Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Digitaalselt allkirjastatud dokumendi avamine
 
Pille 06. jaanuar 2019, kl 19.20
Pärast viimast ID-kaardi tarkvara uuendust on muutunud digitaalselt allkirjastatud dokumentide avamine jube tüütuks. Kui varem piisas allalaadimisest ning klõpsust ning aken/konteiner avanes, siis nüüd tuleb ette küsimus, et millise programmiga tahad seda avada. Ja nii iga kord ning ei leia ka kuskilt valikut a la "kasuta alati seda programmi" vmt.
 
Rein 07. jaanuar 2019, kl 19.59
Siit moraal, et uuendamised tuleb kinni keerata. Ise ka nende jamadega hädas olnud. Uuendamine kinni ja ei mingeid jamasid enam.
 
Ben 09. jaanuar 2019, kl 13.09
Mul küsib seda samuti. Ju turvakaalutlustel siis. Muide, ega sa seda ilma ID-ta, st. ainult mõne office-ga avada ei saakski. Mind eriti ei häiri nagu.
 
Ben 09. jaanuar 2019, kl 13.14
Rein Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Siit moraal, et uuendamised tuleb kinni keerata. I
> se ka nende jamadega hädas olnud. Uuendamine kinni
> ja ei mingeid jamasid enam.

Siis ei saa sa ID kaardiga enam digiallkirja anda. Kui paar-kolm uuendust vahele jätta, siis ei tööta see ilmselt enam üldse.
 
Pille 09. jaanuar 2019, kl 15.00
Mind häirib vägagi, et ma ülearuseid klõpse tegema pean... tööalaselt on selliseid dokumente päevas ikka palju vaja avada. Teine halb asi selle DigiDoc4 juures on see, et seal ei saa (või ma lihtsalt ei oska) enam välja trükkida allkirjadega kinnituslehte. Ilmselt paberivabas keskkonnas polegi seda vaja, aga on veel ettevõtteid, kes arhiveerivad lepinguid ka paberkandja peal.
 
Ben 09. jaanuar 2019, kl 21.38
Saad ikka. Kui dokument on mõne office-ga pdf-na alla laaditud, prindi palju tahad. Mul on selliseid dokumente paar tosinat nii arvutis, kui ka telefonis.
 
Rein 11. jaanuar 2019, kl 11.45
Ben
Olen juba aasta ilma uuendusteta ja kõik toimib. Eiteakasolen imelik.
 
Ben 11. jaanuar 2019, kl 12.51
Digiallkirja kah anda saad? Või templit panna? Proovi ja sa näed, et eksid.
Maaks 11. jaanuar 2019, kl 15.44
 
Rein 13. jaanuar 2019, kl 18.08
Muidugi allkirjastan jasaan avada ka allkirjastatud dokumente. Imelik jama siis mu arvutiga, et laseb seda teha ilmauuendusteta.
 
Terx 13. jaanuar 2019, kl 23.09
Rein Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Muidugi allkirjastan jasaan avada ka allkirjastatu
> d dokumente. Imelik jama siis mu arvutiga, et lase
> b seda teha ilmauuendusteta.

See sõltub brauserist, mitte arvutist eeldusel, et see just mingi eriline fossiil pole. Kui su ID-kaart oli ilma eelmisel aastal ilmnenud turvaveata, siis saadki seda normeelselt kasutada. Uuendamata vigaste kaartide sertifikaadid on tühistatud. Neid saab kehtivusaja lõpuni kasutada ainult isiku tuvastamiseks.
 
Pille 15. jaanuar 2019, kl 12.45
Tänud, vähemalt üks mure nüüd vähem.
 
- Fucs 18. jaanuar 2019, kl 11.07
Et windoosa ei küsiks iga kord üle, millise programmiga peaks digidoc faili avama, tuleks see ära määrata - paremklikk digidoc failil > ava programmiga > valida Digidoc4 client > linnuke lahtrisse "ava seda tüüpi fail alati valtud programmiga"

Et saaks Digidoc4 liideses kinnituslehte trükkida, selleks peab minema Digidoc4 aknas ülevalt paremast nurgast SEADED > Allkirjastamine ja panema linnukese lahtrisse "Näita kinnituslehte".

Ja kui Digidoc3 võimaldas allkirjastamisel täita nt resolutsiooni ja rolli osa n.ö. "ühe klikiga" kohe enne allkirjastamist, kui oli klikitud "allkirjasta dokument", siis Digidoc4 -jas tuleb iga kord enne allkirja panemist minna jälle SEADED > Allkirjastamine ning seal see ära täita....

Arendajad arvavad vist tõesti, et rahvas saab mingit erirahuldust sellest topelt-triplet klõpsimisest ja peamenüüdes tuhnimises seal Digidoc4 -jas :)
 
Pille 06. veebruar 2019, kl 13.13
Nüüd sain ka digiallkirjastatud dokumendid automaatselt avanema :) Aitäh, Fucs.
Täpsustuseks mainin, et õige klikkide järjekord oli: paremklikk digidoc failil > ava programmiga > "vali mõni rakendus" -> valida Digidoc4 client > linnuke lahtrisse "ava seda tüüpi fail alati valtud programmiga".
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!