Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Töölepingu erakorraline ülesütlemine tööandja poolt eelneva hoiatuseta.
 
endine töötaja. 23. oktoober 2016, kl 14.21
Tere!
Küsimus, kas on juriidiliselt korrektne lõpetada katseajal tähtajatut töölepingut tööandja poolt, tuues välja ainult üldised põhjused ja ilma et eelnevalt oleks töötajale nende osas hoiatus tehtud? TL ülesütlemise avalduse täpsem selgitus on üldises sõnastuses selline: mittekinnipidamine töödistsipliinist, meeskonnatöö puudulikkus, ametialane ebapädevus, kuid täpsemaid selgitusi nende punktide juurde pole välja toodud. See ülesütlemine tööandja poolt tuli mulle ootamatult. Ühtegi hoiatust sellele ülesütlemise avaldusele ei eelnenud. Samuti ei vastanud minu juht minu kirjale, mille saatsin talle peale ülesütlemise teate saamist. Minu kiri sisaldas küsimust, miks selline otsus sai tehtud ja palvet tuua konkreetsed näited, mille alusel otsustati minu ebasobivus antud ametikohale. Sain töötada ainult kuu aega. Lisaks ei pakutud mulle alaneva astme töökohta, kuigi ettevõtte otsis ja vajas ka neid töötajaid. Alaneva positsiooni tööd oleksin saanud teha, sest suur kogemus selleks oli olemas. Kas mul on mõtet saata avaldus Töövaidluskomisjoni, või mitte? Kas keegi teadjam oskab kommenteerida?
 
kogemusteta 23. oktoober 2016, kl 14.34
Katseajal võib lepingu üsna kergelt lõpetada kui vaja, ei pea eriliselt ette hoiatama vms

ilmselt oli lepingus tööaeg kirjas, seega tulnuks sellest kindlasti kinni pidada, pole küsimustki.

ja mingit kohustust tööandjal muud tööd pakkuda pole.

Mina ei näe mõtet kuskile pöörduda. Pigem võtta seda kui õppetundi ja järgmine kord olla töödistsipliiniga hoolikam.
 
arvan 23. oktoober 2016, kl 14.36
Kui üks loetletud põhjustest oli töödistsipliinist mitte kinnipidamine,meeskonnatöö puudulikkus jne, siis loomulikult tööandja ei soovi sind ka mitte madalamale ametikohale. Ja kas tõesti täiskasvanud inimesele peab kogu aeg märkusi ja hoiatusi tegema.
 
nonoh 23. oktoober 2016, kl 15.25
Katseaeg ongi selleks katseaeg, et mõlemad pooled saaksid hinnata töö ja töötaja sobivust. Kui sa ikka juba esimese kuu jooksul distsipliinist kinni ei suuda pidada ja teiste töötajatega läbi ei saa, siis on ju loogiline, et sa ei täitnud katseaja eesmärki ja sinna kollektiivi ei sobi. No ja see, et sa ka lihtsalt seda tööd ei oska, no millest siin siis üldse rääkida. Mis eelnevatest hoiatustest sa räägid .... kuu aja jooksul....

See, et sa ei pea kinni distsipliinist ja ei saa oma tööga hakkama, ei ole midagi üldised põhjused, vaid tegelikult ikka ränk rikkumine.
 
endine töötaja 23. oktoober 2016, kl 15.31
Imelik ongi see, et mitte midagi sellist pole juhtunud, milles kommentaatorid ja tööandja mind süüdistavad, tundmata mind ennast. Kõik tööpäevad olen olnud pisut varem kohal, kaastöötajatega riius ei olnud, tööülesandeid täitsin korralikult. Kui midagi oleks ka tegelikult juhtunud, siis oleks vast mulle ka enne öeldud või teadnuks ma ka ise, milles asi. Siis ma poleks otse loomulikult siia ka kirjutanud ja nõu küsinud.
 
ohjah 23. oktoober 2016, kl 16.52
Liiga palju käisid väljas suitsetamas või liiga pikad kohvipausid või ei jaksanud oma tööd teha või olid räüalaöt riides või olid liiga väljakutsuvalt riides või flirtisid töökaaaslastega , ülemustega.Mõtle.
 
nonoh 23. oktoober 2016, kl 17.20
mis sa nüüd üritad väita, et olid täiesti ideaalne töötaja ja tööandja lambist laskis ideaalse inimese lahti? Ja lisaks süüdistab niivõrd paljudes pattudes ilma igasuguse aluseta? No ei usu hästi. Aga eks igal ühel on õigus pöörduda TVK-sse, kui tunned et sinuga ebaõiglaselt käituti. Ega sa ometi ei arvanud, et keegi siin foorumis vaatab kuskilt klaaskuulilt, kumbal siis õigus on, sinul või tööandjal? Mida siin kommenteerida.
 
asd 23. oktoober 2016, kl 18.34
Tööandja võib katseaja jooksul öelda üles nii tähtajalise kui ka tähtajatu töölepingu 15-kalendripäevase etteteatamisega.
Etteteatamistähtaja järgimata jätmisel on töötajal õigus saada hüvitist ulatuses, mida tal oleks olnud õigus saada etteteatamistähtaja järgimisel. Vähem ette teatatud päevade eest on töötajal õigus saada hüvitist keskmise töötasu alusel vastavalt Vabariigi Valitsuse määrusega kehtestatud keskmise töötasu maksmise tingimustele ja korrale.

Tööandja ei tohi töölepingut üles öelda katseaja eesmärgi täitmata jätmise tõttu, kui tegelikuks ülesütlemise põhjuseks on koondamine.

Kui sinu töökohale ei ole uut inimest võetud, siis saad töövaidluskomisjonis apelleerda vallandamisele koondamiseesmärgil.
 
?? 23. oktoober 2016, kl 19.56
asd Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tööandja võib katseaja jooksul öelda üles nii täht
> ajalise kui ka tähtajatu töölepingu 15-kalendripäe
> vase etteteatamisega.
> Etteteatamistähtaja järgi
> mata jätmisel on töötajal õigus saada hüvitist ula
> tuses, mida tal oleks olnud õigus saada etteteatam
> istähtaja järgimisel. Vähem ette teatatud päevade
> eest on töötajal õigus saada hüvitist keskmise töö
> tasu alusel vastavalt Vabariigi Valitsuse määruseg
> a kehtestatud keskmise töötasu maksmise tingimuste
> le ja korrale.
>
> Tööandja ei tohi töölepingut
> üles öelda katseaja eesmärgi täitmata jätmise tõt
> tu, kui tegelikuks ülesütlemise põhjuseks on koond
> amine.
>
> Kui sinu töökohale ei ole uut inimes
> t võetud, siis saad töövaidluskomisjonis apelleerd
> a vallandamisele koondamiseesmärgil.

Mislollusi sa räägid? Said ikka aru, millest üldse jutt käis?
 
endine töötaja 23. oktoober 2016, kl 23.21
Võibki nii olla, et koondamine, sest uut töötajat asemele pole võetud. Muideks, ma ei suitseta ja alkoholi ei tarvita peaaegu üldse mitte, kui tervituspokaal kuskil üritusel välja arvata. Samuti pausitada ei armasta. Kui nüüd siin neid kommentaare lugeda ja näljastele konti pakkuda siin siis tunnistan, ainuke patt on mu otsekohesus ja konkreetsus ja suur tahe midagi reaalselt ka ära teha. Olen tegude inimene, mul pole aega niipalju, et lobiseda asjatult, mul ei ole vaja sõbrannatada. Asun tegutsema ja paljud asjad saavad aetud, kui kõheldes, kas ikka...Selge see, et olulised asjad tuleb enne läbi rääkida. See väljendub ka selles, et selgitan ja põhjendan ka oma juhile, miks soovin teha hoopis teisiti, miks see on minu meelest vajalik, mida see kaasa tooks, mille alusel ma seda järeldan jne.. Ma ei leia, et elu edeneks eriti, kui kõndida sama mahatallatud rohurada ja mitte mõelda kaugemale, laiemalt. Asjad toimivad ja on korras siis, kui toimivatele vanadele protsessidele lisanduvad mittetoimivate asemele uued või teinekord muudetud vanad võtted. See toob kaasa mugavustsooni purunemise, sest keskastme juhina liigutad tahes tahtmata mõlemat poolt, enda juhitavat ja endast kõrgemal seisvat. Sellest ka see jama nüüd... Võib- olla on minu nõrkus hoopis diplomaatia puudulikkuses, kuidas enda ideid sisse sööta, millise kastmega nimelt.
 
jahah 24. oktoober 2016, kl 00.02
Hakkab kooruma. Otse loomulikult on keegi tüüp tänavalt alati kõige targem ja teab, kuidas kõik firmas ümber tuleb teha ja mida muuta. Rusikas lauale ja kohe lammutama olemasolevat. No ei käi need asjad nii, et siiani olid kõik lollid ja ei saanud aru, kuidas tegelikult ikka õige tööd on teha. Et niikui mingi tegelane sisse astus, kohe tabas ära, et kõik tuleb kapitaalselt ümber teha.

Ei imesta, et selline "kõiketeadja" kiiremas korras minema saadeti.

Sa tarkur, tee oma firma ja vot seal tee kõik uuenduslikult ja hoopis teisiti, kui siiani asjad käinud on. Oma firmas võid laamendada nii palju kui kulub, oma raha eest mõistagi.
 
jajah-ile 24. oktoober 2016, kl 00.18
Sa "jajah" paned ikka laia lauaga. Loe enne tekst läbi, mida teemaalgataja kirjutas, ta sugugi ei lahminud seal. Tundub, et sa ise oledki äkki seesama firma tegelinski, kes nüüd puudutatuna tunneb end. Mulle näib hoopis, et teemaalgatajal on puudu suhtlemisoskusest, kuidas siluda, pugeda nt. sest tundub liiga sirgjooneline. Veel tundub mulle, et siinsed juhid kardavad patoloogiliselt ärksaid alluvaid, justkui ebakindluse näitaja on see. Millal, te juhid ükskord suureks kasvate?
 
jahah 24. oktoober 2016, kl 02.06
ei no loomulikult olen mina see tegelinski, kuidas siis teisiti. Mõtle kui läbinägelik sa eelmine, jajah-ile
24. oktoober 2016, kl 00.18, küll oled. Lausa selgeltnägijate tuleproovi paras saata.

Lihtsalt ei pea olema mingi ajuhiiglane, et mõista, mispärast sellisele tüübile kiirelt ust näidatakse. Tõesti, selliseid kõigeteadjaid-kõigeoskajaid on küllap iga juht näinud, kes tulevad löövad jalaga ukse lahti ja hakkavad kohe kõigile õpetama mida ja kuidas tuleb olla ja teha. Sellistel pole ettevõtte töökorraldusest ega toimivatest protsessidest praktiliselt mingit aimu, aga kes sellest hoolimata kõiki kohe õpetama kukuvad ja kõige muutmist ja teisititegemist nõudma hakkavad. Enamasti neil kõiketeadjatel pole endal üldse mingeid praktilisi tööoskusi (ega ka mitte mingit haridust). Ainult kõiki õpetama on kanged.

Nagu ütlesin, tehku oma firma ja tehku siis seal kõik uutmoodi ja õigemini ja reaalselt ära. Just nii nagu ta kangesti teisi tahab õpetada. Sealt ei aja teda keegi minema, tehku just nii uutmoodi ja hästi ja käigu täiesti uusi radu, kui tahab. Ja kui siis see firma on kõrgele tasemele viidud, vat siis tulgu teisi õpetama ja kaagutama.
 
just 25. oktoober 2016, kl 15.32
jahah räägib õigust; ja endine töötaja- hakka mõtlema oma käitumise üle
 
endine töötaja 25. oktoober 2016, kl 16.22
Ma pole küsinudki arvamust oma käitumise kohta, vaid seda, kas peab olema kirjalik hoiatus enne või ei pea, kui tööandja soovib mu tema arvates töölepingu tingimuste rikkumiste pärast lahti lasta. Enamus kommijatest ei oska tegelikult sellele küsimusele vastata ja siis leitakse, et on paras hetk moraali lugemiseks. Elage oma elu. Nii tüüpiline, hakatakse õiendama, selle asemel, et vastata küsimusele tegelikku olukorda, suhte olemust, inimesi antud situatsioonis teadmata.
 
jahah 25. oktoober 2016, kl 18.52
endine töötaja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ma pole küsinudki arvamust oma käitumise kohta, va
> id seda, kas peab olema kirjalik hoiatus enne või
> ei pea, kui tööandja soovib mu tema arvates töölep
> ingu tingimuste rikkumiste pärast lahti lasta. Ena
> mus kommijatest ei oska tegelikult sellele küsimus
> ele vastata

Enamus kommijaid oskavad väga hästi vastata, aga sina ei taha aru saada, et tegelikult on viga sinus. Kui sa ei suuda katseajalgi juba teistega läbi saada, ega oska tööd teha, siis ongi lihtne järeldus, et sa sinna firmasse ei sobi. Mis hoiatustest sa räägid. Veelkord, katseaeg on selgitamaks, kas töötaja oskab tööd ja kuidas ta kollektiivi sobib. Sina ei osanud ja kuna teistega läbi ka ei saanud, siis pole midagi hoiatada. Ega see lasteaaed ei ole. Kui inimene konkreetse tööga hakkama ei saa, siis pole mingil hoiatusel mingit mõtet. Ja sina ilmselgelt oma ümbertegemiste nõudmisega ja kõigi õpetamisega seda näitasidki, et sa seda tööd ei oska ja ei tahagi osata.

Kordame siis uuesti, igal ühel on õigus minna avaldusega töövaidluskomisjoni. Ka sul, kui tunned, et sul õigust ülegi jääb ja tööandja valesti käitus. Sinu enda kirjelduste põhjal on siinsed kommenteerijad teinud järelduse, et sina käitusid valesti ja hakkadki igalt poolt kinga saama, kui samas stiilis jätkad.
 
ettevõtja 26. oktoober 2016, kl 00.10
Väga imelik on siit kõrvalt neid tekste lugeda siin. Inimesed ei tunnegi ja ei tea üksteist, kuid hinnanguid andma on meistrid. Mina näen siin selgelt, et ei mõisteta üksteist, sest ootused ja soovid on erinevad. Mida oleks saanud välja selgitada juba enne, töövestlusel. Selles osas on küll õigus, et kui nupp nokib ja tahtmist on, tasub hakata tegema oma asja. Siis saab tõesti oma käe järgi kõik sättida, ise eksida, vigadest õppida ja keegi ei saa lahti lasta. Vastutus on siis suurem, sest kaotada on ka rohkem. Sulle, Jahah, tõmba nüüd tagasi, joo üks rahustav tee ja võta rahulikult, sest me keegi ei tea, mis seal tegelikult juhtus või ei juhtunud. Meie ei ole kohtumõistjad siin. Teemaalgatajale, see oli võimalus õppimiseks, kasvõi järgmine kord tead küsida täpsemalt, millised on ootused ja tulevase töökoha puhul. Rahu teile kõigile.
 
jajah 26. oktoober 2016, kl 14.12
pole midagi tagasi tõmmata, kõik kommentaarid on ajendatud teemaalgataja enda postitustest. Me ei tea, mis tegelikult oli, aga kõik vastused on kirjutatud selle alusel, mida teemaalgataja ise oma tegevuseks kirjeldas. Keegi teine midagi ise välja mõelnud ei ole.

Kui ikka inimene pole olnud tööl kuud aegagi, aga juba õpetab kõiki tööd teisiti tegema ja nõuab igasuguste protsesside kapitaalset muutmist (kõik tema enda sõnad), siis pole üldse küsimust, miks temaga kiiresti leping üles öeldi. Vähem, kui kuu ajaga ei suuda ükski inimene ennast piisavalt põhjalikult ettevõtte sisemise töökorralduse ja muuga kurssi viia, et kohe teaks, mida ja kuidas teisiti tuleb tegema hakata, eriti kui tal endal selle töö kogemus suuresti üldse puudub. (jällegi teemaalgataja enda sõnad).

Ja miks ma peaks taganema oma soovitusest, et tehku oma firma ja seal on tal siis võimalik kõik täpselt nii hästi ja uuenduslikult teha, kui vähegi soovi on. Ei pea ka kellelegi midagi õpetama või tõestama, oma tuba oma luba.

PS. teed ma üldse ei joo, nii et sa, ettevõtja, tõmba see endale keresse või kuhu soovid.
 
sõstar 26. oktoober 2016, kl 16.33
Üks tigetikker undab siin. Antud hetkel tundub see jajah ja jahah isegi hullemad persoonid olevat kui teemaalgataja. Lahmijad ja pisut isegi vihased. Tegemist võib olla ka ühe ja sama isikuga, mine võta kinni. Ma küll ei näe teemaalgataja tekstidest, et ta tahaks kapitaalselt midagi ümber korraldama hakata, pigem avatust koostööle (nt...Selge see, et olulised asjad tuleb enne läbi rääkida...). Veel ei ole tõene väide, et ta kinnitaks vastava töökogemuse puudumist. Ta ei kirjuta sellest üldse midagi, seega ei saa me väita mitte midagi. Selles osas, kui toimiv plaan ja tahtmine olemas, võiks teha oma ettevõte, olen ka mina nõus, koos sinuga, Jajah. Keegi pole sellele vastu vaielnudki. Jajah, sulle kuluks tõesti rahustavat tassike teed ära, kohvi vast mitte :)
 
jajah 26. oktoober 2016, kl 18.35
Sa, sõstar võta ja loe mõttega läbi, mida teemaalgataja kirjutas, enne kui mulle ninna kargad. Ja siis mõtle natuke, inimene, kes pole töötanud kuud aegagi, hakkab kohe nõudma, et ettevõte hakkaks igasuguseid protsesse ümber korraldama ja töid teisiti tegema tema tahtmise järgi. Kes nõuab, et saaks töid teha nii, nagu tema heaks arvab, mitte nagu ettevõttes töökorraldus ette näeb, kes tuleb ja lajatab kohe tööle tulles, et ettevõtte töökorraldus on lootusetult vananenud ja mittetoimiv.... (Kuigi veidral kombel ettevõte ikkagi tegutseb ega olegi pankrotti välja kuulutanud). Peab olema imeinimene, kes kohe firmauksest sisse astudes ja ühe pilgu peale visanud, teab täpselt, kui lootusetult iganenud ja ajast maha jäänud kõik sealne tegevus on. Sõimake mind palju tahate, jään oma sõnade juurde, et selline käitumine on kõige kiirem tee lepingu lõpetamise saavutamiseks.
Mis puutub töökogemusse, siis räägib teemaalgataja sellest, et talle oleks pidanud pakkuma madalama astme tööd, mida ta oskaks teha. Aga kui inimene on näidanud üles ilmselget soovimatust teha tööd, nii nagu ettevõttes tehakse, siis ei pakuta talle loomulikult mitte midagi, vaid saadetakse lihtsalt minema.
Noh ja jutt mittesõbrannatamisest jms.... see näitab suht kindlalt seda, et inimene ei soovinudki kollektiivi sisse elada, vaid tegeles ainult enda tähtsaks tegemisega.
Teed joo ise ja siis loe rahulikult ja mõttega teemaalgataja postitusi (kõiki ja mitte üle mitme rea) ja siis mõtle järele kui rõõmus sina firmajuhina oleksid, kui sulle selline töötaja sisse sajab, kes kohe kõike maha trampima ja lammutama ja ümbertegemisi nõudma asub. Kordan uuesti, vähem kui kuu ajaga ei suuda mitte keegi endale kogu ettevõtte toimimist ja protsesse läbi ja lõhki selgeks teha. Aga millegi muutmiseks tuleks asjad endale ikkagi korralikult selgeks teha ja siis hakata vaatama mida ja kuidas muuta. Ja kui lisaks veel vanematesse olijatesse põlglikult ja üleolevalt suhtutakse ( ei ole aega sõbrannatada), siis ei pea mingi ajuhiiglane olema, et taibata, miks leping kiiresti lõpetati.
 
eiei 27. oktoober 2016, kl 01.25
Mulle tundub, et jajah ongi see firmajuht ja tundis teemaalgataja ära. Sellepärast teebki teemaalgatajat maha ja kaitseb imelikul kombel firmajuhti ja lausa nagu tunneks teemaalgatajat. Ja huvitaval kombel väga vihane ja justkui tahaks õigustada "oma"/ firmajuhi käitumist. Sellest ütleksin, et üks väga õel ja kuri inimene...
Kui sina oledki see firmjuht, siis ole õnnistatud! Igatahes!
 
tegija 27. oktoober 2016, kl 21.41
No tegelikult on jajahil ikka oigus. Olen ise ka selliseid "tegijaid" nainud. Esimese kuu jooksul olla taiesti kindel, et antud ettevottes toimivad protsessid on vananenud ja mittetoimivad!? No kuulge, esimese kuu jooksul tuleb enese tooprotsess selgeks saada, mitte kogu ettevotte tood umber korraldama asuda.
 
jajah 28. oktoober 2016, kl 16.03
eiei Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mulle tundub, et jajah ongi see firmajuht ja tundi
> s teemaalgataja ära. Sellepärast teebki teemaalgat
> ajat maha ja kaitseb imelikul kombel firmajuhti ja
> lausa nagu tunneks teemaalgatajat. Ja huvitaval k
> ombel väga vihane ja justkui tahaks õigustada "oma
> "/ firmajuhi käitumist. Sellest ütleksin, et üks v
> äga õel ja kuri inimene...
> Kui sina oledki see
> firmjuht, siis ole õnnistatud! Igatahes!

Tüüpiline, kui pole ühtki mõistlikku argumenti, siis kukume pori loopima ja väljamõeldistega lehvitama.

Igatahes, hoidku taevas kõiki firmajuhte selliste eiei ja teemaalgatajate sarnaste töötajate eest.
 
siisike 29. oktoober 2016, kl 20.44
Te ikka üldistate kõvasti:...k õ i k i protsesse ümber tegema, k o g u ettevõtte tööd ümber tegema. Teie jaoks on inimeste teod mustad või valged, head või läbinisti pahad. Seda imelikum, et te inimesi üldse ei tunne. Elu ei ole kunagi must ja valge. On varjundid ja mitmekihilisus. Mõelge enne, kui hukka mõistate. Mulle tundub ka, et see firmajuht ongi selle teemaalgataja ära tundnud.
 
jajah 29. oktoober 2016, kl 22.29
siisike Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Te ikka üldistate kõvasti:...k õ i k i protsesse ü
> mber tegema, k o g u ettevõtte tööd ümber tegema.
> Teie jaoks on inimeste teod mustad või valged, hea
> d või läbinisti pahad. Seda imelikum, et te inimes
> i üldse ei tunne. Elu ei ole kunagi must ja valge.
> On varjundid ja mitmekihilisus. Mõelge enne, kui
> hukka mõistate. Mulle tundub ka, et see firmajuht
> ongi selle teemaalgataja ära tundnud.

mis üldistamisest sa räägid.. ei me ei tunne seda inimest, küll aga oskame lugeda, mida ta ISE enda kohta kirjutas. Soovitus - võta loe ka ja siis kaaguta. Ja mingi haige sonimine firmajuhist... mis te tõesti arvate et selliseid nõmedaid jobusid nagu teemaalgataja, on ainult üks ja haruldane eksemplar??? Eksite kahjuks, selliseid maailmaparandajaid on küll ja rohkem ka. Usun, et iga firmajuht on elujooksul vähemalt ühte sellist kohanud.

Veelkord - nii andekaid inimesi, kes vähem kui kuuajase töötamise juures, praktiliselt pealevaatamisega, on võimelised kohe teadma, mis põhjapanevaid muudatusi teha tuleb, noh neid võib ühe käe sõrmedel üles lugeda. Enamus selliseid muudatuste nõudjad ja kõige olemasoleva ümbertegijaid on paraku mõttetud tühikargajad.

Lihtne aga alati kasuks õpetus - kõigepealt õpi asjad selgeks, siis hakka muudatusi tegema. Niimoodi nagu teemaalgataja, et keeldub tegemast nii nagu ettevõttes ette on nähtud ja nõuab, et kõike tuleb hoopis tema nõudmiste järgi teha, no ei käi nii need asjad.
 
*** 30. oktoober 2016, kl 00.55
äkki oligi see üks eriline, kes oskas?
 
maniila 30. oktoober 2016, kl 08.55
jep! kui NII ERILINE, siis miks ta oma firmat ei tee? pole vaja mingi tööandjaga piike murda. mina küll ei kujutaks ette, et lähen uude töökohta ja hakkan kuu aja pärast seal õiendama. kaval inimene läbib kõigpealt katseaja ja siis, kui on TÄHTAJATU leping sõlmitud, hakkab oma arvamust avaldama. ja seda diskreetselt!
 
Minah 30. oktoober 2016, kl 12.15
Kindlasti pöördu töövaidluskomisjoni! Taotle hüvitisi ja töösuhte lõpetamise aluse muutmist, nii et oleks õigus saada kindlustushüvitist.
 
:(( 30. oktoober 2016, kl 12.17
*** Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> äkki oligi see üks eriline, kes oskas?

selliseid erilisi otsitakse tikutulega taga ja tööandjad on valmis neile ülikõrgeid palkasid maksma, mitte neile ei öelda juba kuu aja pärast lepingut üles ja need erilised on ennast reeglina juba ka tõestanud ja tunnevad oma ala ülihästi.
 
tikker 30. oktoober 2016, kl 16.23
endine töötaja. Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tere!
> Küsimus, kas on juriidiliselt korrektne l
> õpetada katseajal tähtajatut töölepingut tööandja
> poolt, tuues välja ainult üldised põhjused ja ilma
> et eelnevalt oleks töötajale nende osas hoiatus t
> ehtud? TL ülesütlemise avalduse täpsem selgitus on
> üldises sõnastuses selline: mittekinnipidamine tö
> ödistsipliinist, meeskonnatöö puudulikkus, ametial
> ane ebapädevus, kuid täpsemaid selgitusi nende pun
> ktide juurde pole välja toodud. See ülesütlemine t
> ööandja poolt tuli mulle ootamatult. Ühtegi hoiatu
> st sellele ülesütlemise avaldusele ei eelnenud. Sa
> muti ei vastanud minu juht minu kirjale, mille saa
> tsin talle peale ülesütlemise teate saamist. Minu
> kiri sisaldas küsimust, miks selline otsus sai teh
> tud ja palvet tuua konkreetsed näited, mille aluse
> l otsustati minu ebasobivus antud ametikohale. Sai
> n töötada ainult kuu aega. Lisaks ei pakutud mulle
> alaneva astme töökohta, kuigi ettevõtte otsis ja
> vajas ka neid töötajaid. Alaneva positsiooni tööd
> oleksin saanud teha, sest suur kogemus selleks oli
> olemas. Kas mul on mõtet saata avaldus Töövaidlus
> komisjoni, või mitte? Kas keegi teadjam oskab komm
> enteerida?


Antud juhul on töölepingu lõpetamine katseajal, mitte erakorraline
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!