sul on väga huvitav gurmaanist tuttav, kes ei tunne bechamel kastet. bocca söökidest ei sisalda küll ükski nimetatud kastet (olen bocca menüü risti-põiki läbi söönud, aga gurmaaniks ennast ei nimeta). huvitav, kui palju on eestis inimesi, kes ennast ekspertideks või gurmaanideks nimetavad, aga tegelikult seda ei ole?
väga tubli! peaaegu igasugune piiritagune söögikoha külastus on omalaadne kogemus. ka mina olen külastanud väga erineva tasemega söögikohti erinevates riikides. aga selleks, et osata hinnata eliitkohti, tuleb neid ise külastada ja maitseid kogeda (ja mitte koonerdada), et osata ISE hinnata, mitte kuulata oma nö gurmaanidest tuttavaid ja kuulutada nende (vääraid) seisukohti kui tõde.
/---/ei lenda ju selleks hiinasse, et seal "tipprestoranis" pizzat vohmida, või taisse pastat sööma/---/.
väga huvitav seisukoht - eliitrestoranis pizza vohmimine või tais pasta söömine. just siin ilmneb kommenteerija piiratus...
/---/aga nagu eestiski, on mujal maailmas enamik eliitrestorane just rahvusvahelise köögiga ( kui on ka rahvuslik suunitlus, siis tavaliselt mitte selle rahvuse oma, kus riigis ta on), niiet kohaliku kultuuri ja elu-oluga (mis sisaldab ka kööki) tutvumiseks on parimad kohad just lihtsad restoranid./---/
kas nt pariisi restoranid ei ole prantsuse köögiga? või milano restoranid (põhja-)itaalia köögiga? või sitsiialia restoranid (lõuna-)itaalia köögiga?
või kas lihtsad söögikohad ei ole mixed köögiga nagu eliitrestoranid? kui käid piiri taga odavates ja sinu väitel kohalikele mõeldud söögikohtades ja saad sellest asendamatut infot maa ja selle elanike kohta, siis analoogselt käies meil söömas nt kloostri aidas või mõnes peldikubaaris, mida sa saad teada kohalike söögikultuuri või köögi kohta?
kas tallinnas on mõni (eliit)söögikoht, mis ei ole mõeldud kohalikele, vaid ainult turistidele?
eestis ei ole võimalik teha restorani väga puhtalt mingi suunitlusega (itaalia, prantsuse, skandinaavia jne) köök. tuleb arvestada potentsiaalse tarbija maitsega, majandussituatsiooniga, toorainete hankimise võimalusega, trendidega toitlustusturul jne. mixed ehk nö rahvusvaheline köök on kõige riskivabam variant, mille puhul tarbija leidmine on kõige lihtsam, sihtrühm pole nii piiratud.