Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
valuvaigistid kaksikute sünnitusel
 
maria98 26. oktoober 2008, kl 13.50
Sünnitus juba käega katsutaval kaugusel aga ei oska mingit seisukohta võtta võimalikest valuvaigistitest sünnituseks.
Praeguse seisuga on lapsed end kenasti peaseisu keeranud, millest võib loomulikku sünnitust eeldada. Nii palju soovitatakse selja süsti aga endal on selle kohta miskipärast väike eelarvamus, sest alati arvamusel olnud, et igasugune vaakum ja tangide värk võib lapsi kahjustada. Samas praegu mõlen, et olen vapper ja sünnitan ilma ühegi valuvaigistita, kuid reaalsus võib teine olla, seega küsin teie nõu ja abi. Kuidas on teie kaksik sünnitused olnud...
 
w 26. oktoober 2008, kl 15.18
mina olen seda kuulnud, et epiduraal paneb sünnitegevuse sageli seisma. Seega oleks näidustatud juhul kui tõesti on sünnitus kestnud juba kaua ja tahad hingetõmbepausi.
Tuttaval oli just nii, et niikaua kui epiduraal mõjus, oli küll hea olla, aga emakas enam tööd ei teinud. Pärast olid samad valud samamoodi edasi.
 
Karin 29. oktoober 2008, kl 23.00
Minu tuttav sai ka epiduraali ja synnitegevus oli nii aeglane , et laps jäi synniteedesse kinni. Tömmati vaakumiga välja. Kuula oma sisetunnet!
 
Dintsu 12. november 2008, kl 12.51
Mul endal üks laps, aga tuttavad, kellel kaksikud, said kõik nad ilmale keisrilõikusega. Arvan, et sul tasub arstiga nõu pidada. Ja sünnitusele minnes saad ka ämmaemandaga konsulteerida, ta oskab kindlasti midagi soovitada.
Samas, see valu kannatamine on täitsa su enda mõistuses kinni. Ma teadsin kohe, et tahan loomulikku sünnitust ja ei mingeid valuvaigesteid. Kõige hullem hetk oli enne kui pressid algasid, aga mul polnud looteveed avanenud, ja see tegi kohutavalt valu. Siis palusin ka, et tehke juba midagi, kama kaks mida! Aga kui looteveed lahti saadi, oli juba kõik kombes. Ja kui pressid algavad, siis pole enam aega valule mõelda. Edu sulle!
 
Kakstükki 13. november 2008, kl 14.20
Mina sünnitasin oma kaksikud ilma igasuguste epiduraalideta ja täiesti loomulikul teel. Kui esimene laps oli väljas, siis teise lapse arst praktiliselt ise lükkas välja (noh nagu hambapastat pressiks tuubist. Ma ei oska seda seletada). Igatahes ei kartnud ma midagi, ei kuulanud eelnevalt hirmsaid jutte, sellest mis kõik võib juhtuda ja kõik läks väga hästi. Ole tubli!
 
p 16. november 2008, kl 13.26
minul hakkas õige sünnitustegevus just epiduraaliga peale.Muidu olin juba 15 tundi valudes röökinud ja ikka 4 cm avatust.peale epiduraali läks 1 tund ja laps oli käes.
 
miia 21. november 2008, kl 00.04
Mõistan sinu muret täiesti. Ma küll ei ole sünnitanud, kuid olen nii mõnegi sünnituse juures viibinud (ka kaksikute). Tean rääkida, et naised kes on mõelnud raseduse ajal, et kindlasti soovivad valuvaigistit... seda sünnituse ajal nad enam ei taha. Ja vastupidi. On olemas ka palju muid võimalusi valu leevendamiseks. On võimalik seda teha erinevate asenditega, HINGAMISEGA (äärmiselt oluline ja efektiivne), soojaaplikatsioonid (soojad geelikotid) alakõhule, alaseljale - kuhu iganes vaja on. Siis väga süütu ja hea vahend on nn aquablock (steriilset vett süstitakse väga väikese süstlaga alaseljal nelja närvipunkti juurde. süst tehakse naha sisse ja sellest jääb järele justkui väike sääsekubla. süst ise on valus, kuid mitte valusam kui sünnitus;) AGA aitab väga hästi valu ära võtta kui see on rohkem alaseljas, mitte kõhus. neid süste on võimalik teha ka alakõhu piirkonda.) rõhutan, et see ei ole ravim, vaid lihtsalt steriilne vesi. siis on olemas ka emakakaela süst mis leevendab valu - võib kiirendada sünnitustegevust, kuid võib seda ka aeglustada, üldiselt on väga efektiivne. Seljasüst samamoodi võib kiirendada, kuid ka aeglustada- aga on siiski efektiivne.
Väga hästi aitab ka lemmikmuusika kuulamine, korralik hingamine ja keskendumine muule kui valule.
Ära muretse praegu mis sünnitusel saab. Kui sa oled juba sünnitamas ning leiad et soovid mõnd valuvaigistit, siis ämmaemandad lahkelt soovitavad ja räägivad erinevatest võimalustest - keegi sind piinlema ei jäta :)
edu, jõudu ja jaksu kahe põnni ilmale toomisel!
 
kaksikud 29. november 2008, kl 17.58
kui lastega kõik ok ja peaseisus, ei tasu pabistada. minu omad sündisid täiesti loomulikult ja kiiresti, 4 min vahega.
 
t 21. detsember 2008, kl 20.35
kui valuvaigistid on välja mõeldud siis ma ei näe küll põhjust neid mitte kasutada. ega ma masohhist ei ole. aga räägi ikka arstiga
 
to t 20. jaanuar 2009, kl 17.39
Masohhist ei ole, aga tahad varases eas oma lapsed kohe nö narkariks teha? See, et sina valuvaigistite all mõnuled, tähendab seda, et ka sinu laps/lapsed on sedasama sodi otsast lõpuni täis.
 
ttt 15. veebruar 2009, kl 21.10
kuidas need lapsed seda valuvaigistit täis on? süst tehkase ju selga.
vaevalt, et ema valuvaigistit oma lõbuks ja mõnulemiseks võtab. kui valu ikka silmanägemist hakkab ära võtma, siis on kõik vahendid ju õigel kohal.

tean küll, et on naisi, kes on arvamusel, et sünnitamine peabki valus olema ja see on naise kohus ja kes ilma valuta sünnitanud (veel hullem - kesiriga), see polegi õige naine jne jne. ise seda masohhismi ei jaga. ei pea sellist põrgupiina taluma.
 
katherina 17. märts 2009, kl 12.11
mul oli kaksikute sünnitamisel valuvaigistiks ainult soe vann. valutamine 1 tund 50 minutit ja kaks last 2 minuti joosul. vahet pole - üksiku või kaksikute sünd. valuvaigistid on emale mõeldud ja tänapäeval on neid lai valik.
 
hkg. 29. märts 2009, kl 20.08
To: t

Miks on naine, kes TAHAB TUNDA SEDA ÜRGSET TUNNET,. masohhist?

Kui Sina ei taha, palun. Aga ära solva naisi, kes tahavad.

(Minule tehti poolvägisi epikas, ja vandusin, et et iial enam. ma tahan ISE valuga toime tulla:)
 
naine31 05. aprill 2009, kl 22.03
Mina sünnitanud 2 last ja ei mingeid valuvaigisteid. Esimese sünnitasin kui olin 19aastane ja teise kui olin 25aastane. Sünnitus on nii loomulik, kuigi jah on ikka kohati päris valus. Siis ei ole keegi veel selletõttu, sünnitamata jätnud.
 
a 06. aprill 2009, kl 16.42
Nii palju asju selgub sünnituse käigus, ette mõelda pole absoluutselt mõtet. Arvasin ka et teen kõike ise, aga paraku läks teisiti, kui ei suuda enam enda häält kuulda, siis kuula ämmaka oma ja ongi kõik.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!