riskid võivad tulla iga rasedusega. mäletan, et pärast keisrit toodi mu kõrvale intensiivravipalatisse toibuma noor, 19- aastane tütarlaps, kelle rasedus ei kulgenud hästi. kui tal pilt selgines, saime rääkida omavahel. mul oli raseduse ajal kõik korras, ainult töötasin üle, pingeline töö ka, tõmbas vererõhu kõrgeks- tööloom nagu ma olen. ära muretse ja kui sul on mees, kes last tahab, siis miks mitte. see, et laps saab mõlemad vanemad, on ikka oluline tingimus, kuigi paljud naised sünnitavad ka vaid oma otsusest lähtudes. väike laps teeb uuesti nooreks, vähemalt sa arvad ja tunned nii. kuigi ma olen ise väga nooruslik ja näen hea välja, noh, tugev 5 miinus.
saabuva "vanadusega" on omad vead ka siin. olen ise vanade vanemate laps ja praegu mõtlen, et kahju, vanemad võiksid olla nooremad- 50-60, kuigi nad on kõbusad. vahe on sees. sa pead muretsema oma väikese lapse ja ühtlasi ka vanema põlvkonna pärast, võtab kohutavalt energiat ja hirm/kartus/kurbus on edasise ees. see ei tähenda, et sa teiste pärast ei muretse.