Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Moeabi
rahvarõiva seeliku kandmine
 
maasikas 28. jaanuar 2011, kl 15.35
Kas rahvarõiva seelikut võiks kanda ka mõne teise pluusiga ja kui, siis millisega?
 
halloo 28. jaanuar 2011, kl 15.41
eestis on ainult ühte sorti rahvarõiva seelikut ja me kõik peaksime teadma milline see on jah?
 
maasikas 28. jaanuar 2011, kl 16.05
Mõtlen näiteks Rõuge kihelkonna triibuseelikut.
 
naine 28. jaanuar 2011, kl 17.52
No ikka võib, kes see sind keelata saab :P Aga see peaks siis midagi tagasihoidlikku olema (ilmselt seeliku värvide järgi midagi - valge, must, õiget tooni punane või mis iganes sobib), aga kindlasti mitte nt rohelise-punase-mustatriibulise seeliku juurde sinine kollaste lilledega pluus vms :D
 
:) 28. jaanuar 2011, kl 17.55
no näiteks laulupeole püüaks ikka midagi stiilipuhast kombineerida aga igapäevasel võib ju kanda midaiganes peaasi, et kokku sobiks :)
 
Styg 28. jaanuar 2011, kl 19.51
why not, minu meelest on Eesti rahvarõivad väga ägedad ja mulle meeldib, kui neid (või nende elemente) modernsega miksitakse (ma olen igasuguste etnosokkide ja rahvuspapude fanaatiline sihtgrupp... heh) samuti kannan vanaema kootud kirivööd tavaliste teksade peal (punane ja sinine sobivad ju ilusasti kokku)...

triibuseelikuga ise kannaks mingit ühevärvilist asja. valge pluus oleks liiga "tere meie oleme kohalik naisansambel", aga must oleks väga hea. minu meelest paneb must teised värvid enda ümber särama. isiklikult paneks triibuseeliku juurde tagasihoidliku musta peenvillase pulloveri, et seelik täismõjule pääseks. seda siis talvel. a suvel ma enivei villast seelikut selga ei paneks :)
 
mökmök 30. jaanuar 2011, kl 13.55
Ma Stygiga vist samas paadis.
Nojah, ok, ma kannan oma Kuusalut tanksaabaste ja musta pulloveriga. Väga hästi sobib, muide. Oleneb ju aksessuaaride tegumoest.
Pluusi vist ei kannaks, samas kui kampsun/džemper/pullover on kas või ühe triibu värvi ühevärviline on väga OK.
Ainsad mixid mis mulle ei meeldi on näiteks eri kohtade rahvarõiva kokkupanek (a la Mustjala müts, Viljandi seelik ja Tartu vöö).
 
to mökmök 30. jaanuar 2011, kl 21.59
Sa pead siis ikka väga asjatundja olema, et selliseid asjad sind häirida saavad. Noh, et mu Nõo seeliku juures on tingimata ka Nõo vöö ja mitte Puhja või Kambja oma...
 
mitte ainult Kihnu 31. jaanuar 2011, kl 10.47
Mina olen kandnud rahvariide seelikut musta mantli all ka igapäevaselt-kui lähen nädalalõpul Tallinna .Ikka nii,et mantel lühem ja seelik välja paistab.Ei ole ainult nii minu meelest,et tohivad kanda ainult Kihnu naised.Kandke aga julgemini ka muul puhul rahvuslikke asju ja kodukoha käsitööd.Väga hästi annab sobitada kaasaegsete asjadega kokku.No võibolla suusajopega mitte,kuid klassikalise lõikega asjadega küll.
 
isis 31. jaanuar 2011, kl 11.19
Eelkirjutajaga väga nõus. Olen ka värske rahvariidekomplekti õnnelik omanik.
 
MA 01. veebruar 2011, kl 09.53
kannan triibuseeliku peal musta tikandiga trikotaazhpluusi või lihtsalt musta pulloveri + etnomustriga sukkpüksid või põlvikud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!