Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
jane
 
Lõputöö 09. märts 2015, kl 13.41
Tere!

Ma teen lõputööd mis lühidalt öeldes on vanemaealiste valmisolek vananemiseks (sotsiaalne, materiaalne ja psühholoogiline valmisolek).
Teen küsitluse mis puudutab eelkõige valmisolekut vananemiseks.
Kas oskate soovitada, mida võiks küsida?
(Endal ka küsimusi mõeldud aga loodan, et siit saab veel häid ideid juurde).
 
M60+ 09. märts 2015, kl 13.47
Õnneks see küsimus mind ei puuduta. Olen alles 60+ a noor ja ajan tüdrukuid taga.....
 
jane 09. märts 2015, kl 13.50
Vabandust, unustasin kirjutada vanusegrupi. See on 50-65.
 
nojah.... 09. märts 2015, kl 14.17
Kui puudutad sotsiaalset, materiaalset kui ka psühholoogilist valmisolekut, siis kindlasti sotsiaalselt paljutähenduslik on lähedaste olemasolu, millised on elamistingimused (mitmes korrus, millega köetakse jne)
Materiaalne pool on selles osas küllalt kesine paljudel nõukogude korra ajal töötanutel. Pension harva ületab 300 EURot.
Psühholoogiliselt on tegelikult inimesed halvasti ette valmistunud ja keegi ei mõtle vananemisele.

Siit leiad mõtteid kui edasi arendada neid kolme lauset.
Edu!
 
ntx 09. märts 2015, kl 14.44
valmisolek töötada v töötamist jätkata, valmisolek ümber õppida, valmisolek elukohta vahetada, valmisolek asuda hooldusasutusse, kogutud säästud, terviseprobleemid, tervislikud eluviisid, suhe järglastega, sõprade ja hobide olemasolu
 
varsti 50 09. märts 2015, kl 14.49
Valmisolek peeglisse vaadata!
Abikaasa kaotus, laste kodust lahkumine, eluisu kadumine...
 
abiks 09. märts 2015, kl 18.49
alustades elamistoimingutest,
turvalise keskkonna säilitamine, suhtlemine, hingamine, söömine, joomine, eritamine, isiklik puhtus ja riietumine, kehatempoeratuuri kontroll, füüsiline aktiivsus, töötamine ja mängimine, seksuaalsus ja selle väljendus, magamine.
Kõik need elamistoimingud mängivad rolli igas eas inimeste juures. Ka 50-65 on inimesed erinevad. Kes on terve elu lootnud teiste peale, kes oma elu ise elanud ilma teiste toeta, see saab ka vananedes paremini hakkama.
Meie kultuuris ei valmistata inimest ette vananemiseks ja seega tundub nii 20 kui ka 60 aastastele endiselt, et elatakse igavesti ja noorena. Kui tekkivad probleemid, ei olda selleks valmis, sest neid on terve elu eiratud. Nii tunnistab siin ka 60+ inimene, et elu alles ees, sest keegi ei ole valmis vanaks saama ja ammugi mitte vananema.
Küsida võid kõike, vastused tulevad ka seinast seina. On neid kes on vitaalsed kõrge eani ka üle 80 ja neid, kes 30 aastaselt on vanamutt/ätt saamatu ja õnnetu, eluga mitte toimetulev.
Vananemisega tuleb leppida, seda tuleb varakult õppida, mitte siis kui vanadus, hädad ja haigused käes.
 
seda ka 13. märts 2015, kl 08.28
küsimused võiks olla korduvad ja erinevate nurkade alt, sest sellises vanuses inimesed on paljud õppinud nii valetama ja manipuleerima, et sa tõde ei leiagi ;)
 
n55 13. märts 2015, kl 09.02
siin ei ole midagi võimalik valetada, sest me ikka kõik vananeme ja see on paratamatus. siin foorumis veel sipleme ja tõmbleme ehk siis viidame vaba aega.aga elame üks kord ja kunagi on hea meenutada kuidas sai elatud kui ollakse veel mõistuse juures.
 
ninatargake 13. märts 2015, kl 09.35
Eks need küsimused peavad sul olema sellised, mille alusel ehitad ise üles oma lõputöö. Ei saa sa ju teiste poolt esitatud küsimuste alusel üles ehitada oma lõputööd.
 
n55 13. märts 2015, kl 09.43
huvitav-huvitav?? Mis koolis sa õpid???
 
tibu 13. märts 2015, kl 12.20
Eelkõige tervis. See on esimene asi ja mehed naised arvesta eraldi, sest naised 50-65 on palju tervemad kui mehed, palju sotsiaalsemad kui mehed. Uuri ka teisi materjale, internetis on palju kirjutataud sellel teemal.Selle foorumi järgi siin ära mitte midagi pea tõeseks, siin käivad palju nooremad ka lollakat juttu ajamas ja need kes vanemad ei räägi ju oma tegelikust elust, paljud istuvad ratastoolis, on lausa voodihaiged eluks ajaks või on oma tervisega väga viletsad, neile on see koht niisama enda argipäeva veetmiseks, hoiduvad rääkimast oma probleemidest, ei taha tervsie teemadel rääkida, ekss ee ole ka mõistetav. Nii,e t tee oma töö ikka ise.
 
palju laiem 13. märts 2015, kl 14.41
Kuidas saab valmistuda vananemiseks, kui kogu ühiskond ülistab vaid noorust? Seesama ümberringi lehviv SUHTUMINE, et vanana pole sa enam midagi väärt ja peaksid noortel ning edukatel jalust ära kobima mõjub psüühhikale kõige raskemini. Tööle saada 50+ ära loodagi. Poed on täis tibidele mõeldud hilpe. Haigekassa ütleb otse näkku, et oled ravimiseks liiga vana. jne jne jne
Ei kehti enam ammu käsulaud - "Hallpead austa, kulupead kummarda!"
Seega peamine ettevalmistus - tuleb kasvatada paks nahk, panna kõrvad lukku ja unustada lugemisoskus. Siis jääb vaim tapmata.
Sest murtud vaimuga pole kuigivõrd kasu ei vingest tervisest ega kullahunnikutest.
Ainsaks päästjaks ühiskonna negatiivse suhtumise eest saab olla vanaemaealisest inimesest HOOLIV suhtlusvõrgustik - huvikaaslased, sõbrad-tuttavad eluteelt, aga eelkõige õigesti kasvatatud lapsed ja lapselapsed.
 
skiso 15. märts 2015, kl 14.08
Tupli jane Lõputöö joonistas meile 09. märts 2015, kl 13.41
--------------------------------------------------------------

Tere!

Ma teen lõputööd mis lühidalt öeldes on vanemaealiste valmisolek vananemiseks (sotsiaalne, materiaalne ja psühholoogiline valmisolek).
Teen küsitluse mis puudutab eelkõige valmisolekut vananemiseks.
Kas oskate soovitada, mida võiks küsida?
(Endal ka küsimusi mõeldud aga loodan, et siit saab veel häid ideid juurde).
---------------------------------------------------------------


kuigi minu arust vanemaealised ongi juba ära vananenud, sest muidu nemad ei oleks juba vanemaealised eksole ja küsida saaks, et kudamoodi teie olite valmis selleks äravananemiseks (ja küsima peaks praega nende teiste löputööde kirjajate käest eksole hoopis), siis oskame soovitada häid ideid sellele vaatamata, et mida küsida.

1. kas sina vanainimene oled sotsiaalselt nüüd seal kus sina arvasid ennast vanast peast olevat?
2. kas sina vanainimene oled materiaalselt nüüd seal kus sina arvasid ennast vanast peast olevat?
3. kas sina vanainimene oled psühholoogiliselt ja psühhiaatriliselt nüüd seal kus sina arvasid ennast vanast peast olevat?

minu arust vägagi buenod küsimised.

igal (1;2;3) küsimisel vastuste lisavariandid kah juurde:

A) Kui oled, siis misasja sa selleks tegid?
vastusevariandid
* öppisin ennast ogaraks ja kirjutasin 60 lõputööd.
* siis kui öppimise kõrvalt aega sain läksin võimetekohasele tööle, kuigi sellist töökohta poleolemas, mis minu kõikidele võimetele vastaks.
* peale tööd läksin linnu juhtima ja riiki koguma, mind ei suudetud seoses võimetega sealt kangutada kolm kooseisu ja sain omale belissimo eripensiooni, millega saab omale osta vajalikus koguses sotsiaalsust, materiaale, tervist ja vajadusel ravi ükskõik missuguses maailmapunktis.
* sünnitasin (naised) OR tegin (mehad) palju lapsi ja sain köva vanemahüvitise, mille eest sai kövasti juurde õppida ja lapsehoidjad värvata.


B) Kui ei ole, siis miks?
vastusevariandid
* ei viitsinud öppida ja löputöösid kirjutada
* töötasin miinimumpalgaga vöi alla selle ja ei saanud teha omale igasuguseid sambaid kah, mammona kogumisest rääkimata.
* rikkusin raske tervistkahjustava tööga täielikult oma tervise ja pidin jääma eelpensioonile.
* sünnitasin (naised) or tegin (mehad) palju lapsi ja nende körvalt ei jäänud aega mammonat korjata (naised) OR pean maksma palju alimente (mehad).

oli hiameel jälle abiks olla.
rästu 16. märts 2015, kl 14.01
ikka B, tahaks kohe...kangesti kohe olla A.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati rästu 16.03.2015 14.05.
 
von Freen 16. märts 2015, kl 17.55
nuja edasi siis??

bee küll, aga missa elegantselt edasi vastustest valid?
öppimise, töötamise, tervise või sünnitused??
rästu 16. märts 2015, kl 18.41
elegantselt valiks ma aast...
* peale tööd läksin linnu juhtima ja riiki koguma, mind ei suudetud seoses võimetega sealt kangutada kolm kooseisu ja sain omale belissimo eripensiooni, millega saab omale osta vajalikus koguses sotsiaalsust, materiaale, tervist ja vajadusel ravi ükskõik missuguses maailmapunktis
--------
...:DDD
 
von Freen 16. märts 2015, kl 20.18
mis kuldambaid sa sis veel minu vaese inimese käest taga ajad arumaeisaa.
belissimo eripensioonist saab omale kuldse lõualuu ja kolba koos ammastega.

***

maiviitsi praega sinna teise amba teemasse tagasi minna ja panen lataki siia selle posti sulle oopis.

ma kullast jummala lage praega.
kusagil sahverinurgas oli kunagi mul üks вино "кулдренетт" 14%
rohkem pole kulda meie majas nähtud.

http://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_1_1389065.jpg
 
Vahur 18. märts 2015, kl 16.59
Kas te olete siin purjus kõik ?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!