Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
kätetud naised?
 
Leebem Lontu 20. juuli 2015, kl 14.06
Ärge käpikuid ja sokke küll ära visake!2030.a ei olegi nii kaugel kui näib ja siis, väiksel jääajal, kuluvad nad kõik marjaks ära.
Aga veidi kauem ilmas elanu märkab, et inimesed on erinevad - kes on kätetu, kes keeletu ja mõni kannatab ajuäravoolu all.
See ei muutu üldjoontes ja ära elavad kõik.
 
u 20. juuli 2015, kl 14.54
ainsad kootud esemed, mis veel ära kuluda võivad, ongi sokid. aga näiteks kindaid peab ikka väga hoolega kandma, et neist lahti saada ja uusi muretsema hakata.
töökindad ostetakse turult või poest, vanu häid kodukootuid kannab oma sõnul ainult Ants:) iseasi on esemete kaotamisega, lastel ja teismelistel seda ikka juhtub. aga ei hakka suurt keegi neist mingite "memme käpikutega" käima, vaid ikka trendi järgi. imikutele ja väikelastele võib ehk veel midagi sokutada, nemad on vist tänuväärt sihtgrupp?
mina olen küll veel mõelnud sokke "vorpima" hakata, aga esialgu nõelun neid, mis emast jäänud. nostalgia värk. kindaid jm jätkub aga "isa eaks ja poja põlveks".
 
Klähviv Nässu 20. juuli 2015, kl 18.59
Tulevad süsimustad sõbrad, hea neile anda, muidu külmuvad ära ja jälle riik andku aru.
 
Rozza 20. juuli 2015, kl 22.07
Nagu igaühest ei saa autojuhti või ehitajat, ei saa igaühest ka õmblejat või kokka. Samas võib mõnel olla sellised oskused, mida autojuhtidel või õmblejatel ei ole. Ehk siis igas võib peituda mõni kullatera...
 
Heldene aeg 20. juuli 2015, kl 22.45
muidugist, kullateraga naised meitel ju, kõik kiidavad, et tänavatel ja tööajal on Eesti naised kauneimad! Kuidas need kreemid ja värvid ja puudrid ja pintslitega peale määritav värk nahale saadakse? Ikka töö tagajärjel! Ja karvaajamine ja küünte geelitamine ja juuksed värvitud ja kaunisse soengusse ja kenad riided selga ja hirmkõrgetel kontsadel käia, see kõik on ju aeg! Millal sa veel muud teed?

Medalid tuleks anda me naistele, ja söövad ju ka ainult lutserni idusid - avokaadoga, jäksagi heina hanguga tõsta, pealegi varsti piimatrahvid kaela tulemas.
 
HaukuvPeni 20. juuli 2015, kl 23.14
Heldene aeg Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> muidugist, , pealegi varsti piimatrah
> vid kaela tulemas.

Kui piimatrahvid tulevad rahvale kaela, siis pole muud teha kui naine võtta, et tilga piima kohvile peale saaks. Lehmapiima ei jõua tööinimene enam siis osta.

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
unine 20. juuli 2015, kl 23.36
jeesus, hammastega, see oli nüüd küll labakane huumour sul:( tõega, su tase on tavaliselt ikka paljupalju kõrgem:((
mine ära magama.
 
Lõriseja-51 21. juuli 2015, kl 00.12
Huvitav, kui palju neid kindaid siis elu jooksul vaja läheb? Mina ostan ühed kvaliteetsed nahkkindad ja käin nendega 10 aastat. Miks peab kappidesse koidele söömiseks sokke-kindaid-kampsuneid kuduma? Pealegi meie peres mitte keegi ei pane villaseid asju selga. Loomulikult ma EI oska ei kududa ega õmmelda, aga milleks seda vaja peakski olema? Lapsed ostavad ainult firmasiltidega riideid poest, ei pane nemad omale secondhänd riideid selga, rääkimata veel, kui need oleksid kellegi poolt ise õmmeldud.
Padjapüürid-voodipesud on ka igas mõõdus meie kaubandusvõrgus olemas, miks ma peaksin hakkama voodilinu õmblema?!
 
njahh 21. juuli 2015, kl 00.27
no need lapsekesed on ikka päris tolad, kes ainulaadse õmblustöö mingi nike või gucci vastu vahetab. Ja veel tolam on vanaema, kes sellega suurustab.

Kas presidendi vastuvõtule läheb mõni daam poekleidiga? Ikka tellitakse omale ja ainulaadne, mida teistel ei ole. Ses mõttes on õmblustöö ja isetehtu põlgamine ning masstoote eelistamine naeruväärne.

Muide, miks eestlased käisid ka kehval nõukaajal suht hästi ja läänelikult riides? Ikka seepärast, et igal vähegi ontlikumal naisterahval oli oma isiklik ihuõmbleja või oli tal endal seda soont antud, et silueti lõike järgi vajalik valmis õmmelda. Mõne riidetüki ikka kuskilt sai.

Tõsi aga, kui näputööks erilist andi pole, siis on mõistlikum vajalik oskajal teha lasta, kui et ise käkerdada. Parem siis juba tegelda sellega, mis hästi välja tuleb. Egas inimene seepärast veel käpard ole, kui ta sokikanda kududa ei oska/taha. Äkki on ta hoopiski suurepärane arst, õpetaja, kassapidaja.... kes iganes.
 
Dilaila 21. juuli 2015, kl 07.29
Õmblen, koon, heegeldan, kokkan, teen elamises sanremonti, kujundan aeda, kaasa arvatud kivimüüride ehitamine (ilma seguta), oskan ka puutööd. Lühidalt, käed ei vaju ühegi töö ees ripakile.
Autot küll ei remondi, selle jaoks on remonditöökojad.
Ja arvate, et abikaasa on seitsmendas taevas?
Ta võtab seda iseenesest mõistetavalt, et naine peabki!
 
n50+ 21. juuli 2015, kl 09.31
Ants, milliseid kindaid sul vaja oleks, labakuid,ka kolme värvimustriga ja paksud või kahe värviga, need tulevad õhemad ja kas sul on suured käed?!
 
u 21. juuli 2015, kl 09.42
Dilaila,
kui su mees on nn korralikust perekonnast, siis pole ime, et ta seda enesestmõistetavana võtab. sest tõesti, kui mõtlema hakata, millega meie emad kõik hakkama pidid saama. näiteks tuli koolist viimasel minutil ettepanek(?), et rahvatantsupeo eelproovidele Tallinna läheme kõik ühesugustes sitsikleitides. emadel kiired ajad tööl ja koduaias (loomapidamine ka veel), aga valmis need kleidid said. uneajast muidugi.
ja eks pirtsutamist oli ka veel, et ei istu hästi või teeb paksuks...
 
irww 21. juuli 2015, kl 17.52
Mingi pervo tahab kanda villaseid kootud sukki :D
 
haukuv peni on tõesti vana mees 21. juuli 2015, kl 18.41
no see haukuv peni ajab ju tõesti vanade meeste juttu. pakuks vanuseks talle 70 ja pluss.
kuhugi on vahepealt ta elust 50 aastat kadunud.
aga jutt on küll väga vanamoeline, sellest mehest saab vaid nuhtluse oma ellu. ei näe ühtegi kvaliteeti temas.
 
Jah 21. juuli 2015, kl 19.26
To irww:

Uskumatu sinu jaoks, aga kannan tõesti villaseid sukki, sokke, kindaid, mütsi, salle, kampsuneid, sviitreid, on ka villased diivani- tugitoolide vaibad.
Ei meeldi naks ja naks reite külge kinni jääv nahkiste. Ei ole allergiline villale ja peale ainulaadsuse on villane veel hea soe ning lestadekindel.
Lisaks: käsitööd ainult (ai, kui kare!) villasest ju ei koota-heegeldata, on kõikvõimalikke lõngu.
Meesterahval seljas omakootud vest ja hommikujakk, temal soe ja minul rõõm teha.

Kui vaja võin antenniotsikut joota (nüüd pole enam vaja), võin ukseluku ära parandada ja ükski kapiuks ei logise. Ei pelga tööd, kui meesterahvas sõidus.

Üldse ei suruks kellelegi vägisi peale, ise olen väärikalt uhke, et mu kodu on unikaalne, meeldivad ka riiulipitsid kappides, kus on pesu kenasti virnas ja toidukappides, kus on taldrikud kruusid.

Täitsa rahul olen, et see kõigile ei sobi, seda omanäolisem on mulle meie kodu.
 
Natuke naljakas 22. juuli 2015, kl 04.00
To Jah, usun, et oledki selline entusiastlik villase fänn, aga mis su reitel viga on, et nad ilma karupüksteta nahkistmete külge kinni jäävad? Kas möksid tõelise ökoinimesena ennast meega kokku või? Sel juhul saab sind nende nahkistmete küljest veel kerge vaevaga lahti, tunduvalt problemaatilisem meega immutatud villaseid esemeid keha küljest eemaldada. Sa elaksid nagu kusagil polaarjoone taga, vill ees ja vill taga, koiparv pea kohal.
 
Natuke naljakas 22. juuli 2015, kl 04.34
Veel oleks huvitav teada, miks keegi haukuva nime all siin mingit sokitsehhi arendab? Vaevalt, et haukuv kudujat otsib, kes talle villase heegeldatud vesti või pajalapid nikerdab. Kas 50+ pole mitte see iga, kus isiksus eeldatavalt väljakujunenud ja puudub vajadus kellegi teise nime alt ennast kuuldavaks/nähtavaks teha? Või kohtame siin varsti mõnd Donald Duck'i, Juri Gagarinit ja Arthur Schopenhauerit, kes siis vastavalt kas rahapada otsivad, kosmosesse lendavad või filosofeerivad?
 
Juri Gagarin 22. juuli 2015, kl 06.16
Kosmoses on krdima külm. Villane vest kuluks ära küll.
 
tereškova 22. juuli 2015, kl 07.11
juri, ära muretse, kudusin sulle skafandrit täies mõõdus katva villase kombeka. kuna kiivri mõõte täpselt ei mäleta, võib nähtavus veidi häiritud olla.
rästu 22. juuli 2015, kl 07.35
natuke naljakas,
50+ peaks olema küll see iga, kus isiksus on välja kujunenud ja peaks eeldama ka seda, et me lepime teiste valikutega.
minule meeldivad ka kootud esemed, koiparvi avastan ka aegajalt...aga see ei peaks küll teisi siinseid häirima...:DDD
 
Dilaila 22. juuli 2015, kl 08.31
Mõnel on ehk väga läbitungivad koid. Isegi läbi helendava ekraani. Loomulikult segab teiste vaatevälja ;P
 
kohutav naisterahvas 26. juuli 2015, kl 13.39
Tunnistan üles, et mulle ei meeldi süüa teha, kuid sellest pole lugu, sest elan üksi. Oskan küll, aga ei taha. Nii on paljude asjadega- vaid meeldetuletamise vaev, kuid kuna otsest sundust pole, siis ka ei tee.
 
teame teame 26. juuli 2015, kl 13.53
Teatud vanuses naisterahvastele ei meeldi süüa teha, koristada, meestega magada, hellitada, kududa, pesu pesta...ühesõnaga neile ei meeldi midagi teha.
 
see 26. juuli 2015, kl 14.58
teame teame on päris ekspert naiste teemadel, äkki pead meile ka mõne loengu? mina näiteks tahaks lõpuks elu loojangul teada, miks ma üldse kududa ei taha? ekspertide arvamus on teretulnud.
 
sekspert 26. juuli 2015, kl 15.07
Pärast minuga kohtumist tahad sa nii kududa kui heegeldada, tikkimisest rääkimata.
 
Jah 26. juuli 2015, kl 21.14
Mõtlen, et soovimatus käsitööks on tänapäeval kinni poodides müüdava kauba küllusega, kõike on!

Teine asi, mis pähe tuleb, on vajaduse puudus. Nooremaile ei meeldi ja vajaduseta tehtud käsitööl pole rõõmu. Hea on nii nokitseda, et see omale ja teisele tarvilik on, head meelt teeb.

Koikartjaile ütlen veelkord, et peale lambavilla on käsitööks mustmiljon muud materjali olemas ja koid on tõrjutavad.
 
villajänes 26. juuli 2015, kl 21.19
terve see 50+ on koisid täis, ei ma lähemale tulegi
 
šaakal 26. juuli 2015, kl 22.10
villajänku, kuna siia juba nina pistsid ja näpud ka, siis peab sind väheke vastu seina kloppima, et koid kindlalt su kasuka küljest laiali lendaksid
 
villajänes 26. juuli 2015, kl 22.40
šaakal, hulgu kuskil hommikuni, ma õhtuti liha ei söö!kui väga kondine isend oled, ohverdan su haukuvale penile!!!
 
šaakal 26. juuli 2015, kl 22.47
ei, nii kondine ma ka pole, ainult mitte roosipõõsasse!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!