Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Tahaks veel armuda.
 
mutt 21. mai 2015, kl 21.38
Kirg on füüsiline emotsioon ja reaktsioon kellegi füüsilisele välimusele. See tähendab, et tunned seksuaalset külgetõmmet partneri vastu, kellega soovid ainult seksida. Kirg on enamasti lühiajaline ja seotud kohese naudinguga. Kirelõõmas ollakse vahekorras hetke ajel ja see pakub vaid füüsilist naudingut.

Armumine on intensiivne tunne. See saab alguse seksuaalsest külgetõmbest, kui sulle meeldib partneri välimus. Enamasti saab see alguse väga varakult ja muutub kinnisideeks. Armudes näed partnerit läbi roosade prillide ja sul on oma ettekujutus sellest, kes ta on. Armudes idealiseeritakse partnerit ja ei tunnistata endale täit tõtt selle kohta, kellega päriselt tegu on. Need tunded võivad panna käituma mõistusevastaselt, sest tuginetakse tunnetele, mida peetakse armatsuseks, ja ei anta endale aru, mis on päris.

Kire ja armumise intensiivsus võib panna mõtlema, et see ongi päris armastus. Kui partner jääb külmaks, järgnevad südamevalu ja pettumus. Selle tulemusena võib jääda arusaamine, et armastus on raske, valus ja ebakindel. Reaalsus? Armastus ei ole selline. Kui suur tunne kellegi vastu teeb sulle haiget, on raske ja ebakindel, siis sa ei armasta teda.

Kirg ja armumine on tavaliselt üürikesed tunded, mis armastuseni ei vii. Armastus tähendab, et sul on partneri vastu intensiivsed tunded, kuid sa tunned tema vastu külgetõmmet nii füüsiliselt kui vaimselt.

Armastus on tunne. Enamasti kogevad inimesed armastust läbi tunnete. Kui tegu on tõepoolest armastusega, tunned end hästi nii temaga koos olles kui temast eemal olles. Kuna sa oled kõigest inimene, võib juhtuda, et mõnikord ei tunne sa end kõige paremini ja sa ei tunne end ka tema suhtes kõige paremini. See ei tähenda, et armastus oleks katki. Teinekord tuleb ette tõuse ja mõõnu, see tähendab, et tegu on muutuste ja arenguga.
 
järg muti copi pastele 21. mai 2015, kl 21.44
Armastus nõuab tööd. Suuremalt jaolt kipume me arvama, et armastus tuleb teiselt ja ei saa aru, et tegulikult saab see alguse seestpoolt. Armastus tähendab, et kõigepealt pead armastama iseennast, et sa ei tunneks end puudulikuna ja ei arvaks, et keegi teine peab sind täiendama. Armastuse kvaliteet sõltub otseselt sellest, kui palju sa iseennast hindad ja enda eest hoolitsed. Mida rohkem endast lugu pead, seda suurema tõenäosusega tõmbad enda poole kaaslase, kes peab sust sama palju lugu.

Armastus on olemise viis. Armastust kogetakse hetkes. Kui tajud käesolevat hetke, kaovad kõik negatiivsed tunded ja mõtted, tehes ruumi tänulikkusele, lahkusele ja armastavale energiale. Olles hetkes koos oma partneriga, näed teda värske pilguga ja armastus kestab. Olles teadlikult kohal, saad oma tundeid vabamalt väljendada ja teievahelist sidet tugevdada.

Armastus on valik. Armastust on lihtne valida, kui kõik läheb hästi. Eneseületust ja arengut näitab see, kui valid armastuse siis, kui kerkivad esile hirm ja ebakindlus. Armastus tähendab ka, et sa valid «meie» «minu» asemel. Nõnda teed valikuid, mille juures arvestad nii enda kui partneri heaolu, valides kuldse kesktee. Seda muidugi välja arvatud juhul, kui tegu on vägivaldse suhtega.

Armastus rajaneb tugeval alusel. Selleks, et armastusel oleks kindel põhi, tuleb seda arendada siiralt endaks jäädes. Võta aega, et teisest aru saada, teda hinnata ja tema eripärasid mõista, et saaksid tema kõrvale jääda ka rasketel aegadel. Sellisel juhul saab arusaamatusi lahendada väärikalt ja aupaklikult, lastes partneril jääda iseendaks.
 
Appi! 21. mai 2015, kl 21.46
Kas see on mingi supikana ööloeng vä?
 
joonert 21. mai 2015, kl 21.49
see on monoloog unematile.
rästu 21. mai 2015, kl 22.20
 
hm 21. mai 2015, kl 22.21
Kui sa tead, et kirg möödub (ja see on tõsi) siis miks sa armuda tahad?
Mina küll hoian end sellest tundest eemale ning kogemused on õpetanud ka oskuse reaalselt armumise vastu võidelda (oh oleks ma seda noorena osanud).
 
Ainu 21. mai 2015, kl 22.31
Keegi ei keela armuda...
 
mutt50 22. mai 2015, kl 01.08
Autorile:
Oh jäta nüüd, sa saad ju aru küll, et sellises vanuses enam ei armuta. Lihtsalt enam ei tööta see "funktsioon". Mina armusin viimati 26 aastat tagasi, 26 aastat olen oma mehega koos olnud. Ei kujuta ettegi, et mingigi armumise-laadne tunnegi võiks veel kunagi mind tabada. Välistatud.
 
ehh 22. mai 2015, kl 04.05
Parem ole selle sooviga ettevaatlik.
moosimadu 22. mai 2015, kl 10.29
Mismõttes "selles vanuses ei armuta"?
Armumine küll vanust ei küsi, teine jutt on ehk kirega kaasajooksmisega - seda vast küpsem inimene nii hogsalt tegema ei hakka, kõik need titaanist puusaliigesed ja roostes kõnniraami rattad....
 
v. 22. mai 2015, kl 10.38
Ega armumine ei küsi jah vanusest...tuleb su peale ja teeb naeruväärseks vanainimese...olen näinud 80-aastast, kes armus 45-sesse....vahtis teda tobeda näoga, mokk töllakil...oli äärmiselt veider vaatepilt...ja need totrad komplimendid...issver-sussver...hoiku taevas ennast sellise jama eest.
 
kahh 22. mai 2015, kl 20.27
Muidugi armutakse. Praegu on hullusti armunud üks 53 aastane mees. Teeb samasuguseid tükke nagu noor mees, luurab autoga kõrvaltänavatel, kingib šokolaadi ning lubab oma naise maha jätta väiksegi lootuse andmise vastu.
 
Rozza 23. mai 2015, kl 08.54
Armunud olla on hea tunne, ei see sõltu vanusest.
 
Raivo Kohalik 23. mai 2015, kl 17.34
Suurepärased mõtted autorilt...jaa ajatudki veel ! Sama kehtib mii noorte kui keskmiste ja vanematagi suhtes ..kire tugevus on vaid erinev .

samas vaidlen vaid ühele mõttele vastu (dikteerin copy paste)

Armastus ei ole selline. Kui suur tunne kellegi vastu teeb sulle haiget, on raske ja ebakindel, siis sa ei armasta teda

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Suur tunne jaa haigetki tegev võib olla just ! Suure armastuse tunnuseks ....vastupidine oleks ükskõiksus juu ...mis iial ei teekski haiget ega oleks kaa raskegi .

Kõige siinse vastased on kas harjunud oma elu kaaslasega - mis loomulikult välistab igasugused "värsked" tunded (mis ammu juba ununenudki on loogiliselt ) - või on mõned kes kunagi polegi midagi tõsist tundnudki oma elus . Mõned kes suudavad omagi noorust meenutada (seda kaa oma kaasaga kohtumiselgi ) ...ei saa aga suurt osa siinsest eitada .Väga palju mõttesügavust oli siinses teema alguses just . Kui paljud siinsed - 50+ vanused - enam uut armastust oma elus ei soovigi näha - on kõige siinse eitamine kaa loogiiselt loomulikki ...sedagi ei saa neile pahaks pannagi . Aga edu jaa jaksu milegi ilusa nägemisel ja leidmisel veel kaa vanemaski eas ...autorile . (ilus oli lugeda ilusaid mõtteid )
 
teekond 23. mai 2015, kl 18.08
Naine»Suhted & seks

Mis on vahet armumisel, ihal ja armastusel?
19. mai 2014 15:52
 
teekonnale 23. mai 2015, kl 19.46
Need kolm võivad ka kõik korraga esineda.
 
sõna sekka 24. mai 2015, kl 13.01
Mees võib muidugi 50+ vanuses uue pere luua, meie lapse sündides oli ka minu mees 51. Aga ma ei kujuta ette, et 50+ naine tormab uude suhtesse. Kindlasti mõni selline kuskil leidub, aga üldiselt on see ikka suht haruldane. Meeste puhul pole see midagi imelikku, kui 50-aastaselt uue naise võtab ja uued lapsed saab.
 
Tore 24. mai 2015, kl 13.16
50-sed naised jah, võtku labidas kaenlasse ja sättigu kalmistu poole, mis seal enam ikka. Hoidku jumal armumast või elamast, taseksi kraabi aga muld peale endale ja katsu ussikeste jaoks liikumatult püsida.
mansion ghost 24. mai 2015, kl 13.24
´Tore´, siple ja vingerda rõõmsalt edasi, ussikesed võivad ju veel oodata. Kui Sa kellegile enam korda ei lähe, ei tähenda veel elu lõppu.
 
Tore 24. mai 2015, kl 13.46
mansion ghost, räägid oma kogemusest?
mansion ghost 24. mai 2015, kl 13.52
On´s kummitus kurtnud? Huvitatuid ikka jätkub aga küsimus on, milleks seda nüüd veel. ;)
 
ihiii 24. mai 2015, kl 15.08
kelleGIle, ihii, vana peer pole kuhugi kadunud, ikka passib siin...
rästu 24. mai 2015, kl 16.56
Tore, igas korralikus surnuaias ikka labidas kohapeal olemas...mul eeltöö tehtud...:DDD
 
misasja 24. mai 2015, kl 19.46
no ega ise küll labidaga minema ei hakka. küll sinna viiakse kui aeg käes, seni tuleb elada kui antakse. mõni tahaks juba elades surnud olla.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!