vaaaal - kui sa mind mõtlesid, siis ma olen ajalugu õppinud ja googlet ei vaja.
Ja just sellepärast on kohutav, et inimesed, kes säilitavad justnagu meie rahvuslikku kultuuri, on oma väärtushinnagutelt ja olemuselt ehmatavalt kultuuritud. Ei midagi rahvuslikku, ei midagi inimlikku.
Kas katoliiklaste poomine ja õigeusklike Emajõkke uputamine on tõesti asjad, mida meie rahvuslus tahab lakkamata meeles hoida ja millega kiidelda? Ja kes need uputajad ja poojad olid? Ja kes ässitasid?
Ning mis puutub siia tegelikult üldse pildirüüste? Jeshua ON vaieldamatult ajalooline isik ja kui on inimesi, kes ei aktsepteeri teda jumaaliku isikuna, siis ajaloolise isikuna on teda võimatu mitte aktsepteerida. On lihtsalt ajalooline fakt, et selline mees elas ja oli hukati.
Ja SELLEL Jeshual oli juhuslikult ka ema, keda tuntakse juhuslikult meie kultuuriruumis Neitsi Maarja nime all. Tegelikult virutab ERM jalaga ju ühele konkreetsele inimesele ja tema mälestusele.
Taoline käitumine ei ole kultuuriigis atsepteeritav.
Selline kunst on võrreldav Mark Soosaare moodsa kunsti sildi all purkiessumisega Pärnus. Antud juhul ei ole aga tegemist ühe kunstniku ja tema veidrusega, vaid asutusega, mis esineb kogu rahva nimel.
Mina distantseerun, ma ei taha olla selle rahva osa, kes ühte ammusurnud naist ja ema naljaviluks jalaga taob.