Oleneb ju nii mehest kui naisest :)
Mul oli mehest kasu sünnitusvalude puhul. Tema oli see, kes jooksis apteeki ja ostis mulle ninatilgad- ma ei saanud hingata läbi nina, kuid paigaldati hapnikumask. Tema oli see, kes otsis mulle ka nuuspiiritust, kui teatasin, et pilt hakkab eest ära kaduma. Tema, kes läks ja otsis ämmaka üles, kui aeg oli käes ja pressid algasid. Üksi oleks ikka väga raske ja ohtlikki. Samuti tema oli see, kes naljatas nii minu kui ämmaka ja arstiga.
Aga vot lõpus tast kasu polnud, sest ta osutus veelgi suuremaks kamandajaks kui ämmakas :) ja oli aina seal allpool, aina kommenteeris kuidas poja ilmale vähehaaval ilmus. Tõsi, pojal oli nabanöör 2 korda ümber kaela. Ning nabanööri ta ise läbilõigata ei saanud- sellest siis ka pettumine. Seekord ütles, et ütleb kohe alguses ämmakale- et nabanööri lõikab ta ise läbi. Tema oli esimene, kes sai poja oma kättele, mina sain siis pisikese vähe hiljem. Ta oli terve õhtu meie juures. Aitas mind ka palatis.
Muidugi oleks tema asemel võinud olla ka ema või õde. Kuid mees ei kahetse seda, et viibis omapoja sünni hetkel ta juures. Seda enam, millise vaimustusega ta rääkis seda momenti ka teistele sõpradele- neist kahel oli naine rase ja mõlemad läksid naisega koos sünnitama :), kuigi alguses oli see asi vastuvõetamatu. Igal juhul poega nunnutab siiani.