Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
haridus
 
Heino 04. märts 2016, kl 15.33
Vahel on kuulda, et vene ajal oli maailma parim haridussüsteem. Mina õppisin kutsekoolis kus sai kutse- ja alghariduse.Kutseks oli auto-traktori remondilukksepp. Neli aastat õppisime autosid ja traktoreid remontima raamatute ja plakatite pealt. Praktika ajal masina-traktorijaamas tagusime lindipolte sisse ja välja ning tegime muid abitöid. Kooli lõpetades ei teadnud me remondist suurt midagi, kui siis ainult teoreetiliselt.Kooli töökojas oli põhilisks tööks vasarate ja näpitsate väljaviilimine. Mina küll ei pea seda õpet maailma parimaks.
 
süsteem 04. märts 2016, kl 16.09
ära aja segi süsteemi ja õppekava.
Maaks 04. märts 2016, kl 16.47
Kindel et alghariduse? Ise olen arvanud, et seal ikka keskharidust jagati.
Ja massinaid õpiti reaalselt parandama ikka kodus isa kõrval, aga mitte koolis.
 
teema meistrile 04. märts 2016, kl 16.50
Ära enam peale võta!
 
haridusele 04. märts 2016, kl 19.33
kusjuures on praegugi umbes sedamoodi need asjad. aga ise saad ka enamat. oleks ka nõukaajal saanud kui inimene ise poleks jobu. kooliõppe kõrvale tuleb ise aktiivne olla ja juurde õppida. ise ametist huvitatud olla.
 
HaukuvPeni 04. märts 2016, kl 22.03
haridusele Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kooliõppe kõrvale tul
> eb ise aktiivne olla ja juurde õppida. ise ametist
> huvitatud olla.

Ära demagoogitse. Oled sa näinud last kes tahab õppida? Ainuke asi mida tahetakse õppida on igasugu vigurid ja lollused. Täiskasvanutega on muidugi teine lugu. Enamus tahab mingi oskuse selgeks saada. Vähemalt üritab seda.

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
Hm 04. märts 2016, kl 22.19
Pole tegemist ju väga lapsega. Seljataga oli 8 klassi või 11 klassi, kui kutsekasse mindi. Kes valis endale sobiva eriala, see ka soovis õppida.
 
HaukuvPeni 04. märts 2016, kl 22.58
Hm Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Pole tegemist ju väga lapsega. Seljataga oli 8 kla
> ssi


15 aastane või suts vanem. Täielik laps ikka veel. Ei taha tööd teha ega õppida. Elu lihtsalt pole näidanud sellisele veel neid julmemaid külgi. Vanemad hoolitsevad ja katus on peakohal. Elu kui lill. Töö ja õppimise soovi paneb paika vajadus, mitte vanus tegelikult. Mõni ei pea elu sees miskit õppima või tööd tegema. Algul isa-ema rahakoti otsas, siis vanemate investeeringust tuleneva tulu otsas. Ei pea mõtlema. Ei pea liigutama. Ainult räägi kõigile kui osav ja tark sa oled.

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
tiibadega kurat 05. märts 2016, kl 07.36
Ära hinda kõiki ühe mõõdupuuga, on väga tragisid 15 aastaseid, mõni isegi kapten selles vanuses :)
Tõsiselt, aga...paljud teevad selles vanuses ise süüa, proovivad teenida taskuraha, tulevad igati toime elulis-olmeliste asjadega.
Kuid inimesed on erinevad. Arvan, et kõik algab ikkagi lastetoast. Ema-isa arusaamadest, kasvatusmeetoditest ja mõtlemisviisist. Või palju neil jääb aega laste jaoks...lihtsam on visata papirull kapinurgale ja ise enda heaoluga tegeleda ning siis aastaid hiljem imestada, et miks laps õppida või tööle ei taha minna ega enda järgi koristada ei oska.
Peeglike, peeglike seina peal...
 
Heino 05. märts 2016, kl 10.37
Ega tollel ajal mul mõistust ka palju ei olnud. Targemad läksid ikka linna Keskkooli ja siis ülikooli aga mina tahtsin saada ikka traktoristiks. Külamehed tegid ikka kõvasti haltuurat ja raha oli kogu aeg. Täna päeval ei ole külas enam haltuura otsi.
 
Heino 05. märts 2016, kl 16.46
Jah eks ta nii oli, meie külast lõpetas ülikooli ainult üks poiss. Kusagilt lugesin, et Hispaanias on kõrgharidusega inimeste üleküllus, nagu arhitektid. Tean paljusid EPA lõpetanuid kes ei leia erialast tööd.
 
komu 06. märts 2016, kl 09.24
eks see nõukogude võim armastas ennast taevani kiita, üks partei puges nahast välja.... ah ma ei viitsi
 
Heinole 06. märts 2016, kl 10.55
Eeldades, et oled üle 50, siis jõudsid ju küll traktoristina töötada ja pappi kokku ajada.
 
Heino 06. märts 2016, kl 11.30
Olen 50+ ja pappi ajasin kokku natuke ikka. Selg on vähe vilets aga veel on alles T-150 juppe. Ei ole enam kellelgi müüa ja eks kolhoosi ajal sai ka naftat kõrvale pandud ja noortele talunikele pudeli eest müüdud.
 
Heinole 06. märts 2016, kl 13.29
No näed! Oled ju elus kenasti hakkama saanud, vaatamata sellele, et sa oma haridusega rahul ei ole.
 
Sonda mees. 06. märts 2016, kl 17.52
Heino, ära nukrutse, maailmas on veel palju ameteid, mida pidada on mõtet. Peaasi, et tahtmist ja viitsimist oleks, küll sa hakkama saad. Õpi näiteks elektrikuks, neist meistrimeestest on alailma puudus ja töö ei ole ka eriti raske. Palka saad ka küsida 20.- € tund + käibemaks, maksud ja kulud maha ning kätte jääb korralik kopikas. P=UxI
 
Heino 06. märts 2016, kl 19.31
Mul on praegus amet kus ma ise ei pea suurt tööd tegema,alluvaid on palju kes põhilise töö ära teevad.
 
Sonda mees 06. märts 2016, kl 19.55
Aga Heino, siis ju kõik laabub! Ära rohkem oma harimatusest räägi, ja matusekõnes jäetakse delikaatselt see periood su elust mainimata ning ongi kõik korras. Kamanda aga alluvaid ja ole mõnus.
 
Juta 07. märts 2016, kl 11.12
Hr. Heino! Huvitav mis amet see küll on kus tööd ei pea tegema? Pakun: brigadir, töödejuhataja, lihaveiste kasvataja, kanafarmi omanik, mesinik?
 
Heino 07. märts 2016, kl 11.51
Siin on ka nn.liba Heino.Mina olen ikka pool invaliidi ehk endine traktorist. Keegi soovitab siin elektriku ametit aga olen paar korda saanud ikka 220V läbi keha aga ju see purjus pea päästis ikka elu.Rohkem ei kipu juhtmeid ühendama.Elu kui lill, poest saab juba hommikul 0,5ltr. kätte ja naisi enam taga ei aja.
 
Tangid 07. märts 2016, kl 15.28
Kõige hullem on lokkav eesti keele rikkumine !
Kah hariduse puudujääk ma ütlen!

Sellel lehel siin on 27 kirjaviga! Kuhu edasi?

Aga T-150 juppe ma võtaks kilohinnaga.
Need peaks meie tangidele sobima küll.

Aitähh tähelepanu eest.

___________________
võidlen õigekirja eest !
 
Heino 07. märts 2016, kl 15.54
Mina olen saanud ikka kutsekas käia. Olen laia profiiliga traktorist. Omal ajal sai ka K-700 maid küntud ja kombainidega vilja lõigatud. Vilja virutada ei saanud, sest seda tegid juba majandi agronoomid kõrgemal tasemel aga nafta müük oli siis kõva.
 
Sonda mees. 07. märts 2016, kl 18.18
Kuule Heino- kellele sa seda naftat müüsid, kolhoosis oli naftat küll ja autod sõitsid ju bensiiniga? Ja kuidas sa vilja virutada ei saanud, kui õhtul kombainiga põllult ära sõitsid, siis punkripõhja ikka üht- teist jäi. Ja külatädid ostsid selle kõik oma kanadele. Meie kandis oli ikka niimoodi.
 
Heino 07. märts 2016, kl 19.48
Kolhoosi lõpus oli juba Fie-d talunikud ja nemad ostsid. Punkri põhja jäi aga siis maksti ka tsentneri eest palka ja ei olnud isu varastada.
 
Eks 07. märts 2016, kl 20.42
võrdleme, nii umbes-täpselt. Sovjetiajal oli matemaatika eksam kõigile kohustuslik. Kes ei jaganud, see spikerdas, piinles ja kuidagimoodi sai tehtud.

Tänases Eestis saab ka ilma matemaatikata keskkool lõpetatud. Matemaatika pole pop, ta on igav ja mõttetult raske.

Ometigi on meil tugevaid IT spetsialiste, meil on 'Rakett 69' saates tublid loodusteaduste armastajad õpilased - paar näidet.

Mõtlengi nii, et alati on olnud noori, kes tahavad õppida ja on olnud neid, kes ei tea, mida tahta ja neid, kes ei viitsigi tahta midagi.
 
ohooo 08. märts 2016, kl 08.58
Ja on olemas neid, kes lihtsalt on humanitaarid rohkem kui reaalainete tajujad.ja siin pole tegemist laiskusega.
 
Heino 08. märts 2016, kl 09.27
Tervitan naistepäeva puhul naisi, eriti veel naisi50+ vanuseid. Tervituseks see jääbki, sest rohkem ma lubada ei saa ja ega eriti ei taha ka enam hullata.
 
naine Tallinnast 08. märts 2016, kl 09.51
Tänud, ole ise kah terve!
 
n55 08. märts 2016, kl 10.29
Tänan, Heino. Veel kord tänud ja tugevat tervist.
 
Tere, 08. märts 2016, kl 11.14
Head naistepäeva!

Täienduseks, ohooole, humanitaarid ja reaalid on erinevad küll, kuid realistidele peab siiski õpetama (ja nõudma teadmisi) ka humanitaaraineid, ei saa ju jätta neid ilma kunstist, keelest, kirjandusest, jm.

Samamoodi humanitaaridega, pole vaja sundida neid süvendatult õppima relatiivsusteooriat või geenitehnoloogiat, kuid elementaarsetest loodusteadustest peaks neil siiski aimu olema.

Järelikult on õigem ka haridussuundades teha sujuvad üleminekud, pidades silmas iga õpilase individuaalsust.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!