Mina olengi kontorirahvas, käin ühe omavanuse kolleegiga justnimelt keskturu hilpudega, oleme kaks värvikirevat paksu mammit muude igavate must-hallide hulgas . . . aga see selleks, tunnistan, et oleme tõesti erandid. Oma arvamust ja maitset peale ei suru. Isegi ei propageeri, ainult juhatan teed, kui vaja.
Jah, tuleb meelde see meie vaene emakeele õpetaja, kuidas ta üritas meile pealuu sisse taguda, et murrakut räägivad ainult vanad ja rumalad inimesed, haritud noor räägib puhast kirjakeelt! Kirjutab ka! Meitel oli ikka nii, et loomad olid lautas ja vili oli aitas, hiir oli nurkas ja püksid olid jalgas, mutid olid poodis käind aga põld neist ostjat ühti, sest tengelpungas aint tuul ulgub (kolmandas vältes!). Üldse käis vanainimestel suurem osa juttu kolmandas vältes, aga näiteks sellises väljendis nagu "lapsed käisid kooolis kolmandamas klasssis" oli õige kirjapilt sama kui teise vältega, nii et õpetajat see otse ei seganud. Nii et nüüd ma siis olen ise vanaks saanud ja olengi siin selle omakandi vanade rumalate inimeste kõnepruugiga - nagu näiteks kirjute hilpudega.