Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Keldiruumide jagamine
 
Liisu2 01. oktoober 2015, kl 21.17
Kuidas ikkagi jagatakse neid keldriruume? Mille alusel?
Andsin oma keldriruumi kunagi kasutusse aga nüüd tahaks tagasi saada, kuid see kasutaja on selle koos korteriga edasi müünud? Ja järgmine korteriomanik omakorda järgmisele...mida peaks tegema, et oma keldriboks tagasi saada? Kuna keegi pole nõus seda tagastama mulle, tuleb ilmselt kohtutee jalge alla võtta.:(
 
Tagasi saada 01. oktoober 2015, kl 22.18
Ainult uudishimust. Kas mõni aasta tagasi kellelegi kingitud vaasi ka tagasi tahad?

Kui sinul on omand ja sa selle unustad.. aegade möödudes avastad, et tahaks tagasi, siis..

Tuleb, jah, tõestada paberitega, et see ON sinu omand,
kuidas sai kinnistusraamatus olev sinu omand kellegi teise omaks..?..
 
:) 01. oktoober 2015, kl 23.07
Keegi ei saanud ametlikult sinule kuuluvat kinnisvara müüa. Ainult jutujärgi võidi lubada. Heausklik ostja lihtsalt uskus, et ongi nii, et saigi keldri kaasa.
Mine oma keldrisse ja tee seal, mis tahad. Kui keegi kurdab, las kaebab ise kohtusse:)
Sina siis dokumentide alusel tõestadki, et kuulub sulle.
 
?? 02. oktoober 2015, kl 10.39
on seal dokumentides ikka ära määratud, et sinu oma on just see kõnealune boks? KUi ei, siis ilmselt oledki sellest ilma. Ega ilmaasjata öelda, et ükski heategu ei jää karistuseta.
 
hm 02. oktoober 2015, kl 12.34
kui oled keldriboksi ostnud koos korteriga - siis näitad ostumüügi lepingut ja võtad boksi tagasi. kui aga boksid on kaasomandis - siis pead KÜ poole pöörduma.
 
Liisu2 02. oktoober 2015, kl 12.38
Üks korteriomanik soovis vahetada oma väikese boksi minu suure boksi vastu:) olin nii lahkelt nõus ja heausklik, mis teha...pealegi, sel etapil polnud mul eriti peale ajakirjade ja ajalehtede, raamatute ja purkide midagi keldrisse ladustada. Kui seesamune krt. omanik hakkas korterit müüma koos selle minu suure boksiga,sai teda hoiatatud, et müüa seda ei või,sest see kuulub mulle( on krt. kaasomand).Seda boksi saab ainult kasutada. Aga siiski müüdi korter koos minu suure keldriboksiga. Pean jah, paberid küsima kü juhatuselt, sest kinnisturaamatut minu teada ühistul pole.
 
adv 02. oktoober 2015, kl 16.20
Kinnistusraamatut peetakse kohtu juures, mitte korteriühistus, kusjuures kinnistusraamat on avalik. Kui omad ID-kaarti või paari eurot, siis uuri enne järgi, mis sulle konkreetselt kuulub (näiteks siit: https://kinnistusraamat.rik.ee). Teine variant on külastada endale lähimat kinnistusjaoskonda ning paluda väljavõtet endale kuuluva kinnisvara kohta. Kelder võib kuuluda korteri juurde või ka kaasomandisse, mida kasutatakse notariaalse kasutuskorra alusel. Kui viimaseid pole, siis on see vaidluse teema ning selleks on õigus kohtusse pöörduda. Keegi kolmas isik ei saa sinule kuuluvat kinnisvara müüa.
 
Liisu2 02. oktoober 2015, kl 17.21
Tänud vastamast, eriti adv!
 
:(( 02. oktoober 2015, kl 17.33
oma korteriostu leping loe kõigepealt läbi, kas ja mida seal keldri kohta öeldud on.
soni 06. oktoober 2015, kl 18.47
Teises foorumis on sama teemat juba lahatud:
http://korteriyhistuabi.com/ky/Forums/viewtopic...
 
Liisu2 07. oktoober 2015, kl 20.23
Jah, tänud tähelepanu eest - teema käsitlus on ka seal üleval:) siia pole enam mõtet komme panna.Tänud kaasamõtlejatele;
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!