Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Üürniku kohtusse kaebamine väljatõstmiseks
simone36 24. oktoober 2011, kl 15.34
Kas on keegi selle kadalipu läbinud ja palju see lõbu maksma on läinud?
 
Reaalsus 24. oktoober 2011, kl 16.05
Võsapetsi pole näinud? Kus üürnik elas nagu parasiit. Kohtutee on mõttetu, sellise eluka vastu aitab ainult omakohus.
 
mölakas to:Reaalsus 24. oktoober 2011, kl 16.29
Võsapets on mõttetu sealt küll parasiidist üürniku vastu abi ei saa, mulle jäi üldse arusaamatuk miks inimene seal üükomisjoni(võimalik kahjuks ainult Tallinnas mujal kohtusse) poole pole pöördunud ja selle asemel Võsapetsi saatesse ronis.
simone36 24. oktoober 2011, kl 16.46
Ma pole ka mingi Võsapetsi usku ja ei kavatse nii madalale laskuda. Lihtsalt tahaks esialgu teda, palju maksma läheb ja kaua selleks aega on kulunud. Küsimus on muidugi väga laialivalguv, sest iga juhtum on ju erinev, aga siiski.
 
karin 24. oktoober 2011, kl 16.47
a miks sa lihtsalt lukku ära ei vaheta?
simone36 24. oktoober 2011, kl 16.55
Kahjuks pole siin midagi lihtsat. Peab ikka kõiki seadusi teadma, et midagi tegema hakata, muidu maksab omale kätte. Mingi omavoli siin ei tule kasuks. Kõige toredam on veel see, et sain selle maja emalt päranduseks ja see nn. üürnik on kõik ema asjad omale võtnud, kogu majale lukud ette pannud k.a. kõrvalhoonele. Tegelikult tohib ta kasutada vaid tuba ja kööki, aga maja koosneb 6 toast ja köögist. Lisaks kõigele tegi politseile avalduse, et majja on sisse murtud ja ära on varastatud drellid ja lillevaas ja kahtlustab selles teos mind. Selle tagajärjel helistas mulle kohalik konstaabel ja ütles, et selline asi on toimunud ja et üürnik kahtlustab mind. Tegelikult oleks pidanud asjad käima selliselt, et politeis teavitab esmalt mind, et minu majja on sisse murtud. Uskumatu! Nüüd ongi nii, et ma ei pääse isegi mitte oma maja territooriumile, sest hull vanamees on igale poole ketid ja lukud ette vedanud. Politsei ei soovita mul sinna praegu üldse minna ja soovitab asi kohtusse anda. Kujutage nüüd ette, millised on Eesti seadused. Mina pärisin kogu kinnis- ja vallasvara ja mul puudub sellele ligipääs. Selle asemel teeb üürnik puhta töö, tassib vara minema ja mul pole mingeid õigusi. Olen juba piiavalt advokaatide uksi kulutanud ja politseiga nõu pidanud. Uskuge või mitte, aga kogu see lugu on lihtsalt uskumatu!
 
piret 24. oktoober 2011, kl 17.14
nii minu soovitus on selline, et kõigepealt annad hagi kohtusse ja taotled üürilepingu lõpetamist, ja siis vuta vuta politsesse ja teavitad, et üürnik on su asjad omastanud, või varastanud.
 
no mida??? 24. oktoober 2011, kl 18.52
kui üürnikul on õigus vaid ühte tuba ja kööki kasutada, siis mine julgelt ja vaheta need ketid -lukud välja.

kaua see üürileping kehtib ja kas selles on territoorium konkreetselt määratletud?

füüsiliselt sa jah ei tohi üürnikku välja tõsta.

küll aga võid sinna ise elama kolida.

ma ei saa aru, mis krdi politsei see on, kes sellist jama ajab, et anna kohtusse ja oota 100 aastat.

kohtu kaudu tõstad välja vähemalt 12 kuud, kui mitte kauem.
 
naerukajakas 24. oktoober 2011, kl 18.57
Omanikul on õigus igalt isikult, kes valdab tema omandit õigusvastaselt, see omand välja nõuda. Kui üürileping on ülesöeldud nii nagu seadus ette näeb, siis on tegemist õigusvastase valdusega. Kohus rahuldab sellise hagi kindlasti.
 
to mölakas 24. oktoober 2011, kl 22.58
Ega ma ei soovitagi teemaalgatajal ju Võsapetsi poole pöörduda. Lihtsalt seal saates oli sama olukord ja abi ei saadud kusagilt.
 
sass 25. oktoober 2011, kl 00.03
SELLE LOO LAHENDUS ON LIHTNE,VÄGA LIHTNE.
simone36 25. oktoober 2011, kl 08.43
Tahaks ka seda lihtsat lahendust teada.
 
mölakas 25. oktoober 2011, kl 10.37
üldiselt sõltub riigilõiv nõude suurusest kui saamata jäänud üüri ei nõua siis vanasti mitterahalise nõude (välja tõstmise) hagi hind 15000.-krooni millelt tuleb hagejal tasuda riigilõiv 1000.-
interneti avarustest leidsin need lehed äkki on abiks
HAGIAVALDUS
valduse üleandmise ja väljatõstmise nõudes
http://www.dokumendipunkt.ee/truija/2_1_14.htm
Riigilõiv
http://www.dokumendipunkt.ee/truija/1_12.htm
kui lisandub ka rahalised nõuded üür komunaalmaksud siis sõltub sõltub kõik summast mida kätte tahad saada
HAGIAVALDUS
üüri võlgnevuse ja kõrvalkulude võlgnevuse nõudes ning eluruumi valduse üleandmise ja väljatõstmise nõudes.
http://www.dokumendipunkt.ee/truija/2_1_13.htm
 
midaa 25. oktoober 2011, kl 10.45
Sa ei julge oma majja minna?? Nii tossike oled??
simone36 25. oktoober 2011, kl 11.45
to mölakas:
Tänud!
 
naerukajakas 25. oktoober 2011, kl 12.53
Asi pole kindlasti väga lihtne, vaid sõltub väga paljudest asjaoludest, mida selles foorumis ei ole esitatud.
Näiteks, kas üürnik on üüri maksnud nagu leping ette näeb ja kas üürileping on öeldud üles nii nagu on seadusega ette nähtud ja millistel alustel on leping üles öeldud.
Mulle näib praegusel juhul, et üürnik on ilmselt rikkunud ka üürilepingut, kui kasutab suuremat pinda, kui leping ette näeb ja takistades omanikul oma asja kasutamist. Selle põhjalt võib tekkida hoopis nõue üürniku vastu.
Kohtusse hagi esitamisel võib seetõttu olla lisaks asja välja nõudmisele ka muid nõudeid. Seetõttu ei saa öelda, et asi on väga lihtne, aga lootusetu kindlasti mitte.
simone36 25. oktoober 2011, kl 12.56
Nõuetekohane üürilepingu ülesütlemine on tehtud ja väljakolimiseks oli aega 3 kuud. Tähtajast on möödas juba 2 kuud, aga papi ei liiguta lillegi. Üüri ta tasuma ei pidanud, sest aitas emal töid teha, aga leping iseenesest oli olemas.
 
naerukajakas 25. oktoober 2011, kl 13.05
Kui üürileping on üles öeldud ja üürnik ei ole ruumi vabastanud, siis järelikult on tegemist ebaseadusliku valdusega. Hagi tuleb esitada üürniku ebaseaduslikust valdusest omaniku valdusesse väljanõudmiseks, lisaks saab ka nõuda veel üürnikult üüri aja eest, mil ta üüri ei maksnud pärast seda, kui langes ära asjaolu, mille kohaselt ta tasus üüri muul viisil. Kuna üürileping on tasuline leping, siis eeldatakse asja kasutamist tasu eest.
Tõenäoliselt saab nõuda lisaks ka üürlepingu rikkumisega tekitatud kahju ehk kahju, mida omanik on saanud sellest, et ta ise ei ole saanud omandit kasutada, näiteks erinevaid kulutusi, mis on seotud muus kohas elamise kuludega.
 
sass 25. oktoober 2011, kl 13.17
Sa ole nii tubli ja võta mõni mees kaasa ja mine oma majasse elama.Võõrad viska uksetaha,uksed pane lukku ja kes sisse trügid sellele kutsu politsei.Tema hakkab kohtus tõestama miks ta su majas elab mitte sina ei pea seda tõestama.Ma lahendaksin selle asja kahe tunniga.
 
piret 25. oktoober 2011, kl 21.24
et siis midagi valesti ei teeks vaata see lahend üle http://www.nc.ee/?id=11&tekst=RK/3-1-1-23-11
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!