Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
Esmase haiguslehe lõpetamisest teatamine...
 
Sehvi 03. oktoober 2018, kl 17.36
Kui arst lõpetab esmase haiguslehe, millest 5 päeva eest maksab ju tööandja, siis kas inimene ise peab andma tööandjale teada haiguslehe lõpetamisest ja järgneva alustamisest? Kuna siiamaale ei ole eelmise tööandjaga probleeme olnud, sest süsteem teavitas ise tööandjat, kas nüüd on siis teisiti? Kui lõpuks uurima hakkasin, et minu septembris lõpetatud esmane haigusleht ei ole veel tööandja, ega haigekassa poolt kinniratud (registreeritud), siis sain vastuseks, et "Aga Sa ei ole ju meile teatanud"
 
ametnik olen 05. oktoober 2018, kl 07.34
Enamuses töökohtades on see, kas peab teatama ja mil viisil, reguleeritud. Tavaliselt töökorraldusreeglistikus.

Kui te pole kindlad, et ei pea teatama siis loomulikult on mõistlik alati teatada, kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis.

V-o vahetus töötaja? Või jäi tal automaatteavitus märkamata (suures asutuses võib juhtuda...või väga väikeses, kus lehti sisuliselt pole).
Kuna töötaja on huvitatud raha saamisest, tasub tal ise kontrollida, teatada jms
 
mhhh 06. oktoober 2018, kl 11.50
Ei teavita see süsteem automaatselt midagi, see teavitus peab olema eraldi tellitud ja paljud väiksemad firmad ilmselt pole teadlikudki sellisest võimalusest, sest haigekassa pole seda ka kusagil väga reklaaminud.
Sellisest võiamlusest hoolimata on töötaja ise kohustatud tööandjat teavitama.

Ttöövõimetuslehe lõpetamisest teavitamise kohustus tuleneb kindlustatud isikule ravikindlustuse seadusest. See tähendab seda, et iga töötaja on kohustatud teavitama oma tööandjat töövõimetuslehe lõpetamisest esimesel võimalusel. Seejärel on tööandjal seaduse kohaselt aega 7 päeva, et töövõimetuslehte menetleda ning see omakorda haigekassale edastada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!