Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
tööp
 
kee 11. märts 2016, kl 12.54
Kas tööandja saab teha nii, et kui olin pühade ajal tööl, siis pühadetasu ju lisandub. Tema siis võtab järgmine kuu sellearvelt ühe tööpäeva maha. See poleju seaduslik.
 
jee 11. märts 2016, kl 15.56
Ei saa aru, mismõttes võtab maha? Et pead järgmisel kuul ühe päeva vähem tööl käima või lihtsalt ühe päeva tasu võtab tööandja palgast maha, kuigi käid kõik tööpäevad tööl?
Kui antakse vaba aega, siis see on töötaja ja tööandja kokkuleppel täiesti lubatud (et siis riigipühal töötamise eest saada tavapalga + vaba päeva, mitte topeltpalga). Kui Sa said topeltpalga ja nüüd võtsid vaba päeva, siis jah on õigus tööandjal selle vaba päevast eest palka mitte maksta, kui muidu oleks maksnud, kui Sa eelmine kuu ei oleks topeltraha saanud.

Töölepinguseadus ütleb selgelt:
§ 45. Öötöö ja riigipühal tehtava töö hüvitamine
(1) Kui tööaeg langeb ööajale (kell 22.00 kuni 6.00), maksab tööandja töö eest 1,25-kordset töötasu, kui ei ole lepitud kokku, et töötasu sisaldab tasu ööajal töötamise eest.
(2) Kui tööaeg langeb riigipühale, maksab tööandja töö eest 2-kordset töötasu.
(3) Tööandja ja töötaja võivad kokku leppida ööajal või riigipühal tehtava töö hüvitamise täiendava vaba aja andmisega erinevalt käesoleva paragrahvi lõigetes 1 ja 2 sätestatust.
 
Cybaramoor 12. märts 2016, kl 16.50
On täiesti mõeldav ja aktsepteeritav, et kui töötad riigipühal, siis selle eest topelt (2-kordne töötasu) ei maksta vaid võid järgmisel kuul töötada plaanitust 1 päeva vähem (ja selle päeva eest järgmisel kuul makstakse tasu nagu oleksid olnud tööl).
 
kee 14. märts 2016, kl 22.51
Pühade eest saab lisatasu+palk. Aga järgmine kuu siis võtab töötunde 8h maha. St, et töötan ühe päeva vähem kui normtunnid ette näevad, et kas see on õiglane?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!