Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
millest te energiat saate?
 
pensionieelik 11. märts 2014, kl 16.01
No kallid eakaaslased rääkige nüüd välja,kust energiat saate ja kui toimekad olete?Mul küll kui üks päev olen tegus olnud vaevata,siis teine pave ei tahaks midagi teha !?
 
maitea 11. märts 2014, kl 16.07
kui vaja punase tulega üle tee joosta või maximas kepiga vehkida siis küll ei näe et teil energiapuudus oleks.
 
määri 11. märts 2014, kl 16.12
end tärpentiiniga tagumendi poolt, vaata mis minek siis on...
 
hoidku 11. märts 2014, kl 16.15
ja siin ka lollakad möllamas. kas enam normaalseid inimesi polegi, kui aint klähvikoerad igas teemas haukumas.
 
sigmundi vihmavarjuhoidja 11. märts 2014, kl 16.24
loodan, et tärpentini efektiivsus on ikka enda peal järele proovitud, enne kui teistele soovitada.
teemasse - sel talvel pole energiapuudust olnud. ilmselt ei tule ka kevadväsimust. iga päev tiir õues päikese käes jalutada ja pole vajadust tänavu isegi vitamiinide ja toidulisandite järele, mida muidu olen varakevadel ikka tarvitanud.
 
öökull 11. märts 2014, kl 17.48
Ei tea, juba mitmendat päeva väga uimane olemine, midagi teha ei taha. Vitamiinidesse kahjuks ei usu! Jalutaks küll, kui poleks vastikut tuult. Tugev tuul mõjub mulle väga pahasti.
 
:) 11. märts 2014, kl 18.35
Ühtki keemilist vitamiini ei võta kunagi, kuna tean nende kahjulikkust. Tarvitan külmutatud astelpajumarju (5-10 tk päevas), lisan teele või smuutile mustsõstraid, võtame perega igal hommikul lusikatäie segu mesi+tükeldatud sibul+tükeldatud küüslauk.
Eks tükike šokolaadi või banaan anna ka kiiret energiat, täisteratooted jälle pikaajalisemat.
See siis keha poolt.
Igast meeldivast asjast saan energiat elamiseks. Iseloomult olen suhteliselt laisk, kui mitte miskit teha ei viitsi, vaatan mõne seeria head komöödiat või põnevat filmi, äratab üles, tekitab mõnusa tuju, talitan pärast seda rõõmuga - eriti, kui tean, et uus jagu juba ootab:)
Loen põnevat raamatut, saan hea emotsiooni. Sean endale reegli - tunnikese loen, siis teen vajalikke asju. Ja ei riku seda reeglit!
Metsas koertega ringikõmpimine on mu jaoks nii tavaline, et see ei anna enam midagi, pigem tüütab, kuigi praegu lõhnab nii mõnusasti kevade järgi. Tahaks aias talitada, aga vara veel.
 
:) 11. märts 2014, kl 19.13
Ütlen veel, et kui tunnen end eriliselt uimasena ja elu jookseb must täiesti mööda, siis üks tassike värskelt jahvatatud mõnusa maitsega ubadest kohvi päästab virelemisest. Teen vahel ka espressot, lisan piima ja joon aeglaselt - poole tunni pärast olen täiega ergas ja rõõmus.
 
heltsik 11. märts 2014, kl 23.36
:)
sa toimetad ja teed selliseid toredaid asju, et mulle andis su mõnusa kommentaari lugemine juba energiat.
 
n64 12. märts 2014, kl 06.43
Mind aitavad küll väga toidulisandid. Ostan looduspoodidest ja ka tuuakse Indiast ayurveda tooteid. Q10 on eriti mulle sobilik. Olen kodukontoris töötaja ja mõned perioodid kuus on ikka päris kiired. Siis jälle on vabamat aega ja saab sõita lapselapsi vaatama.
Ilusat varakevadet!
 
ei tea 12. märts 2014, kl 07.36
Olen ka pensionär ja kuulen pidevalt, kui väsinud ja tujutud kõik on. Mina seda millegipärast pole. Ei söö ka pidevalt toidulisandeid. Sügisel sai küll külmik marju täis pandud ja neid pidevalt ka kasutan, et kevadeks kõik otsas oleks. Talv oli kerge, libedust vähe ja kevad, no on ilus ja kerge hingata. Ei ole mul ka suurt raha, aga elu on elamist väärt.
 
u 12. märts 2014, kl 08.57
ma sain ka :) postitusest paraja laksu:)) see "sean endale reegli..." ongi kogu edu alus: tasakaalukus ja korras närvid.
aga vitamiinide kohta niipalju, et mingi mõju neil siiski on: pistsin nahka purgiräie B-d, mille üks pereliige oli kasutamata jätnud, ja unenäod, millised selged ja värvilised unenäod ma sain! varem on ka seda olnud.
 
tibu 12. märts 2014, kl 10.08
Olen aastaringselt vitaalne,elurõõmus. Kaks korda aastas kevadel , märts-aprill ( kaks nädalat märtsist ja kaks nädalat aprillist) ja sügisel ( kaks nädalat oktoobrist ja kaks nädalat novembrist) on vitamiinide ja mineraalainete kuur, muidu söön palju puuvilja, st iga päev ja juurvilja kindlalt kolmel -neljal korral nädalas, lisaks kala, muna ja liha. Ei tarbi alkoholi ega ei suitseta, töötan hoogsalt ja proovin viia töö ja puhkeaja, st normaalselt magada võimalikult tasakaalu.Muidugi seda kõike annab ju spordiga tegelemine 2-3 korda nädalas ja igapäevane kodune võimlemine, et püsida normaalses kehakaalus, see on väga oluline.
Kuid elukogemusest lähtuvalt olen märganud, et kõige rohkem virisevad igasuguste väsimuste ja tujude üle ,kas siis üleväsinud inimesed ( mitmel kohal töötajad), kellel pole peale stressi, et raha ikkagi vähe, puhke ja tööaeg täiesti segamini. Ja need, kes on lihtsalt lodevad ja laisad, et isegi enda suhtes ei viitsi midagi ette võtta, kasvõi niipalju et kehakaalu allapoole viia, vat neil on paha olla, kõik on neile halb ja pidev väsimus peal. Ometi on nii ilusad ilmad juba, et patt oleks toas lösakil sitsida, minge välja saate d vitamiini ometi.See teeb tuju heaks ja värske õhk kosutab.
 
60+ naine 12. märts 2014, kl 12.12
Viriseda võib alati, isegi siis, kui pole põhjust.
Mulle ei meeldi viriseda, siis teengi oma elu ise, nii ilusaks, kui vähegi võimalik.
Alustan päeva hommikvõimlemisega, kui jätan vahele, siis olen seljavaludes. Kohv hommikul, tervislik toit päeval. Samuti igasugu erinevad loodustooted või toidulisandid. Praegu võtan kalamaksaõli. Ja aegajalt kasutan, apteegist ostetud toidulisandeid. Just tunde järgi.
Päike on ka väga hea tujutõstja. Ja iga päev tund õues.
Ma arvan, et paksus, ei ole üldse selles vanuses näitaja. Ma tean väga saledaid ja koledaid, virisevad ja vinguvad, aga ise ei võta vaevaks midagi teha.
Just natuke korpulentsemad naised, on selles vanuses elujõulisemad. Liigne kõhnus kurnab hoopis.
Ka erinevatest taimeteedest on abi. Õhtul rahustavad, päeval ergutavad.
Ja varsti on aiatööde aeg, siis pole üldse aega oma meeleoludega tegeleda. Kogu aeg tegevuses.
 
nõutu 56 12. märts 2014, kl 12.19
Kas 50+ on penisonieelik??? 60+ ikka on pensionieelik.:)

Niiet ma ennast sellesse gruppi ei loe, isegi mõte ei ole pähe tulnud, sinna ju palju aega veel.
Mõtted on olulised, mõtted loovad reaalsust. Mina olen keskealine töötav inimene, autoliisingu ja laenuga, ikka tuleb sebida.
Ilma sebimata lihtsalt lebotada oleks minu jaoks ilmselt igav ka...siis lihtsalt otsi tegevust ja ilutse, nüüd on kohustused ja vastutus. Ei kujuta ette, et 20 aastat tagasi olid minuealised juba pensionärid...ausalt, minu enesetundele mõjuks see kehvasti kui ma oleksin pensionär.:)
Ja see ei ole nii mitte sellepärast, et ma toetan meie valitsuse sotsiaalpoliitikat - eiei, see on lihtsalt isiklik kiiks.:)

Arvan, et pensionäri ja töötava inimese elul on suured erinevused. Aga olgu ta pensionär või töötaja - iga päev üliteokas ei peagi olema.:) Ei pea keegi olema, sest elu on rütmiline ja suurele aktiivsusele järgneb puhkus. Võib olla on see minu vabandus isiklikule laiskuseteooriale.:) Ja erinevalt eelkirjutanust, kes endale reeglid seab ja neid ei riku, ma siiski mõnikord sean reeglid endale ja rikun neid ka.:)Sest igasugu asju tuleb elus ette...:)

Mina vitamiinikuure ei tee ja toidulisandeid ei võta, mõnikord c-vitamiini ainult kui gripitunne tuleb peale. Tavaliselt grippi ei jää. Söön aasta läbi enamvähem tervislikult, st IGA PÄEV juurvilja 500-700 grammi ja puuvilja vähemaalt 300 grammi. Piimatooteid tarbin haruharva, põhiliselt saan piima ainult cappuccinoga:), juustu ka ei söö.
Söön kana, kala, loomaliha vähem, päris iga päev lihakala ei söögi. Nisu tarvitan minimaalselt - paar korda kuus ehk pool pannkoogijahust on nisu ja külas kooki ka ikka võtan, tsirkust ei tee. Leiba söön ka 1-2 viilu nädalas kui sedagi. Tatar, riis, kartul - st soe toit, hommikuks kaerahelbepuder veega või mõni muu puder. Smuutisid joon.
Niiet toitumine on siis sinna aluselise toitumise poole ja hiinameditsiini tarkusi arvestav, mul lihtsalt niisugune toitumise huvi.
Hommikul veidi võimlen, kaks kordda nädalas käin pilateses. Koeraga jalutan ma ka, negatiivsete emotsioonide korral kui jälle mõni jama kukil lähen autoga sõitma - horisont avardub, mul aitab autoroolis istumine hästi mõtteid korrastada.

Ilusat kevadpäeva eelikutele ja mitteeelikutele!:)
 
u 12. märts 2014, kl 15.00
aga mina olen nii rumal(?), et mul ei ole laene ega liisunguid.
 
Jah 12. märts 2014, kl 16.14
Inimesed on erinevad ja mõne aastaga võib palju muutuda, 56 selt jõudsin ja jaksasin palju rohkem, kui nüüd, kui pensionini veel 1 aasta.
Me ei ole veel virisejad, kui mõnikord end väsinuna tunneme ja vahel võib hea sõna anda rohkem energiat, kui purgitäis vitamiine.
Muide, asjatundjad teavad, et pole mõistlik kasutada kompleksvitamiine.Normaalse toitumise juures vajame vaid mineraalainetest juurde magneesiumi, seleeni ja tsinki vitamiinidest Q10, B12(loomne), B1 ja talveperioodil D3. C vitamiini peaksin võtma kõik suitsetajad.Päikeselist kevadeootust ja jõuduandvat naeratust kõigile!
 
u 12. märts 2014, kl 17.28
sorry, mul ei ole liisinguid.
 
vanem eit 12. märts 2014, kl 19.05
iga poole aasta(kevadel ja sügisel)tagant teen omale 10 süsti milgammat, just sain tehtud kevadised ja on jälle hea uni ning rohkem energiat.
toitumine on vist tervislik, ma ise arvan vähemalt nii. rohkelt puu ja juurvilja, juust, kala, kohupiim jne.
aga olen ka õppinud kuulama oma keha, ma ei rabista ühel päeval liiga palju, et siis järgmisel päeval midagi teha ei jaksa. isegi ei korista kogu elamist korraga. ikka jaotan tööd nii, et ühel päeval koristan köögi ja teisel päeval vannitoa. puhkan päris palju st. vaatan mõne hea filmi või loen mõnda raamatut.
looduses ringi kõndida meeldib mulle ka, sõbrannadega pubis käia, shoppamas - see on selline aktiivne puhkus.
mul ei ole tegelikult kunagi kusagile kiiret. ma isegi aru ei saa, miks peab selles vanuses kusagile veel kiirustama. kui ikka midagi parajasti teha ei taha, siis tegelengi mitte millegagi, lebotangi niisama.
 
kas teate 13. märts 2014, kl 00.09
Jooge päevas sõbraga 3pudelit viina näete ,tuju tõuseb.
 
Siim 13. märts 2014, kl 00.21
Sõber on karsklane ja mulle 3 pudelit palju. Aga aitäh puberteediealise mõistusele vastava soovituse eest. Sellise eluviisi juures säilib ka 50+ olles teismelise ajumaht.
 
vana naine 13. märts 2014, kl 09.36
minule annavad energiat jalutuskäigud looduses, eriti mere-ääres. ilma nendeta kohe ei saa, tunnen, et midagi on puudu. 4-5 korda nädalas pean ikka käima, vähemalt tunnike korraga. mõni nädalapäev jääb vahele ka. teiseks energiaallikaks on laselapsed. laste hoidmine pikemalt muidugi väsitab, aga parasjagu on väga hea :).

lisan veel juurde, et ma ei ole kunagi tarvitanud vitamiine ega toidulisandeid. viimastel aastatel olen hakanud tunduvalt rohkem puuvilju ja juurvilju sööma, eks see parandab ka enesetunnet.
 
ise 13. märts 2014, kl 13.52
Gerimax ja muud zen-zen'i sisaldavad tooted .
 
Heidi 71 13. märts 2014, kl 20.09
Minul on maja voolu all vist...nii suured on elektri arved, et kaksan juba külmikut välja. Pesu ei pese enam ammu masinaga ja poileri panen taha, kui pead pesema hakkan. Kuulan raadiot õhtuti ja telekas on nurka ära tõstetud.
Aga arve tuleb ikka iga kuu nii suur nii suur.
 
skiso 13. märts 2014, kl 20.22
longlaihvturatsellist

ei mingeid tärpentiinisid ega eleringi arveid

******************************************************
to she at who it with: Heidi 71 kes kirjutas meile:

>Kuulan raadiot õhtuti ja telekas on
>nurka ära tõstetud.

kas raadiu ei mängi muidu või ei mahu tuppa?
 
mees: tunnen huvi! 13. märts 2014, kl 23.10
pensionieelik Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> No kallid eakaaslased rääkige nüüd välja,kust ene
> rgiat saate ja kui toimekad olete?Mul küll kui ük
> s päev olen tegus olnud vaevata,siis teine pave ei
> tahaks midagi teha !?

JA keegi peaks ikka natukenegi--õrnema koha juures
kõdigi tegema !!! --Ega ELADA SAAME ÜHE KORRA--- elule ei saa
veel päris käega lüüa -- pead VAEVA NÄGEMA-- koos ikka olema et Hullud mõtted eemale ajada?
 
uuuuu 13. märts 2014, kl 23.28
teemaalgataja! kohalik polovoi gigant tunneb su vastu huvi. ära võimalust maha maga.
 
mina 14. märts 2014, kl 07.36
energiat saan oma suurte laste ja pisikese lapselapsega suhtlemisest. teeme tütrega pikki jalutuskäike mere ääres, kui pisike idu magab. siis saame kõik maailmaasjad ka läbi arutada. me ei ela koos, aga väga lähestikku.
mehega on meil kindlakskujunenud rituaalid. nädalalõpus sõidame maale ja oleme päev otsa õues. mina rajan oma lõputut aeda ja mees ehitab sauna. õhtul istume hea veiniga kamina ees ja naudime teineteise seltsi.
mu töö on mu kutsumus. et ennast mitte väga ära kurnata, käin seal neljal päeval nädalas neli tundi. kui tunnen, et sellest, mis ma teen, on kasu ja see toimib, tunnen ennast suurepäraselt.
peale aianduse on mu hobideks veel pildistamine ja reisimine. need on kenasti ühendatavad. pärast pilte vaadates, meenub kõik hea ja tore veelgi eredamalt, kui algselt oligi.
 
uuuu´le 14. märts 2014, kl 15.55
No davai,tule siis kapist välja,ma vaatan Su üle!
 
värdjale 14. märts 2014, kl 18.27
pane oma haisva vi.tu pilt ja mun.ni täis suu pilt ka siia üles juba.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!