Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
milleks on liikluskindlustus, kui sellest pole abi?
ixx 12. september 2017, kl 09.58
Minu teada on kohustuslik liikluskindlustus autojuhil ikka seks puhuks, kui ta jääb liiklusõnnetuses kannatajaks pooleks ja vajab liiklusõnnetuses tekkinud kahju hüvitamist. Mida aga teha, kui sattusin oma Kia'ga avariisse, kuid liikluskindlustus ei ole minu liikluskahju hüvitanud, ehkki õnnetusest on juba möödunud peaaegu 2 kuud? KIA esindus Tallinnas hindas minu auto võimalikuks remondisummaks 1900 EUR. Minu arvates on õiglane, kui ma viin oma auto remondifirmasse, kes teeb mu auto korda ja esitab arve pärast liikluskindlustusele. Kindlustusfirma aga teatas, et nemad on nõus minu auto remonti kompenseerima vaid 600 EUR eest. Mina aga ei taha võtta vastu kindlustusfirmalt 600 eurot, kui ma ei tea kedagi, kes selle raha eest mu auto ära remondiks. Samas ei julge ma oma autot anda üle ka remontimiseks KIA esindusele, kui ei ole kedagi, kes pärast remondi kinni maksaks. Kas mul on õigus anda oma auto kindlustusfirmale üle ja öelda, et kui nad leiavad koha, kus mu auto saab 600 euro eest ära remontida, siis tehku ise ära? KIndlustusfirma peab ju kompenseerima auto remondi kulud, mitte vaidlema minuga selle remondi maksumuse üle ja kui nemad teavad kohta, kus mu autot on võimalik odavamalt remontida, siis ajagu ise asi korda. Kas teistel foorumi lugejatel on olnud ka analoogilisi probleeme ja kuidas need lõpuks lahenenud on? Millist nõu annate?
 
ei saa aru 12. september 2017, kl 11.21
mul polnud mingit probleemi. Viisin auto remondifirmasse ja kindlustusega suhtlesid nemad otse. Mina ei suhelnud kindlustusfirmaga üldse. Maksma ei pidanud ise midagi.
 
TAHAKS TEADA 12. september 2017, kl 12.32
Ütle rahvale teadmiseks ka kindlustufirma nimi, siis teavad teised ka kuidas "jalgadega" hääletada.
ixx 12. september 2017, kl 21.20
Tegu ei ole selle kindlustusfirmaga, kellele ma ise kohustuslikku liikluskindlustust maksan, vaid liiklusõnnetuse süüdlase auto on seal kindlustatud. Liiklusõnnetus toimus ise Lätis, mu autole sõitis tagant sisse lätlane oma autoga, mis on kindlustatud firmas nimega Baltijas Apdrošinašanas NAMS AAS, selle Lätis asuva kindlustusseltsi esindaja Eestis on Lars Krogius Baltic OÜ.
 
xy 12. september 2017, kl 23.22
Mis aasta auto sul on? See on päris oluline tegur.
ixx 13. september 2017, kl 00.03
2005.a auto, mis siis?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!