Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
allkiri tselluloositehase vastu
 
tartlane 06. märts 2018, kl 15.30
aidake kaasa, et Emajõe ja Peipsi vesi püsiks puhtana! Täna kella 23:59-ni saab veel allkirja anda lehel http://petitsioon.ee/tartu-avalik-poordumine-tselluloositehase-asjus
üleskutse avaldada oma suhtumist seoses kavandatava tselluloositehasega petitsioon.ee lehel on sotsiaalmeedia kaudu levinud kulutulena. Antud on tuhandeid allkirju, pole välistatud et koos jaanuaris meilitsi laekunud enam kui 1700 allkirjaga saadakse 10 000 allkirja kokku.
https://www.postimees.ee/4430189/tartlased-kogusid-tselluloositehase-vastu-7000-allkirja

allkirja andmine on väga lihtne ja käib kiirelt - tegu ei ole ID-kaardiga antava allkirjaga, vaid tuleb lihtsalt vajutada nuppe 'Allkirjasta' > 'e-post' > sisestada enda meiliaadress ja nimi > vajutada nuppu 'Edasi' > peale seda tuleb meilile link millel klõpsates kinnitad oma allkirja. Ongi kõik, ja kes soovib võib hääletanute nimekirjas jätta enda nime varjatuks.
 
Mõhõh 06. märts 2018, kl 16.29
Tehtud. Loodan, et pole ainus.
 
panikatekitajatele 06. märts 2018, kl 16.38
praegu pole veel keegi isegi kindlat asukohasoovi määranud kuhu eesti see tulla võiks aga juba osadel püksid täis. hüsteerikud olete eesotsas tobeda munadeta Klaasiga.
 
kle 06. märts 2018, kl 16.54
sa viimane vii end teemaga kurssi ja plõksi siis edasi.
 
to kle 06. märts 2018, kl 17.00
sa ehk viid ise ennast teemaga kurssi. algatuseks kuula viimast kespäevatundi ja seal tehakse sulle puust ja punaseks
 
kaasa kiskuja 07. märts 2018, kl 12.21
Eestil pole oma tööstusi
ei vabrikuid ega tehaseidki .

Et seda saada- Eesti riigile ja rahvale -
oleks vaja neid ehitada .
Kui kõigele rahvas vastu astub kui :
" kõik mis viib edasi ei vii tagasi"
siis on vähemalt (l)ootustki et
meie kaa midagi omame.
Näiteks :
1) tuuleparkidele
2) kõikidele kaevandustele
3) metsatööstusele
4) nüüd ka tselluoosivabrikulegi

kõigele on rahvas vastu !
enne isegi kui pole tõestatud et nüüd uueima tehnikaga pole enam vanamoodi tootmine - vaid on uutmoodi tootmine - ohutum ja mitte enam ohtlik - loodusele.
Maailma juhtivad riigid majanduses ja tööstuses omavad kas autode tootmist , laevade, lennukite ,masinatööstustki .... meie aga .... ütleme kõigele "Ei "!
Mis jääbki Eestile veel alles ?
Jahh - neti tööstus - ja seda ainult ?
Ehk on veel põllundus + piimatööstus ?
Neidki suretab välja valitsus - ostes kokku
odavamat kopa kogu maailmast .
Pole tootvat tööstust - pole töökohti !

Rahvas aga on uhke - et kõigele vastu on -
mis toodaks ja majandustki edasi viiks .
Rail Baltic on samuti üks tee mis edasi viia võiks . Taastuks raudtee sissetulekud , mis varem Venamaalt raha Eestisse tõi .
Kõik see on ka risk - kuid see kes ei riski - ei võida kunagi .
Lõpetuseks (lühidalt) : Saksamaa omab pea kõiki tööstusi (auto - Ww, Audi ,Opel jne + muudki tehnika tootmised ) . See kõik toob kogu maailmast raha riiki - mis teebki sellest rikkama riigi Euroopas . Ameerika edestab teda vaid oma suuruselt (kas edestabki )?
Alustagem kavõi mõnegi tootva tööstusega Eestis !
Ärgem olgem uhked et - kõigele vastu oleme !
 
kasu ja kahju 07. märts 2018, kl 21.19
Aga sulle endale meeldiks, kui su elukohast mõne kilomeetri kaugusele ülesvoolu ehitatakse selline kena tehasekene, mille seadmed ja konstruktsioon on 20. sajandist, mitte ei vasta 21. sajandi normidele? Eilses Kanal2 saates astus üles keskkonnateadlane Puura, kes ütles, et kui tal oli aega asjasse süüvida ning uurida, siis ta tõi välja loetelu, kui palju lekkeid, tulekahjusid ja kaebusi haisu kohta Äänikoskis tuli. Ei olnud sugugi nii, et kaebusi polnud. Ütleme, et ühel päeval hakkab see tehasekene lekkima. Emajõest liigub leke keemilise pasaga Peipsi järve ja sealt edasi. Tore perspektiiv, kas pole? Ärge hakake rääkima, et leket ei tule. Ehitades hoitakse kokku kõige pealt, mille pealt kokku hoida annab.See on Eesti elu ja ärieetika Eestile kohane ehk teadagi milline. Soojadel suvedel langeb veetase Emajões drastiliselt. Kui nüüd see tehas hakkab iga nädal laskma sama suure koguse oma heitvett Emajõkke kui on seda Verevi järv, siis millest see jõevesi suuremalt jaolt koosneb? Teadupärast on nõuded tehase heitveele kordades väiksemad kui tartu Veevärgi omad ja Tartu Veevärk ei lase Emajõkke sugugi mitte joogikõlbulikku vett.

Kes kurat on öelnud, et rahvas on uhke, et tehase vastu ollakse? Asi pole uhkuses, asi on mures enda elukeskkonna ja oma laste tuleviku pärast.

Rääkige jah rikkusest, mis õuele tuleb. Kui see õu on essuhaisu täis, Emajõest või Peispsist kala ei püüa, ujuma ei julge minna, teed on täis metsaveoautosid ja mets on maha võetud ning stepis nimega Eesti, ulub tuul, siis kaifite rahalõhna või? Puid hakatakse kindlasti sisse tooma mujalt, sest selle tehase tootmismahud on sellised, et Eesti metsast ei jätku enam kauaks. Seda enam, et raiemahud on juba mitu aastat ette ära raiutud. Eesti enda pelletitehased ja olemasolevad puidutööstused hakkavad samuti mujalt puitu tarnima või hääbuvad. Mis kasu sellest hiigelsuurest tselluloositehasest siis on või hoopis kellele sellest kasu on?

Mis on paarsada töökohta selle kõige kõrval, kui haisu tõttu tõmbavad turistid sabad selga ja panevad minema? Ülikooli tulevad kindlasti kõik mujalt maailmast inimesed õppima ja kaifivad seda lebra? Kas kellelgi on mõttesse tulnud Cambridge'i või Oxfordi mingit miljarditehast ehitada? Käib kokku traditsioonilise ülikoolilinna kuvandiga või?

Vaadates selle nurga alt, tundub, et miinuseid tuleb rohkem kokku kui plusse. Aga kindlasti on neid, kes ainult head näevad sellises miljarditehases. Mulle on arusaamatu, miks peab selle koletise just Tartu ehitama?
 
aga 07. märts 2018, kl 21.42
vaataks korraks selle nurga alt, et sina oled üks paarisajast, kes töökoha saab? või selle nurga alt, et seda pahna, mis tootma hakatakse, me ikka vajame, mulle on jälle arusaamatu, et sa sõdid ainult Tartu askoha vastu..et peaasi sina ja su maailm
 
ja veel 07. märts 2018, kl 21.49
see Ülikoolilinna kuvand...just nimelt kuvand.
 
kasu ja kahju 07. märts 2018, kl 22.08
Et siis praegu sul seda pahna pole vaja, aga kui tehas tehakse, siis on kohe vaja?:) Maailmas toimub kõikjal ületootmine, saast ajab üle ääre kõikjal. Kas praegu pole paberit piisavalt saada või milles asi?

Töötamine sellises tehases on eetika küsimus. Tundub mõne meelest nagu Tartus muud tööd peale selle tehase nagu polekski. Täitsa pentsik arusaam. Haiglad, IT-sektor jne.

Tartu on olnud alati ülikoolilinn. Sa 'aga' pole vist tartlane, et selliseid väiteid esitad.

Ma sõdin praegu Tartusse planeeritava tehase vastu, aga loomulikult ei soovi ma, et ükski Eesti piirkond peaks midagi sellist kannatama.

Tegelikult saan aru, et siin sõnavõtmine on täiesti mõttetu õhuvõngutamine. Igaühel oma arusaam asjast, oma tõed ja nägemused. Kes kummardab raha ja näeb vaid materiaalset kasu, kes on peast ullike nagu mina, kes armastab loodust ja valutab südant keskkonna pärast. Lihtsalt õudne hakkab, kui näen seda, mis endistest paksudest metsadest alles jäänud on... :(
 
jah 07. märts 2018, kl 22.48
tahame elada sama rikkalt kui soomlased, aga tehaseid ehitada ei luba. elame siis vaeselt edasi ja viime lihtsalt töötlemata puidu välja ja hakkepuidust teeme toasooja.
kuna eestlased nii vinguv ja rahulolematu rahvas, siis ettevõtlikumad inimesed lihtsalt kolivad siit mujale äri tegema ja ongi kõik.
 
Tiudur 07. märts 2018, kl 23.05
Vaidluse võidab see, kes vaidlusse ei lasku.:D
 
suu 08. märts 2018, kl 08.04
mina tahaks, et eestlased töötaks välja ja müüks tehnoloogiaid selleks, et ilma sittamata ja solkimata saaks loodusressursse kasutada. et meie põlevkivi, mis on suht ainulaadne, leiaks tõesti kuidagi kasulikult väärindamist. et saaks müüa kõrgetasemelisi meditsiiniteenuseid-tehnoloogiaid ja selle arvel oma rahvast tasuta ravida. teadus peaks olema meie prioriteet. ja koolidesse noored mehed hea palgaga õpetajaks.
 
kirsimoos 08. märts 2018, kl 09.50
suu unistab kõrgtasemelisest tehnoloogiast. Meie kõrgkoolid ja koolid nutikaid noori täis, ehitavad roboteid, tegelevad robootikaga. Mängivad mänge. Kõige lihtsama kõnniroboti tegemisega hakkama ei saa. Neid peab maa ja mere tagant sisse vedama. Nii palju siis tehnoloogiast.
 
jooksurobot 08. märts 2018, kl 10.10
kirsimoos Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> suu unistab kõrgtasemelisest tehnoloogiast. Meie k
> õrgkoolid ja koolid nutikaid noori täis, ehitavad
> roboteid, tegelevad robootikaga. Mängivad mänge. K
> õige lihtsama kõnniroboti tegemisega hakkama ei sa
> a. Neid peab maa ja mere tagant sisse vedama. Nii
> palju siis tehnoloogiast.

kõnniroboti tootmiseks oleks vaja tööjõudu, aga kas need vingujad, kes tehase vastu, oleks suutelised seda tööd tegema. vaevalt, sest nende töö on iga uuendusele vastuseismine.
 
kirsimoos 08. märts 2018, kl 10.38
Ega mängimiseks mõeldud robotid ilma tööjõu ja materjalita valmis saa. Ehitajadki täismehed, robotid täitsa arvestatavad asjad. Olen käinud ja näinud, millega tegu. Ma ei mõelnud suurtootmist. Abivajajatele oleks abi mõnestki ehitatud robotist.
Mõningal määral saan ma aru allkirjade kogujatest( nad ei ole vingujad, nad on tegutsejad). Inimesed ei usu meie riigis tehtavaid tehinguid, tehinguid, mis on inimesele ja riigile kasulikud. Jutud on ilusad ja ümmargused, kahjud ja pettus selguvad hiljem, kui enam midagi muuta ei saa.
Ma ise loodan südamest, et tänapäeva tehnoloogia on niivõrd arenenud, puhastusseadmed kaasaaegsed, suudavad ära hoida nii looduse kui õhu saaste.
 
:-) 09. märts 2018, kl 15.37
Kas kana sai kitkutud?
 
peata kana 09. märts 2018, kl 16.49
Mitte üht udusulekribalat ei jäetud alles. Täitsa halastamatud kitkujad. Vähe see sellest, pea võeti ka maha.:(
 
kanapea 09. märts 2018, kl 17.16
õlle ja viinaraha kingime lätlastele, aga kellele kinkida tehased. meil ju vaja pole, sest miks meie helgemad pead peaks rikkaks saama, vireleme ikka kõik ühiselt vaesuses edasi.
 
lugemist vastastele 09. märts 2018, kl 17.27
http://maaleht.delfi.ee/news/keskkond/uudised/eestis-elav-soomlane-appi-mind-hirmutatakse?id=81386761

lihtsalt kirjutatud lugu ja peaks igasugustele vastastele ja muidu põmmpeadele loetav olema.
 
soovitus 09. märts 2018, kl 19.37
Lugege kommentaare lisaks. Soomes tehaste lähedal elavate või seal käinud inimeste omasid.
 
soovitusele 09. märts 2018, kl 20.04
delfi kalevipoegade ja vingujate kommentaare eelistad soome metsanduse magistri arvamusele.
 
suu 10. märts 2018, kl 11.09
kuhu jäid Rail Baltica kohta antud allkirjad?
 
kaasa kiskuja 10. märts 2018, kl 16.55
lugedes kommentaare jääb tulemus justkui viiki .

üheltpoolt igavesti ootajad kes ootavad et keegi kunagi toob meile rikkused ,
meie seni ootame aga vaesuses , viletsuses - peaasi et rohelises looduses .

ärme raiugem metsa - elagem rohelises .. ja vaésuses !
Samas ekspordime ikkagi odavat puitu - selle väärindamise asemel ?
Saekaatrid on hädas jääkide pärast , mida saaks tehases ära kasutada .

iga uus asi võib olla seotud riskiga -kes ei riski - see ei võida ka kunagi .

tulebki kogu aeg silm peal hoida looduse reostumise vastu võideldes - kindlasti on olemas puhastus vahendid tselluloositehaselegi - küsimus on vaid selles kas neid kasutada tahetakse .
 
tehasest 10. märts 2018, kl 18.05
Mul hoopis teise kandi pealt küsimine.
Kus need teed: raudtee, maantee, lennutee, veetee on, mida mööda puit kohale tuuakse, kemikaalid veetakse ja tselluloosi (mass?) või paberirullid laiali taritakse?
Kus on need teed seal Tartu kandis?
Ja kuidas see vedu meil liiklust koormab või ei koorma?
Siit jõuan Sajandi Raudtee juurde, ka poleks otstarbekam selle raudtee kõrvale, kus ka vett oleks, see tehas ehitada?
 
ära muretse 10. märts 2018, kl 19.47
tehasest Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mul hoopis teise kandi pealt küsimine.
> Kus nee
> d teed: raudtee, maantee, lennutee, veetee on, mid
> a mööda puit kohale tuuakse, kemikaalid veetakse j
> a tselluloosi (mass?) või paberirullid laiali tari
> takse?
> Kus on need teed seal Tartu kandis?
> J
> a kuidas see vedu meil liiklust koormab või ei koo
> rma?
> Siit jõuan Sajandi Raudtee juurde, ka pole
> ks otstarbekam selle raudtee kõrvale, kus ka vett
> oleks, see tehas ehitada?

Need inimesed ennast äris juba tõestanud ja järelikult kõik läbi mõeldud või arvad tõesti, et pangad ja investorid usaldav juhuslikule ullikestele miljardi laristamiseks.
 
tehasest 10. märts 2018, kl 22.59
ära muretse 10. märts 2018, kl 19.47
Need inimesed ennast äris juba tõestanud ja järelikult kõik läbi mõeldud või arvad tõesti, et pangad ja investorid usaldav juhuslikule ullikestele miljardi laristamiseks.


Sul on õigus. Suurtootmist ei häiri tavaelu ega Tartu Vaimuelu, neile on kõik teed avatud oma tootmise arendamiseks.
 
von Freen 12. märts 2018, kl 16.55
mevaatab et siin palju tarka raffast koos...

et keski neist teab äkiliselt, et kuskohas küll saaks anada all kirja sellu liidi vasta?
matahaks anda.

ma võin ka peal kirja anda





paljajalu ema jõe pilliroos

ulk tarka raffast istus koos
ja oli äälte andmishoos -
ET pigem tehke uus kolhoos!
kui tehas, kuson selluloos...
 
riimi valdaja 14. märts 2018, kl 10.47
hurraaa von Freen !

väga lühidalt
väga vaimukalt
väga tabavalt
 
skiso 17. märts 2018, kl 12.14
Kalewipoegg

anna mulle KIRVEST Vanemuine
tsellutehas mõlgub meelel
uue põlve ärindusest
ihkan laaste lennutada
ärgake, hallid muistsed hääled!
sõudke salasõnumida,
parema päevade pajatust
armsamate aegade ilust!
tahate vetta Emajõesta
lisaks Endla järve′ esta!
et saaks pikalt hõbeseekleid
rahakotis silitada
võtkem voli ehitada!
näitkem tõsinägusida
vahvate meeste ja juhtide
Kalevite käikisida!
et saaks puida lasta loogu
lennakem lustil lõuna′ asse,
paari sammu põhja poole,
kus neid kasve kanarbikus,

_______________________________________
võttis aasta, nüüd on asi selge:
ei saa sapakale panna bemmi velge!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!