Gurmaanidele
Mis on parim toit mida söönud olete.
kakeegi 10. juuli 2015, kl 17.48 |
böff a la tatar (ilmselt ülivalesti kirjutatud, vabandan ette), vanalinna restoranis tshaikovski. keele viis alla, ja kusjuures ma tavaliselt ei võta näiteks toorest muna suusissegi, ja igasugune liha peab olema korrrrralikult!!! läbi küpsetatud (gurmaani silmis siis täiesti kõrbenud süsi).
eesti võrdlusvariandina sai sama proovitud chickagos (jälle vist sai nimi valesti kirja, aga ka tallinna vanalinnas), mis absoluutselt ei maitsenud, nagu saiale määritud ketshupiga segatud toores hakkliha, no nälg oli hetkel suur ja alla ta läks, tellida kindlasti EI soovita.
ja sitsiilia kohalike restoranide mereannipasta ka maitseelmaus mis ei kustu.
inglismaal raudselt korraliku väikerestorani (mitte turismipiirkonnas) traditsiooniline english fish pie (ei ole pirukas nagu nimest võiks eeldada vaid ahjuvormiroog), väga-väga-väga maitsev!
eesti võrdlusvariandina sai sama proovitud chickagos (jälle vist sai nimi valesti kirja, aga ka tallinna vanalinnas), mis absoluutselt ei maitsenud, nagu saiale määritud ketshupiga segatud toores hakkliha, no nälg oli hetkel suur ja alla ta läks, tellida kindlasti EI soovita.
ja sitsiilia kohalike restoranide mereannipasta ka maitseelmaus mis ei kustu.
inglismaal raudselt korraliku väikerestorani (mitte turismipiirkonnas) traditsiooniline english fish pie (ei ole pirukas nagu nimest võiks eeldada vaid ahjuvormiroog), väga-väga-väga maitsev!
Elli 13. juuli 2015, kl 00.48 |
Seapraad puuküttega ahjus. Emailitud malmpoti põhja panin kaalikalõike ja ristipidi pooleks lõigatud porgandeid, paar poolikut sibulat, küüslauguküünt ja sellerivart. Selle peale maitsestatud liha (sool, pipar, sinep, nelk, tüümian, rosmariin ja kuusevõrsesiirup) Valasin kogu kupatuse veel üle punase veiniga ja ahju hõõguvate süte peale vähemalt 8 tunniks. Ahju kütan ainult looduslike materjalidega, ka süütamiseks ainult värvimata munakarp, mitte ajalehed. Kõik kiitsid ka köögivilju, et pole nii häid kunagi saanud.
munajoodik 21. juuli 2015, kl 08.51 |
mees 27. juuli 2015, kl 21.59 |
Elli Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Seapraad puuküttega ahjus. Emailitud malmpoti põhj
> a panin kaalikalõike ja ristipidi pooleks lõigatud
> porgandeid, paar poolikut sibulat, küüslauguküünt
> ja sellerivart. Selle peale maitsestatud liha (so
> ol, pipar, sinep, nelk, tüümian, rosmariin ja kuus
> evõrsesiirup) Valasin kogu kupatuse veel üle punas
> e veiniga ja ahju hõõguvate süte peale vähemalt 8
> tunniks. Ahju kütan ainult looduslike materjalideg
> a, ka süütamiseks ainult värvimata munakarp, mitte
> ajalehed. Kõik kiitsid ka köögivilju, et pole nii
> häid kunagi saanud.
ära valeta, sa ei suuda munegi keeta totakas eit!
-------------------------------------------------------
> Seapraad puuküttega ahjus. Emailitud malmpoti põhj
> a panin kaalikalõike ja ristipidi pooleks lõigatud
> porgandeid, paar poolikut sibulat, küüslauguküünt
> ja sellerivart. Selle peale maitsestatud liha (so
> ol, pipar, sinep, nelk, tüümian, rosmariin ja kuus
> evõrsesiirup) Valasin kogu kupatuse veel üle punas
> e veiniga ja ahju hõõguvate süte peale vähemalt 8
> tunniks. Ahju kütan ainult looduslike materjalideg
> a, ka süütamiseks ainult värvimata munakarp, mitte
> ajalehed. Kõik kiitsid ka köögivilju, et pole nii
> häid kunagi saanud.
ära valeta, sa ei suuda munegi keeta totakas eit!
kahekümpine 03. august 2015, kl 15.44 |
hetkel on lemmikuks lihtne valge risotto (ohtralt võid, sibul, küüslauk, ingver, tšilli, valge vein, riis, naturaalne kanapuljong ja parmesani juust)... ajab nii jubedalt isutama, et sellest mõtlemine paneb süljenäärmed tööle.
mõni aeg tagasi isutas pidevalt samamoodi sushi järele, siis sai ikka rullide kaupa neid vorbitud (ikka parimast toorainest ja jaapani retseptide järgi).
enne seda oli üheks lemmikuks ühepajatoit, korraliku puljongiga, no on ikka nüüd kõht tühi! samuti meeldivad kooresed ja värsked pastad erinevate lisanditega (mereannid, kana, tomat vms).
mõni aeg tagasi isutas pidevalt samamoodi sushi järele, siis sai ikka rullide kaupa neid vorbitud (ikka parimast toorainest ja jaapani retseptide järgi).
enne seda oli üheks lemmikuks ühepajatoit, korraliku puljongiga, no on ikka nüüd kõht tühi! samuti meeldivad kooresed ja värsked pastad erinevate lisanditega (mereannid, kana, tomat vms).
kalanägu 21. september 2015, kl 14.13 |
Paremat asja pole kui värske ahvena filee soolast, piprast, riivsaiast läbi ja võiga pannile praadima. See on nii magus et suisa viib keele alla. Lisaks kõrvale värskeid keedukartuleid ja tilli, küüslaugu, majoneesi ja hapukoore kaste ning kann külma õlut:P head on ka igasugu ühepaja toidud mil lastud vaiksel tempratuuril haududa. Elu parim ühepajakas mis sõin oli muuseas tehtud lambalihast.
vot just 30. september 2015, kl 02.24 |
Rämpstoidutempel 05. juuli 2023, kl 13.31 |
Igasuguseid kiir ja valmistoite pole üldse vaja üks tervise rikkumine ja sõltuvuse tekitamine. Olla võiks ainult sool leib ainult rukkist sai ainult nisust käkk ainult kaerast ja sepik ainult odrast mitte konserveeritud ja moosistatud puu ja juurviljad mille hulka kuuluvad ka päevalilleseemned pähklid kinoa ja läätsed ning naturaalne liha kala aga ka täispiim. Ja sellest saab juustu jogurtit kohupiima võid kefiiri hapupiima igaüks ise teha kodus. Ka õlisi praadimiseks ning erinevaid jahusi millest pudru teha võiks ka olla. Magusast ainult mesi ja puuviljad sisaldavad magusat ka. Ja kui on liha siis igasugu süldid vorstid singid pasteedid hakklihad saab igaüks ise teha. Ja ei mingeid restorane pubisi baare kohvikuid ainult töölissööklad. Kui seda rämpstoidutööstust ei oleks kus siis vabaneks töökäsi mida võiks kas kosmose või sõjatööstuses kasutada.
Lisa postitus