil moel lukustuma, valepidi seda telekasse toppida vist ei saa, vaata kasutusjuhendit, see on leitav ka Starmani kodukalt. Muide, kas Sa kaardi ikka õiget pidi moodulisse suskasid?
soni 18. juuli 2017, kl 06.39
Praeguse aja telekatel on sees sisuliselt arvuti, seega on raske vahet teha.
Taoliste probleemide puhul on üldised põhimõtted sellised:
1. Tuvastada konkreetne teleka mudel.
2. Otsida välja teleka kasutusjuhend ja uurida, mis seal kirjas on.
3. Kui see kõik on liiga keeruline, siis leida keegi, kes teab, oskab ja saab hakkama.

konkreetsel puhul võiks proovida telekale restarti: moodul ja kaart sisse, siis telekal vool välja (juhe seinast!!!), lugeda kümneni, siis uuesti tööle panna ja siis vaadata, mis juhtuma hakkab. Mitte iga telekas ei pruugi lisatud moodulit automaagiliselt tuvastada ega "tööle võtta".



Toimetatud 1 kord(a). Viimati soni 18.07.2017 06.43.
Maaks 18. juuli 2017, kl 08.12
Pärast mooduli lisamist (koos vaatajakaardiga) ikka kanalite otsingu teostasid. Soovitavalt automaatotsing!
 
Aili 18. juuli 2017, kl 12.48
Aitäh kõigile, kes vastasid. Kanali automaatotsingut olen teinud nii enne kui pärast mooduli sisestamist. Leiab ikka terve portsu neid, kuid näha saan ainult vabalevikanaleid. Teised on suletud. Eks ma proovin veel ja kui hakkama ei saa, siis pean kutsuma tõesti tehniku kohale. Samas öeldi, et keerulist midagi ei ole, pane aga kaart mooduliga sisse, tee automaatotsing ja kanalid pidid vabaks minema. Tundub tõesti, nagu telekas ei tunneks kaarti ära või midagi sellist. Ta nagu üldse ei reageeri sellele kuidagimoodi. Ei tahaks tehnikut nii kaugele (50 km linnast) välja ka kutsuda, aga muud vist üle ei jää. Telekas on mingi Finlux`i mudel, sai mõned aastad tagasi Klick`ist ostetud maale vaatamiseks. Äkki peaks pärast mooduli sisestamist ja kanaliotsingut ootama mingi aja - nii pool tundi? Nii kaua ma pole oodanud.
soni 18. juuli 2017, kl 13.40
Aili Kirjutas:
-------------------------------------------------------
Ei tahaks tehnikut nii kaugele (50 km linnast) välja ka kutsuda, aga muud vist
> üle ei jää. Telekas on mingi Finlux`i mudel

Kui ise ei olda võimelised tuvastama konkreetse teleka konkreetset marki, siis peab tõesti abi kutsuma ja visiiditasu maksma. Müüja andis ju kaasa tehnilise dokumentatsiooni, seal on mudeli info kirjas.
Teleka tagaseinal või kusagil on samuti silt konkreetse margi ja mudeli tähisega. Kasutusjuhendis on kirjas tehniline info, sealgi võib olla olulist infot.
soni 18. juuli 2017, kl 14.08
Maaks 19. juuli 2017, kl 09.13
Proovi kaarti (Starmani kiipkaarti) CI moodulis teistpidi pöörata ja tee uuesti kanaliotsing - äkki on valetpidi.
EDIT: Kasutaja soni lingil on selgelt toodud, et kiipkaart käib sellesse CI moodulisse kiibiga ülessepoole!

Võib olla on võimalik ka seda CI moodulit telerisse valetpidi paigaldada - proovi kah pöörata ja korda kanaliotsingut (aga ära rakenda ülemäärast jõudu!). Kokku 4 katset - üks peaks tulemuse andma.
NB! Ei pruugi olla kasutaja saamatus alati. Mina olen 1-l korral saanud Staarmanist kaardi, mis ei avanudki kanaleid, kuigi pidi seda tegema (tegin suveks lisakaardi lepingu). Kui tagasi viisin ja raha tagasi tahtsin "kasutatud" aja eest, siis algul oldi jah suurelised, et ise old loll, aga kui ikka tarkadel kah pilti ette ei tulnud, siis maksti raha tagasi.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Maaks 19.07.2017 09.16.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!