Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
piim
 
lüpsja 07. september 2016, kl 12.03
Piimatootjad kavatsevad Toompeale madalate piimahindade pärast protestima minna, aga mida saab valitsus teha kui piima toodetakse kaks korda rohkem kui me tarbida jõuame. Kas valitsus saab kokkuostjatele käsu anda, et makske rohkem, või kauplustele, et tõstke hinda? Aru ma ei saa, see olnuks võimalik vene ajal, nüüd on TURUMAJANDUS, turg määrab hinna. Mina oleks nõus rohkem maksma. Pandi ju tööle uus minister kes pidu uusi turge otsima, sellest ei ole suurt midagi kuulda, vist ei leidnud?
 
Raivo Kohalik 07. september 2016, kl 12.55
ongi absurdne olukord .

samas jääb selgusetuks kuidas kohalik toodang on kallim kui sisse toodu millele lisandub ka transport ?

veel jääb selgusetuks kuidas kap. maades maksavad riigid juurde tootjatele et nad üle ei toodaks ?

miks kulutada raha tootmise vähendamise peale kui seda saaks ja võiks kasutada selle asemel uute turgude uuringuks ja veelgi parem nende leidmiseks (riiklikul tasemel) ?
ei saa tootja ise lävida võõrkeelsete rahvastega ega ka teiste riikidegagi ?
seda võikski teha näiteks majandus ja põllundus ministeerium (mille eest me neile kõrgeid palkasid maksamegi )
riik võiks luua ka ümbertöötlemise asutusedki kaugemaks transpordiks ja pikemaks säilivuseks ; kasumgi jääks mitmeti riigile ja rahvale ?

muidu sööjad ja lulli lööjad valitsusest maha !
ja targemad asemele - teadlased ja majandusteadlasedki ... mitte mingid "onupojad" ja "tiimi kaaslased" tagatubadest - kes vaid sooja kohta enesele hoiavad midagi selleks tegemata ei rahva ega riigi heaks .
 
Raivo Kohalik 07. september 2016, kl 13.13
et piima toodangus on juba olemaski kaua säilivad tooted (mis kül kallimad on ja kohalikus tarbimises mõtet ei oma ), on seegi avanud võimalused seda kaugemalegi viia ja turustada .

valitsus kes kogu "auru " aja ka energia peamiselt võimuvõitlusele kulutab , peaks selle asemel mõtlema peamisele riigi sissetuleku allikale - toidu tootmisele ! mida veel erilist me kodumaa siis toodabki ?
samas aga on rahvaski kõigele vastu mis Oma on : tuuleenergiale võideldakse vastu - samuti kaevandustelegi ; kas peaksime ... tuuma energiast elektrit tegema ?
valitsus kui tahakski - ei saaks rahvast abistada sellises keskkonnas ?
 
karjak 12. september 2016, kl 18.26
Vales kohas protestisid, ega riigikogu piima eest ei maksa, mingu piimakombinaatide ette kes neile piima eest maksavad, see on sama kui töömees läheks ministeeriumi ette ja nõuaks suuremat palka, ikka tööandja käest tuleb nõuda.
rästu 12. september 2016, kl 21.11
vaata karjak...mine karja...ja vaata et su hoolealustest mõni kaotsi ei läheks...nii lihtne see ongi...:DDD
 
kummaline 12. september 2016, kl 22.45
Kas lehti ei loe, uudiseid ei kuule, riigi- ja maaelu probleemidest pole kuulnudki? Aga sõna võtma ja "paika panema" kärmed küll!
 
karjak 13. september 2016, kl 18.12
Ületootmine !!! Keegi ei taha tootmist lõpetada ja millegi muuga alustada. Nii lihtne see ongi !
 
Raivo Kohalik 13. september 2016, kl 18.20
rästu 13. september 2016, kl 18.54
karjak...mine ja loe...härra kohalik andis lingi...:DDD
 
karjak 13. september 2016, kl 20.14
POPULISTLIK jutt!! Riigikassa on niigi pingeline- raha ei ole! Kõik tahavad lisa saada: õpetajad, haigekassa, politsei, kaitsevägi, pensinärid jne, jne. Peame kõvasti makse tõstma?? Varsti lõpetatakse ka nafta vedu läbi Balti riikide sadamate- jälle jäävad miljonid tulemata. Putin mõnitab täiega. Peama vastu- hakkame sööma seda mida lubasime.
 
oh, karjak, 13. september 2016, kl 20.30
kui maailmaelu nii kole on, siis tuleb vaikselt ja aeglaselt, valge lina ümber tõmmatult, astuda surnuaia poole.
Miks vaikselt?
Et mitte tekitada paanikat. Väljapääsuta olukord??
 
karjak 13. september 2016, kl 20.41
Alkoholile ja sutsule juba tõstsime aktsiisi ja rahvas tormab Lätti sisseoste tegema. Patrioodid!! või Idioodid?
 
Tea 13. september 2016, kl 22.34
Ma olen toetuste vastane. Need on pikas vaates riigile kahjulikud st mulle ja sulle ja eriti lastelastele. Vanemahüvitis = tuhandeid uusi asotsiaale...muster ju kordub. Põllumajandus = ei pea mõtlema, ei pea ümbermõtlema... kirjutame aga projekte ja euroopa maksumaksja st mina/sina maksame jamad kinni. Ma ei taha rohkem maksta lollust, ma maksaks internaatkoole( last ja haridust väärtustavat tegevust) ja meditsiini sh hambaravi .... ahh ma ei viitsi selgitada, mõtetu ju....
 
uu 13. september 2016, kl 23.17
see kõlab küll väga jõhkralt, aga - võõras mure. sest poepiim pole enam piim, vaid mingi piinatud-solgitud ollus. ja lehmad on viimseni "tuunitud", ei mingit inimlikkust.
 
karjak 14. september 2016, kl 09.50
See viimase "uu" jutt on küll vale. Piim on lüpsist kuni pudelitsse pakkimisena täielikus vaakumis, üldse õhuga kokku ei puutu. Piim on meil väga hea, eriti armastan ma rammusat piima.
 
Raivo Kohalik 14. september 2016, kl 13.17
valitsuse otsene ülesanne on
toetada toetustega
piima - ja põllumajandust

nagu seda teevad kõik teised riigid
kaasaarvatud ka Läti ja Leedu

https://www.facebook.com/uueduudised/videos...
 
ületootmine 14. september 2016, kl 20.21
Kõik koht naabrite piima täis-ostate aga ARMAS kilepiima edasi, las omad hävivad.
 
uu 14. september 2016, kl 21.28
kle karjak, eks me olegi juba sinnapoole teel, et varsti ei puutu lehm ka enam õhuga kokku:)
tegelikult...tegelikult on tänapäeva toidutootmine ju nn raketiteadus, aga niipalju on siiski ka tavainimesele teada, et kõigepealt peab tootja juba farmis piima peaaegu et ära külmutama (millega temas hävib palju kasulikku)ja tööstuses eraldatakse temast kogu rasv ning siis pannakse seda jaopärast tagasi e tehakse neid 2,5- jm protsendilisi piimasid. näha ei ole seda rasva kunagi, ka 3,5 puhul ei tule üldse mingit koort peale. on vaid mingi salapärane imal-magus maitse. et kaasaegne poepiim ei hapne, on juba vana tõde, aga viimasel ajal ta isegi ei rikne, vaid muutub mingiks ilmetuks lögaks. miks küll?
 
midagi sihukest 14. september 2016, kl 23.00
et, et, äää, loomulikul piimal on suured molekulid ja joojale, olgu see inimene, vasikas või kass on just selline piim hästi omandatav, seeditav ja maitsev.

Piimatöötlejaid see värk ei huvita, neil muud eesmärgid, saada maksimaalset kasumit ja pikka säilivusaega. Selleks, uu, räägid õiget juttu, lisan veel, et järele jääv piim, koos selle 2,5se rasvaga läheb võimsasse "mikserisse", kus lõhutakse need suured molekulid peeneks ja nii ei olegi sellel piimal enam õige piima omadusi.
 
juhhann 15. september 2016, kl 08.48
Piim läheb kiriesti halvaks, ka kümikus , harva kui veab sobivus tähtajani välja. Seda see töötlemine teeb aga ilma selleta ka ei saa. Vanasti istus piimatootjal kukil sanepidjaam ja muud kontrollid, nüüd ei tea...mis nads eal söödavad ja kuidas toodavad. Mahepiim on selline,kus lehmad saavad mõnusat toitu ja suuresti jalutada vabalt aga enamus seda oma loomadele ei luba. Sealt tuleb stressis looma piim, õigeid peremehi, kes põlvnemise kudu võtavad talusid vanematelt üle on vähe, enam pole. Linnavurled lähevad maale ja hakkavad, sõna- hakkavad loomapidajateks ja tahavad ratsa rikkaks . Kiiresti veel.Sellest ka nõudmine, et see liiter lurri peaks maksma rohkem kui praegu.
 
uu 15. september 2016, kl 10.18
"lambist" loomapidajaks hakanuid tuleb isegi välismaalt! äri on äri? telekas näitas üht hiljuti avatud ja varsti suletud superlauta, kust kari kõige täiega oli hiljuti Poolasse müüdud. aga laenu peal(?) soetatud supermoodne torustiku-värk jm "taristu", kas see jääb omanikule siis lihtsalt kätte? kuidas pangad sellele kõigele vaatavad, kas neid jätab see väidetav kaupmeeste terror ükskõikseks? kui, siis miks?
minu tuttavad piimatalunikud on seda küll juba neljandat põlve: üks visa pere, kes saja aastaga on end üles töötanud. tänu sellele, et neid ei represseeritud nõuka ajal. praegu lähevad sujuvalt üle lihalooma-kasvatusele. neilt saab ka kodus piima osta.
 
karjak 15. september 2016, kl 16.07
Piimatootjad kurdavad välismaiste konkurentide pärast, mina küll eriti neid ei näe, väljaarvatud juustud. Vaadake mis toimub alkoholi turul, silmad lähevad punni kui vaatad neid kilomeetripikkuseid riiuleid, üks pudel on ilusam kui teine: konjakid, viskid, liköörid, veinid, viinad, õlled, siidrid jne- lolliks võib minna.Vat siin on tõeline konkurents !!!
 
juust 15. september 2016, kl 16.55
Eestis toodetud juust ei ole juust, see on mingi soolane plönn. Lätlane oskab hea ja odavat juustu teha. Välismaal tehtud juust on küll natuke kallim meil toodetud juustust, kuid ta om maitsev ja söödav.
 
lüpsja 15. september 2016, kl 20.44
Jah, käin ka vahel "Juustukungas" head Hollandi juustu mekkimas aga hind on ka 2-3 x kallim.
 
to karjak 16. september 2016, kl 04.40
ära sina punnita silma seal alkoleti ääres. vitsuta eestimaist piimatoodet. ja ega see ainult juustust koosne. lürbi hapukoort, võta piimavanne, kohupiimast annab nii soolast kui magusat suupistet teha. vanemad inimesed peaksid üldse sealt raskesti seeditava lihamenüü juurest kohupiima-jogurtidieedile minema. tervis tuleb mühinal ja ehk saabuvad ka haigekassale paremad päevad.
 
uu 16. september 2016, kl 07.57
jogurt? kui,siis ainult see maitsestamata, teised on kõik mingit liimi jm tüütust täis, nii et ei isuta enam.
meeldiv üllatus oli viimati pett. polnud teist enam aastaid proovinud. kefiir mõistlikes kogustes on hea, samuti meeldib Rjaženka. nende väikeste asjade eest olen nõus rohkem maksma. ja juust, see pole nagunii kunagi väga odav olnud, aga ostmata ta sellepärast ei jää. hapukoor oma tuntud headuses on ka kohustuslik ning hinda eriti ei uuri.
aga jah, see solgitud nn joogipiim äratab küll pigem protesti.
 
kellakapp 16. september 2016, kl 08.09
mul meeldivaks üllatuseks hapupiim. tootjat siin välja öelda vist ei tohi, loetakse varjatud reklaamiks.
piimapulbri veelahjendi osas olen eelmisega ühte meelt.
 
vasikas 22. september 2016, kl 19.50
Miks tehakse 2,5 % piima ? Tehku 4 % piima, piima kogus väheneb ja võib ka hinda tõsta !
 
võtke teadmiseks 22. september 2016, kl 23.23
Vanadel inimestel ei soovitata üldse piima juua.
 
taat 2 23. september 2016, kl 09.21
Huvitav küll kes ei soovita ? Mina joon küll nagu vasikas, ühtegi päeva ei saa ilma piimata, võita, hapukooteta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!