Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
ettevõtetele astmeline kasumi maks kehtesteada
 
küsimus 10. november 2016, kl 18.10
kes oleks poolt, et ettevõtted hakkaks tekkinud sissetulekult kohe maksu maksma? ja seda võiks tõsta vastavalt ettevõtte käibele, mida suurem ettevõte seda suurem maksu aste %.

praegu nad ei maksa eriti midagi ja sellega saaks korralikult riigieelarvesse rahavoolu

ja langetada tööliste makse ja esmatarbekaupade makse, leib ja muu toit
 
ohjahh 10. november 2016, kl 18.35
et sul pole nagu ähmast aimugi, mida endast kujutab maksustamine, mis on käive, mis on kasum, mis on sissetulek. Tüüpiline udu ajaja, võtame pahadelt firmadelt ära ja anname headele töötajatele. Mine ja õpi paar aastat majandust ja selle toimimist ja siis tule siia targutama.

Esimene nõrk punkt sinu plämas on see, et kohe kui tõstetakse makse, tõusevad kaupade hinnad ja kui väga palju tõstetakse, siis hakkavad ka palgad langema ja firmad panevad lõpuks üldse pillid kotti. siis ostate oma töötuabirahast neid alandatud maksudega kaupu (mille hinnad tegelikult tõusevad ja ilmselt kõvasti). Ja kui väga paljud firmad pankrotti lähevad, siis pole enam kedagi, kes riigile tulu teeniks ja makse maksaks ja töökohti looks. Kust see riik siis raha võtab, et kasvavat töötute armeed üleval pidada?
 
tegelikultt 10. november 2016, kl 20.02
Astmeline kasumimaks on enamikus riikides, seda dividendide väljavõtmisel. Eestis peaks see ka kindlalt niimoodi olema, v.a juhul, kui kasum on teenitud näiteks intellektuaalse omandi või autoritasuna, kus inimene ega ettevõte tegelikult ei tarbi rohkem teenuseid.
Eraisiku tulu- ja sotsiaalmaksu peaks kõvasti alandama, seda eriti vaesemate jaoks. Ka keskmise palgaga inimene peaks maksma vähem tulumaksu ning sotsiaalmaksul peaks olema lagi, nagu on teistes EL riikides. Just suuremate firmade kasumit tuleks maksustada, samuti Eesti pankade poolt antud "laene" oma emafirmadele. Kellegi tulu- ja sotsmaksu ei tohiks suurendada. Inimesed ei saagi astmelisest tulumaksust aru, et asi pole selle suurendamises, vaid vähendamises. Perekonna sissetuleku arvestamisel ei tohiks olla vahet, kas on 1 või 2 töötajat, kui näiteks üks vanem teenib 5000 eur kuus ja teine mitte midagi, peaks mõlemal siiski olema automaatselt haigekassa ning maksma makse sama palju, mis oleks 2 eraldi 2500eurose palga puhul. Leibkonnapõhine arvestus on samuti paljudes EL riikides, aga puudub Eestis.
 
ohjahh 10. november 2016, kl 21.53
Kasum ja sissetulnud raha on ikka väga erinevad asjad ja kui firmadelt kohe laekunud raha ära võtta, siis on selliste firmade lõpp väga kiire. Teemaalgatajast tohman leiab, et firmadelt tuleb enne raha ära võtta, kui nad kulusid teevad, huvitav kuidas saab mõni firma eksisteerida, kui tal pole raha kulude eest maksta, vaid see tõstetakse kohe laekumisel maksuameti taskusse. Ükski firma ei saa tegutseda ilma kulutusi tegemata (muuhulgas ka töötajatele palka maksta). Mitte kusagil riigis ei võeta makse laekumiselt, arvestamata et firmal on vaja kulusid teha.
 
nohhhh 11. november 2016, kl 16.14
ettevõttele sissetulnud raha maksustamine pole halb mõte, kasumi võib välja näidata olematu, tehes suuri kulutusi

palgatöötaja ei saa nii teha, et kulutab oma sissetulnud raha ära ja siis mis järgi jääb, selle pealt alles maksab makse, aga ettevõte ja oü-taja saavad


ühesõnaga ettevõte ja oü-taja kulutavad raha ära ja siis maksavad makse selle pealt mis järgi jääb

palgatöötajad maksavad kohe maksud ära ja siis hakkavad kulutama
 
Veel paarkümmend aastat tagasi 12. november 2016, kl 12.03
oli ettevõtetel tulumaks. Siis olid kasumid üliväikesed. Maksuameti energia kulus kuuldavasti suuresti sellele, et paljastada kulude kunstlikku paisutamist ja kasumi väiksemana näitamist. Meelde on jäänud selline lihtne näide, kus firma kontoris vahetati aasta jooksul kaks korda aknaid. Kui jooksev tulumaksustamine muutus, hakati kasumit julgemalt näitama.
 
n66 13. november 2016, kl 08.36
Ah, et need, kes keerutavad pöidlaid ainult, tahaksid aga kogu raha ära võtta ettevõtjalt:D Eks proovige ise ka ettevõtluses olla. Dividendidelt nagunii on praegu ettevõtjale 25%. Kui tulumaksumäär tõstetakse, siis tõuseb ka ettevõtjal.
 
HaukuvPeni 15. november 2016, kl 10.15
Miks te arvate, et päraku kaudu kurgumandlite opereerimine on õige? Ikka võtaks kelleltki ära ja jagaks ümber. Riigil tuleb lihtsalt kulutusi vähendada. Need mõttetud ministeeriumid ja MTÜ'd, igasugused asjapulkade hordid kes kirjutavad meile ette kuidas me oma elu elama peame. Kontrollivad prügi kasutamist, mõõdavad kurgi kõverust ning lehmal sarve pikkust. Praktiliselt nad ainult kohvitavad ja sügavad ennast vägagi kõrge palga eest.
Loomulikult pankade "laenud" välismaale tuleb maksustada kiirelt!

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
Juhuuu 15. november 2016, kl 10.33
Arvasin juba, et keegi on Kutsu ära kodustanud ja hästi lühikese keti otsa pannud, aga ei :) õnneks endiselt hulkumas netis ja endiselt teravate hammastega :)
 
jube 17. november 2016, kl 01.00
Viimasedki ettevõtjad ja spetsialistid tahetakse ära ajada. Siis ühtsel venemaal hea tulla tühja maad üle võtma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!