Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Foto suurus
 
1" 20. märts 2021, kl 15.44
Kuna siin pole foto või hobiteemasid, kirjutan siia. Võhik nagu olen. Ja küsin fotoaparaadi(mitte uus) kohta, et kuidas tehakse selliseid vertikaalseid ilusaid fotosid, ma olem proovinud oma kaameraga ka teha, verikaalne see ju saab, aga suurest arvutist vaadatuna liiga kitsas. Kui ma võrdlen teiste no mis tahes fotodega, mis kuskil fb, vms üleval. Mõõdan lausa ära, et ma ei saa teha nii kõrget ega nii laia verikaalset pilti. Mul on mingi kriips. Ehk keegi annab nõu, mis näitajad peavad olema, et teha suuremaid pilte. Jah, tean, et kaamera on vana asi, aga proovida saan ju ikka sellega.
Mõhk Metsavana 20. märts 2021, kl 18.55
Soovitan jällegi lugeda Tiit Tilga raamatuid, siis te ei aja enam pildi ikooni pildi endaga segi.

muidu soovitaks fotode vaatamiseks kaameratootjate pakutavaid fotohaldus tarkvarasid.
 
1" 21. märts 2021, kl 09.56
Küsin veel siis. Mis see pildi ikoon on? Kui ma teen pildi, just selle vertikaalse pildi,. kas siis selle pildi laius sõltub fotoaparaadist või objektiivist? Otsisin netist infot igatepidi, ei leidnud kuskilt. Leidsin näiteks kirjeldusze, kus räägib, millal tasub teha verikaalseid fotosid ja millal mitte. Muud seal ei ole. Küsimus tekkis sellepärast, et otsustasin hijluti, et proovin pilte teha, no näiteks puust. Teen verikaalse foto ja panen arvutisse ja ei töötle seda mingil moel. Lihtsalt vaatan ja ma näen ,et see on liiga kitsas . 16 cm laiuseks, joonalauag mõõtsin.Teiistel pole selline, kui teiste pilte vaatan ja neil pole ka töödeldud. Lihtsalt fb üles pandud näiteks.
Maaks 22. märts 2021, kl 15.02
Saan aru, et sul on probleemiks "portrait" ülesvõttel foto kõrguse ja laiuse suhe. Tefonid teevad ülesvõtteid tavaliselt 16:9 formaadis (uuemad wõivad kasutada ka midagi veel laiemat), vanasti tegid fotokad pilte 4:3-le suhtes. Võib-olla saad enda fotoka seadistustest uurida, kas see on muudetav.
Telefonis käiks kuvasuhte muutmine selliselt:
https://www.youtube.com/watch?v=KfbTAIIwcmk
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!