Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
kas on seadust mis kontrollib majaelanikke
 
ärritunud elanik 24. aprill 2017, kl 10.31
kui meie majas on selline isik, kes alati röögib ja lõugab teiste peale ning teistele külla tulnud isikute peale, kus on selline seaduse punkt, mis keelab tal sellise käitumise? või kuidas talle vastu hakata, küll ei tohi tema sissekäigu ees seista (korraks vaid nõjatusin) , küll ei tohi tema akna all korraks seisatada ega jumala pärast aknast sissegi vaadata, siis ei tohi tema kuuri eest mööda minna, ei tohi õue autoga sisse sõita ... tema muudkui käib ja lõugab, nagu ta oleks selle korterelamu ainuomanik ja valitseja. kuidas selline paika panna kui jõudu ei ole? ainult tarkusega.... seega milline seaduse punkt paneks ta paika. meil ühistut veel ei ole, kas ta selle pärast lubabki endale lõuata teiste kallal.
 
soovitus 24. aprill 2017, kl 10.44
Filmi kõike!
 
lisaks 24. aprill 2017, kl 10.50
Kutsu "Kaua Võib" kohale.
 
adv 24. aprill 2017, kl 10.59
Kui tegemist on kortermajaga, siis võiks abi olla järgmisest:

Korteriomandiseaduse § 11 lg 1 p 1: Korteriomanik on kohustatud hoidma korteriomandi reaalosa korras ning seda ja kaasomandi eset kasutades hoiduma tegevusest, mille toime teistele korteriomanikele ületab omandi tavakasutusest tekkivad mõjud.

Korteriomandiseaduse § 14 lg 1: Kui korteriomanik on korduvalt rikkunud teise korteriomaniku suhtes oma kohustusi ja kui korteriomanikud ei pea tema ühisusse kuulumist enam võimalikuks, võivad nad nõuda, et ta oma korteriomandi võõrandab.

Korteriomandiseaduse § 14 lg 2 p 3: Võõrandamisnõude võib eelkõige esitada, kui korteriomanik häirib oma tegevusega teiste korteriomandite kasutamist.

Korteriomandiseaduse § 14 lg 5: Kui kohustust rikkunud korteriomanik omandit ei võõranda, otsustab võõrandamise kohus vähemalt ühe korteriomaniku hagi või kaasomandi eseme valitseja hagi alusel.
 
teemaalgataja 24. aprill 2017, kl 11.43
no ma ei usu, et mul oleks õigus nõuda tema korteri tema poolt võõrandamist ainult selle alusel, et ta pidevalt käib mööda õue ja röögib mu peale. kogu aeg teen midagi valesti ja mitte nii nagu prouale meeldib. teiste kallal ta ei haugu, aga mina olen talle millegagi ette jäänud. muud eriti ta ei teegi, kui lihtsalt käib ja lõugab. nii kui ma õue peale lähen, nii on tema ka kohe kohal ja annab aga minna. iga väiksema asja peale. mul tehti korteris remonti, siis remondimehed pidid oma auto jätma tänavale, sest prouale ei meeldinud et auto tema akna alt mööda sõidab ja jääb natukene tema akna alla ja ukse ette. meil on üsna kitsas õu. jne jne. kogu aeg leiab mille kallal norida. oleks siis inimene ja tuleks vaikselt ütleks. ei. röögib üle terve õue, et ka naabermajas ikka kuuldaks või ma ei tea mis põhjusel tahab tähelepanu.
Helve Tamm 24. aprill 2017, kl 12.52
Aga sa osta suured klapid pähe ja kui välja lähed, siis muudkui naerata ja näita talle, et karju palju tahad, nagunii ei kuule! Ehk siis väsib ära, kõige targem ongi mitte reageerida.
 
noojaa 24. aprill 2017, kl 13.21
Ebasündsate väljendite kasutamine on solvamine ja seega karistatav. Katsu lindistada, kui ta räuskama kukub.
 
ignoreeri 24. aprill 2017, kl 21.53
Kahjuks sellistega polegi suurt midagi teha - suud ju kinni ei topi. Sellistel on enamasti kas peas mõni kruvi lahti või on omast arust võim pähe löönud.
Kui tal veel vähegi häbitunnet alles on, siis võid proovida tema kisa salamahti lindistada ja sobival hetkel vinge võimuga talle õues tagasi lasta. Rohkem kui 60 aastat tagasi ühele sarnasele lõugajale igatahes olla mõjunud.
 
jah 25. aprill 2017, kl 16.11
See viimane meetod on hea. Sobib ka negatiivsete kirjade ilma ühegi kommentaarita tagasisaatmise puhul.
 
turske 26. aprill 2017, kl 10.06
no mina üldiselt kontrollin majaelanikke. ja suurem osa on seadusekuulekad. need, kes ei ole, muutuvad üsna ruttu.
 
Siina 02. juuli 2017, kl 01.43
Täpselt nagu minu naabri pealt maha kirjutatud. Ka naisterahvas ja ka solvab ja näägutab-õiendab. Õudne! Meie linnas kaks sellist on, üks sattus elama meie majja.
 
haigega polegi midagi teha 02. juuli 2017, kl 12.24
Kui inimesel on kas vaimupuue või vaimuhaigus, ega siis olegi temaga midagi teha. Ümber teda ei kasvata ja kusagilt abi ka otsida ei ole - otsest eluohtlikku seisukorda ju ei ole. Kahjuks eeldab meie seadus, et sellised peavadki vabalt ühiskonnas elama.
soni 03. juuli 2017, kl 22.30
ärritunud elanik Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kuidas selline paika panna kui jõudu ei ole?

Ülekuumenenud isiku jahutamiseks võib talle paar pange külma vett kaela kallata.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!