Tead, ma kohe tahan sulle, kriuks, vastata. Olen järjepidevalt üllatunud, kui kuulen, loen, näen inimesi, kellel on mingi mõrkus hinges. Peab ju olema, sest milleks muidu on vaja kirjutada ’hammustades’?
Siin on 50+, teemaks üksindusega hakkama saamine. Ongi ju inimesed erinevad, jõudnud oma 50+ vanusesse igaüks erinevat teed pidi.
Mina kaifin raamatu lugemist ja väikest nosimist selle juurde, aga see pole ju mu ainuke tegevus ja pidev ’hobi’, see on iseenese nautimine kõige elu kõrvalt. Üks laps on pere loonud väljamaal, suhtlemine on virtuaalne ja kord aastas kohtume kõik kodus, kuid see poleks üksindusele lohutus, kui midagi muud ei olekski.
Ma pole ka kunagi unistanud sellest, et oleksin igas pulmas pruut ja igal matusel kadunuke. Unistasin küll pikemast kooselust, aga see ei läinud õnneks.
Teine laps ei ole omale peret loonud, tema tahab karjääri teha, aga ta on omadega rahul ja muidugi on tal kiire-kiire-kiire. Kui järelkasvu silmas pidada, siis vist võiksin tunda end üksikuna, aga mul pole sellist hüljatuse või igavuse tunnet, mul on ajapuudus, sest kogu kodune majapidamine on vaja korras hoida, pensionini välja venitada, ’kohustuslikud külaskäigud’ ära käia = üks sõbranna ja üks surnuaed.
Omal ajal sai puhkuse ajal ikka käidud reisimas, vahepeal pidi ju ära käima lõunamaades ja lapse perel külas, kuid ma ei ole ringirändaja, mulle ei meeldi lennukiga lennata, olen meelsasti Eestimaal.
Tahan sugupuu korralikult vatmanile kirjutada, tahan raamatud ära sorteerida, sest kõiki neid pole kellelegi peale minu vaja, tahan fotod ära jaotada ja ülearused ära põletada, tahan veidigi kududa-heegeldada, sest lõngad ja mõtted on olemas. Veel tahan õmmelda osa oma asju nägusamaks, sest materjalid on head ja tahan välja loopida riideid-linikuid-kardinaid, mis ajast ja arust. Tahan aegajalt minna teatrisse, sest üksinda käia pole mulle raske, kinos ikka käin, ehkki elamusi saan vähevõitu, see on juba mu pirtsakuse asi.
Tahan ja tahan, aga aega ei jätku, nii muudkui lükkan edasi.
Ja siis, kui saan mõnusasti jalad tumbale, pehmesse tugitooli koos raamatu ja krõbeleivaga - kaifima, ah, küll on hea, et saan võtta omale oma aja.