Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
korteri müük
 
Juta 10. mai 2021, kl 09.55
Sain päranduseks korteri kui soovin seda müüa, kas on kohustus aasta seal sees elada, et mitte tulumaksu maksta?
Maaks 10. mai 2021, kl 10.41
https://www.emta.ee/et/tulu-deklareerimine...
https://www.emta.ee/et/eraklient/tulu-deklareeri...
EDIT: Ei pea aasta elama.
"Tingimuse „kuni võõrandamiseni" tähendus
Riigikohtu 2014. aasta otsuses (RKHK 3-3-1-97-13) on ära toodud Tartu Ringkonnakohtu seisukoht, et tulumaksuseaduse § 15 lg 5 punktis 1 märgitud tingimust „kuni võõrandamiseni" ei saa tõlgendada viisil, nagu peaks isik kuni notariaalse võõrandamis- ja asjaõiguslepingu sõlmimiseni füüsiliselt eluruumis sees elama. Arvestades kinnisvara võimaliku müügiperioodi pikkust ning asjaolu, et kinnisvara müük reeglina järgneb, mitte ei eelne olulistele elukorralduslikele otsustele või sündmustele, mis võivad kaasa tuua isiku vajaduse elukoha muutmiseks (nt töökoha muutus, otsus kolida linnast maale vms), muudaks piirang, võõrandada eluruumi tulumaksuvabalt vaid selles kuni tehingu sõlmimiseni sees elades, isikud sunnimaisteks. Sedavõrd kivinenud normitõlgendust ei saa aga kindlasti pidada tänapäeva globaliseeruvas ning kiirelt arenevas ühiskonnas seadusandja eesmärgiks. Seetõttu tõlgendab ringkonnakohus normi tingimust „kuni võõrandamiseni" selliselt, et see tähendab faktilist eluruumi kasutamist vähemalt kuni eluruumi müügiprotsessi alustamiseni."



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Maaks 10.05.2021 10.53.
did_1204962 10. mai 2021, kl 13.08
Sa pead kasutama seda oma eluasemena. Kui pikalt, see pole reguleeritud.

Tuttav kolis maamajja, elas seal 2 kuud kuid elukaaslasel linnas tekkisid terviseprobleemid. Müüs maamaja kui elukoha (tulumaksu maksmata) ja kolis linna tagasi.
Maaks 10. mai 2021, kl 16.12
Täna on "kolimine" väga lihtsaks tehtud: läbi eesti.ee regad endale uue elukoha ja oledki kolinud :-)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!