Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Elagu äpud?
 
võrdlen 16. jaanuar 2017, kl 18.42
Vaatasin Edgari saabumist, istus ratastoolis ja teda lükkas sõber, mõte tuli meie missioonilt tulnud jalutute poistele. Alles hiljuti korjati annetusi liikumispuudega inimestele abiks oleva aparaadi ostmiseks, pole neid armeepoisse ega teisigi liikumispuudega inimesi näinud nii ninnu-nännututena nagu on Edgar.

Mõtlesin piraatidele, kes puujalaga ja ühe karguga said laevaski hakkama. Peale sõda oli sageli näha jalutuid veterane, karkudega turule minemas ja elamas. Edgaril jalg ju põlvest ära, mõnel puusani ära, kas neidki riik-erakond poputab?

Mõni aeg tagasi oli seaduse vastuvõtmine, kus puudega inimestel nn vähendati puuet (loe rahaabi), et nad tööle läheks ja ise teeniks elatist, nende hulgas oli ka jalutuid, kellel mingi (mitte supervinge) protees oli ja kes minu udust mäletamist mööda üldse puuderahadest ilma jäeti, protees ju teeb terveks meheks.

On siis Edgar äpu, et hakkama ei saa või unikaalne juhtum, kus inimesel peaks olema superjuhitavusega ratastool (nagu Stephen Hawking’il), kindlad abilised lükkamas-tõstmas, rahvalt selleks ostmiseks annetuste kogumine, superproteesi hankimine, sest suur juht ja õpetaja on invaliid. Käed töötavad, selg liigub, WC-s saab abita pee puhtaks, süüa saab ise, kõike saab ise teha, ainult üks jalg vajab proteesi, kuid kujundit luuakse erakordsest üliraskest õnnetust inimesest.

Missioonipoisid on noored ja peavad hakkama saama, Edgar on ju vanamees, mingu pensionile ja elagu õnnelikult.
 
pastor 16. jaanuar 2017, kl 19.18
 
mugu 16. jaanuar 2017, kl 20.55
ooo mulle elagu.kõigile kotid taha
 
kalkunitolkan 17. jaanuar 2017, kl 05.27
kui inimene on juba nii peast kui jalust ära, siis nautigu seal hundisilmal ilusat loodust ja kõiki neid teenuseid, mida kokkukrahmatud investeeringud + mõningad ausad tulud võimaldavad. lapsi ka üksjagu teisel, eks needki käi suurest tänutundest, et piruka juurde lasti, vahel koogiga külas. pealegi, nagu meediast näha, on need ratastoolilükkajad ja vihmavarjuhoidjad ka üle keskmise. seega on meie regiooni invaliidpenskari unelmalävi saavutatud. nüüd on aeg seda rahulikult nautida.
 
Vendlus ja võrdsus 17. jaanuar 2017, kl 17.28
Ikka võrdselt abi nii vennale maalt kui linnapeale pealinnas. Kirikki sai ratastooli kaldtee, ilma selle intsidendita oleks tänaseni ilma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!