Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Nokia X2-02 käib ise netis!
 
Jaan Akana 09. juuli 2019, kl 23.22
Kas keegi teab kuidas seadistada Nokia X2-02 mobla, (ZEN kõnekaardiga) niimoodi, et ta ei saaks ise netti minna?

Olen märganud et kõneaeg väheneb ka siis kui ma ise helistanud ega messe saatnud pole.
Netti ma selle telefoniga ei kasuta.
ZEN kaardiga toimetades saadetakse kasutajale selletaoline sõnum: " Hei! See kõne oli tasuline! Kui tahad tasuta suhelda siis..." edasi ei mäleta, see peaks vist reklaamima mingit suurema summa eest raha laadimist kaardile, et kui laed korraga 15 euri eest, siis saad tasuta kõnelda vms..

Ühel päeval kui ma telefoni puutunudki polnud, tuligi mulle äkki selline sõnum.
Ma arvan et äkki mingi äpp käib netis värskendusi otsimas?
Kuidas saaks selles telefonis seda kontrollida?

Ise olen leidnud selle mobla menüüs kolades sellise koha:
MENÜÜ > SEADED > ÜHENDUVUS > PAKETTANDMESIDE > PAKETTANDMESIDE SEADED.
Selle alamenüü jaguneb kaheks:
AKT. PÖÖRDUSPUNKT ja
MUUDA AKT. PÖÖRDUSPUNKTI.
Kui valida AKT. PÖÖRDUSPUNKT, siis selle järel on kümme nummerdatud pöörduspunkti millest esimene on valitud. Valida saab ainult ühe kümnest pöörduspunktist ja sellist valikut, kus pole valitud mitte ühtegi pöörduspunkti, sellist valikut ei ole. Alati peab olema valitud seal neist kümnest vähemalt üks.

Kui valida MUUDA AKT. PÖÖRDUSPUNKTI, siis kuvatakse kaks võimalust:
PÖÖRDUSPUNKTI NIMI ja
PAK.SIDE PÖÖRD.P.
Kui valida neist esimene, siis antakse võimalus kustutada kasutusel oleva pöörduspunkti nimi ja sisestada selle asemel mingi "Uus varjunimi".
Mina ei tea mida see tähendab ja kas seda asja seal tasub muuta ja ei hakanud seal torkima vaid väljusin menüüst kõnelõpetamise klahviga kuna "Tagasi" valikut seal ei olnud.

Ja kui valida seal see teine valik ehk siis PAK.SIDE PÖÖRD.P. siis antakse võimalus trükkida väljale mingi "Pöörduspunkt". Ei hakanud sinna mina mitte midagi trükkima kuna ma ei saa sellest aru. Väljusin sealt "Tagasi" valikut kasutades.

Sellega ongi nüüd see PAKETTANDMESIDE SEADED alamenüü ammendatud. Mina ei oska sealt midagi kruttida kuna ma ei tea kas see kuidagi aitakski.

Siis on selle mobla menüüs veel üks koht kus nagu oleks tegu andmesidega:
MENÜÜ > SEADED > KONFIGURATSIOON.
See alamenüü jaguneb kolmeks:
AKTIVEERI KONFIGUR.
KUSTUTA KONFIGURATS.
ISIKLIKUD KONFIGUR.

Kui valida neist esimene, siis kuvab edasi valiku et kas soovid valida SIM1 või SIM2 (sellel moblal on kahe SIM kaardi võimalus). Kuna kasutan vaid ühte SIM kaarti, siis on võimalik valida ainult SIM1.
Peale seda, kui olen valinud SIM1, kuvatakse 3 valikut:
VEEB
MMS-SÕNUMSIDE
PÖÖRDUSPUNKT

Kui valida VEEB, siis selle valiku all on märgitud "Elisa WAP" ja seda valikut ei saa sealt deaktiveerida kuna sellist võimalust pole antud.

Kui valida MMS-SÕNUMSIDE, siis selle valiku all on märgitud "Elisa MMS" ja seda ei saa sealt samamoodi eemaldada.

Kui valida PÖÖRDUSPUNKT, siis on selle valiku all märgitud "Elisa Internet" ja seda ei saa sealt samuti eemaldada.
Sellega sai läbi AKTIVEERI KONFIGUR. alamenüü.

Järgmine ehk teine on siis KUSTUTA KONFIGURATS.
Kui valida see, siis kuvab mingisuguse loendi moblateenusepakkujate nimedega. Seal on mingid "EMT Kõnekaart" ja "EMT MMS" ja "EMT Internet" ja seal on ka üksainus "Elisa" kirje.
Ma arvan et need on need konfiguratsioonisõnumid mis saadetakse moblaoperaatori poolt siis kui moblas hakatakse kasutama mõne operaatori värsket SIM kaarti.
Et siis ilmselt on selles telefonis kasutatud EMT kaarti ja sellepärast on seal loendis ka EMT kirjeid.
Sellest loendist saab soovi korral kustutada iga kirje kuid ma ei julge sealt kustutada "Elisa" kirjet kuna ma kardan et äkki kaob peale kustutamist selle mobla ühendus Elisa mastiga.
Kasutasin sealt menüüst väljumiseks "Tagasi" valikut.

Ja viimane ehk siis kolmas KONFIGURATSIOONi menüü alamenüü on ISIKLIKUD KONFIGUR.
Kui valida see valik, siis kuvatakse tühi väli mille sisse on trükitud sõna "(tühi)", ja all on valik "Lisa uus".
Mina ei tea, mida uut ma peaksin sinna lisama ja väljusin sellest "Tagasi" valikuga.

Sellega sai nüüd ammendatud ka see teine võimalik koht kust äkki võiks saada kontrollida seda et mobla ise internetti ei kasutaks.

Siis veel seda, et selles moblas on eelpaigaldatud rakendused Nokia.mobi, Facebook, Maailmakell, Näpun. ja pakk. (vist näpunäited ja pakkumised?), Pood, Teisendi, Tweets by Nokia, Veebiotsing. Ja mitte ühtegi neist ei saa kustutada kuna sellist valikut ei ole.
Äkki mõni neist kasutabki netti?


Üle 10 euri ma kõneaega laadida ei taha kuna kasutan seda kõnekaarti harva ja mul pole tarvis, et kasutamata kõneaeg kaardile kuhjuks.

Kui siis keegi viitsis seda lugeda või teab peast kuidas sellel moblal internetikasutust piirata, siis oleks väga tänulik info eest.
Kõige parem oleks kui saaks selle telefoni reguleerida niimoodi et sellega saaks ainult kõnesid ja sms-e edastada ja vastu võtta.
Maaks 10. juuli 2019, kl 09.47
Kui sa ise netti ei kasuta võid konfiguraatorist Elisa ära kustutad.
 
Eem 10. juuli 2019, kl 18.39
Seda, et mina lülitaks selle andmeside üldse välja, kuni netti vaja pole. Samuti lülitaks välja automaatsünkroniseerimise ja äppide automaatvärskendused. Mõlemat saab sünkroniseerida/värskendada ka ükshaaval ja käsitsi vastavalt vajadusele. Ülearused nn. sundäpid aga lihtsalt keelaks ja mälu huvides kustutaksin nende vahemälud ja ennistaksin algsele, kui see on võimalik.
 
JaanAkana 29. juuli 2019, kl 13.16
Kui ma millestki aru ei saa siis tavaliselt on mul olnud kombeks enne asja tundmata katsetamist hakkamist see asi endale selgeks teha. Siis otsin netist ise infot ja samaaegselt postitan mõnda foorumisse selle kohta küsimuse eesmärgiga saada kiiremini otsitav info kätte.
See X-2 netis käimine on suhteliselt vähetähtis asi ning selle väljaselgitamiseks oleks paljud vist pigem lihtsalt katsetama hakanud telefoni menüü seadetega kuiet oleks viitsinud selle kohta igavese pika postituse foorumisse luua.

Ma arvan et katsetan Maaksi poolt pakutud varianti kuid enne seda katsetan lülitada välja seadmeuuendused. Eile avastasin et selle telefoni menüüs asukohaga SEADED > SEADE > SEADMEUUENDUSED > AUTOM. TARKV.UUEND. on valitud "Iga kuu". Ehk siis, tundub et seade otsib igal kuul mingil ajamomendil netist tarkvarauuendusi. Võibolla siis sellepärast saadetigi mulle tol viimasel korral, lihtsalt mingil suvalisel ajal kui olin telefonist eemal, äkki zen süsteemist sõnum teatega et "Hei see viimane andmesideseanss oli tasuline" vms.
Mobla käis netis uuendusi otsimas ja mõistagi kasseeris zen selle eest andmeside tasu.

Lülitan seal Automaatse tarkvara uuendamise menüüs selle "Iga kuu" välja ja selle asemele panen "Mitte kunagi". Fikseerin saldo jäägi ja jätan telefoni sisse. Eks siis peaks mõne kuu pärast näha olema, kas ma olen leidnud selle õige menüü koha kust saab piirata X-2 moblat netiarvet kasvatamast.

Üsna tühine asi jah, ma tean. Oleks võinud ka rahulikult jätta ta nii nagu oli kuna see tarkvarauuenduste otsimisele kuluva andmeside summa on nii väike. Kuid mina tahan asju teada. Tahan teada et mis põhjusel see just niimoodi on ja hakkan selle kohta infot kaevama.
Oleksin juba ammu selle omale selgeks teinud, kuid see oli nii vähetähtis asi ja mul oli palju muid, tähtsamaid asju pooleli.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!